Stellar

Profiteer nu tijdelijk van de EUR & TRY Zero Maker Fee Promotion op Binance. De actie loopt tot en met 31 maart 2021

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Stellar converter
Stellar omschrijving

Stellar Lumens XLM EUR koers

Stellar Lumens kopen

Steller Lumens zijn op verschillende cryptobeurzen of exchanges beschikbaar. De aanbevolen exchange voor handelen Stellar Lumens is Binance. Dit een van de grootste exchanges ter wereld en voegen regelmatig nieuwe cryptovaluta toe. Hier lees je meer over Binance. Hier kan je XLM handelen met BTC en met ETH. Je kan alleen niet direct Euro’s op Binance storten; hiervoor zal je het eerst moeten aanschaffen met een andere dienst waar je bijvoorbeeld Bitcoin kan kopen met iDeal of creditcard en vervolgens kan je het naar Binance sturen. Hoe je dit doet wordt uitgelegd in onderstaande stappen.

Stap 1: maak een Binance account

Een account aanmaken op Binance is gemakkelijk en is binnen enkele minuten gedaan:

Maak direct een account op Binance
Tip: maak een account aan op je mobiel!

Stap 2: vind je BTC ontvangstadres

Op Binance ga je naar het menu item “Funds”, klik vervolgens in het submenu op Deposits Withdrawals. Ga op deze pagina op zoek naar BTC. Klik naast BTC op Deposit. Hier krijg je een code; sla deze goed op, deze heb je nodig voor Stap 3.

Stap 3: Bitcoin kopen en versturen naar Binance

In deze stap koop je Bitcoin om deze vervolgens naar Binance te kunnen sturen.

Creditcard: ga via onderstaande link naar Coinbase en ontvang €8 gratis aan Bitcoin bij besteding van €85 of meer. Coinbase is een van de meest gebruiksvriendelijke Bitcoin diensten ter wereld.

Koop Bitcoin met creditcard Coinbase 
Gratis €8 bij besteding van €85 of meer!

Voor het kopen van Bitcoin om naar exchanges te sturen zijn er twee goede Nederlandse partijen:

  • LiteBit: vertrouwde naam in Europa, direct versturen bij het afrekenen.
  • Bitvavo: zeer gebruiksvriendelijk, geen id verificatie nodig tot €2500

Het aankoopproces is overal ongeveer hetzelfde. Vul bij het afrekenen je BTC ontvangstadres in en je tegoeden zullen binnen enkele minuten tot uren verschijnen.

Stap 4: XLM kopen met Bitcoin

Ga op Binance op zoek naar Stellar Lumens onder de afkorting XLM/BTC. Nu kan je met je BTC bieden op XLM!

Tip: Je winst/verlies kan je eenvoudig weer verkopen voor Euro’s via LiteBit of Coinbase.

Wat zijn Stellar Lumens?

Lumens is een cryptovaluta van het Stellar netwerk. Deze zijn gelanceerd in 2014 en hebben een uitgifte van 100 miljard Lumens. Het voordeel van deze cryptovaluta is dat de transactiekosten zeer laag zijn vergeleken met bijvoorbeeld Bitcoin. De transactiekosten zijn 0.00001 Lumens. Het minimum aantal Lumens dat je kan bezitten is 20.

Het is ook voornamelijk bedoeld voor transacties naar het buitenland en voor landen waar het banksysteem niet betrouwbaar is en waar het niet voor iedereen mogelijk is om een bankrekening aan te maken. Recentelijk heeft Steller een samenwerking aangekondigd met IBM en daardoor is de prijs flink gestegen.

Stellar video

Hoe werkt Stellar?

Stellar biedt bijna alle mogelijkheden die je gewend bent van gebruikelijke banken, maar dan op een gedecentraliseerd netwerk zonder tussenpartijen die er winst op proberen te maken. Het is eenvoudig om er geld meer over landgrenzen te sturen en dit voor een fractie van de kosten van een traditionele bank. Hierdoor worden transacties met verschillende valuta net zo eenvoudig als transacties met slechts één valuta.

Stellar microtransacties

Voor microtransacties is het ook geschikt waardoor een nieuw soort van betalen mogelijk is. In plaats van het gehele bedrag in één keer te betalen kan er eenvoudig incrementeel betaald worden. Dit is mogelijk omdat een half miljoen transacties ongeveer één cent kost.

Wallets

Je kunt Lumens gewoon op de exchange laten staan waar je het gekocht hebt. Dit is vooral handig als je het puur koopt voor speculatie op korte termijn. Echter, als je van plan bent het langer te bewaren is het verstandig deze in een wallet op te slaan waarvan je zelf de keys beheert. Je kunt verschillende wallets verkrijgen via de officiële website; de mogelijkheden zijn desktop, mobile en web. Wat doorgaans als de meest veilige optie wordt gezien is het op te slaan op een hardware wallet. Op deze manier kan je transacties doen zonder dat de private keys worden blootgesteld.