Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Binance vs Bitvavo: de verschillen

Crypto exchanges. Ze zijn er in vele soorten en maten, de een populairder dan de ander maar allemaal o zo belangrijk als je besluit in te stappen in de cryptowereld. Heb je het over grote exchanges, zeg je al snel Binance en Bitvavo. Twijfel je nog bij welke exchange jij je crypto wilt kopen? Of wil je graag wat meer weten over deze partijen? Lees dan vooral verder. In dit artikel bespreken we de verschillen tussen exchanges Binance en Bitvavo.

Algemene informatie over Binance

Binance is ’s werelds grootste crypto exchange en heeft eigenlijk geen introductie nodig. De beurs werd in 2017 opgericht in China, maar is inmiddels verhuisd naar Japan wegens een handelsverbod op cryptocurrencies in China. Binance is in een korte tijd uitgegroeid tot de nummer één exchange van de wereld en ook in Nederland behoort de exchange tot een van de populairste platformen.

Algemene informatie over Bitvavo

Bitvavo is een exchange van Nederlandse bodem. Het bedrijf werd opgericht in 2018 is gevestigd aan de Keizersgracht in Amsterdam. De exchange werd gelanceerd met het doel de kloof tussen traditionele en digitale valuta te overbruggen. Transparantie en toegankelijkheid zijn enkele kernwaarden van Bitvavo. Het is de grootste exchange van Nederland en maakt het internationaal flinke stappen.

Binance vs Bitvavo: de verschillen

Iedere exchange is uniek. Er zitten dan ook veel verschillen tussen Binance en Bitvavo. De beperkingen van betalingen met iDeal bij Binance hebben veel Nederlanders doen overstappen naar Bitvavo. Toch zijn er ook genoeg mensen die juist van Bitvavo naar Binance overstappen. Handig om een aantal verschillen tussen de exchanges op een rijtje te hebben. We lichten hieronder een aantal verschillen in features toe.

Binance vs Bitvavo: de handelskosten

Binance maakt gebruik van een kostenstructuur die afhangt van je activiteit. Hoe meer je handelt, hoe lager de transactiekosten. Voor beginners niet interessant, gevorderde handelaren hebben hier meer profijt van. Wanneer je een handelsvolume van tot 1 miljoen dollar in een periode van 30 dagen bereikt, betaal je 0,1 procent handelskosten. Daarna gaan de transactiekosten omlaag. De handelskosten zijn bij Binance erg laag.

Bitvavo is een transparante exchange, wat we ook terugzien in de handelskosten. Bitvavo werkt met hetzelfde principe als Binance: handel je vaker en meer, gaan de kosten omlaag. Ook heb je bij Bitvavo een Taker fee en een Maker fee. De Taker-fee ligt tussen de 0.25% en 0.04%. De Maker-fee ligt tussen de 0.15% en 0.03%. De fees van 0.25% en 0.15% zijn bij een handelsvolume van €0+, de 0.04% en 0.03% voor een handelsvolume van €25.000.000+.

De kosten bij Bitvavo zijn laag, maar bij Binance nóg lager. Qua kosten staat Binance een streepje voor.

Handelskosten Binance vs bitvavo

Binance vs Bitvavo: betaalmethodes

Als we kijken naar betaalmethodes, is het waarschijnlijk geen grote shock dat Bitvavo het wint van Binance. Het is namelijk sinds 2021 niet meer mogelijk om bij Binance met iDeal of bankoverschrijving te betalen. Het is nog niet duidelijk of en wanneer dit weer mogelijk gaat zijn. Een grote teleurstelling voor Nederlandse cryptohandelaren. Bij Bitvavo kunnen handelaren gebruik maken van 8 verschillende betaalmethodes, waaronder iDeal, SEPA, PayPal en Bancontact.

Betaalmethodes Binance vs Bitvavo

Binance vs Bitvavo: klantenservice

De klantenservice van Binance laat her en der wat steken vallen. Als we kijken naar reviews horen we vaak dat het qua communicatie niet altijd goed gaat bij ’s werelds grootste exchange. Binance heeft een zeer uitgebreide FAQ, maar telefonisch contact opnemen behoort niet tot de opties. Wat nog meer als een minpunt gezien kan worden, is het feit dat Binance alleen een Engelstalige klantenservice heeft. Bij Bitvavo kun je vanzelfsprekend ook in het Nederlands je zegje doen. Ook kun je bij Bitvavo zowel op weekdagen als in het weekend terecht bij de live chat of support-mail.

Klantenservice Binance vs Bitvavo

Binance vs Bitvavo: aanbod

Het aanbod is groots bij Binance. Het platform beschikt over ruim 350 cryptovaluta’s. Bij Bitvavo staat de teller op ruim 175. Ook een zeer breed aanbod, maar Binance spant hier toch echt de kroon. Het enige nadeel van het ruime aanbod cryptovaluta’s bij Binance, is dat er veel van de zogenaamde shitcoins aangeboden worden. Shitcoins zijn cryptocurrencies zonder potentiële waarde. Een voorbeeld van een shitcoin is Dogecoin.

Qua stakings zit je bij beide partijen op de juiste plek. Bitvavo biedt alleen flexibele staking, maar bij Binance kun je je crypto voor een langere periode vastzetten. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat.

Aanbod Binance vs Bitvavo

Binance vs Bitvavo: het platform zelf

Als we beide platformen met elkaar gaan vergelijken, valt ons een ding op: de gebruiksvriendelijkheid. Het verschil tussen Binance en Bitvavo is bijna als dag en nacht. Binance is een vrij ingewikkeld platform met veel klikopties en mogelijkheden, zowel op de website als in de app. Je raakt er makkelijk verdwaald en dat kan voor cryptohandelaren een reden zijn om van exchange over te stappen.

Bij Bitvavo is alles een stuk simpeler ingestoken. De app is overzichtelijk en zelfs de absolute beginner kan er zijn weg vinden. Het is mogelijk om in de app te switchen van modus. Zo is er de eenvoudige weergave en een geavanceerde modus. De app is op deze manier voor iedereen toegankelijk: of je nou een nieuwkomer of een ervaren handelaar bent.

Platform Binance vs Bitvavo

Het verschil tussen Binance en Bitvavo: de conclusie

De conclusie van dit artikel en de verschillen tussen Binance en Bitvavo? Als je net bent ingestapt of van plan bent om in te stappen in de cryptowereld, lijkt de beste optie om te starten bij Bitvavo. De exchange werkt op een eenvoudige en overzichtelijke manier én de kosten liggen laag. Zit je al wat langer in de cryptowereld en heb je wat meer ervaring? Dan sluit Binance misschien wel meer aan bij jouw wensen.

Interesse in het handelen van cryptovaluta? Doe je research en lees je goed in. Zorg ervoor dat je in zee gaat met een betrouwbare exchange en investeer alleen met geld dat je echt kunt missen. Voor meer informatie over cryptovaluta, neem een kijkje op onze crypto kopen pagina of bezoek onze nieuwspagina.

Conclusie Binance vs Bitvavo

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!