Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

eToro

Direct naar:
Details
Handelsvergoeding
2
Opgericht sinds
2007
Locatie en taal
Israël, Nederlands, Engels, Spaans, Duits, Frans
Betaalmogelijkheden
China Union Pay, de Diner’s Club, Giropay, Mastercard, Paypal, Skrill Limited UK, Visa, Webmoney
Aantal currencies
70
Beoordeling exchange
8.3 / 10

eToro review

Het handelsplatform eToro is gericht op de internationale markt en heeft ook een Nederlandstalige website en platform. Deze is opgericht in 2007 met de bedoeling beleggen online beschikbaar te maken voor een grotere groep mensen. Niet alleen de ervaren investeerders, maar ook beginners krijgen hier de kanskennis te maken met beleggen.

Inmiddels is het een uitgebreid handelsplatform voor miljoenen investeerders in topaandelen, ETF’s, valuta’s, CFD’s, grondstoffen, indices en cryptovaluta. Hiermee hebben ze de positie veroverd als leider in de Fintech-revolutie, oftewel de financieel-technische dienstverlening.

De complete beoordeling

Door Olaf, Crypto expert Laatst getest 07-08-22
Betrouwbaarheid
9/10
Veiligheid
8/10
Aanbod Valuta's
7/10
Betaalmogelijkheden
9/10
Gebruikersgemak
9/10
Support
8/10
Koop crypto bij eToro
8.3/10
 • Beschikbaarheid van online cursussen voor beginners
 • Beschikbaar in het Nederlands
 • Internationaal platform

Prestaties van eToro

Betrouwbaarheid

Het hoofdkantoor van eToro staat gevestigd op een adres in Cyprus en staat als eToro Europe Limited geregistreerd. Het valt onder de strenge regelgeving van CySEC, FCA en ASIC. Op de website van eToro staat ook het licentienummer voor CySEC en FCA van eToro vermeld, mocht je deze op willen vragen.

De website van eToro biedt veel informatie over de organisatie. Het is een overzichtelijk platform die in meerdere talen beschikbaar is. In de sectie Over is veel achtergrondinformatie te vinden. Verder is eToro ook verbonden met meerdere sociale media waarmee zij de organisatie openstellen voor een groot publiek.

Inmiddels kent het bedrijf miljoenen gebruikers die allemaal naar tevredenheid handelen in crypto via eToro. Gezien al deze factoren kan eToro beschouwd worden als een betrouwbaar platform.

Gebruiksgemak

Het beschikt over een uitgebreid maar inzichtelijk platform die eenvoudig is in gebruik. Voor beginners bieden ze begeleiding zodat ze kennis kunnen maken met eToro en het online beleggen. Door het platform ook op de juiste manier te gebruiken, wordt de kans van slagen voor de gebruikers nog groter. Het platform oogt zeer aantrekkelijk en deze blijft altijd in ontwikkeling om deze te verbeteren.

Valuta aanbod

Naast de bekende cryptomunten Bitcoin, Ethereum en Litecoin heeft eToro de volgende bekende namen in het assortiment:

+ Cardano
+ IOTA
+ Ripple
+ Stellar
+ EOS
+ NEO
+ Bitcoin Cash
+ Dash
+ Ethereum Classic

Via de link Ontdek Markten kom je al in het platform terecht waar je de cryptomunten kopen kan. Hier zie je ook direct de huidige koersen en trends gecombineerd met grafieken.

Support

De organisatie eToro is opgericht om online beleggen toegankelijker te maken.Dit doen zij door begeleiding te bieden aan beginnende investeerders. Via de Trading Academy worden ook allerlei cursussen geboden om inzicht te krijgen in het beleggen in de vorm van Live Webinars, eCourse en Trading Video’s.

Daarnaast bieden ze een klantendienst die 24 uur per dag 5 dagen per weekbeschikbaar is. Maandag tot en met vrijdag zijn ze te bereiken via het online contactformulier of telefonisch. De nummers die je kan bellen staan ook op de pagina Contact. Op de pagina Customer Service staan alle vragen die voorkomen op het gebied van online beleggen. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, dan kan je deze persoonlijk indienen via het formulier.

Betalingsmethoden

Naast creditcard betalingen met Visa, Mastercard en de Diner’s Club kan je bij eToro ook betalen via de volgende betaalmethoden:

+ China Union Pay
+ Giropay
+ Neteller
+ Paypal
+ Skrill Limited UK
+ Webmoney

Aan iedere betaalmethode hangt een maximaal bestedingslimiet vast. Wat dit bedrag is, dat is te vinden op de website onder de pagina Klantenservice – veelgestelde vragen over storten. Dit vind je via de link Middelen op uw account storten, deze staat vermeld onderaan de websitepagina.

Identiteitsverificatie

Informatie over de verificatie bij eToro staat ook vermeld op de websitepagina. Het is een verplicht onderdeel om een account te krijgen bij eToro. Voor een volledige verificatie wordt jou gevraagd uw identiteitsbewijs en adresbewijs te uploaden.

Hiermee wordt ieder eToro account geverifieerd om veiligheid van het platform te garanderen. Op de website staat ook uitgebreid beschreven hoe jij het beste je legitimatie kan scannen, snijden en uploaden, om deze zichtbaar te maken voor eToro. Ook lees je welke documenten geldig zijn als adresbewijs.

Highlights uit de beoordeling

Pluspunten

 • Internationaal platform
 • Beschikbaar in het Nederlands
 • Beschikbaarheid van online cursussen voor beginners

Minpunten

 • Minimale storting van €200,- nodig
 • Klein aanbod aan cryptomunten, maar is wel groeiende
Olaf Crypto expert
Koop crypto bij eToro
8.3/10
 • Beschikbaarheid van online cursussen voor beginners
 • Beschikbaar in het Nederlands
 • Internationaal platform
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!