Crypto valuta kopen in Nederland – De ultieme gids

Deel:

Tegenwoordig zijn er ontelbaar veel manieren om Bitcoins en andere crypto valuta aan te schaffen. Voor de crypto beginner kan dit nog wel eens ingewikkeld overkomen. Op deze pagina lees je stap voor stap hoe je dit kan doen. Drie veelgebruikte en eenvoudige manieren om Bitcoin en altcoins te kopen zijn via de diensten van Coinbase, LiteBit en Plus500. Deze platformen hebben hun voor en nadelen. Bekijk hier welke methode het beste bij je wensen aansluit.

3 manieren om cryptovaluta te kopen:

Grootste aanbod

Koop nu op LiteBit

 

+ 50 verschillende coins beschikbaar
+ Betalen met iDeal
+ Eigen wallet dienst
+ Verkoop je coins voor euro’s
Geen mobiele app

Makkelijkst en veiligst

Koop nu op Plus500

*Door te investeren in fondsen loopt uw vermogen risico

 

+ Uitgebreide betaalmogelijkheden
+ Gebruiksvriendelijke app voor Android en iOS
+ Op basis van een fonds – geen gedoe met wallets en keys
+ Verkoop je coins voor euro’s

Kortingsactie

Koop nu op Coinbase

 

+ €8 gratis extra coins bij besteding van €85 of meer
+ Zeer eenvoudige interface
+ Credit card of bankoverschrijving
+ Verkoop je coins voor euro’s
Relatief hoge transactiekosten

Bitcoin en Ethereum kopen op Coinbase

Coinbase is een crypto valuta exchange gevestigd in de Verenigde Staten. Omdat het een exchange (of “beurs”) is koop je dus van andere gebruikers en niet van het platform zoals bij LiteBit. Dit heeft als voordeel dat je lagere transactiekosten betaalt bij zowel het kopen als verkopen van coins. Je kunt hier ook gemakkelijk je coins omruilen tegen fiat valuta zoals Euro’s en Dollars. Dit maakt day trading of speculeren dus een stuk makkelijk. Als je bijvoorbeeld een hoeveelheid Bitcoin bezit maar je verwacht dat het op korte termijn kan gaan dalen kun je je tegoeden snel weer omzetten naar fiat valuta of bijvoorbeeld Ethereum of Litecoin. Ook is Coinbase een van de weinige exchanges die een gebruiksvriendelijke app heeft waarmee je ten alle tijden en overal kan handelen.

Hoe maak ik een account aan?

Stap 1: Ga naar Coinbase en maak gemakkelijk en snel een account aan:

Maak direct een account aan op Coinbase en ontvang gratis €8,-
Bij aankoop van €84 of meer Ook makkelijk vanaf je mobiel!

coinbase bitcoin kopen

Stap 2: Nadat je je email adres hebt bevestigd kun je inloggen. Nu kan je een betalingswijze toevoegen bij instellingen onder “Betalingswijzen”.

coinbase betalingswijzen

Er wordt sterk aanbevolen om twee factor authenticatie in te stellen bij instellingen onder “Beveiliging” om je account minder gevoelig te maken voor eventuele hack pogingen.

Stap 3 Hier kan je kiezen voor je betaalmethode. Er zijn 2 opties en hebben elk hun voor en nadeel:

Bankoverschrijving:

  • Verwerkingstijd: 4-5 dagen
  • Hogere limieten mogelijk
  • Bankoverschrijving binnen de EU. Eventueel is het nodig de instellingen voor internetbankieren tijdelijk op “Europa” te zetten
  • SWIFT BIC is vereist, deze kan je opzoeken op http://www.iban.org

Creditcard:

  • Verwerkingstijd: direct (!)
  • Lagere limieten (max. €500, kan eventueel verhoogd worden)
  • Visa-, MasterCard en Maestro-kaarten mogelijk
  • Eenmalige ID verificatie vereist voor extra veiligheid, dit kan een paspoort of een rijbewijs zijn

Stap 4: Zodra de Euro tegoeden zijn gestort kan je gaan handelen. Dit kan je doen onder het kopje “Kopen/verkopen”

Coinbase maakt het zeer gemakkelijk om direct Bitcoin te kopen. In onderstaand voorbeeld kan je zien dat je enkel je gewenste coin kan selecteren, vervolgens de betaalmethode en de hoeveelheid in Euro’s of crypto valuta. Omdat Coinbase een exchange is zijn de wisselkoersen ook heel aantrekkelijk

coinbase ethereum kopen creditcard

Maak direct een account aan op Coinbase en ontvang gratis €8,-

Bitcoin en altcoins kopen op LiteBit

LiteBit is een Nederlands bedrijf met een hoofdkantoor in Zoetermeer. Het is al enkele jaren actief in de crypto wereld en heeft in de loop der jaren een goede reputatie opgebouwd. De website maakt het makkelijk voor beginnende gebruikers om te starten in de crypto wereld door onder andere eigen wallets te beheren. Hierdoor hoef je niet gebruik te maken van wallets van externe partijen. Ook onderscheiden ze zich door het aanbieden van een groot aantal coins naast Bitcoin. Het is dan ook een van de weinige plekken waar je coins zoals Ethereum, Verge, Monero en nog vele anderen direct met iDeal kan afrekenen en binnen enkele minuten in je wallet hebt zitten.

Het gebruik van een LiteBit wallet kent vele voordelen. Zo hoef je hier geen software voor te installeren en niet de gehele blockchain te downloaden. De wallets geven je snel inzicht in je winst of verlies en bieden je de mogelijkheid de coins direct te verkopen en in te wisselen voor Euro’s.

Hoe koop ik coins op LiteBit?

Stap 1: ga naar LiteBit en maak een nieuwe account aan:

Ga direct naar LiteBit

Wil je meer dan €75 aan coins kopen? Dan vraagt LiteBit om een IBAN verificatie om zeker te zijn dat jij de eigenaar bent van het bankrekeningnummer. Dit kan je tijdens het afrekenen doen of van te voren. Klik op het menu item “Mijn account” en vervolgens op “Verifieer betaalmethode”. Klik op de volgende pagina op de button “Begin bank rekening verificatie”. Hier kan je kiezen uit 2 methoden, via bankoverschrijving (binnen 3 werkdagen en kost €0,01) of iDeal (binnen 5 minuten en kost €1,-). Als je direct coins wil kopen is iDeal dus de snelste en makkelijkste manier.
bitcoin kopen nederland

Stap 2: klik boven aan de pagina op je coin naar keuze

litecoin bitcoin ethereum kopen

Stap 3: vul je betaalgegevens in en kies voor het gebruik van een LiteBit wallet

litebit ethereum bitquence

Na het afrekenen kan je jouw nieuwe crypto valuta tegoeden zien in het menu onder “Mijn wallet”. LiteBit heeft ook functionaliteit om de totale waarde van al je coins te tracken. Onder “Mijn account” vind je het item “Portfolio”. Hier zie je een overzicht van alle coins die je bezit en hun waarde in Euro. Heb je winst gemaakt en wil je de valuta weer verkopen? Ga dan naar “Verkopen” en wissel de coins in voor Euro’s.

Mocht je er nog steeds niet uitkomen? Dan kan je doordeweeks altijd bellen met de LiteBit support lijn, bereikbaar op +31 (0) 10 207 48 20. Ook kan je gebruik maken van de live chat rechtsonder op de pagina.