RedCoin

Koop deze of een van de 2500 andere cryptocurrencies veilig en snel bij Binance

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
RedCoin converter
RedCoin omschrijving

Reddcoin RDD – EUR koers

RDD Reddcoin kopen met iDeal

Reddcoin kan je vanuit Nederland gemakkelijk kopen via de website van LiteBit. Dit is een Nederlands bedrijf en opereert in heel Europa. Het voordeel van deze website is dat ze 50 verschillende coins aanbieden en je deze gemakkelijk met iDeal kan afrekenen. Ook bieden ze veel soorten wallets aan zodat je alles via één dienst kunt doen.

Ga direct naar LiteBit!

Wat is Reddcoin?

Reddcoin, RDD afgekort, is een sociale valuta dat focust op het sociale leven van mensen en heeft als doel het makkelijk maken van het gebruik van crypto valuta voor het algemene publiek. Dit proberen de makers te bewerkstelligen door een digitaal valuta systeem naadloos samen te laten werken met alle grote sociale media platformen om het proces van verzenden en ontvangen van geld leuker en makkelijker te maken.

Het belangrijkste voor Reddcoin is om sociale media te gebruiken om het bewustzijn van crypto valuta te spreiden naar een grotere doelgroep. Sociale media zijn tegenwoordig een belangrijk deel van ons leven en geven elk persoon in de wereld een eerlijke kans om te laten zien wie ze echt zijn. Likes, retweets en comments ontvangen is leuk, maar helaas levert het niets op. Dit is een van de punten waar Reddcoin verbetering probeert te bieden.

Momenteel kan het gebruik van crypto valuta ingewikkeld zijn en hebben weinig mensen maar kennis hoe het allemaal echt werkt. Ook als mensen meer willen weten over de techniek weten ze vaak niet waar ze moeten beginnen. Via sociale media zal deze onwetendheid opgelost moeten worden door een “fooiensysteem” te integreren in grote sociale media platformen.

Reddcoin op sociale media

Uiteindelijk zal het bekend komen te staan als “de sociale media valuta”. Momenteel zijn de ontwikkelaars bezig met het bouwen van een platform waar accounts worden gecreëerd op sociale media zoals YouTube, Twitter, Facebook, Instagram etc. Content makers zullen worden beloond in de vorm van Reddcoin voor het maken van kwalitatieve content. Deze coins zullen vervolgens gebruikt kunnen worden om artikelen te kopen op internet of ze kunnen gebruikt worden in games in plaats van in-game credits. Dit zou voordeel moeten bieden voor de gebruiker maar ook voor bedrijven en ontwikkelaars. Ook zou dit de drempel moeten verlagen voor het besteden van valuta in spellen omdat het altijd weer terug te ruilen is voor echt geld. Eigenlijk kan je Reddcoin zien als een universele like knop, waar je beloond wordt voor elke like die je ontvangt.

Over Reddcoin

De coin is gelanceerd in begin 2014 en wist aanvankelijk honderdduizend dollar op te halen voor de verdere ontwikkeling. Niet lang hierna werd het officieel gelanceerd met een totaal aanbod van 5,45 miljard RDD dat verdeeld werd onder vroege investeerders. Om de impact op het milieu te verminderen is het al vrij snel overgeschakeld van een Proof-of-Work (waar coins gemined kunnen worden) naar Proof-of-Stake (beloond worden voor bezit van een valuta).

Roadmap

Op onderstaande afbeelding zie je de plannen voor dit jaar en volgend jaar. In het derde kwartaal van 2017 stond op de planning om een blockchain-gebaseerd identiteitssysteem te creëren met een gedecentraliseerd fooiensysteem voor verschillende sociale media. Hiermee zou je Reddcoin adressen moeten kunnen checken met je telefoon.

In het laatste kwartaal van 2017 zal het team de blockchain synchronisatie versnellen en zal het mogelijk worden om transacties uit te voeren met je smartphone. Begin volgend jaar zal het mogelijk zijn om gebruik te maken van “Mobile Staking”, wat inhoudt dat je 5% inkomen kan genereren door slechts Reddcoin te bezitten en beschikbaar te stellen op je smartphone. Hiervoor moet je wel de officiële mobile wallet gebruiken maar vervolgens zal de bonus die je ontvangt automatisch worden bijgeschreven.

Blijf op de hoogte van de laatste Reddcoin ontwikkelingen op de officiële Reddcoin website of de Reddcoin subreddit.

reddcoin roadmap

Klik om de volledige afbeelding te bekijken

Video uitleg

Onderstaande video legt helder uit hoe Reddcoin het makkelijk maakt om voor iedereen om cryptovaluta te gebruiken. Ook wordt er verteld dat het 0% transactiekosten heeft voor zowel de zender als de ontvanger van de transactie.

RDD Wallet

De officiële Reddcoin wallet is gemakkelijk in gebruik en heeft uitgebreide opties. De wallet is beschikbaar voor Windows (32bits en 64bits), Mac en Linux. De wallet is open source en de code kan worden bekeken op Github.  Ook kun je er voor kiezen de aangeschafte coins in een eigen wallet te bewaren. Een populaire wallet voor Reddcoin is Coinomi.

Block explorer

Alle transacties en balansen van transacties worden opgeslagen op een openbare blockchain. Deze is te vinden op de website. Door te zoeken op het adres van een transactie of je publieke sleutel kan je alle details zien.

Twitter

De ontwikkelaars van het project delen alle updates via hun Twitter account. Ook hebben ze regelmatig acties waarbij ze grote hoeveelheden RDD weggeven.