EOS

Koop deze of een van de 2500 andere cryptocurrencies veilig en snel bij Binance

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
EOS converter
EOS omschrijving

Op deze pagina: EOS Kopen, EOS Koers en Wat is EOS?

EUR – EOS koers

EOS kopen

Ga direct naar Binance

De cryptovaluta EOS kan je op verschillende crypto beurzen aanschaffen. Een van de grootste en hoogst gewaardeerde exchanges hiervoor is Binance. Om cryptovaluta te kunnen handelen op Binance moet je er echter wel eerst Bitcoin (of andere crypto valuta) op storten, omdat Euro’s niet geaccepteerd worden. Bezit je nog geen Bitcoin? Dan kan je in de onderstaande stappen lezen hoe je dit kan doen:

  1. Maak een Binance account

Gebruik onderstaande link om een account aan te maken. Dit is slechts een kwestie van een email en wachtwoord in te stellen en vervolgens je email adres te bevestigen.

Ga nu naar Binance en maak een account
Tip: maak een account aan op je mobiel!

eos kopen

  1. Kopieer je BTC (Bitcoin) ontvangsadres op Binance

Op Binance, ga naar Funds > Deposits Withdrawals. Vind vervolgens BTC (Bitcoin) en klik vervolgens op de kop Deposit naast BTC. Hier zie je een lange code; dit is je Bitcoin ontvangstadres. Sla deze goed op. Deze code kan alleen gebruikt worden om te storten, dus het is veilig deze ergens op te slaan.

eur eos kopen

  1. Koop EOS en verstuur je ontvangstadres

In deze stap koop je Bitcoin om deze vervolgens naar Binance te kunnen sturen.

Creditcard: ga via onderstaande link naar Coinbase en ontvang €8 gratis aan Bitcoin bij besteding van €85 of meer. Coinbase is een van de meest gebruiksvriendelijke Bitcoin diensten ter wereld.

Koop Bitcoin met creditcard Coinbase 
Gratis €8 bij besteding van €85 of meer!

Voor het kopen van Bitcoin om naar exchanges te sturen zijn er twee goede Nederlandse partijen:

  • LiteBit: vertrouwde naam in Europa, direct versturen bij het afrekenen.
  • Bitvavo: zeer gebruiksvriendelijk, geen id verificatie nodig tot €2500

Het aankoopproces is overal ongeveer hetzelfde. Vul bij het afrekenen je BTC ontvangstadres in en je tegoeden zullen binnen enkele minuten tot uren verschijnen.

  1. Handelen op Binance

Als je tegoeden beschikbaar zijn, ga naar Exchange en dan Basic. Ga in het rechter menu op zoek naar EOS/BTC. Hier kan je kiezen hoeveel BTC je wil bieden, maar je kan ook kiezen voor het tabje Market, dan kan je het voor de huidige marktprijs kopen.

Tip: je kan je winsten ook gemakkelijk weer verkopen via LiteBit of Coinbase!

Wat is EOS?

EOS is een cryptovaluta vergelijkbaar met Ethereum, dat focust op gedecentraliseerde applicaties door middel van o.a. “Smart Contracts”. In tegenstelling tot Ethereum, is het netwerk nog niet operatief. De coins of “tokens” kan je al wel handelen; deze zullen worden omgezet in “echte” coins zodra het hele systeem actief is. Uiteindelijk zullen er 1 miljard tokens verkocht worden in een verkoop systeem dat 350 dagen duurt en dat op het moment van schrijven nog steeds aan de gang is.

Door sommigen wordt EOS gezien als “Ethereum killer”, maar anderen staan hier weer sceptisch tegenover. De bedenker, Dan Larimer, heeft al wel verschillende succesvolle projecten op zijn naam staan zoals BitShares en Steem. Het project heeft verder de focus op “horizontale en verticale schaalbaarheid”, wat inhoudt dat er miljoenen transacties per seconde (!) mogelijk zijn, zonder transactiekosten. Ook zou het relatief eenvoudig zijn om er gedecentraliseerde applicaties mee te maken.

Overige bronnen:

Populariteit EOS

Onderstaand vind je een grafiek met de trends in het Google zoekvolume naar de term “EOS”. Dit kan een indicator zijn van de populariteit van de coin in de loop der tijd. Let op dat dit niet het koersverloop is.