Tip
Koop of verkoop crypto bij Binance
X

BitShares

BitShares is een open source cryptocurrency project voor uiteenlopende DeFi-toepassingen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld hun eigen smartcoins uitgeven op de blockchain en deze peggen ofwel vastpinnen aan BitShares valuta (BTS). De koers van BitShares wordt zo voorspelbaar mogelijk gehouden, zonder dat er sprake is van een stablecoin. Buiten het platform wordt deze cryptomunt daarom eerder gekocht en aangehouden door langetermijnbeleggers.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
BitShares converter
Bezoek Binance Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023

BitShares Koers

De initieel uitgegeven BitShares (via community investment) hadden een waarde van €0,0075. Op korte piekmomenten in 2017, 2018 en 2021 na is de BTS koers relatief stabiel toegenomen. Medio 2021 schommelt de waarde rond €0,03. Wanneer je Bitshares gaat kopen, kijk dan altijd even naar de koers om te bepalen of dit een juist moment is.

BitShares bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk

Wat is BitShares?

Bitshares is een cryptoproject dat in juli 2014 geïntroduceerd is als ProtoShares (PTS), maar kreeg minder dan een jaar later een rebranding naar BitShares (BTS). BitShares is meer dan een digitaal betaalmiddel of een toepassing op een blockchain. Het is een volledig systeem waarin ondernemingen, investeerders, ontwikkelaars en andere belanghebbenden samenwerken. Op het platform zijn zowel kleine als grote investeringen en aankopen mogelijk.

Bitshares is opgericht door Dan Larimer en Charles Hoskinson, twee grote namen in de cryptowereld. Beide ontwikkelaars zijn echter niet langer direct bij het project betrokken. Zij droegen het beheer van het BitShares-platform over aan een gedecentraliseerde autonome organisatie met 17 vaste medewerkers en 60 reguliere bijdragers.

Bitshares platform

Waarom je BitShares wilt kopen

BitShares wil je kopen, omdat het een cryptocurrency is voor lange termijn beleggers. De koersverloop is namelijk voorspelbaar. Het platform heeft altijd 200 procent van het aangeboden geld in reserve om de stabiliteit van de BTS te ondersteunen. DPoS-governance 2.0, een verbeterd stemmechanisme voor BitShares houders, ziet erop toe dat lange termijn oogmerken van de community niet worden verruild voor snelle winsten. Dus het kopen van Bitshares is niet bedoeld om veelvuldig mee te handelen op korte termijn.

Lange termijn investering bitshares

Waar koop je BitShares?

Bitshares koop en verkoop je bij veel internationale exchanges, waaronder Binance, Gate.io en Huobi Global. Ook diverse lokale brokers als Bitcoin Meester en Coinmerce hebben BTS coins in hun assortiment. Via een broker is het proces meestal wat eenvoudiger, maar bij een grote beurs geniet je van aanzienlijk lagere trading fees. Wanneer je BitShares wilt gaat kopen, doe dit dan bij een betrouwbare exchange.

BitShares bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk

Kenmerken BitShares

BitShares is onderdeel van een veelomvattend ecosysteem. Buiten het platform biedt deze cryptomunt goede kenmerken voor langetermijnbelegging.

DEX: Decentrale uitwisseling

Een van de belangrijkste onderscheidende kenmerken van BitShares is het geïntegreerde gedecentraliseerde uitwisselingsplatform DEX. Hiermee kunnen gebruikers diverse financiële instrumenten, zoals de uitwisseling van cryptocurrencies, toepassen zonder een tussenpersoon.

Smartcoins-vriendelijk klimaat

BitShares gebruikt de toegankelijke programmeertaal C++ voor de modulaire blockchaintechnologie. Dit maakt het relatief eenvoudig om smartcoins op het platform uit te geven.

Bijzonder snelle transacties

De Bitshares-blockchain bestaat uit verschillende lagen en heeft een uitzonderlijk hoge verwerkingssnelheid van circa 100.000 transacties per seconde.

DPoS-governance 2.0

Binnen het BitShares-ecosysteem worden de regels bepaald door BTS-houders. Een verbeterd mechanisme met de naam DPoS-governance 2.0 zorgt voor een veilige voorstel- en stemprocedure.

BitShares Wallet

BitShares werkt met een officiële wallet op het platform. Om BTS coins voor de lange termijn aan te houden, gebruik je liever een alternatieve wallet van bijvoorbeeld Ledger. Ga je handelen met BitShares, dan is een wallet bij je crypto exchange een simpele optie om je crypto veilig te bewaren. Wanneer je BitShares koopt, kies je zelf welke wallet het beste bij je past.

Bitshares wallet

Betrouwbare exchanges