Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Nexus

Nexus (NXS) is een netwerk van computers, bedrijven en mensen dat de focus legt op het ontwikkelen van decentrale applicaties voor technologie, financiën en diensten. Nexus brengt een nieuwe revolutie teweeg op het blockchainprotocol met een 3D-verificatiekader. De drie modellen die Nexus gebruikt om transacties te verifiëren en vast te leggen zijn Proof of work, witnessing en stake weights.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Nexus converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023

Nexus Koers

De eerste jaren was de koers van de Nexus laag, totdat rond de jaarwisseling van 2017/2018 de cryptomarkt een opleving beleefde. Begin januari maakte de Nexus toen kortstondig een ongeëvenaarde koersstijging door. Net als de rest van de cryptomarkt zakte de munt daarna weer fors in. De opleving van de markt begin 2021 leverde voor de Nexus weer een koersstijging op, die wel beperkt was in vergelijking met die van andere cryptomunten.

Nexus bij Bitvavo
8.7/10
  • €1000 gratis handelskosten
  • 150+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Nexus?

Nexus is een peer-to-peer netwerk dat bedoeld is om de snelheid, schaalbaarheid, veiligheid en toegankelijkheid van blockchainprotocollen te verbeteren. Oprichter Colin Cantrell wil decentralisatie nog verder doorvoeren door zijn platform ver van miningmonopolies en overheidscontrole te houden. Daarbij maakt men gebruik van communicatie met satellieten en de unieke 3D blockchain. In september 2014 ging de Nexus cryptomunt NXS de markt op.

De driedimensionale keten waarin Nexus de blockchain omzet, gebruikt drie verschillende manieren voor verificatie. In de eerste fase, Tritium, worden nieuwe transacties geverifieerd met behulp van digitale handtekeningen. In de tweede, Amine, valideren nodes nogmaals de betrouwbaarheid van een transactie. In de derde fase, Obsidiaan, worden de hashes uit de tweede fase gecombineerd tot een block.

Nexus decentralisatie

Waarom je Nexus wilt kopen

Nexus is een van de weinige cryptoprojecten die het veiligheidsprobleem echt aanpakken. Voorbij een bepaald aantal slechte ervaringen met hacks en gestolen portefeuilles bij andere cryptomunten gaat men de waarde hiervan inzien. Daarmee kan Nexus een van de projecten zijn die over 20 jaar nog leeft, wat betekent dat je nu nog erg goedkoop kunt instappen.

Focus op veiligheid

Waar koop je Nexus?

Je koopt Nexus (NXS) op verschillende exchanges. Het grootste platform is Binance. Hier kun je een account aanmaken en daar geld in storten middels iDeal, bankoverschrijving, PayPal of je creditcard. Vervolgens koop je eerst Bitcoins of Ethereum en kun je daarmee Nexus kopen.

Nexus bij Bitvavo
8.7/10
  • €1000 gratis handelskosten
  • 150+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Nexus

Hieronder bespreken we een aantal kenmerken die de Nexus onderscheiden van andere cryptomunten.

Reputatie opbouwen

Door eerlijke bijdragen op het Nexus-netwerk te leveren, kunnen trustfondsen een goede reputatie opbouwen en zo aan waarde en rente winnen.

Meegroeiende schaalbaarheid

Het Nexus-netwerk is in staat te groeien en zich aan te passen wanneer door een groeiend aantal transacties meer capaciteit wordt vereist.

Drie verschillende verificatiemanieren

Waar er bij andere cryptomunten vaak maar één verificatiemethode wordt toegepast, zitten er bij de Nexus drie sloten op deur.

Nexus Wallet

Wil je Nexus kopen als langetermijninvestering? Dan heb je een elektronische wallet nodig. De veiligste optie is de officiële Nexus Wallet. Een alternatief is een hardware wallet als de Ledger Nano S.

Nexus wallet

Betrouwbare exchanges

Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!