Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Enigma

ENG is de cryptocurrency die het Enigma-protocol aandrijft. Dit gedecentraliseerde, open-source blockchain-platform is speciaal ontworpen voor ‘secret contracts’, slimme contracten met buitengewone aandacht voor privacy. Enigma versleutelt de gegevens, breekt ze op in stukjes en verspreidt deze over een groot aantal aangesloten nodes (computers). Ook als je niet van plan bent om geheime contracten aan te gaan, kun je overwegen om een hoeveelheid ENG te kopen. De koers van de coins kan immers stijgen bij een toename van het aantal gebruikers van het Enigma-platform.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Enigma converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Wat is Enigma (ENG)?

Volgens velen biedt Enigma een veelbelovende technologie voor onder meer het behoud van de cryptocurrencies. Reden hiervoor is de werking van Enigma die niet op een blockchain werkt, maar juist als een tweede laag op de blockchain. Vergelijkbaar met het Lightning Network van Bitcoin. Het is een oplossing die als noodzakelijk wordt gezien, omdat de blockchain op den duur overbelast gaat worden. Het Lightning Network is al een oplossing hiervoor en nu ook Enigma.

Bij Enigma wordt een groot deel weggehaald van de blockchain. Het protocol van Enigma neemt een deel van het werk over. Tot nu toe geldt dat alleen nog voor de blockchain van Ethereum. Een ander kenmerk van Enigma is de anonimiteit. Alle data wordt veilig en anoniem opgeslagen en verdeeld over verschillende nodes.

Verder zijn deze nodes zo gebouwd dat verkeerde en frauduleuze activiteiten gesignaleerd kunnen worden. De privacy komt tot stand door het maken van secret contracts, ook wel bekend als smart contracts. Gewoonlijk wordt data als een transactie of lening vastgelegd op een blockchain. In geval van secret contracts is dat niet nodig. De transactie of lening kan uitgevoerd worden zonder dat de data openbaar is.

Waar koop ik Enigma?

Enigma is inmiddels een token die via meerdere exchanges verkrijgbaar is. Een van die exchanges is Bitcoin Meester. Hier is Enigma te kopen voor Euro’s maar ook in ruil voor andere cryptomunten. Mocht je nog geen eigenaar zijn van cryptomunten, dan is het ook mogelijk via exchanges als Bitcoin Meester te betalen voor iDeal. Wil je dus wel graag investeren in de token van dit netwerk, dan hoef je daarvoor niet eerst andere cryptomunten te kopen.

Andere exchanges die Enigma (ENG) verkopen zijn Binance en Huobi. Alleen bij Bitcoin Meester betaal je geen transactiekosten. Wel bij Binance en Huobi, al zijn deze kosten erg laag. Bij Bitcoin Meester kan je ook direct gebruik maken van een ingebouwde ENG wallet en het is tevens makkelijk in gebruik. Ben je net nieuw op de cryptomarkt en wil je investeren in de Enigma (ENG), dan is Bitcoin Meester een prettige exchange om te beginnen.

Waar verkoop ik Enigma?

Ook voor verkopen van de Enigma (ENG) zijn Bitcoin Meester, Binance en Huobi de aangewezen exchanges. Wel is het raadzaam om dan een wallet aan te schaffen van waarmee je de handel in de Enigma (ENG) nog beter kan regelen. Er zijn meerdere wallets om te kiezen: een hardware wallet, een desktop wallet en een online wallet.

Als hardware wallet wordt de Nano Ledger S aangeraden. Deze is geschikt voor een ERC-20 token als Enigma (ENG). Hier moet je uiteraard wel betalen. Om te beginnen is de gratis wallet van Bitcoin Meester zeer geschikt.

Enigma bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is de toekomst voor Enigma?

Met name door de privacy is Enigma steeds meer groeiende. Meer bedrijven willen met Enigma samenwerken om te zoeken naar nieuwe privacy-oplossingen. Verder biedt hun technologie wat betreft het ontlasten van het blockchain netwerk ook een toekomst. Zeker omdat dit door de cryptocurrency wereld als een dringend punt wordt gezien. Er moet een oplossing gevonden worden voor de blockchain en daar werkt Enigma steeds meer naar toe.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!