Bitvavo – review en gids

Ga direct naar Bitvavo

Bitvavo is een Nederlandse exchange die nog niet zo lang bestaat. Het is gevestigd in Amsterdam. Met Nederland als hoofdlocatie biedt Bitvavo als exchange mooie kansen voor Nederlandse geïnteresseerden. Op dit moment is Bitvavo alleen toegankelijk voor de Europese klanten. Door de duidelijke en inzichtelijke structuur van het platform, is het erg prettig voor de beginners die willen investeren in cryptomunten. Bitvavo heeft een ruim aanbod aan cryptomunten en heeft daarvoor een veilig en efficiënt systeem om deze te beheren.

PLUS- EN MINPUNTEN

PLUSPUNTEN:

+ Betrouwbare indruk door veiligheidsmaatregelen
+ Mogelijkheid meerdere cryptomunten op 1 plek op te slaan
+ Overzichtelijk platform en makkelijk te gebruiken
+ Geen minimum instapbedrag nodig
+ Goede en beschikbare support
+ Geen bijkomende kosten bij het aanmaken van een account en het storten of het opnemen van geld.

MINPUNTEN:

Je crypto heb je niet volledig in eigen beheer.
Niet de meest recente prijzen, dit maakt handel niet goed mogelijk
Het gebruik van een zakelijke rekening is nog niet mogelijk.
Een lange cooldown periode van 72 uur. Dit is een periode om fraude tegen te gaan en dan is het sturen van digitale valuta naar jouw rekening niet mogelijk.

BETROUWBAARHEID

Bitvavo doet er alles aan om veiligheid en betrouwbaarheid te garanderen. Hiervoor hebben zij de twee-factor authenticatie ingesteld, wat inhoud dat je twee stappen moet uitvoeren voordat je kan inloggen in het account. Verder wordt er een bevestiging gestuurd naar jouw e-mailadres mocht er een loginpoging plaatsvinden van een onbekend apparaat en/of locatie.

De betalingen worden goed beveiligd, in die zin dat jouw investeringen goed gewaarborgd zijn via Stichting Bitvavo Payments en de Bunq bank. In geval van faillissement van Bitvavo blijven de tegoeden van klanten weg van de schuldeisers. Met de Cold Wallet worden munten offline opgeslagen en zodat ze minder toegankelijk zijn voor hackers.

GEBRUIKSGEMAK

Voor de nieuwe investeerders op de cryptovalutamarkt is Bitvavo een prettige exchange om mee te beginnen. Het platform is eenvoudig te volgen en registreren is binnen een paar stappen te doen. Het kopen en verkopen van de cryptocoins kan heel inzichtelijk gebeuren, doordat de waarde van de valuta duidelijk wordt weergegeven. De website van Bitvavo is voornamelijk goed te gebruiken via een desktop.

Er bestaat (nog) geen mobiele applicatie, maar de website is wel goed via de mobiel door te nemen. Als je actief aan de slag gaat met jouw account en kopen van de cryptocoins, dan is het gebruik via de desktop wel aan te raden.

VALUTA AANBOD

Als beginnende aanbieder heeft Bitvavo toch al behoorlijk wat cryptomunten beschikbaar. Voorbeelden daarvan zijn:

+ Bitcoin
+ Bitcoin Cash
+ Cardano
+ Dash
+ Ethereum
+ Litecoin
+ Tron
+ ZCash

Het streven van Bitvavo is meer cryptomunten en tokens toe te voegen aan hun aanbod.

Bekijk op Bitvavo

SUPPORT

De klantenservice van Bitvavo staat hoog aangeschreven. Wanneer je de reviews van gebruikers doorneemt, dan lees je niets anders dan positieve woorden over de support. Binnen een paar uur krijg je antwoord op je vraag en worden er tips gegeven om het gebruikersgemak te bevorderen.

BETALINGSMETHODEN

Bitvavo biedt iDeal en SEPA aan om daarmee de aankoop van jouw cryptovaluta’s te betalen. Er worden geen extra transactiekosten berekend. Alleen bij SEPA duurt het een paar dagen voordat de betaling is uitgevoerd.

IDENTITEITSVERIFICATIE

Wanneer jouw account een waarde bevat van meer dan €2.500,- dan wordt een kopie van een identiteitsbewijs topgevraag. Dit is bij Nederlandse wet verplicht. Ook als je tegoeden vanuit jouw account van Bitvavo naar jezelf wilt overmaken, dan wordt je gevraagd een kopie van jouw legitimatie mee te sturen.

Ga direct naar Bitvavo