Waarom hoge transactiekosten goed zijn voor Bitcoin

Voor nieuwkomers op de crypto-markt kan het soms lijken dat Bitcoin de oude, logge dinosaurus is onder de cryptovaluta. Wat vaak wordt vergeten is dat Bitcoin geen gecentraliseerd marketingteam heeft zoals bij concurrenten en de ontwikkeling vaak wat langzamer gaat omdat veiligheid voorop staat. Grote hacks zoals bij Ethereum en IOTA komen bij Bitcoin niet of nauwelijks meer voor.

Bitcoin: de allerbeste cryptovaluta

Achter de schermen wordt er volop aan Bitcoin doorontwikkeld en de meest baanbrekende technieken worden langzaam toegepast op Bitcoin. Hierbij moet je denken aan het Lightning netwerk voor super snelle en goedkope transacties, Schnorr-signatures voor hogere veiligheid en er wordt zelfs gewerkt aan Smart Contracts voor Bitcoin zoals bij Ethereum.

Waar sommige cryptovaluta misschien de makkelijke weg kiezen en de valuta op een centrale plaats willen beheren, zoals bij Bcash en Ripple, doet Bitcoin er alles aan om zo gedecentraliseerd mogelijk te blijven. Door de Bitcoin blockchain klein en “schoon” te houden, zal het voor consumenten mogelijk blijven een schakel in het netwerk te blijven door simpelweg gebruik te maken van hun eigen laptop of Raspberry Pi. Door het huidige design zal dit in de toekomst mogelijk blijven, zonder dat er geïnvesteerd hoeft te worden in dure hardware of datacenters.

Conclusie

Bitcoin transactiekosten zijn hoog om Bitcoin zo gedecentraliseerd mogelijk te houden en ontwikkeling voor efficiënte technieken te stimuleren. Toekomstige upgrades zullen er voor zorgen dat de transacties vrijwel gratis zullen zijn. Momenteel is Bitcoin dus het beste geschikt voor speculatie en voor opslag van waarde. Wil je Bitcoin voor je dagelijkse transacties gebruiken zal je nog even geduld moeten hebben, maar je geduld zal worden beloond met het beste betaalsysteem dat de mensheid ooit heeft gezien.

Lees meer informatie over de Bitcoin tranasctiekosten op Coinjournal.

Eenvoudig handelen bij Binance
8.6
  • 100% betrouwbaar
  • Betalen met iDeal
  • Zero Maker Fee
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2021