Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

GXshares

GXShares (GXS) is ontworpen als betaalmiddel voor het platform GXB, een gecommercialiseerde marktplaats voor databeheer. Het decentrale blockchainplatform wordt actief gebruikt door Chinese fintech-ondernemingen. Zo blijft de GXShares valuta voor nu en de voorziene toekomst relevant. De tokens zijn ook buiten het ecosysteem van GXB in omloop en worden op beurzen als Binance en Gate.io verhandeld. Door de hoge volatiliteit van de koers geniet GXShares fikse belangstelling van speculanten. Voor een veilige opslag zijn er officiële GXShares wallets en verschillende alternatieve software- en hardware wallets.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum

GXshares Koers

De bedoeling is dat GXShares een 1:1 koersverhouding houdt met de Chinese Yuan (ongeveer €0,13), maar dit is tot vandaag niet zo. Al bij de ICO in juni 2017 schoot de koers van de GXS als gevolg van groot enthousiasme onder Chinese beleggers naar €4,50. Na een absolute piek van €7,53 in het begin van 2018 daalde GXShares geleidelijk naar de gewenste balans met de Yuan. In januari 2021 had 1 GXS een waarde van ongeveer €0,22 (¥1,2). Maar bij de grote opleving van de Bitcoin in het begin van 2021 ging ook de koers van GXShares weer sterk omhoog.

Crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is GXShares?

GXShares (GXS) is de native valuta van het platform GXB (GongXinBao). De token is nodig om te betalen voor het gebruik van verschillende toepassingen die op de eigen blockchain gebouwd zijn. Buiten het ecosysteem van GXB worden GXS tokens actief gebruikt door speculanten. Voor peer-to-peer betalingen is deze valuta minder geschikt.

GXShares wordt uitgegeven door GXS Foundation Ltd, gevestigd in Singapore. De maximale hoeveelheid van 100.000.000 GXS tokens is volledig gepremined. Bij de ICO in 2017 is van dit totaal 49 miljoen GXS verkocht om het project te financieren. De resterende tokens bleven “bevroren” en komen geleidelijk in omloop. Medio 2021 waren ongeveer 60 miljoen GXShares verhandelbaar.

Het GXB-platform heeft een eigen beheersorgaan, de in China gevestigde Hangzhou Credit Data Technology Company. GXB is een gecommercialiseerde datamarktplaats die vooral door Aziatische fintech-ondernemingen wordt gebruikt om gegevens te uploaden, op te slaan, te berekenen en uit te wisselen. Een open, decentrale blockchain met de naam GXChain is hiervoor het instrument. De separate beheerstructuur maakt dit ecosysteem een beetje complex om te vatten. De hoofdlijn is echter dat het GXB-platform de GXChain-blockchain aanbiedt voor databeheer en GXShares als betaaleenheid gebruikt.

Hoe worden GXS transacties veilig en betrouwbaar verwerkt? Voor het registreren van transacties in de blockchain ledger, ofwel het gedecentraliseerde grootboek, maakt GXShares gebruik van een Proof of stake-consensusmechanisme. GXS-tokenhouders kunnen hun tokens vergrendelen (staken) voor validatiewerk. Als beloning ontvangen ze een deel van de transactiekosten. De blockchain kan momenteel tot 100.000 transacties per seconde verwerken en heeft mogelijkheden om deze snelheid in de toekomst te verhogen.

Gxs en gxb coins gxshares

Waarom je GXShares wilt kopen

GXShares is goed inzetbaar voor speculatie, want de waarde van de token is behoorlijk volatiel. Binnen een maand kan de koers meerdere keren met tientallen procenten stijgen en dalen. GXS wordt op internationale exchanges als Binance, Gate.io en Bitladon verhandeld. Om mooie, snelle winsten te boeken moet je goed volgen wat de crypto in China doet. De meeste ondernemingen die gebruikmaken van de GXB datamarktplaats (bijvoorbeeld verzekeringsmaatschappijen, banken, telecommunicatiebedrijven, overheidsorganisaties, financiële internetondernemingen) komen vooralsnog uit China en omstreken.

Door het Proof of stake-validatiemechanisme zijn je GXShares inzetbaar voor het valideren van transacties op de blockchain. Dit zogeheten “staken” van tokens levert passief inkomen op. Als PoS-validator ontvang je namelijk een deel van de transactiekosten.

Databedrijven gxshares

Waar koop je GXShares?

Net als elke andere cryptocurrency verkrijg je GXShares via handel. Tot midden 2021 waren er echter niet veel exchanges die deze valuta in hun aanbod hadden. ‘s Werelds grootste cryptobeurs Binance noteert al jaren het hoogste handelsvolume voor GXS. Dit komt omdat deze in de Kaaimaneilanden gevestigde exchange voorheen opereerde vanuit China, waar veel GXShares bezitters zitten. Ook op Gate.io (Verenigde Staten), Bitladon (Nederland) en WazirX (India) koop je GXS tokens.

Op een beurs als Binance is een account snel aangemaakt. Je hoeft slechts een digitale ID-verificatie (met je ID-kaart, rijbewijs of paspoort) te doorlopen. Om geld op je account te storten, biedt de beurs uiteenlopende betaalmogelijkheden, waaronder iDEAL, Bancontact en PayPal. De volgende stap is je euro’s omzetten naar een uiterst liquide crypto als Bitcoin, Ethereum of Tether. De meeste aanbieders van GXShares vragen namelijk naar een van deze valuta’s als tegenwaarde in hun handelspaar: GXS/BTC, GXS/ETH en GXS/USDT.

Crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken GXShares

In tegenstelling tot veel andere cryptovaluta’s is GXShares geen middel voor peer-to-peer betalingen. Deze digitale valuta is een integraal onderdeel van een complex ecosysteem.

Hoge volatiliteit

GXShares behoort een 1:1 verhouding te houden met de Chinese Yuan, maar zit in een constante op- en neergaande beweging boven dit niveau. Door de hoge volatiliteit van de koers wordt er veel gespeculeerd met GXS tokens.

Betrouwbare validatie

Een Delegated proof of stake mechanisme houdt de blockchain up-to-date. DPoS vereist dat GXS-tokenhouders zogeheten delegates selecteren voor het betrouwbaar valideren van transacties. Het selectieproces is transparant en open voor elke bezitter van GXShares.

Een levensvatbare digitale valuta

Het GXB-platform krijgt steeds meer gebruikers op de gedecentraliseerde datamarktplaats. Binnenkort wordt versie 2.0 van de GXChain blockchain geïntroduceerd. Door het intensieve gebruik van het netwerk blijft GXShares relevant als betaalmiddel.

GXShares Wallet

GXShares biedt officiële wallets om je tokens veilig op te slaan: een GXS desktop wallet (Windows, MacOS en Linux), een GXS mobile wallet (Android en iOS) en een GXS web wallet (voor alle belangrijke browsers). Je vindt ook makkelijk een alternatieve software wallet die GXS valuta ondersteunt. Ben je van plan om actief te handelen in GXShares, dan is een custodian wallet op een cryptobeurs als Binance een goed beveiligd alternatief.

Wallet voor gxshares

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!