Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

DigiByte

DigiByte (DGB) is een van de langst bestaande cryptocurrencies met een openbare blockchain. De coin werd in januari 2014 geïntroduceerd als een sneller en veiliger alternatief voor Bitcoin. DigiByte gebruikt maar liefst vijf verschillende algoritmen om transacties op de blockchain te valideren. De coins zijn erg liquide en worden op nagenoeg alle grote exchanges verhandeld. DigiByte wordt tegenwoordig ook als betaalmiddel geaccepteerd bij honderden verschillende merchants (winkels, markten, reis- en verhuurbureaus, internet- en cryptodiensten en gokwebsites.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
DigiByte converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023

DigyByte Koers

Bij de introductie in januari 2014 had één DigiByte een waarde van ietsje minder dan een tiende eurocent (€0,00099). De DGB koers daalde hierna en schommelde ongeveer drie jaar tussen €0,0005 en €0,0001. Met de implementatie van SegWit binnen de blockchain (april 2017) schoot DigiByte ijlings omhoog tot boven tien eurocent. De hoogste notering bereikte de cryptomunt op 1 mei 2021 met een koers van €0,149.

DigiByte bij Bitvavo
8.7/10
  • €1000 gratis handelskosten
  • 150+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is DigiByte?

DigiByte (DGB) is een digitale valuta die hoge bevestigingssnelheden mogelijk maakt tegen zeer lage kosten. Het platform is in 2013 ontwikkeld door Jared Tate, beter bekend als ”Digiman”, die eerder betrokken was bij Bitcoin. DigiByte is gebouwd op de onkraakbare blockchaintechnolgie van Bitcoin, met implementatie van verschillende geavanceerde verbeteringen. Zo is DigiByte in staat om tot 20 miljoen transacties per dag vlot te verwerken, terwijl het Bitcoin netwerk al bij een half miljoen dagelijkse transacties grote vertragingen kent.

DigiByte is meer dan alleen een snelle cryptocurrency. De innovatieve blockchain kan gebruikt worden voor het bouwen van decentrale applicaties (DApps) en het coderen van slimme contracten. Een DigiAssets protocol maakt het mogelijk om nieuwe digitale munten te maken op de blockchain. Het DigiByte platform is volledig open source en gratis door eenieder te gebruiken.

DigiByte gaat er prat op dat het netwerk nooit gefinancierd is via een ICO of een groot aantal vooringestelde munten. Het platform heeft ook geen beheerders die in DGB betaald worden, maar wordt volledig door vrijwilligers in stand gehouden, verder ontwikkeld en gepromoot. Alleen miners ontvangen DGB voor het valideren van transacties op de blockchain.

Het Genesis blok van DigiByte werd in januari 2014 gemijnd. Van het maximum van 21 miljard DGB coins was in mei 2021 bijna 70 procent in omloop. Naar verwachting zal het laatste blok al in het jaar 2035 gemijnd worden. Validators zullen na dit moment beloond worden met een deel van de transactiekosten, omdat het uitgesloten is dat er meer DigiByte blokken worden gecreëerd.

Digibyte blockchainen dapps

Waarom je DigiByte wilt kopen

DigiByte is een zeer geschikte valuta voor dagelijkse betalingen. Volgens de beheerders van DigiByte worden transacties in DGB momenteel in gemiddeld vijftig seconden bevestigd, wat veertig keer sneller is dan een gemiddelde transactie met BTC (Bitcoin). De kosten voor een DigiByte transactie zijn bijna verwaarloosbaar.

DGB is ook een uitstekende crypto voor speculatie. De koers is sinds medio 2017 zeer volatiel, met pieken en dalen die elkaar snel opvolgen. Als je de ontwikkelingen rond DigiByte goed in de gaten houdt en een slimme inschatting weet te maken, kun je in korte tijd grote winsten boeken.

