Tip
Koop of verkoop crypto bij Binance
X

Bankera

Regulier bankieren, maar dan via de blockchain. Het team van Bankera (BNK) werkt hard om dit ideaalbeeld waar te maken. Zo wordt toekomstbestendige technologie gecombineerd met een hedendaagse manier om geld te beheren en uit te geven.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Bankera converter
Bezoek Binance Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023

Bankera Koers

De koers van de BNK token begon te lopen in 2018, vanaf een prijs van ongeveer 0,0077 euro. Deze koershoogte was echter niet houdbaar, waardoor de koers praktisch direct zakte naar waardes van onder de 0,005 euro. Sindsdien laat de grafiek van de coin een prijs zien die aardig fluctueert.

Bankera bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk

Wat is Bankera?

Bankera (BNK) is een blockchain-project uit Litouwen van het bedrijf SpectroFinance. Het richt zich op de financiële sector door een bank op te zetten die draait op blockchain-technologie. Deze bank zou praktisch alle functionaliteiten van een reguliere bank moeten hebben. De dienstverlening bestaat dan ook niet alleen uit ondersteuning van betalingsverkeer met (IBAN) rekeningen en betaalkaarten, maar ook uit traditionele beleggingsmogelijkheden en leningen. Om volledig in het bankwezen op te kunnen gaan, is het voor Bankera (BNK) essentieel om uiteindelijk een bankvergunning binnen de EU te verwerven. De toegevoegde waarde van de koppeling van klassiek bankieren aan blockchaintechnologie ligt onder meer in de ondersteuning van cryptogeld naast fiatgeld.

Waarom je Bankera wilt kopen

Cryptocurrencies ontwikkelen zich voortdurend en bieden daarmee nieuwe perspectieven op het dagelijkse betalingsverkeer. Banken staan echter nauwelijks tot niet open voor de opkomst van cryptovaluta’s en beperken zich tot fiatgeld. Bankera doorbreekt dit, door een bank op te zetten die werkt op en met blockchaintechnologie. Wanneer klassieke banken in de toekomst alsnog besluiten cryptocurrencies te ondersteunen, zal Bankera inmiddels een forse voorsprong hebben opgebouwd. Althans, dat is de verwachting. Het kan dan ook met het oog op de toekomst relevant zijn om Bankera (BNK) te kopen.

Waar koop je Bankera?

Voordat je Bankera (BNK) kunt kopen, zul je eerst een crypto exchange moeten vinden die het aanbiedt en hier een account op moeten aanmaken. Hierna kun je geld storten. Dit kan in veel gevallen middels een bankoverschrijving of creditcard. Bij sommige exchanges kun je crypto kopen zonder fiatgeld te storten. Zoek binnen het platform van de crypto exchange naar BNK, bekijk de koers en de grafiek en stap op het moment van jouw keuze in door de coin te kopen.

Bankera bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk

Kenmerken Bankera

Bankera is een innovatief project dat klassiek bankieren combineert met vernieuwende technologieën binnen de wereld van cryptocurrencies.

BNK

De BNK token is de native token van Bankera en werd initieel uitgegeven via de ICO. Je kunt de tokens ook regulier kopen. Houders krijgen via een smart contract 20% ‘dividend’ over de opbrengsten uit transactiekosten binnen Bankera.

Fiatgeld én cryptocurrencies

Naast fiatgeld, zoals de euro, ondersteunt Bankera ook cryptocurrencies. Dit maakt de bank veelzijdiger en toekomstbestendiger dan klassieke banken. Zo kun je je euro’s praktisch vermengen met je cryptocurrency coins. Dit maakt cryptomunten praktischer toepasbaar.

ICO

De ICO van Bankera (BNK) was relatief succesvol. Hierdoor was het mogelijk een private bank uit Vanuatu op te kopen. De kennis van cryptocurrencies binnen deze bank zal toegevoegde waarde hebben voor de doorontwikkeling van Bankera.

Meer dan betalen

Bankera is niet alleen een platform om cryptocurrency betaalverkeer te faciliteren. Gebruikers kunnen het ook gebruiken om te beleggen in traditionele producten als ETF’s en om leningen aan te vragen en zelfs te verstrekken (tegen rente).

Bankera wallet

Ga je Bankera (BNK) kopen, dan dien je je coins ergens op te slaan. Dit kan in een crypto wallet. Er zijn verschillende soorten wallets. Met een online (hot) wallet heb je meer gebruiksgemak, een offline hardware wallet biedt maximale veiligheid.

Betrouwbare exchanges