Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Bancor

Een van de grootste problemen bij het handelen in cryptocurrencies is een tekort aan liquiditeit in de markt. Hierdoor kan het kopen en verkopen van tokens soms stroef verlopen. Bancor wil dit probleem oplossen door een netwerk aan te bieden waarop gebruikers ERC20 en EOS tokens kunnen verruilen.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Bancor converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Bancor Koers

Het koersverloop van de BNT token begon in de zomer van 2017. In dit jaar was er veel volatiliteit, waarna de koers flink daalde. Verdere volatiliteit is te vinden in 2021.

Bancor bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Bancor?

Bancor (BNT) is een cryptocurrency-project uit 2016 op basis van blockchaintechnologie. Meer specifiek is het een protocol dat het mogelijk maakt om ERC20 en EOS tokens te ruilen. Hier komt geen exchange aan te pas. Bancor probeert hiermee een probleem omtrent liquiditeit in de cryptomarkt op te lossen. Veel (kleinere) tokens zijn namelijk niet goed verhandelbaar, omdat er per exchange niet genoeg kopers en verkopers in de markt zitten. Dit leidt tot hoge prijzen. Om dit tegen te gaan, werkt Bancor met zogeheten ‘liquidity pools’. Dit zijn fondsen die tokens bewaren. Deze worden verschaft door gebruikers.

Bancor xrp en ripple

Waarom je Bancor wilt kopen

Veel cryptocurrencies zijn op theoretisch geniale doelen gericht, maar Bancor is meer van het praktische. Het team signaleert een probleem (een tekort aan liquiditeit) en speelt hierop in. Bancor heeft de potentie om liquiditeit terug te brengen in de cryptomarkt, zodat tokens beter verhandelbaar en goedkoper zullen zijn. De vraag vanuit beleggers en handelaren is groot. Wanneer Bancor erin slaagt om deze missie te verwezenlijken, kan het een zeer succesvol project worden.

Bancor liquiditeit

Waar koop je Bancor?

BNT tokens kun je aanschaffen bij een cryptocurrency exchange. Bij de meeste exchanges dien je eerst een account aan te maken. Sommige exchanges, zoals Changelly, bieden je ook de mogelijkheid om zonder account (anoniem) te handelen. Wanneer je toegang tot het platform van de exchange hebt, kun je cryptocurrencies aanschaffen. Betalen kan in de meeste gevallen naar Nederlandse standaarden, bijvoorbeeld met iDEAL, een bankoverschrijving of je creditcard.

Bancor bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Bancor

Het team achter Bancor probeert liquiditeitsproblemen in de cryptomarkt aan te pakken door een vernieuwend blockchain-netwerk te introduceren.

 

Staking

De liquidity pools van Bancor worden bevoorraad door gebruikers van het netwerk. Zij stellen hun tokens dus beschikbaar aan het fonds. Dit wordt ‘staking’ genoemd. In ruil hiervoor krijgen de gebruikers een beloning in de vorm van een tegemoetkoming in handelscommissies.

BNT token

De native token van het Bancor-netwerk is de Bancor’s Network Token (BNT). Deze wordt gebruikt als een reservevaluta om meer liquiditeit in de markt te krijgen. Het dient ook als bemiddelende token bij transacties tussen de blockchains van Ethereum en EOS.

 

Cross-chain

Het netwerk van Bancor werkt met niet alleen ERC20 tokens, gebaseerd op Ethereum, maar ook EOS tokens. Hierdoor kunnen gebruikers beide soorten tokens met elkaar ruilen. Bancor noemt deze cross-chainoplossing BancorX.

Bancor Foundation

Het netwerk van Bancor wordt beheerd door de Bancor Foundation. Deze is gevestigd in Zwitserland. Het onderzoekscentrum staat in Israël, omdat de oprichters van Israëlische afkomst zijn. Zij hebben onder meer ervaring opgedaan in Silicon Valley en beschikken dus over de nodige expertise.

Bancor Wallet

Zie je BNT tokens als een langetermijninvestering? Kijk dan eens goed naar de wijze waarop je de tokens gaat opslaan. Standaard komen ze over het algemeen in de hot wallet van je exchange terecht. Je tokens zijn dan online opgeslagen. Ben je op zoek naar meer veiligheid, dan kun je een offline cold wallet overwegen.

Wallet bancor

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!