DE BNT BANCOR INWISSELEN ZONDER DE BETROKKENHEID VAN EEN EXCHANGE.

Nu BNT Barcor kopen bij Binance

Ga direct naar Binance!

WAT IS BNT BANCOR?

De BNT staat voor Bancor Network Token. Een cryptomunt dat tot stand is gekomen door Bancor. Een netwerk dat bijdraagt aan de ruil van ERC20 tokens. Door smart contracten te verbinden met een liquiditeitsnetwerk, wordt er gestreefd naar een continue liquiditeit door het gehele netwerk. Het is een manier om een match tot stand te brengen tussen verkopers en kopers, om daarmee tokens om te zetten. Het lijkt enigszins op een exchange, maar werkt niet geheel hetzelfde. Er is namelijk geen tussenpartij bij betrokken, zoals bij een exchange wel het geval.

Jij als eigenaar kan zelf tokens omzetten aan de hand van een berekende prijs. Deze prijs komt tot stand aan de hand van het Bancor Protocol, waarbij de prijs continue her-berekend wordt. De BNT is de token die uit dit netwerk tot stand is gebracht. Gebruikers kunnen iedere token omzetten tot de BNT en andersom. De BNT kan ook gebruikt worden als middel om andere tokens om te zetten.

WAAR KOOP IK BNT BANCOR?

Heb jij interesse om onderdeel te worden van het Bancor Netwerk? Bekijk dan jouw opties via de website van Bancor. Met Ethereum is het heel eenvoudig om aan BNT te komen, maar ook Bitcoins zijn in te ruilen voor BNT. Hiervoor heb je wel een account nodig bij een exchange waar de Bitcoins en Ethereum zijn aan te schaffen, zoals Coinbase. Hierbij koop je eerst de Bitcoins of Ethereum en vervolgens ruil je deze in voor BNT. Coinbase wordt hiervoor wel aangeraden.

Hier kan je gewoon met creditcard of overboeking betalen voor de cryptomunten. Je betaalt wel transactiekosten, maar het is wel praktischer om zo een begin te maken met jouw BNT aankoop. Verder is Coinbase goed beveiligd met een zorgvuldige identiteitsverificatie bij de inschrijving en hun verplichtingen om aan strikte financiële regelgevingen te voldoen.

Binance is een andere exchange die geschikt is voor de aankoop van BNT, maar dan in ruil voor Bitcoins. Overige exchanges die de aanschaf van BNT mogelijk maken zijn Bittrex en HitBTC.

WAAR VERKOOP IK BNT BANCOR?

Op dezelfde exchanges waar de BNT te kopen is, kan je de BNT ook weer inruilen. Deze exchanges beschikken ook vaak om een verkoop sectie voor de cryptomunten. Vaak wordt dit aangegeven met een Buy/Sell scherm. Door eenvoudig op ‘Sell’ te klikken, kom je in het scherm waarin je de BNT weer kunt aanbieden voor de verkoop. Vaak heb je daar ook een account voor nodig en zit je dus wel vast aan de koersprijs van die dat voor de BNT. Wel kan je natuurlijk ervoor kiezen de BNT in te ruilen voor de cryptomunt die op dat moment een gunstige waarde heeft.

HOE WERKT DE BNT?

De BNT wordt ook wel een smart token genoemd. Deze hebben een enkelvoudige connector die gekoppeld zit aan het gebruik. Gebruikers die nieuwe tokens tot stand brengen, zorgen voor de smart token. Aan de hand van de Bancor Formule wordt er een ratio gehandhaafd tussen de waarde van de tokens en van de smart token zelf. Op basis daarvan wordt de prijs voor de verkoop bepaald en dankzij deze smart tokens is het omzetten zonder de tussenpartij mogelijk.

Het voordeel hiervan is dat de liquiditeit niet verbonden is met de lijst van een exchange of de handelsvolume. Een andere manier om de BNT om te zetten is door middel van de Relay Token. Hier zijn twee verbindingen bij betrokken, waarbij er altijd sprake moet zijn van een ERC20 token in combinatie met de BNT waarbij beiden 50 procent moeten dragen.

Nu BNT Bancor kopen bij Binance

Ga direct naar Binance!

Eenvoudig handelen bij Binance
8.6
  • 100% betrouwbaar
  • Betalen met iDeal
  • Zero Maker Fee
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2021