Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Tether

De Tether is een digitale valuta die is ontworpen om de Amerikaanse dollar in waarde te volgen. Dit lukt deze token best goed, waardoor de Tether dollar (USDT) momenteel de op crypto exchanges meest gebruikte valuta is. Omgerekend genereert Tether een dagelijks handelsvolume van meer dan €50 miljard. Voor validatie van transacties maakt de USDT gebruik van de blockchain infrastructuur van andere cryptocurrencies, waaronder de Bitcoin en het Ethereum. De verwerkingssnelheid en de kosten van transacties met de Tether zijn daarom erg variabel.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Tether converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Tether Koers

De Tether is sinds de introductie in 2015 vastgepind aan de dollar. In normale tijden schommelt de USDT lichtjes tussen $1,02 en $0,98, maar bij twijfels over de dekkingsgraad kan de stabiliteit van de stablecoin afnemen. In april 2017 en maart 2020 daalde de koers zelfs onder de $0,90. De eurowaarde van de Tether is uiteraard afhankelijk van de koers van de euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Tether bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Tether?

De Tether (USDT) is de eerste stablecoin, en tot op de dag van vandaag ook verreweg de populairste. In de eerste helft van 2021 werd de Tether vaker gebruikt dan alle andere stablecoins samen (Binance USD, Pazos, TrueUSD, USD Coin enzovoort). Gemeten naar handelsvolume noteerde de USDT zelfs hoger dan de BTC (Bitcoin) en het ETH (Ethereum).

De Tether is een zogenoemde stablecoin waarvan de waarde gekoppeld is aan een fiatvaluta, in dit geval de Amerikaanse dollar (1 USDT = 1 USD). Dankzij deze stabiele waarde is de Tether een handige valuta om op handelsplatformen mee te werken. Je zet hem makkelijk om naar andere cryptocurrencies en terug. Je activa in USDT is ook moeiteloos verplaatsbaar van de ene naar de andere exchange.

Het zal je niet verwonderen dat de Tether ontwikkeld is door beheerders van een crypto exchange. Philip Potter en Giancarlo Devasini, eigenaren van Bitfinex, staan in de boeken als de oprichters van Tether Holdings Limited (THL). De eerste Tether coins zijn in oktober 2014 uitgegeven en vanaf januari 2015 was de valuta verhandelbaar op Bitfinex. Anno 2021 fungeert de Nederlander Jan Ludovicus als CEO van zowel Tether Holdings Limited als cryptobeurs Bitfinex.

Het Tether-platform is gebouwd op open blockchain-technologieën van andere cryptovaluta’s en maakt gebruik van de veiligheid en transparantie van die technologieën. Wanneer je Tethers omzet naar Bitcoins of omgekeerd, wordt de transactie op de Bitcoin blockchain gevalideerd. Hetzelfde geldt voor het Ethereum, de Cardano, de Dogecoin en andere bekende digitale valuta’s. De snelheid en de kosten van transacties met USDT’s zijn dus volledig afhankelijk van de onderliggende blockchain.

wat is tether

Waarom je Tether wilt kopen

De Tether is een ideale valuta om mee te handelen. Op exchanges gebruik je de USDT als een soort on en off ramp om andere cryptocurrencies te kopen en te verkopen. Veel aanbieders van Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin en Litecoin vragen namelijk naar Tether als tegenwaarde. De handelsparen BTC/USDT en ETH/USDT zitten op haast elke beurs in de top 3, gemeten naar handelsvolume.

Door zijn stabiliteit kan de Tether je ook prima beschermen tegen de volatiliteit van de markt. Ga je op vakantie, dan zet je voor vertrek simpelweg al je cryptovaluta’s om naar USDT. Zo ben je ervan verzekerd dat er bij terugkeer nog dezelfde hoeveelheid geld in je portfolio zit.

waarom je tether wilt kopen

Waar koop je Tether?

Tether vind je uiteraard op handelsplatform Bitfinex, die onder hetzelfde beheer staat als Tether Holdings Limited. De tokens koop je even makkelijk bij andere internationale exchanges en diverse lokale brokers. Momenteel circuleert de grootste hoeveelheid Tether op Binance exchange. Dit is op zich niet vreemd, omdat er op deze grote cryptobeurs niet met dollars gehandeld kan worden.

