Review Bitmex Platform – Margin Trading

Ga direct naar BitMex

Het grote voordeel van het BitMex handelsplatform (Bitcoin Mercantile Exchange) is dat zij de zogenaamde eeuwigdurende contracten aanbieden. De contracten die je hier afsluit hebben geen vervaldatum, waardoor je een positie kan behouden totdat je ervoor kiest om deze te beëindigen. Een ander belangrijk argument om op het handelsplatform te handelen, is dat zij ook de zogenaamde ‘BitMex Down’ en ‘BitMex Up’ contracten aanbieden.

UP/DOWN (LONG/SHORT) CONTRACTEN

De BitMex Down (Short) contracten zijn ontworpen om beleggers te laten profiteren van een daling van de markt. De BitMex Up (Long) contracten zijn weer ontworpen om beleggers mee te laten doen aan een marktrally. In beide gevallen is het potentiële verlies van de belegger beperkt tot de initiële investering. In andere gevallen werkt BitMEX met een ‘liquidation price’, een soort automatische stoploss. Wanneer deze ‘liquidation price’ wordt doorbroken, wordt er een maintenance margin van een 0,5% gehanteerd. Wanneer je echter met een hefboom van 100 werkt, dan wordt jouw verlies 0.5% * 100 waardoor je 50% extra verlies lijdt. Dit verlies zal je dan in Bitcoin aan BitMex moeten terugbetalen. De winst die je maakt op jouw beleggingen wordt natuurlijk ook uitbetaald in Bitcoin.

Ondanks dat Bitcoin de lokale valuta op BitMex is, kan je ook handelen in Bitcoin Cash, Cardano, EOS, Ethereum, Litecoin, Tronix en Ripple.

Zoals je van ons mag verwachten hebben wij het handelen op het BitMex-platform uitvoerig voor jou getest. Op deze pagina vind je de tips en tricks om optimaal op BitMex te handelen zodat je het beste rendement kan scoren.

*Het handelen in cryptovaluta en Margin Trading is risicovol waardoor uw vermogen risico kan lopen.

Ga direct naar BitMex

Bij de beoordeling kwamen wij tot de volgende conclusies:

  • Zeer handige en functionele interface, begrijpelijk voor mensen die bekend zijn met handelen.
  • Je hebt de mogelijkheid om absoluut anoniem te handelen in futures.
  • Brede portefeuille met cryptovaluta en grote handelsvolumes.
  • Bitcoin opnames kunnen twee keer per dag na handmatige verificatie worden uitbetaald.

HANDELEN OP HET PLATFORM

Het is wel noodzakelijk dat je enig verstand hebt van het handelen in cryptovaluta voordat je op het platform van start gaat. Zeker voor de beginnende belegger kan BitMex een verwarrende werking hebben. Helaas biedt de BitMex interface geen Nederlandstalige ondersteuning zodat je bent aangewezen op een Engelstalige interface. Het platform biedt ook ondersteuning in het Chinees, Japans, Koreaans en Russisch, maar deze talen worden door weinig Nederlanders beheerst.

ACCOUNT AANMAKEN

Het aanmaken van een account gaat betrekkelijk eenvoudig. Als nieuwe gebruiker moet je je registreren met jouw mailadres, wachtwoord, land van herkomst en jouw voor- en achternaam. Als je dit gedaan hebt zal BitMex jou een e-mail met een verificatiecode sturen. Nadat jij jouw account hebt geverifieerd kan je Bitcoins storten en beginnen met handelen. Let op: Je moet wel minimaal 18 jaar zijn om een account te openen.

Klanten hebben ook de mogelijkheid om eerst te oefenen op een test account zodat je de functionaliteit van het platform kunt leren begrijpen. Deze testsite kan je vinden door op deze link te klikken.

