Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Telcoin

Telcoin (TEL) legt een koppeling tussen bankieren en telecommunicatie. Als het aan deze cryptomunt ligt, kunnen straks veel meer mensen wereldwijd geld overmaken. Op deze pagina vertellen we je alles over Telcoin, laten we je de koers zien en hoe je deze cryptovaluta kunt kopen.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Telcoin converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023

Telcoin Koers

De koers binnen de grafiek van TEL/Euro begon te lopen in januari 2018 vanaf een prijs van ongeveer 0,009 euro. Binnen enkele maanden daalde deze waarde tot een prijs van ongeveer 0,0009 euro. De prijs van de coin bleef sindsdien lang gelijk, totdat de waarde in 2021 plots begon te stijgen. In mei 2021 liet de grafiek een koers van bijna 0,05 euro zien. Wanneer je Telcoin wilt kopen, is het handig om de koers regelmatig in de gaten te houden. 

Telcoin bij Bitvavo
8.7/10
  • €1000 gratis handelskosten
  • 150+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Telcoin?

Telcoin is een crypto project, gebaseerd op Ethereum en bedoeld om betalingsverkeer te verbinden met telecommunicatie. Dit project moet grote telecombedrijven bij elkaar brengen, zodat deze tezamen wereldwijd betalingen kunnen verwerken. Gebruikers kunnen geld versturen via het (gigantische) mobiele netwerk zonder afhankelijk te zijn van een bank of een rekening. De focus voor Telcoin ligt op internationale overboekingen, bijvoorbeeld voor personen die in het buitenland werken en geld naar hun veelal minder welvarende thuisland willen versturen.

Waarom je Telcoin wilt kopen

Volgens Telcoin zijn er ruim vijf keer zoveel mensen met een telefoon als met een bankrekening. Veel mensen uit derdewereldlanden kunnen, doordat zij geen toegang hebben tot een bankrekening, geen geld overmaken. Door het betalingsverkeer te koppelen aan telecommunicatie, opent Telcoin veel deuren voor al die mensen die geen bankrekening maar wel een telefoon hebben. Een belangrijke reden dus om Telcoin te kopen. 

Waar koop je Telcoin?

Voordat je Telcoin (TEL) kunt kopen, dien je een account aan te maken bij een crypto exchange. Hierna stort je geld op je account, en kun je de coin tegen de actuele koers kopen. Bij sommige crypto exchanges kun je TEL direct kopen, zonder eerst geld in euro te storten. Betalen kan in veel gevallen met creditcard of (SEPA) overboeking en in sommige gevallen kun je TEL ook met iDeal kopen.

Telcoin bij Bitvavo
8.7/10
  • €1000 gratis handelskosten
  • 150+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Telcoin

De oprichters van Telcoin (TEL) willen het internationale transactieverkeer revolutioneren door transacties via het mobiele netwerk te introduceren.

TEL Token

TEL is de native coin van Telcoin. Deze token is nodig om van het netwerk gebruik te maken. Hoeveel TEL de aangesloten telecombedrijven mogen uitgeven, hangt af van hun transactievolume en mate van integratie. TEL is een ERC20 token dat je via onder meer crypto exchanges kunt kopen.

Ethereum

Telcoin is volledig gebouwd op de blockchain van Ethereum. TEL wordt als ERC20 token dan ook gekenmerkt door een hoge mate aan (multi-signature) veiligheid en een brede ondersteuning vanuit onder meer wallets.

Snelle transacties

Dankzij de combinatie van blockchain-technologie met mobiele netwerken worden transacties wereldwijd binnen enkele seconden gerealiseerd, onder meer doordat onnodige tussenschakels zijn verwijderd. Bijkomend voordeel is dat transacties goedkoper zijn.

Betrokken team

Telcoin werd in 2017 opgericht door Paul Neuner en Claude Eguienta. Paul Neuner heeft meer dan twaalf jaar ervaring binnen de wereld van telecommunicatie en heeft een betrokken en aantoonbaar kundig team om zich heen weten te verzamelen.

Telcoin Wallet

Ga je eenmaal TEL kopen, dan zal je de coins ergens moeten opslaan. Dat doe je in een wallet. Je kunt kiezen voor een (online) exchange wallet voor maximaal gebruiksgemak. Ga je voor maximale veiligheid en ben je bereid om in te leveren op gebruiksgemak, overweeg dan een offline hardware wallet te kopen.

Betrouwbare exchanges

Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!