Een account bij Binance of een ander bekend handelsplatform is snel aangemaakt (met ID-verificatie). Vervolgens zorg je voor saldo op je account. Via een bankoverschrijving is dit meestal gratis, maar bij een storting met iDEAL of creditcard moet je rekenen op kosten van de maatschappijen (1,5 tot 3 procent). Het voordeel van iDEAL en creditcards is dat je saldo meteen op je account staat, terwijl bevestiging van een bank een dag of twee kan duren. Op de handelsbeurs zet je je euro’s makkelijk om naar Tether tokens. Meer informatie over Tether kopen.

 

Tether bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Tether

Als langetermijnbelegging heeft Tether weinig nut, maar voor actieve handel in cryptovaluta’s is deze stablecoin uitermate geschikt. De token is stabiel, liquide, veilig en gedekt.

Stabiele stablecoin

Op enkele kortstondige slips na heeft Tether zijn reputatie als stablecoin goed weten te beschermen. Vanaf de introductie in 2015 is 1 USDT bij benadering 1 dollar waard. De beheersstructuur, Tether Holdings Limited, spant zich behoorlijk in om het wereldwijde vertrouwen in de coin zo groot mogelijk te houden.

Super liquide token

De Tether is sinds zijn introductie de meest verhandelde cryptocurrency en kan dat nog een hele poos blijven. USDT wordt primair gebruikt om snel geld te verplaatsen tussen beurzen om cryptocurrency kopen zo voordelig mogelijk te maken.

Variabele transactiesnelheid

De Tether blockchain draait bovenop blockchains van andere cryptovaluta’s. Zo duurt de bevestiging van een USDT/BTC-transactie gemiddeld 60 minuten (snelheid Bitcoin blockchain) en die van een USDT/ETH-transactie gemiddeld 6 minuten (snelheid Ethereum blockchain). Ook de kosten en de veiligheid van een Tether-transactie zijn afhankelijk van de andere valuta in het handelspaar.

100% dekking

Tether Holdings Limited zegt 100 procent dekking te bezitten voor zijn stablecoin. Dit betekent dat wanneer er 64 miljard Tether in omloop is, er als tegenwaarde minimaal 64 miljard Amerikaanse dollar op de rekeningen van THL staat.

Tether Wallet

Omdat je Tether voornamelijk gebruikt voor cryptohandel, kan het handiger zijn om de coins te bewaren op de beurs waar je ze gekocht hebt. Grote exchanges als Binance bieden wallets die meer dan voldoende veiligheid garanderen. Een minpunt van beurswallets is dat je niet over de private keys beschikt. Met een alternatieve wallet krijg je wel volledige controle over je crypto valuta. Voor Tether heb je keuze uit meer dan 100 verschillende software (online) en hardware (offline) wallets.

tether wallet

Veelgestelde vragen over Tether

Tether (USDT) kan worden gebruikt om de waarde van je cryptocurrency’s vast te leggen. Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat jouw cryptoportefeuille in de plus staat en je jouw winst wilt opnemen. Je wilt het echter niet laten storten op je bankrekening, maar je wilt het in je wallet houden. Je kunt jouw cryptocurrency’s dan omzetten in Tether, zodat de waarde bewaard blijft. Tether volgt de waarde van de dollar en kan daarom ook in het dagelijkse handelsverkeer uitkomst bieden.

De native token van Tether is USDT. USDT-tokens kun je aanschaffen bij een online uitwisseling voor digitale valuta: een cryptocurrency exchange. Doordat de cryptomarkt de laatste jaren erg is gegroeid, zijn er ook steeds meer exchanges bij gekomen. Het is belangrijk dat je kiest voor een exchange die betrouwbaar is en niet al te hoge handelskosten hanteert. Heb je een exchange gevonden, dan dien je hier een account bij aan te maken. Dat is online snel geregeld.

Tether is een stablecoin gelinkt aan de Amerikaanse dollar. De koers van een Tether (USDT) token zal dan ook alleen worden bepaald door de dollar. Wordt de dollar duurder, dan wordt USDT dit ook. Het zal echter niet zo zijn dat Tether tot op de laatste decimaal net zo duur is als de dollar. Er bestaat namelijk een marge van maximaal een dollarcent.

Tether (USDT) kent voornamelijk één zeer groot voordeel. Omdat de koers van Tether de waarde van de Amerikaanse dollar volgt, is het een praktische crypto om in het dagelijkse leven te gebruiken. Veel andere cryptocurrency’s kennen zeer volatiele koersen, waardoor niemand is verzekerd van de (blijvende) waarde van tokens. Het gevolg is dat bijna niemand betalingen in cryptocurrency’s durft te accepteren. Dagelijkse transacties vergen stabiele koersen: Tether realiseert dit door de koers van de dollar te volgen.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!