Bitcoin Gold

Koop deze of een van de 2500 andere cryptocurrencies veilig en snel bij Binance

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Bitcoin Gold converter
Bitcoin Gold omschrijving

Op deze pagina lees je over Bitcoin Gold Kopen, Bitcoin Gold Koers en Wat is Bitcoin Gold?

Bitcoin Gold koers

BTG Bitcoin Gold kopen

*Disclaimer: door te investeren in cryptovaluta loopt uw vermogen risico.

Er zijn een aantal mogelijkheden om Bitcoin Gold te kopen:

  • Kopen op een exchange. Hier zijn meerdere stappen voor nodig, omdat er nog geen exchanges zijn waar je Euro’s direct kan inwisselen voor Bitcoin Gold. Je zal hier dus eerst Bitcoin moeten aanschaffen via een andere andere dienst en vervolgens naar de exchange sturen die BTG heeft.

Bitcoin Gold kopen via een exchange

Een van de exchanges waar dit mogelijk is, is Binance. Dit is een van de meest snelgroeiende en hoogst gewaardeerde crypto-beurzen op dit moment. Als je meer wil weten over deze exchange kan je dat lezen op op de review pagina.

Euro’s omzetten naar BTG

In de volgende stappen wordt uitgelegd hoe je via iDeal of creditcard gemakkelijk en veilig Bitcoin Gold kan kopen. Hiervoor zal je eerst een account aan moeten maken op Binance en vervolgens via een andere dienst hier Bitcoin op storten om dit vervolgens om te zetten in Bitcoin Gold.

  • Maak eerst een account aan op Binance:

Ga direct naar Binance
Tip: maak een account aan via bovenstaande link op je mobiel; eventueel kan je later inloggen en betalen op je pc!

  • Vind op Binance je “gewone” Bitcoin (BTC) ontvangstadres. Deze kan je vinden onder het menu item “Funds” > “Deposit Withdrawals”. Vind in deze lijst BTC Bitcoin en klik op “Deposit”. Hier krijg je een het ontvangstadres. Sla dit adres op, deze heb je nodig voor de volgende stap.

Bitcoin Gold Kopen

  • In deze stap koop je Bitcoin om vervolgens naar Binance te sturen. Dit kan via iDeal of via creditcard.
  • Binnen enkele uren zal je BTC op Binance staan en kan je er BTG mee kopen. Onder het tabje “Exchange” ga je op zoek naar BTG/BTC en vul je in hoeveel je wil kopen.

Tip: als je winst (of verlies) hebt gemaakt met BTG kan je deze ook weer naar Euro’s omzetten. Hiervoor moet je bovenstaande stappen volgen in andere volgorde. Verkoop eerst je BTG weer voor BTC. Stuur het vervolgens terug naar de dienst waar je het hebt gekocht en hier kan je het weer omzetten naar EUR en op je bankrekening laten storten.

Wat is Bitcoin Gold?

Bitcoin Gold is een “fork” van de originele Bitcoin “chain” met een aantal belangrijke veranderingen. De meest noemenswaardige verandering is dat het een andere manier van “minen” gebruikt. Waar de originele Bitcoin het beste gemined kan worden met speciaal ontwikkelde ASIC technologie, kan Bitcoin Gold worden vergaard met reguliere grafische kaarten of GPU’s. Hierdoor hebben grote mining bedrijven geen significant voordeel ten opzichte van de kleinschalige miner.

De “fork” heeft plaatsgevonden op 25 oktober 2017. Het feit dat het een fork betreft wil zeggen dat alle transacties en tegoeden van Bitcoin gekopieerd werden en verder gingen met de nieuwe technologie. Omdat de tegoeden gekopieerd zijn heeft dus iedereen die bij block 491.407 BTC bezat, deze tegoeden ook in BTG kregen. De markt bepaalt uiteindelijk de prijs van BTG.

Zoekvolume

Onderstaande grafiek laat de trend in zoekvolume naar “Bitcoin Gold” zien in de afgelopen 12 maanden. Op basis hiervan kan je inschattingen maken over de populariteit van de coin.

Meer informatie en updates kan je vinden op de officiële website. Hier vind je ook meer informatie over het team en een vergelijking met gelijksoortige coins.