Ethereum Classic Kopen | EUR ETC Koers

Deel:

EUR-ETC Ethereum Classic Koers


Ethereum Classic kopen

Ga direct naar Binance

Ethereum Classic kan je eenvoudig kopen op de exchange Binance. Dit is een hoog gewaardeerde crypto exchange met een groot aanbod aan cryptovaluta. Op Binance kan je echter alleen cryptovaluta zoals Bitcoin op storten, dus deze zal je eerst aan moeten schaffen via een andere dienst met bijvoorbeeld creditcard of iDeal. Hoe je dat kan doen wordt uitgelegd op deze pagina. Als je meer wil weten over Binance kan je dat hier lezen.

Stap 1: maak een Binance account

Maak een account aan op Binance, dit kost slechts enkele minuten. Na een emailbevestiging kan je meteen aan de slag.

Maak een account op Binance

Stap 2: vind je Binance BTC ontvangstadres

Vind je Bitcoin ontvangstadres op Binance. Deze kan je vinden onder Funds > Deposits Withdrawals.

Binance deposit Bitcoin

Naast BTC klik je op Deposit. Hier krijg je een ontvangstadres, sla deze op.

BTC deposit ETC->BTC ETC adres

Stap 3: koop Bitcoin met Euro’s en verstuur naar Binance

In deze stap koop je Bitcoin om deze vervolgens naar Binance te kunnen sturen.

Creditcard: ga via onderstaande link naar Coinbase en ontvang €8 gratis aan Bitcoin bij besteding van €85 of meer. Coinbase is een van de meest gebruiksvriendelijke Bitcoin diensten ter wereld.

Koop Bitcoin met creditcard Coinbase
Gratis €8 bij besteding van €85 of meer!

Tip: ook zeer gebruiksvriendelijk op mobiel.

Voor het kopen van Bitcoin om naar exchanges te sturen zijn er twee goede Nederlandse partijen:

  • LiteBit: vertrouwde naam in Europa, direct versturen bij het afrekenen.
  • Bitvavo: zeer gebruiksvriendelijk, geen id verificatie nodig tot €2500
Het aankoopproces is overal ongeveer hetzelfde. Vul bij het afrekenen je BTC ontvangstadres in en je tegoeden zullen binnen enkele minuten tot uren verschijnen.

Stap 4: ETC handelen op Binance

Binnen enkele minuten tot uren zullen je tegoeden op Binance verschijnen, als het goed is krijg je een email melding als het zover is. Vervolgens kan je onder Exchange > Markets zoek je naar ETC om Ethereum Classic te kunnen kopen met Bitcoin. Onder het tabje Market kan je gemakkelijk de marktprijs bieden zodat je nooit teveel kan uitgeven. Zie onderstaande screenshots voor de interface.

buy gxs
Voorbeeld bieden marktprijs, ga op zoek naar ETC in plaats van GXS zoals in het screenshot

Tip: je kan je winst ook weer verkopen op LiteBit en Coinbase. Converteer je ETC weer naar BTC en stuur het terug. Beide diensten bieden de mogelijkheid om het op je bankrekening te laten storten.

Wat is Ethereum Classic?

Ethereum Classic, afgekort ETC, is een cryptovaluta waarvan Ethereum zelf ooit van “geforkt” is na een incident. Sinds deze splitsing zijn beide cryptovaluta hun eigen weg gegaan met eigen beleidsvoering en samenwerkingen.

Ethereum Classic is een gedecentraliseerd platform dat gebruik maakt van “smart contracts”: applicaties die uitgevoerd worden precies zoals ze geprogrammeerd zijn, zonder enige mogelijkheid van uitvallen, censuur, fraude of tussenkomst van derde partijen. Verder is het een vervolg op de originele Ethereum blockchain, waarbij de classic de onaangepaste historie heeft behouden, vrij van externe invloeden en subjectieve aanpassing van transacties.

Deze cryptovaluta neemt het feit dat code is wet zeer serieus. Dit betekent niet dat het de wet vervangt, maar het creëert een geheel nieuwe mogelijkheid waarbij overeenkomsten nageleefd worden op basis van code in plaats van afspraken.

Als je een smart contract uitvoert op het ETC kan je er zeker van zijn dat het netwerk neutraal blijft. De uitkomst van de transacties zullen worden bepaald door de code waar je zelf vrijwillig mee communiceert. Transacties zijn vervolgens niet te annuleren en applicaties kunnen niet worden stopgezet.

Google trends

De lijn hieronder geeft de trend aan naar het Google zoekvolume naar de term “Ethereum Classic”. Deze grafiek kan een indicatie zijn van de populariteit van de coin. Let er op dat dit een relatieve grafiek is op basis van percentages en geen absolute aantallen.