Litebit – review en gids

Ga direct naar Litebit

Een van de Nederlandse bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in de handel van cryptovaluta is LiteBit. Dit bedrijf is opgericht in 2013 en verkoopt inmiddels 52 verschillende cryptocoins. Hiermee is het ook de grootste aanbieder in cryptovaluta van Nederland.

PLUS- EN MINPUNTEN

PLUSPUNTEN:

+ Veiligheid
+ Inzicht in je aankoop
+ Ruime keus in betaalmethoden

MINPUNTEN:

Geen individuele wallets
Niet volgens de laatste cryptocurrencies
Niet bestand tegen veel actieve bezoekers op de website

BETROUWBAARHEID

LiteBit wordt beoordeeld als een betrouwbare en open aanbieder binnen de markt van de cryptovaluta. Het bedrijf wordt door 14 mensen gerund in een kantoor in het Nederlandse Zoetermeer.

De organisatie staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel en valt dus onder de Nederlandse wet- en regelgeving. Over de supportafdeling zijn er zeer gunstige geluiden en hoef je niet te lang te wachten op een reactie op jouw vraag.

GEBRUIKSGEMAK

De website van Litebit geeft een helder en inzichtelijk overzicht van de cryptocoins die zij aanbieden. Er wordt duidelijk aangegeven wat ze te koop hebben. Eenmaal binnen beheer jij jouw bij LiteBit aangeschafte cryptovaluta met de beschikbare wallets.

Helaas hebben ze nog geen mobiele applicatie hiervoor, maar de nauwkeurigheid voor de aankoop van cryptovaluta vraagt ook meer om het gebruik van een computer of laptop in plaats van een smartphone.

VALUTA AANBOD

Hoewel het aanbod van LiteBit niet de grootste coins bevat, beschikt het wel over een groot aantal digitale munten. Allemaal zijn ze via LiteBit aan te schaffen. Wel wordt aangeraden je eerst te verdiepen in de cryptocurrencies om de juiste aankoop van dat moment te doen. Voorbeelden van coins van LiteBit zijn:

+ Ardo
+ Bitcoin
+ Cloackcoin
+ Startcoin
+ Litecoin
+ Zcoin

Ondanks dat veel aangeboden cryptomunten van LiteBit niet tot de top 10 behoren, vind je wel veel nieuwe munten. Coins die wellicht succesvoller worden en een waardevolle bijdrage geven aan het totale aanbod van cryptovaluta.

Bekijk op LiteBit

SUPPORT

In geval van onduidelijkheden en vragen is er een klantenservice bereikbaar van LiteBit. Gebruikers zijn heel positief over de snelheid en behulpzaamheid van deze klantenservice. Deze sluit ook helemaal aan op helderheid waar LiteBit voor staat.

BETALINGSMETHODEN

Betalen is een van de redenen voor de goede naam van LiteBit. Naast de betaling via iDeal, is het ook mogelijk via overschrijving of credits te betalen voor jouw cryptovaluta. De overschrijving kost wel meer tijd en je betaalt hier ook meer voor. Je kan er ook voor kiezen LiteBit credits aan te schaffen. Deze kan je ook alleen gebruiken voor de aankoop van cryptovaluta op LiteBit.

Het voordeel van LiteBit credits is dat er geen transactiekosten worden gerekend, wat wel het geval is bij betalingen via iDeal (€0,42 transactiekosten) en overschrijving (€0,61 transactiekosten). Wat je betaalt voor de cryptovaluta zelf, dat is afhankelijk van de huidige cryptocurrencies.

IDENTITEITSVERIFICATIE

Jouw gehele aanschaf en beheer van de cryptovaluta verloopt via het veilige twee factor authenticatie systeem van LiteBit. Op LiteBit maak je een eigen account aan om daar al je aankopen inzichtelijk te houden en te beheren.

Inloggen gebeurt met een wachtwoord en vervolgens Google Authenticator. Deze geeft door middel van een app een code door die je nog kan invoeren bij het inloggen. Dit maakt het ook voor vreemden onmogelijk om namens jou in te loggen.

VEILIGEID

Ook de betaling bij LiteBit verloopt op een veilige manier. Voordat je werkelijk een aankoop kan doen, wordt jou gevraagd om €1,- over te maken naar jouw LiteBit account. Hiermee wordt voorkomen dat iemand anders vanuit jouw account geld naar zijn of haar rekening kan overmaken. Met de bankrekening verificatie wordt ook jouw rekening gekoppeld aan jouw account.

Ondanks dat ze niet de grootste en bekendste cryptomunten aanbieden, is het wel een aanbieder waar je veilig en betrouwbaar cryptovaluta kan beheren.

Ga direct naar LiteBit

Eenvoudig handelen bij Binance
9.2
  • 100% betrouwbaar
  • Betalen met iDeal
  • Zero Maker Fee
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2021