Tip
Koop of verkoop crypto bij Binance
X

Bitcoin Gold

‘Make Bitcoin decentralized again’ is het motto van Bitcoin Gold. Bitcoin Gold is ooit ontstaan uit een afsplitsing van Bitcoin. Een dergelijke afsplitsing was volgens de bedenkers van Bitcoin Gold nodig, omdat het mining proces van Bitcoin oneerlijk zou zijn geworden. Steeds meer grote partijen maakten gebruik van professionele hardware om op industriële schaal Bitcoins te delven. Daarmee verkleinde het algoritme van Bitcoin de kans op een beloning voor ‘kleinere’ miners. Bitcoin Gold is bedoeld als oplossing voor dit probleem en moet ook op andere vlakken beter zijn dan Bitcoin.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Bitcoin Gold converter
Bezoek Binance Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023

Bitcoin Gold Koers

Bitcoin Gold (BTG) is op 24 oktober 2017 afgesplitst van het grotere Bitcoin. De BTG was direct zeer volatiel. Al in de eerste maanden werd een all-time high bereikt. Beleggers waren over het project goed te spreken. Daarnaast was 2017 in cryptoland hoe dan ook een sterk jaar. De hoge koersen hielden echter geen stand. Bitcoin Gold liet een flinke daling zien en stabiliseerde zich op een lager niveau. In 2021 is opnieuw volatiliteit te ontdekken. Wanneer je Bitcoin Gold wilt kopen, houd dan goed de koers in de gaten. Het kopen van Bitcoin Gold doe je het beste bij een betrouwbare exchange, zoals Bitvavo.

Bitcoin Gold bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk

Wat is Bitcoin Gold?

Bitcoin Gold (BTG) is een hard fork van de open source cryptocurrency Bitcoin. Het team achter Bitcoin Gold kondigde deze afsplitsing aan onder het motto ‘make Bitcoin decentralized again’. Deze woorden zijn kenmerkend voor het doel van deze cryptocurrency. Volgens de makers van Bitcoin Gold is Bitcoin namelijk niet geworden wat het zou moeten worden. De grootste problemen liggen op het gebied van mining. Mining is de verificatie en bundeling van transacties tot een nieuwe block voor de blockchain.

Het mining proces bij Bitcon verloopt volgens het Proof of work (PoW) algoritme. Dit houdt in dat miners met behulp van een computer een lastige puzzel moeten oplossen. Degene die de puzzel het snelst oplost, krijgt hiervoor een beloning in de vorm van tokens. Hoe snel je de oplossing kunt vinden, hangt af van de rekenkracht van je computer. Maar waar ligt dan het probleem volgens Bitcoin Gold? Het probleem zit hem in het feit dat er steeds meer professionele miners verschenen. Hallen werden op industriële schaal vol gezet met gespecialiseerde hardware. Het gebeurde dus (veel) te vaak dat professionele miners de beloning opstreken. Dit ten nadele van minder professionele miners, die bijna nooit een beloning kregen.

De makers van Bitcoin Gold hebben bij de hard fork het algoritme aangepakt. Het vernieuwde Proof of work algoritme van Bitcoin Gold geeft geen voorrang meer aan gespecialiseerde computers. Daardoor zijn ‘normale’ computers net zo geschikt voor mining als speciale computers. Ook kijken ze actief naar oplossingen op het gebied van anonimiteit van gebruikers die transacties verrichten. Volgens het team achter Bitcoin Gold is het reguliere Bitcoin namelijk niet anoniem genoeg. Ook werd de blockgrootte verkleind, zodat transacties voortaan sneller konden worden verwerkt.

Waarom je Bitcoin Gold wilt kopen

Bitcoin Gold kopen zou een beter alternatief voor Bitcoin moeten vormen. Wanneer je nu Bitcoin Gold wilt kopen, betaal je slechts een fractie van de prijs die Bitcoin waard is. Dat de cryptomunt zoveel goedkoper is momenteel, maakt het kopen van Bitcoin Gold aantrekkelijk.

