Atomic wallet

Ben je op zoek naar een elektronische wallet om je cryptobezittingen in op te slaan? Dan is een van de mogelijkheden de Atomic wallet. Deze gratis te downloaden mobiele en desktop wallet biedt ondersteuning aan meer dan 300 verschillende cryptovaluta’s en wordt wereldwijd door meer dan een miljoen mensen gebruikt. Met de Atomic Wallet kun je ook rente verdienen over cryptobezittingen en kun je cryptomunten omruilen voor een andere cryptovaluta.

Wat is een Atomic wallet?

De Atomic wallet is een elektronische portemonnee die in 2017 op de markt gebracht is en waarin veel verschillende cryptovaluta’s opgeslagen kunnen worden. De wallet bestaat in de vorm van een desktop app voor Windows, macOS en Linux en in de vorm van een mobiele app voor iOS en Android. Wil je gebruikmaken van cold storage in de vorm van een hardware wallet, dan kun je de Atomic wallet combineren met de Ledger wallet. Je kunt via de Atomic wallet met fiatgeld cryptovaluta’s kopen. Omdat je hem zelf gratis kunt downloaden en installeren, is de Atomic wallet een goede optie voor beginners in de wereld van crypto. Voor transacties worden wel fees in rekening gebracht.

Atomic wallet features

Iedere elektronische wallet voor cryptovaluta’s heeft zijn eigen kenmerken die hem voor sommigen interessant maken en voor anderen weer niet. We bespreken een aantal features die specifiek zijn voor de Atomic wallet.

Atomic Swap

Met de functie Atomic Swap kun je zonder tussenkomst van een derde partij of een gecentraliseerde dienst een cryptomunt inruilen voor een andere cryptomunt. Zo ruil je dus gemakkelijk je Bitcoins om voor Ethereum of andersom. Hier betaal je wel extra fees voor, maar deze zijn niet hoog en worden ook duidelijk aangegeven voordat je de ruil definitief aangaat.

Rente verdienen met staking

Net als bij een spaarrekening kun je over je crypto-bezittingen met de Atomic Wallet rente verdienen. Dit kan wanneer je crypto bewaart van een blockchain die werkt met een Proof of Stake-systeem. In de Atomic Wallet is per munt te zien wat het rentepercentage is. Je kunt met de Atomic Wallet verschillende crypto’s tegelijkertijd staken.

Ondersteuning voor importeren vanuit andere wallets

Heb je crypto in andere wallets staan die je naar je Atomic wallet wilt importeren? Geen probleem, als multi crypto wallet ondersteunt Atomic wallet de import van privésleutels. Zo kun je met enkele klikken je crypto assets vanaf andere wallets naar de Atomic wallet verplaatsen.

Mnemonic seed phrase

Bij het opstarten van je wallet wordt een zogenaamde ‘mnemonic seed phrase’ gegenereerd. Deze moet je ergens noteren en bewaren. Mocht het apparaat waarop je wallet staat crashen, dan kun je met deze code alsnog toegang krijgen tot je opgeslagen bezittingen.

Ondersteuning voor veel verschillende cryptovaluta’s

De Atomic wallet biedt ondersteuning voor de opslag van meer dan 300 verschillende cryptovaluta’s. Je kunt dus vrijwel elke crypto die je koopt in de Atomic Wallet opslaan en vanuit deze wallet verhandelen.

Atomic Wallet: voordelen en nadelen

Elke crypto heeft zijn eigen voordelen en nadelen. We zetten de belangrijkste voor- en nadelen van de Atomic wallet op een rijtje.

Voordelen:
+ Een plek waar veel verschillende cryptovaluta’s opgeslagen kunnen worden
+ Mogelijkheid om crypto’s in te wisselen voor andere crypto’s
+ Gemakkelijk crypto staken om rente te verdienen

Nadelen:
– Fees bij het kopen van crypto
– Niet gereguleerd

Hoe starten met de Atomic wallet

De eerste stap om met de Atomic wallet te starten, is hem downloaden. Dat kan via de officiële website van Atomic of via de Apple App Store of de Google Play Store. Wanneer je de app na het installeren opent, krijg je de opties voorgeschoteld om een wallet te creëren of vanuit een back-up te herstellen. Kies voor het creëren van een nieuwe wallet. Je moet nu een wachtwoord instellen. Daarnaast krijg je een code van twaalf woorden die je moet opslaan voor het geval je in de toekomst je wallet vanuit een back-up moet herstellen. Na deze stap kun je je wallet gaan gebruiken.

Om een cryptovaluta te kopen, klik je aan de linkerzijde op Buy Crypto. Je komt dan op een pagina waarop je kunt kiezen welke crypto je wilt kopen. Kies er een en vul de gewenste hoeveelheid in. Klik vervolgens op Continue. In het volgende scherm krijg je aanvullende informatie over de transactie en moet je een betaalwijze invoeren. Vervolgens druk je op Pay Now. Er volgt een verificatie. Rond deze af om definitief tot de aankoop van de gewenste cryptovaluta over te gaan. Je aankoop verschijnt in je wallet.

Fees

De Atomic wallet downloaden is gratis, evenals een account aanmaken. Je betaalt wel fees voor de aankoop van cryptomunten en voor de functie Atomic Swap. Die laatste zijn minimaal en marktconform op basis van gegevens van Coinmarketcap. De hoogte van fees voor transacties die direct van de ene persoon naar de andere gaan, is wisselend. Bij de aankoop van een cryptovaluta met een creditcard betaal je een commissie van 7 procent.

Eenvoudig handelen bij Bitvavo
9.2
  • €1000 gratis handelskosten
  • NL exchange
  • Veilig handelen
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2021