DE VOORDELEN VAN HET PLATFORM:

+ Handige gebruikersinterface voor ervaren beleggers
+ Breed spectrum aan cryptovaluta verhandelbaar
+ Uitstekende beveiliging
+ Goede klantenservice
+ Hoge volumes en een hoge hefboomwerking
+ Veel informatie beschikbaar

Oefen nu met een gratis demo account

CRYPTOVALUTA HANDELEN OP HET PLATFORM

De handelsrekening van jouw account werkt op basis van Bitcoin. De Bitcoin is de basisvaluta van het platform en alle valuta worden daarom met de Bitcoin als tegenwaarde gepresenteerd. Op het platform kan je optimaal profiteren van de hefboomwerking (Tot 100x leverage). Hierdoor kan je natuurlijk prachtige rendementen scoren maar kan je ook aanzienlijk verlies lijden. Het handelen op basis van een hefboomwerking is enorm risicovol! Het BitMex-platform biedt ook een veelzijdig portfolio aan cryptovaluta waardoor je jouw beleggingen optimaal kan spreiden en het risico kan verminderen.

*Let op: Aan het handelen en speculeren in cryptovaluta zijn financiële risico’s verbonden!

DE INTERFACE

Het handelsplatform op BitMex is zeer intuïtief en gemakkelijk te gebruiken voor de meer ervaren beleggers. Het is echter minder geschikt voor de beginnende belegger. De interface ziet er wel een beetje gedateerd uit in vergelijking met een aantal nieuwere handelsplatformen zoals Binance en bitvavo.

Op het hoofdscherm tref je aan de linkerzijde een paneel waar je kan starten met het handelen. In dit paneel kan je ook jouw huidige posities controleren en kan je de details van het contract bekijken. Het centrale platformgebied is opgebouwd uit verschillende tabbladen waarin de informatie van de verschillende cryptovaluta wordt gepresenteerd. Jouw handelsgeschiedenis tref je onder in de platforminterface aan.

Op de verschillende tabbladen tref je alle informatie over jouw huidige en historische posities aan. Geheel bovenaan kan je informatie vinden over de handel, jouw account, jouw contracten, de referenties en de beschikbare API’s. In de rechterbovenhoek kan je toegang krijgen tot jouw account- en beveiligingsopties. Hier kan je een twee-factorenauthenticatie instellen zodat jouw account optimaal beveiligd is.

KLANTENSERVICE 24/7

Natuurlijk biedt het platform ook een uitgebreide klantenservice. Sterker nog: De verschillende recensies op internet zijn zelfs uitstekend te noemen. Via het ondersteuningscentrum kan je via de e-mail of de live chat terecht voor al jouw vragen over het BitMex-platform. Via de speciale ondersteuningspagina kan je veel informatie vinden zoals de gebruikersinstellingen, de veelgestelde vragen (FAQ’s), alle nieuwsartikelen en blogs. De klantenservice van BitMex gaat meestal net iets verder dan die van de concurrenten. Vandaar al die goede recensies!

WAAROM BITMEX?

Het BitMex-platform, dat in 2014 werd gelanceerd, is een peer-to-peer service die deel uitmaakt van het bedrijf HDR Global Trading Limited dat op de Republiek de Seychellen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hong Kong van waaruit het realtime cryptovaluta handelsplatform wordt geëxploiteerd. Aanvankelijk werd BitMex opgericht om Chinese gebruikers toegang te bieden tot de internationale markten.

Hierna werd het platform ook opengesteld voor gebruikers in Europa, Zuid-Korea en Japan. Hierdoor worden nu grote volumes via het BitMex-platform verhandeld waardoor de gebruikers veel mogelijkheden hebben. Heb je ervaring in het beleggen in cryptovaluta en ben je op zoek naar goede mogelijkheden? Meld je dan aan op net BitMex-platform!

Ga direct naar BitMex

Eenvoudig handelen bij Binance
8.6
  • 100% betrouwbaar
  • Betalen met iDeal
  • Zero Maker Fee
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2021