Luno – review en gids

Ga direct naar Luno

Luno is een platform die het handelen in cryptovaluta nog toegankelijker maakt voor meer mensen. In hun ogen gaan cryptomunten een grotere rol spelen en daar dragen zij graag aan bij. Door het financiële systeem van Luno zijn cryptovaluta makkelijker te kopen, verkopen en bewaren.

Het is een internationale organisatie die officieel staat geregistreerd in Singapore, maar ook vestigingen heeft in Indonesië, Maleisië, Nigeria, Zuid-Afrika en Verenigd Koninkrijk.

PLUS- EN MINPUNTEN

PLUSPUNTEN:

+ Directe verkoop en koop van cryptocurrencies zonder wachten
+ Registratie voor een account is gratis
+ Beschikbaarheid van mobiele app

MINPUNTEN:

De exchange van Luno is niet in Europa beschikbaar gesteld.
Voor de aanschaf van meer dan twee cryptocoins moet je uitwijken naar een andere aanbieder
Luno is minder geschikt voor handelsactiviteiten

BETROUWBAARHEID

Luno is een platform die het handelen in cryptovaluta ook nog toegankelijker maakt voor meer mensen. In hun ogen gaan cryptomunten een grotere rol spelen en daar dragen zij graag aan bij. Door het financiële systeem van Luno zijn cryptovaluta makkelijker te kopen, verkopen en bewaren. Het is een internationale organisatie die officieel staat geregistreerd in Singapore, maar ook vestigingen heeft in Indonesië, Maleisië, Nigeria, Zuid-Afrika en Verenigd Koninkrijk.

GEBRUIKSGEMAK

Het platform van Luno is ook op allerlei manieren bereikbaar. Zij begrijpen dat het handelen van de cryptovaluta vanaf iedere plek mogelijk moet kunnen zijn. Naast het online platform hebben zij ook een mobiele app gemaakt voor zowel Android als iOS waarmee gebruikers ook vanaf hun smartphone hun cryptocurrencies kunnen kopen, verkopen en versturen.

Er is veel aandacht besteed aan het platform van Luno en er wordt voortdurende bedacht hoe deze voor gebruikers te optimaliseren. Het platform oogt daarnaast overzichtelijk en transparant om het handelen van de cryptovaluta zo eenvoudig mogelijk te maken.

VALUTA AANBOD

Het aanbod van Luno is nog niet heel groot, maar ze bieden wel de bekendste coins aan die op de cryptovalutamarkt bestaan. De coins Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) zijn verkrijgbaar om te kopen en te verhandelen via Luno.

Bekijk op Luno

SUPPORT

Luno biedt ook veel manieren om klanten te helpen met hun platform. Zo staat op de website veel uitleg over de werkwijze van Luno. Kom je er met deze informatie niet uit, dan dien je via het online formulier een ticket in. Verdere contactgegevens zijn ook via de website niet beschikbaar.

BETALINGSMETHODEN

Om de cryptovaluta te kopen biedt Luno ook betaalmethoden als iDeal en een SEPA overschrijving. Een betaling via iDeal gaat ook sneller dan een SEPA bankoverschrijving. Via iDeal is jouw Luno-tegoed binnen een paar minuten aangevuld en kan jij aan de slag met de aankoop van jouw Bitcoin of Ethereum.

IDENTITEITSVERIFICATIE

Luno heeft procedures in opgesteld om fraude tegen te gaan. Doordat ze er meerdere vestigingen in diverse landen zijn, hebben zij ook wel te maken met verschillende wetten en regelgevingen. Voor de veiligheid hebben zij ook de volgende procedures gekoppeld om het verhogen van een bestedingslimiet te kunnen verifiëren:

  • Level-0: verificatie via e-mailadres voor een maximale storting van €0,- en een maximale opname van €0,-.
  • Level-1: verificatie via het mobiele telefoonnummer voor een maximale storting en maximale opname van ieder €1000,-.
  • Level-2: verificatie via een legitimatiebewijs voor een maximale storting en maximale opname van ieder €5000,-.
  • Level-3: verificatie via een bewijs van woonadres voor een maximale storting en maximale opname van ieder €100.000,-.

Ga direct naar Luno

Eenvoudig handelen bij Binance
9.2
  • 100% betrouwbaar
  • Betalen met iDeal
  • Zero Maker Fee
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2021