Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Virtacoin

De VirtaCoin (VTA) is een experimentele digitale valuta op basis van blockchain-technologie. Met de VirtaCoin zijn directe betalingen voor iedereen mogelijk, waar ook ter wereld. VirtaCoin gebruikt peer-to-peer-technologie om een centrale autoriteit overbodig te maken. Het beheren van transacties en het uitgeven van geld worden collectief uitgevoerd door het netwerk. Deze valuta is gebaseerd op open source software met de naam VirtaCoin Core.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Virtacoin converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

VirtaCoin Koers

UPDATE: VirtaCoin is niet meer actief op de Cryptomarkt

Sinds de introductie in 2016 heeft de koers van de VirtaCoin (oorspronkelijk VirtaPay geheten) twee grote pieken doorgemaakt. Eind 2017, begin 2018 stabiliseerde de koers korte tijd rond de €0,0035. In het voorjaar van 2021 piekte de waarde korte tijd iets boven de €0.007, waarna de koers volledig instortte en een marginale waarde resteerde.

Virtacoin

 

Crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is VirtaCoin?

De VirtaCoin is een gedecentraliseerde cryptovaluta, net als de Bitcoin. Sterker nog: de VirtaCoin is gebaseerd op de Bitcoin-codebase, dus het werkt bijna precies zoals de Bitcoin. De VirtaCoin als concept is in feite eigendom van iedereen die de valuta bezit. Deze gemeenschap draagt collectief bij aan de ontwikkeling van de VirtaCoin.

De VirtaCoin geldt als early adopter van de mogelijkheden van cryptovaluta’s en is al sinds medio 2016 in omloop. De munt is bedoeld om digitale goederen te kopen en verkopen. Na de Bitcoin was VirtaPay (nu dus de VirtaCoin) de tweede cryptovaluta. Na enige tijd is VirtaPay omgezet van een gecentraliseerde virtuele valuta naar een gedecentraliseerde cryptovaluta die dus VirtaCoin is gaan heten.

Virtacoin bitcoin netwerk

Waarom je VirtaCoin wilt kopen

In potentie is de VirtaCoin alles dat de Bitcoin is, alleen met een veel lagere instapprijs. Dat maakt een investering in deze cryptovaluta een veilige, zelfs als deze geen succes wordt. Het kan nooit kwaad om er een klein bedrag in te investeren.

Waar koop je VirtaCoin?

UPDATE: VirtaCoin is niet meer actief op de Cryptomarkt

Zoals bij de meeste kleinere cryptomunten kun je deze alleen kopen in andere cryptovaluta’s. Dat betekent dat je in de praktijk eerst Bitcoins of Ethereum koopt, die je vervolgens omzet in VirtaCoins. Grotere exchanges faciliteren dit in één transactie. In praktische zin zet je dus zo je reguliere valuta direct om in VirtaCoins. Registreren bij de exchange met een klantaccount is hiervoor vrijwel altijd een voorwaarde.

Crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken VirtaCoin

Qua functionaliteit ligt de VirtaCoin dicht in de buurt van de Bitcoin, die in veel opzichten vergelijkbaar is. Wel is de VirtaCoin in omvang en succes veel minder groot dan de bekendste cryptomunt.

Gebaseerd op Bitcoin

Zowel in praktische als technische zin is de VirtaCoin gebaseerd op de meest succesvolle crytovaluta: de Bitcoin.

Early adopter

De VirtaCoin is een van de eerste pogingen om betalingsverkeer te decentraliseren via blockchain-technologie. In zekere zin heeft het platform ook te kampen met de wet van de remmende voorsprong.

Open source

Zoals bij meer cryptomunten werkt een gemeenschap van eigenaren aan de verbetering van de VirtaCoin en het platform waarop deze cryptomunt werkt.

VirtaCoin Wallet

De VirtaCoin heeft een eigen wallet, de VirtaCoin Wallet, waar je VirtaCoins veilig in opslaat. Deze wallet ondersteunt alleen de VirtaCoin. Je kunt deze cryptovaluta uiteraard ook opslaan in een van de gangbare generieke cryptowallets.

Virtacoin wallet

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!