XRP

Koop deze of een van de 2500 andere cryptocurrencies veilig en snel bij Binance

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
XRP kopen
Binance logo
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk
XRP converter
XRP omschrijving

eur xrp koers
Op deze pagina:

XRP – Ripple Koers

XRP – Ripple kopen

Er zijn uiteenlopende manieren om Ripple te kopen of te handelen en er zijn ook nog uiteenlopende manieren om het op te slaan voor lange- of korte termijn. Op deze pagina wordt uitgelegd welke manier er mogelijk zijn en welke het beste aansluit bij je eigen behoeften. Belangrijke aspecten om rekening mee te houden zijn:

  • Betaalmethoden: iDeal, creditcard of PayPal
  • Moeilijkheidsgraad: beginners of gevorderden
  • Cryptovaluta bezitten of handelen: sleutels beheren of alleen speculeren

Voor elke methode is de beste dienst uitgekozen:

Grootste aanbod

Makkelijkst en veiligst

 *Door te investeren in fondsen loopt uw vermogen risico

 

+ 50 verschillende coins beschikbaar
+ Betalen met iDeal
+ Eigen wallet dienst
+ Verkoop je coins voor euro’s
 Geen mobiele app

 

+ Uitgebreide betaalmogelijkheden
+ Gebruiksvriendelijke app voor Android en iOS
+ Op basis van een fonds – geen gedoe met wallets en keys
+ Verkoop makkelijk voor Euro’s

*Door te investeren in cryptovaluta en fondsen loopt uw vermogen risico.

Ripple kopen Plus500

De dienst om voor het kopen van XRP Ripple met het minste gedoe is waarschijnlijk Plus500. Hier investeer je in feite in “CFD’s” van cryptovaluta die gebaseerd zijn op de daadwerkelijke koers. Het voordeel van het investeren in fondsen is dat je zelf niet de verantwoordelijkheid hebt voor het beheren van je “keys” en “wallets”. Daardoor is het relatief veilig voor beginners met kleine bedragen maar ook als je met grote bedragen wil handelen.

Maak gratis een account aan op Plus500

*Door te investeren loopt uw vermogen risico

Tip: om te wennen aan de interface en de manier van handelen kan je gratis een demo-account aanmaken. Als je vervolgens wil handelen met echt geld kan je dit eenvoudig op je Plus500 rekening storten.

Ook is er een gebruiksvriendelijke app beschikbaar voor Android en iOS, zodat je op elk moment van de dag waar je ook bent je posities kunt kopen of verkopen. Andere beschikbare cryptovaluta op Plus500 zijn Bitcoin, Bcash, Zcash, Monero, Ethereum en Litecoin. Ook worden er regelmatig nieuwe cryptovaluta toegevoegd.

Bekijk in onderstaande screenshot de gebruiksvriendelijke interface:

Ripple kopen

Klik op de afbeelding om een grotere versie te bekijken

Ripple kopen LiteBit

Als je Ripple wil kopen niet specifiek om te speculeren maar ook voor het bezit en/of gebruik ervan kan je dit doen via de diensten van LiteBit. Dit is een Nederlands bedrijf en biedt een groot aantal cryptovaluta aan, waaronder Ripple. In veel gevallen biedt LiteBit ook een eigen wallet dienst aan voor de opslag van coins, maar in het geval van Ripple is dit niet beschikbaar. Om een wallet met een bijbehorende public key te generen lees je onderstaande sectie XRP wallet.

Gebruik onderstaande link om naar LiteBit te gaan en ga naar de ticker XRP. Hier krijg je een eenvoudig afrekenproces waar je de hoeveelheid, betaalbethode en je wallet adres kan invullen. Hoe je veilig een wallet adres kan genereren lees je onderaan deze pagina.

Koop nu op LiteBit

XRP kopen

Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Lees meer over LiteBit op de review pagina.

Wat is Ripple?

Ripple is een bedrijf en cryptovaluta gemaakt voor betalingen. De makers van Ripple beseften zich dat ondanks de grote vooruitgang in techniek de huidige infrastructuur voor betalingen achterhaald was en draait op systemen die gemaakt zijn nog voor het internet goed en wel operatief was. Het doel van Riplle is deze infrastructuur te verbeteren met behoud van betrouwbaarheid en snelheid en daarmee te kosten te verlagen.

Vergeleken met andere cryptovaluta heeft XRP zeer snelle transacties en zeer lage transactiekosten. Hier staat wel tegenover dat het hele systeem meer gecentraliseerd is dan bijvoorbeeld Bitcoin. Dit wil zeggen dat er partijen zijn die grote invloed hebben op de markt en dit wordt vaak bekritiseerd.

Wat is RippleNet?

Dit is het netwerk achter Ripple. Dit netwerk verbindt betaaldiensten, banken, bedrijven en beurzen. Hiermee hebben ze een een platform waar je gemakkelijk geldbedragen kan verzenden en ontvangen. De transacties zijn snel en worden direct uitgevoerd en heeft zeer lage kosten om te gebruiken en lage transactiekosten vergeleken met traditionele systemen.

Ripple wallet

De meest veilige manier om Ripple coins op te slaan is het gebruik van een hardware wallet, bijvoorbeeld op de Ledger Nano S. Lees op deze pagina meer over hardware wallets.

Als je niet wil investeren in een hardware wallet zijn er ook andere mogelijkheden. Een populaire wallet dienst die Ripple ondersteunt is bijvoorbeeld GateHub. Als je hier een account hebt aangemaakt kan je je ontvangstadres vinden en deze gebruiken bij het afrekenproces van LiteBit.

Mocht je op een later tijdstip Ripple willen verhandelen voor andere coins zoals Bitcoin, Ethereum of IOTA vele andere altcoins kan je je Ripple ook naar een exchange sturen. Binance is een exchange die XRP ondersteunt en een groot aanbod heeft van cryptovaluta:

Maak een ontvangstadres op Binance

xrp ripple coin