Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

SafeMoon

SafeMoon is een relatief recente cryptovaluta, gebaseerd op de Binance blockchain. De naam is afgeleid van de slogan “safely to the moon”. Ondanks de recente oorsprong (maart 2021) is de coin bijzonder populair en wordt deze verhandeld op de meeste grote exchanges. Dat is mede een gevolg van gerichte marketinginspanningen. De zes ontwikkelaars achter de valuta hebben weliswaar een technische achtergrond, maar zijn niet direct betrokken bij eerdere grote cryptoprojecten of bedrijven uit de cryptowereld. Inmiddels is er wel de nodige waardering voor het zestal vanuit de cryptowereld. Mede ook vanwege de stormachtige start van SafeMoon.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
SafeMoon converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023

Safemoon Koers

Omdat SafeMoon pas sinds het voorjaar van 2021 bestaat, is de beschikbare koershistorie beperkt. Bij de lancering bedroeg de koers ongeveer €0,0000003. Een maand later piekte de koers rond de €0,000006, zo’n achttien keer de introductiekoers. Op deze piek volgde een klein dalletje, waarna de koers in mei 2021 een voorlopig hoogtepunt bereikte net onder de €0,00001. Daarop zakte de koers weer scherp en stabiliseerde deze zich rond de €0,000002.

SafeMoon bij Bitvavo
8.7/10
  • €1000 gratis handelskosten
  • 150+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is SafeMoon?

SafeMoon is een BEP-20-token, uitgegeven op de Binance Smart Chain. SafeMoon zelf presenteert zich als een decentrale gemeenschap, gebaseerd op drie pijlers: reflectie, vergoeding en token burn.
Met reflectie worden de transactiekosten bedoeld bij elke transactie met SafeMoon. Deze kosten komen (deels) weer ten goede aan de houders van het token. Daarnaast is er een vergoeding voor transacties op liquiditeitspools als Pancake Swap. De derde is het vernietigen of ‘verbranden’ van tokens bij elke transactie. Bij elke transactie is sprake van een fee, waarvan de opbrengst dus deels ten goede komt aan de houders van SafeMoon en deels vernietigd wordt.

Over het decentrale karakter van de token is wel wat discussie. Zo stellen de mensen achter de Binance blockchain, waarop SafeMoon gebaseerd is, dat van decentralisatie feitelijk geen sprake is. Ook is de whitepaper van SafeMoon is niet geheel transparant over de invloed die het team achter SafeMoon heeft op bijvoorbeeld de token burn. Ook de praktische toepassingsmogelijkheden van SafeMoon zijn een bron van kritiek. Waar veel andere crypto valuta zich richten op een specifiek soort gebruik, lijkt dit bij SafeMoon niet het geval.

In sommige opzichten lijkt het erop dat SafeMoon dezelfde benadering van cryptocurrencies volgt als beleggers zoals Warren Buffet met aandelen doen. Dat is het volgen van een buy-and-hold-filosofie, waarbij degenen die het langst vasthouden, de grootste beloningen ontvangen. Het ontwikkelingsteam hoopt dat een dergelijke benadering SafeMoon helpt afstand te nemen van het volatiele kortetermijnimago dat veel crypto’s hebben. Daarover schrijven ze zelf: “Onthoud dat het tijd kost om naar de maan te gaan en hoe langer je vasthoudt, hoe meer tokens je verwerft.”

SafeMoon lijkt vooral nog wat tijd nodig te hebben. Op basis van beperkte data vormen veel mensen zich nu een scherpe mening over deze cryptovaluta. Met de tijd wordt vanzelf duidelijk of SafeMoon het vernieuwende en winstgevende concept is dat de makers voorhouden, of een luchtballon die tot grote hoogte stijgt, maar nog veel sneller leegloopt en neerstort.

Safemoon langere ontwikkeling nodig

Waarom je SafeMoon wilt kopen

In haar relatief korte bestaan heeft SafeMoon al indrukwekkende rendementen mogelijk gemaakt. Tegelijk bieden de beperkte historie en de nodige kritiek ook basis voor twijfel. De token zelf is extreem goedkoop. Aan het kopen van een kleine hoeveelheid SafeMoon zal niemand zich dan ook een bult vallen. Wel is het begrijpelijk dat veel serieuze investeerders nog even de kat uit de boom willen kijken. Al lijkt SafeMoon vooralsnog geen gebrek te hebben aan belangstelling vanuit de markt. Binnen enkele maanden is de marktkapitalisatie tot een indrukwekkende omvang gegroeid. De percepties van SafeMoon lopen onder crypto-enthousiastelingen dan ook ver uiteen. De een vindt het de next big thing, de ander vindt dat het naar oplichting riekt.

Safemoon grote groei

Waar koop je SafeMoon?

SafeMoon is breed beschikbaar, maar het crypto kopen is wel iets lastiger dan de meeste andere cryptovaluta’s. Zo is SafeMoon in principe alleen te kopen met de Binance Coin. Gelukkig is de Binance Coin op vrijwel elke exchange verkrijgbaar. Vaak ook in reguliere valuta. Ben je in het bezit van Binance Coin? Dan beveelt SafeMoon zelf PancakeSwap aan als plek om SafeMoon te kopen. Hou er rekening mee dat je je hier eerst moet registreren. Dat geldt ook voor de exchange waarop je eventueel Binance Coin koopt.

SafeMoon bij Bitvavo
8.7/10
  • €1000 gratis handelskosten
  • 150+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken SafeMoon

Over SafeMoon wordt veel gezegd en geschreven. In veel opzichten is het echter een cryptovaluta zoals de meeste andere.

Binance Smart Chain

SafeMoon is gebaseerd op de Binance blockchain en kan in principe ook alleen met Binance Coin worden gekocht. Ook betekent dit dat SafeMoon gebaseerd is op het zogeheten Proof-of-Authority concept, wat inhoudt dat SafeMoon in hoge mate gecentraliseerd is, in tegenstelling tot veel andere crypto’s.

Goedkoop

Er zijn zeer veel tokens in omloop gebracht (enkele honderden biljoenen) wat automatisch betekent dat de prijs van een individueel token relatief laag is. Zelfs na een spectaculaire waardestijging in de eerste maanden na lancering, bedroeg de koers van één token nog slechts een fractie van een eurocent.

Volatiel

Hoewel het team achter SafeMoon er juist expliciet naar streeft om een betrouwbare, langetermijninvestering te zijn, schommelt de koers van SafeMoon tot nu toe behoorlijk.

Discussie over betrouwbaarheid

Veel experts beweren dat SafeMoon veel kenmerken vertoont van ponzifraude. Waaronder hevige koersschommelingen zonder duidelijke oorzaak en weinig transparantie over hoe sommige beslissingen door de ontwikkelaars worden genomen. Ook aan marketing door bekende personen wordt veel aandacht besteed. Tegelijkertijd staat vast dat het goed mogelijk is om mooie winsten te maken met SafeMoon.

SafeMoon Wallet

Een officiële SafeMoon wallet is in ontwikkeling. De bètatest loopt inmiddels. SafeMoon prijs haar eigen wallet aan als een veilige plek om SafeMoon tokens op te slaan en te verhandelen, met onder meer Simplex-integratie, dark mode en een contactenlijst. Een van de meer unieke beoogde functies van de wallet is een convertor waarmee je eenvoudig reguliere valuta inwisselt voor SafeMoon. Of deze functie onderdeel is van de eerste publiek toegankelijke versie van de SafeMoon wallet, is vooralsnog niet bekend.

Safemoon wallet

Betrouwbare exchanges

Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!