Substratum

Koop deze of een van de 2500 andere cryptocurrencies veilig en snel bij Binance

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Substratum converter
Substratum omschrijving

Substratum kopen
Op deze pagina:

SUB-EUR Koers

SUBSTRATUM KOPEN

Substratum kan je eenvoudig kopen op de exchange Binance. Dit is een hoog gewaardeerde crypto exchange met een groot aanbod aan cryptovaluta. Op Binance kan je echter alleen cryptovaluta zoals Bitcoin op storten, dus deze zal je eerst aan moeten schaffen via een andere dienst met bijvoorbeeld creditcard of iDeal. Hoe je dat kan doen wordt uitgelegd op deze pagina. Als je meer wil weten over Binance kan je dat hier lezen.

STAP 1: MAAK EEN BINANCE ACCOUNT

Maak een account aan op Binance, dit kost slechts enkele minuten. Na een emailbevestiging kan je meteen aan de slag.   Maak een account op Binance

STAP 2: VIND JE BINANCE BTC ONTVANGSTADRES

Vind je Bitcoin ontvangstadres op Binance. Deze kan je vinden onder Funds > Deposits Withdrawals. Binance deposit Bitcoin Naast BTC klik je op Deposit. Hier krijg je een ontvangstadres, sla deze op. BTC deposit RLC->BTC RLC adres

STAP 3: KOOP BITCOIN MET EURO’S EN VERSTUUR NAAR BINANCE

In deze stap koop je Bitcoin om deze vervolgens naar Binance te kunnen sturen.

Creditcard: ga via onderstaande link naar Coinbase en ontvang €8 gratis aan Bitcoin bij besteding van €85 of meer. Coinbase is een van de meest gebruiksvriendelijke Bitcoin diensten ter wereld.

Koop Bitcoin met creditcard Coinbase 
Gratis €8 bij besteding van €85 of meer!

Voor het kopen van Bitcoin om naar exchanges te sturen zijn er twee goede Nederlandse partijen:

  • LiteBit: vertrouwde naam in Europa, direct versturen bij het afrekenen.
  • Bitvavo: zeer gebruiksvriendelijk, geen id verificatie nodig tot €2500

Het aankoopproces is overal ongeveer hetzelfde. Vul bij het afrekenen je BTC ontvangstadres in en je tegoeden zullen binnen enkele minuten tot uren verschijnen.

STAP 4: SUB HANDELEN OP BINANCE

Binnen enkele minuten tot uren zullen je tegoeden op Binance verschijnen, als het goed is krijg je een email melding als het zover is. Vervolgens kan je onder Exchange > Markets zoek je naar SUB om Substratum te kunnen kopen met Bitcoin. Onder het tabje Market kan je gemakkelijk de marktprijs bieden zodat je nooit teveel kan uitgeven. Zie onderstaande screenshots voor de interface.

buy gxs
Voorbeeld bieden marktprijs, ga op zoek naar SUB in plaats van GXS zoals in het screenshot

Tip: je kan je winst ook weer verkopen op LiteBit en Coinbase. Converteer je SUB weer naar BTC en stuur het terug. Beide diensten bieden de mogelijkheid om het op je bankrekening te laten storten.

Wat is Substratum?

De officiële Substratum website meldt het volgende:

Substratum: wij zijn de fundering voor het gedecentraliseerde web.

Substratum kenmerkt zichzelf dus door zich te adverteren voor de fundering van het gedecentraliseerde web, een open source netwerk dat toestaat dat iedereen zijn of haar computer kan verhuren als hosting server.

Het uiteindelijke doel is dus om het gecentraliseerde aspect uit web hosting en de toegang tot content te verwijderen. Het platform wil dus doen met het internet wat Bitcoin probeert te doen met geld of valuta. Met gebruik van Substratum zijn gebruikers niet meer afhankelijk van hostingpartijen om content te kunnen zien. Het netwerk zal draaien op volledig individueel beheerde “schakels” waarmee gebruikers op het internet kunnen surfen op een gedecentraliseerde en open-source platform.

substratum diensten

Substrate valuta

Het concept zit vrij eenvoudig in elkaar. Iedereen met een internet verbinding is met elkaar verbonden via de Substratum blockchain. Door gebruik te maken van de Substratum software maak je van je computer als het ware een mini server en verbind je automatisch met andere schakels in het netwerk.

Het betaalmiddel in dit ecosysteem is de Substrate en deze zal worden gebruikt als beloning voor het ter beschikking stellen van computer capaciteit. De uiteindelijke beloning is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder CPU sterkte, bandbreedte en meer. De verhuurders hebben de vrijheid om hun schakel aan en uit te zetten wanneer zij willen. Door gebruik te maken van de software kan er ook bepaald worden hoeveel computerkracht er beschikbaar gesteld zal worden.

Als gebruiker hoef je enkel te verbinden met het netwerk en het programma doet verder de rest. Het zal automatisch met de meest geschikte schakel verbinden.

substrate node

Betaalmiddel

Bedrijven en andere partijen hebben ook de mogelijkheid om applicaties, databases en websites te hosten via het protocol. Het voordeel heirvan is dat ze geen grote en gecentraliseerde diensten hoeven te gebruiken. Hier kan vervolgens betaald worden met Substrate en er worden alleen kosten gerekend als er verkeer op de websites komt.

Naast de mogelijkheid om applicaties en websites de draaien op Substratum kan de cryptovaluta ook gebruikt worden als betaalmiddel. Websites kunnen hun producten en diensten verkopen door gebruik te maken van de CryptoPay functie.

Voordelen van een gedecentraliseerd internet

Het voordeel van een gedecentraliseerd internet is dat er weinig macht uitgeoefend kan worden op de diensten die gehost worden op Substratum. De kans dat een bepaalde dienst uit de lucht gehaald wordt door bijvoorbeeld een overheid is veel kleiner dan op een gecentraliseerde hosting. Daarnaast is de kans op een systeem storing veel kleiner omdat er gehost wordt op een uiteenlopende hoeveelheid schakels in verschillende landen in plaats van op één centraal punt.

Google trends

De lijn hieronder geeft de trend aan naar het Google zoekvolume naar de term “{%cvname%}”. Deze grafiek kan een indicatie zijn van de populariteit van de coin. Let er op dat dit een relatieve grafiek is op basis van percentages en geen absolute aantallen.