Sinds de hard fork van 2017 heeft het team achter Bitcoin Gold zich actief ingezet om verschillende tekortkomingen van Bitcoin te verhelpen. Bitcoin Gold opende in eerste instantie direct de jacht op grote partijen die de mining-wereld monopoliseerden. Kleine miners hadden bij Bitcoin nog maar amper de kans om als eerste een transactie te valideren, omdat grote partijen met professionele apparatuur de strijd altijd wonnen.

Een wijziging in het algoritme was de oplossing, waardoor de kansen van kleine miners sterk zijn verbeterd. Daarnaast is de blockgrootte verkleind voor een snellere transactieverwerking en heeft Bitcoin Gold meer oog voor anonimiteit dan Bitcoin. Bitcoin Gold kan om deze redenen een interessant zijn om te kopen. Je kunt de tokens vervolgens gebruiken als betalingsmiddel, maar ook als investering. Net als bij de Bitcoin, zijn er bij Bitcoin Gold maximaal 21 miljoen tokens te koop.

Waar koop je Bitcoin Gold?

Bitcoin Gold (BTG) kopen doe je bij een exchange. Een exchange is een digitale plek waar kopers en verkopers van digitale valuta’s elkaar treffen. Voorbeelden van exchanges zijn Coinbase, Binance en Bitvavo. Voordat je BTG koopt bij een exchange, moet je er een account aanmaken. Dat doe je via de website of de app van de betreffende exchange. Maak gebruik van twee-factor-authenticatie en kies voor een sterk wachtwoord. Behandel je account als een bankrekening. Als je eenmaal een account hebt, kun je hier geld op storten. Bij sommige exchanges is dit niet nodig en kun je direct BTG tokens kopen. Betalen kan over het algemeen met iDEAL, creditcard of een reguliere bankoverschrijving.

Bitcoin Gold bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk

Kenmerken Bitcoin Gold

Bitcoin Gold (BTG) zou een meer decentrale, anoniemere en snellere variant van Bitcoin moeten zijn. Het is dus een soort Bitcoin 2.0.

Snellere transactieverwerking

Bitcoin Gold heeft na de hard fork op Bitcoin de blockgrootte verkleind. Hierdoor kunnen transacties sneller worden verwerkt. Dit is wenselijk, aangezien steeds meer gebruikers begonnen te klagen over de slome transactieverwerking van Bitcoin. Een snelle transactieverwerking is een vereiste voor de praktische toepasbaarheid van cryptocurrencies.

Betere kansen voor kleine miners

Door wat aanpassingen te verrichten aan het Proof of work algoritme van Bitcoin, heeft het team achter Bitcoin Gold naar eigen zeggen de kansen voor kleinere miners verbeterd. Zo zijn het niet meer alleen de professionele mining rigs die transacties valideren, maar ook miners die thuis een computer hebben draaien.

Decentraal

Bitcoin Gold functioneert op basis van blockchaintechnologie. Dit houdt in dat de gegevens van gebruikers en transacties over het hele netwerk worden verspreid. Er is dus geen centrale plek waar gegevens worden opgeslagen. Het gevolg is een minder kwetsbaar en veiliger systeem.

Investering

BTG kopen kan een interessante investering zijn. Ook al weet niemand of de koers in de toekomst gaat stijgen, de mensen achter Bitcoin Gold zetten zich in ieder geval actief in om van het project een succes te maken. Bitcoin behaalt hoge koersen en Bitcoin Gold is een verbeterde variant van Bitcoin.

Bitcoin Gold Wallet

Zie je Bitcoin Gold (BTG) kopen als een langetermijninvestering? Dan is het verstandig om eens te kijken naar verschillende soorten wallets. Wanneer je de tokens aanschaft via een exchange, slaat die ze automatisch op in de cloud. Dit wordt een hot wallet genoemd. Je kunt de tokens ook uploaden op een cold wallet. Dit is een fysiek apparaatje dat je loskoppelt van het internet zodat hackers er niet bij kunnen.

Betrouwbare exchanges