Met een lange termijn belegging in DigiByte valt er ook mooi voordeel te halen. Vraag het maar aan beleggers die in januari 2014 als eersten DGB coins hebben gekocht. Op 1 mei 2021 piekte hun ROI (return of investment) op 12.000 procent.

Betalen met Digibyte

Waar koop je DigiByte?

DigiByte wordt verkocht op meer dan honderd internationale crypto exchanges. Het leeuwendeel van handelstransacties met DGB gebeurt echter op vier grote online platformen: Bilaxy (opererend vanuit Seychelles), Binance (Malta), SistemKoin (Turkije) en OKEx (Hong Kong). Op een van deze beurzen vind je dus het gemakkelijkst een houder die DGB wilt verkopen. Als beginnende handelaar/belegger heb je er ook het voordeel dat de vraag- en aanbodprijs van DigiByte dicht bij elkaar liggen.

Om bij een exchange als Binance een account aan te maken, hoef je alleen je ID kaart of paspoortpagina up te loaden. Er zijn uiteenlopende betaalmogelijkheden (iDEAL, Bancontact, creditcard, PayPal, bankoverschrijving, …) om saldo op je account te zetten. Het is handig om de euro’s op je beurs-rekening eerst om te zetten naar een stablecoin, zoals BUSD (Binance US dollar), waarvan de waarde vastgepind is aan de Amerikaanse dollar. Met BUSD in je portfolio ga je vervolgens comfortabel en voordelig op zoek naar DigiByte.

DigiByte bij Bitvavo
8.7/10
  • €1000 gratis handelskosten
  • 150+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken DigiByte

Hoge bevestigingssnelheden en lage transactiekosten zijn de troeven van DigiByte. Een multi-algoritme systeem voorkomt centralisatie van de validatie. DigiAssets verhogen de functionaliteit van het DigiByte platform.

Razendsnelle SegWit transactiebevestiging

DigiByte was in 2017 de eerste grote blockchain die SegWit implementeerde. Segregated Witness (gescheiden toezicht) zorgt voor een enorme verhoging van de verwerkingssnelheid op de blockchain. Dankzij de huidige transactiebevestiging van circa vijftien seconden is DigiByte een ideale digitale valuta voor dagelijkse betalingen.

Vijf algoritmen voor beveiliging

Het MultiAlgo mining systeem van DigiByte draagt bij aan de decentralisatie, en zo ook aan de beveiliging, van de blockchain boekhouding. Binnen het Proof of Work mechanisme voor transactie-validaties kunnen miners gebruik maken van vijf verschillende algoritmen: Odocrypt, Qubit, Scrypt, Skein en Sha256.

DigiAssets toepassingen

DigiAssets is een veilige, schaalbare secundaire laag bovenop de DigiByte blockchain. Het maakt decentrale uitgifte van activa mogelijk, zoals tokens, slimme contracten, digitaal identiteitsbeheer en meer. DigiAssets verhoogt zo de functionaliteit van het DigiByte ecosysteem en de DGB coin.

Geen centrale bestuursstructuur

In lijn met de stelling dat cryptovaluta’s open source en openbaar toegankelijk moeten zijn, heeft DigiByte geen centrale bestuursstructuur met een CEO en betaalde medewerkers. Alle beheershandelingen binnen het netwerk worden door vrijwilligers uitgevoerd.

DigiByte Wallet

DigiByte Core is een door de DigiByte gemeenschap ontwikkelde wallet. Het vereist echter veel schrijfruimte op je computer en heeft een relatief lange synchronisatietijd. Als je geen ervaren crypto gebruiker bent, is een alternatieve wallet op een handelsbeurs als OKEx, Binance of Sistemkoin een stuk handiger.

Coinomi, Trust Wallet, Edge en Atomic zijn enkele door DigiByte aanbevolen software wallet applicaties voor je smartphone. Wil je je DGB coins buiten het internet op een hardware wallet opslaan, dan zijn Bitfi, Ledger, Trezor en KeepKey gerecommandeerde opties.

Oxex wallet voor digibyte

Betrouwbare exchanges

Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!