Tether

Koop deze of een van de 2500 andere cryptocurrencies veilig en snel bij Binance

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Tether kopen
Binance logo
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk
Tether converter

Tether omschrijving

De cryptomunt Tether (USDT) is redelijk uniek, aangezien het om een zogeheten ‘stablecoin’ gaat. De munt is gekoppeld aan de dollar, de Amerikaanse valuta. Het idee daarachter is dat de Tether ten alle tijden de waarde heeft van één dollar. Een Tether is echter niet altijd gelijk aan de dollar. Voor iedere munt moet er op een rekening van Tether LTD een dollar staan.

De Tether is al verkrijgbaar sinds oktober 2014 en werkt op de bitcoin blockchain. In 2015 konden investeerders de cryptomunt echt aanschaffen, destijds enkel bij Bitfinex. Tegenwoordig kan je vrijwel bij alle exchanges de USDT kopen. De Tether groeide in een enorm snel tempo en is één van de grootste cryptomunten ter wereld. Er zijn al miljarden munten over de toonbank gegaan en de handelsvolume is eveneens extreem hoog.

Tether kopen

De Tether is online te koop bij vrijwel alle bekende exchanges. De cryptomunt bestaat al een lange tijd en is internationaal bekend. Echter zal de munt nooit flink stijgen in waarde, aangezien het doel is om de waarde gelijk te houden aan de dollar. Het is wel een optie om spaargeld veilig onder te brengen in een wallet, zonder het risico op grote schade.