Tip
Koop of verkoop crypto bij Binance
X

SALT

SALT is een cryptoplatform dat gericht is op decentrale kredietverlening. Via het SALT-platform leen je geld in een reguliere valuta, waarbij je je SALT-cryptomunten inzet als onderpand voor een lening in de reguliere valuta. Hierbij verlies je tijdelijk toegang tot je SALT-cryptomunten. Bij aflossing heb je hier weer toegang toe. Als je netjes betaalt, behoud je dus je coins. Via het platform SALT kun je overigens ook andere cryptovaluta’s dan SALT zelf voor dit doel inzetten.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
SALT converter
Bezoek Binance Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023

SALT Koers

SALT is eind 2017 geïntroduceerd. Aan het einde van dat jaar bereikte de koers een piek van zo’n €13. Die piek hield enkele weken stand, waarna in de eerste helft van 2018 een scherpe daling werd ingezet. In de tweede helft van 2018 stabiliseerde de koers zich op zo’n €0,20. In het voorjaar van 2021 steeg de waarde van SALT weer, tot boven de €0,50.

SALT bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk

Wat is SALT?

Met SALT (wat staat voor Secured Automatic Lending Technology) kan je decentraal geld (uit)lenen. Het platform brengt vraag naar en aanbod van krediet samen. Het decentrale hiervan is dat de terugbetaling en andere voorwaarden in een zogeheten ‘smart contract’ in de blockchain worden vastgelegd. Zo’n contract voert zichzelf uit, geheel zonder menselijk handelen, zodra aan de voorwaarden is voldaan. Bijvoorbeeld als een bepaalde datum is verstreken. De kredietverstrekker is altijd een andere gebruiker van het platform. Deze stelt zijn of haar reguliere valuta, met rente, beschikbaar aan de lener en ontvangt daarvoor dus pandrecht op de door de lener ingelegde cryptovaluta.

Salt geld lenen

Waarom je SALT wilt kopen

In tegenstelling tot veel andere cryptovaluta’s heeft SALT een duidelijk afgebakende toepassing: kredietverstrekking faciliteren. Dat maakt SALT een interessante investering voor je reguliere valuta, zonder dat je direct speculeert op de waarde van de valuta zelf. In plaats daarvan wend je jouw kapitaal aan om rentedragende leningen te verstrekken.

Salt krediet

Waar koop je SALT?

SALT koop je op een van de grote exchanges, zoals Bitvavo of Binance. Van deze twee heeft de laatste het hoogste handelsvolume. Registreren op het platform is noodzakelijk om transacties te doen. Ook zet je niet direct je reguliere valuta om in SALT. In plaats daarvan koop je eerst Bitcoins of Ethereum, die je direct omzet in SALT-coins. Grotere exchanges faciliteren dat in één transactie.

SALT bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk

Kenmerken SALT

Kenmerkend aan SALT is dat deze cryptovaluta en het bijbehorende platform een duidelijke relatie hebben met de reguliere economie. Het platform faciliteert een nieuwe, decentrale economie.

Onderpand

Via het platform zet je SALT of een andere cryptovaluta in als onderpand voor een krediet.

Gebaseerd op Ethereum

SALT is een ERC-20 coin gebaseerd op de Ethereum-blockchain.

Lenen en uitlenen

Je gebruikt SALT en het platform om veilig geld te lenen en uit te lenen.

SALT wallet

SALT sla je op in een van de drie gangbare type wallets: een hardware wallet, een desktop wallet of een online wallet. Die laatste is het meest praktisch voor transacties, maar relatief het minst veilig. SALT is compatibel met de meeste generieke cryptowallets.

Salt Wallet

Betrouwbare exchanges