Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Substratum

Substratum is een cryptocurrency-project met een zeer ambitieus doel: het internet decentraliseren. Decentraal internet geeft je de mogelijkheid om, ook in landen met censuur, gebruik te maken van het wereldwijde web zonder een derde partij tegen te komen. Om dit te realiseren, zet Substratum onder meer cryptografie in. Op deze pagina lees je alles over dit project en kom je erachter hoe je substratum kan kopen.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Substratum converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Substratum Koers

Substratum werd in 2017 geïntroduceerd middels een initial coin offering (ICO). De koers van SUB tokens begon dan ook in dit jaar te lopen. Daarmee kwam het direct terecht in een van de beste jaren van de cryptomarkt. De koers bereikte dan ook forse hoogtes. Dit bleek dit echter niet houdbaar. De koers daalde en stabiliseerde zich. Voor de lange termijn is de verwachting dat deze crypto weer flink zal groeien. Daarom is het ook aan te raden substratum in te kopen op een laag punt.

Substratum bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Substratum?

Voor je Substratum wil kopen is het zaak je te verdiepen in het project. Substratum (SUB) is een cryptocurrency-project op basis van blockchaintechnologie. Het team achter dit project wil een decentrale vorm van internet opzetten, zodat alle vormen van censuur kunnen worden vermeden. Je kunt vergelijken met een VPN of TOR. Substratum draait echter op blockchains. Dat brengt met zich mee dat elke internetverbinding via het netwerk wordt beveiligd middels cryptografie. Het team van Substratum hanteert een aantal uitgangspunten om van het project een succes te maken. Zo is het gehele project volledig open source, moet het netwerk gebruiksvriendelijk zijn en hanteert Substratum eerlijke prijzen.

Waarom je Substratum wilt kopen

Substratum kopen mensen om een paar redenen. Substratum presenteert ten eerste een unieke toepassing van blockchaintechnologie. Waar veel digitale valuta’s slechts bedoeld zijn om een alternatieve valuta te creëren, zet Substratum de blockchain in om het internet voorgoed te revolutioneren. Wanneer het netwerk stabiel blijkt te draaien en veel mensen het gaan gebruiken, is de kans groot dat Substratum een mooie toekomst tegemoet gaat. Het blijft echter koffiedik kijken. Als je substratum wil kopen is het zaak je helemaal in te lezen in het project en ook de laatste ontwikkelingen te volgen.

Waar koop je Substratum?

De native token van Substratum (SUB) kun je kopen bij een cryptocurrency exchange. Voorbeelden hiervan zijn Bitvavo, Binance en Coinbase. Bij deze exchanges dien je eerst een account aan te maken en je identiteit te laten verifiëren. Wanneer dit in orde is, kun je SUB tokens aanschaffen. Betalen kan in de veel gevallen naar Nederlandse standaarden. Maak bijvoorbeeld gebruik van iDEAL of een reguliere (SEPA) bankoverschrijving om substratum te kopen.

Substratum bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Substratum

Substratum is een stukje software dat het internet decentraliseert.

Add-on

Om Substratum te gebruiken, installeer je simpelweg de add-on van Substratum in je browser. Zo wordt internetten via dit netwerk erg gemakkelijk en vereist het helemaal geen technische kennis.

ICO

De native token van Substratum (SUB) werd in het derde kwartaal van 2017 geïntroduceerd middels een ICO. Hierbij werd ruim $13.8 miljoen opgehaald. Duizenden mensen wilden op dat moment Substratum kopen. In totaal werden er 600.000.000 SUB tokens uitgegeven. Het grootste gedeelte van de inkomsten (60%) gaat naar de ontwikkeling van het netwerk.

Substratum Network Machines

Substratum maakt gebruik van zogeheten ‘network machines’. Wanneer je van het netwerk gebruikmaakt, zoekt de add-on automatisch naar de dichtstbijzijnde network machine. Zo worden snelle laadtijden gegarandeerd, mits er een network machine in de buurt is.

Tegen censuur

Ook al lijkt censuur in Nederland niet aan de orde te zijn, het is voor veel landen nog een actueel onderwerp. Zo staan in Noord-Korea alle websites onder toezicht van de overheid. Hetzelfde geldt voor China en gedeeltelijk voor Rusland. Substratum biedt een oplossing.

Substratum Wallet

Koop je Substratum tokens bij een exchange, dan worden deze in veel gevallen opgeslagen in de eigen (hot) wallet van de exchange. Dit biedt veel gebruiksgemak, maar voor meer veiligheid kun je een (offline) cold wallet overwegen.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!