Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Bitcoin Rekening Openen: Veiligste manier in 2024

Laten we met de deur in huis vallen over deze stelling: een bitcoin rekening openen. Want technisch gezien is je vraag: hoe maak ik een bitcoin wallet aan? Bitcoins zet je namelijk niet op een bankrekening en een bitcoin rekening openen bestaat dus niet.

Wel zijn er verschillende soorten wallets beschikbaar met ieder z’n voor- en nadelen. In dit artikel hoop ik je te kunnen bijbrengen hoe je op een veilige manier omgaat met je bitcoins.

Direct veilig een bitcoin rekening openen doe je zo

Als je niet kunt wachten om een bitcoin rekening te openen, vind je hier in 3 korte praktische stappen hoe je een bitcoin rekening opent bij Bitvavo, de grootste en meest betaalbare crypto exchange in Nederland met een mobiele app. Ze bieden de mogelijkheid om met iDeal te betalen en zijn ook bekend van hun aanwezigheid op radio en televisie.

Stap 1: Registratieproces

Begin met jezelf te registreren via de aangegeven link. Dit geeft je recht op een welkomstbonus zodra de Bitcoin rekening geopend is. Vul de vereiste velden in, zoals je naam en e-mailadres, en maak een uniek wachtwoord aan. Bevestig je registratie door op de link in de ontvangen e-mail te klikken.

bitvavo rekening

Stap 2: Voldoen aan Regelgeving

Aangezien Bitvavo onder toezicht staat van De Nederlandsche Bank, is het noodzakelijk om twee vragen te beantwoorden: 1) Wat is het doel van je Bitcoin rekening openen? 2) Hoe heb je het geld verkregen dat je wilt gebruiken (bijvoorbeeld inkomen of een gift)?

Stap 3: E-mail en identiteit verifiëren

In overeenstemming met de Nederlandse wetgeving, moet Bitvavo je identiteit verifiëren. Dit proces is eenvoudig en kan gedaan worden door een foto van je identiteitsbewijs te maken met je smartphone. Vul alle benodigde gegevens in die het platform vereist. Dit kan variëren van persoonlijke informatie tot financiële gegevens.De automatische verificatie neemt slechts enkele minuten in beslag.

identiteit

Vervolg

Na succesvolle afronding van deze stappen, heb je niet alleen een Bitcoin rekening geopend, maar kun je ook beginnen met het kopen van Bitcoin of bitcoins ontvangen. Deze Bitcoins worden opgeslagen in je Bitcoin wallet (een wallet is een soort online portemonnee, maar dan voor crypto’s), gekoppeld aan jouw unieke Bitcoinadres.

Sommige gebruikers kiezen ervoor hun bitcoins te laten beheren door een derde partij, zoals een exchange of broker zoals Bitvavo. Dit kan handig zijn, maar zorg ervoor dat je de aanbieder vertrouwt. Wij zouden het niet op een exchange laten staan. Je kunt eventueel kiezen voor hardware wallets. Dit wordt gezien als de veiligste manier om je eigen bitcoin en andere cryptovaluta op te slaan.

Bitcoin rekening bekijken

Het is niet noodzakelijk om meteen een hele Bitcoin te kopen; je kunt ook starten met een kleiner bedrag om het risico op verliezen bij koersschommelingen te beperken. Mocht je van plan zijn de bitcoins lang te ‘holden’, overweeg dan het gebruik van een hardware wallet of desktop wallet voor extra beveiliging van je investeringen.

Waar kun je het beste een Bitcoin rekening openen?

Er zijn diverse platforms waar je een bitcoin rekening kunt openen. Elk platform heeft zijn eigen voor- en nadelen, variërend van gebruiksgemak tot beveiligingsniveau. Overweeg een exchange zoals Bitvavo of een broker voor het openen van je Bitcoin rekening. Deze platforms zijn vaak geregistreerd bij financiële autoriteiten zoals de Nederlandsche Bank, wat een extra laag van vertrouwen en veiligheid biedt.

Klantenservice Binance vs Bitvavo

Wat zijn de verschillende soorten cryptocurrency wallets?

Mobiele wallet

Een mobiele wallet is een app op je smartphone waarmee je bitcoins en andere cryptomunten kunt beheren. Het is handig voor snelle transacties en biedt vaak een gebruiksvriendelijke interface.

Desktop wallet

Een desktop wallet wordt gedownload en geïnstalleerd op je computer. Het biedt meer controle en veiligheid dan een online wallet, maar vereist dat je je computer beveiligt tegen malware en hackers.

Hardware wallet

Een hardware wallet is een fysiek apparaat, vaak vergelijkbaar met een USB-stick, dat je private keys offline opslaat. Dit type wallet wordt beschouwd als de veiligste optie voor het opslaan van grote hoeveelheden Bitcoin.

hardware wallet

Hoe beheer ik mijn Bitcoin?

Geld storten en Bitcoin kopen

Zodra je account is ingesteld, kun je geld storten via methoden zoals bankoverschrijving of creditcard. Daarna kun je direct bitcoin en andere cryptocurrencies kopen.

Wat kun je met een Bitcoin rekening?

Met een Bitcoin rekening kun je bitcoins kopen, bewaren, versturen en ontvangen. Je kunt ook handelen in Bitcoin en investeringen doen in andere cryptomunten.

Bitcoin opslaan in 3 stappen:

Stap 1: Zet twee-stap authenticatie aan

Twee-stapsverificatie voegt een extra beveiligingslaag toe aan je account, waarbij je naast je wachtwoord een code moet invoeren die naar je mobiele telefoon wordt gestuurd.

2FA

Stap 2: Stel een Anti-phishing code in

Door een anti-phishing code in te stellen, bescherm je jezelf tegen frauduleuze e-mails en pogingen tot phishing.

Stap 3: Controleren is belangrijk

Controleer regelmatig je rekening en transacties om ongeautoriseerde activiteiten snel te detecteren.

logs controleren

Hoe verstuur of ontvang je Bitcoins?

Om bitcoins te versturen of ontvangen, heb je een wallet nodig met een bitcoin adres. Voor het ontvangen, deel je simpelweg je adres of QR-code. Voor het versturen, gebruik je het adres of de QR-code van de andere wallet.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Veel gestelde vragen

Ja, voor het opslaan en beheren van Bitcoin heb je een Bitcoin wallet nodig. Deze wallet biedt een digitale locatie om je Bitcoins veilig te bewaren en transacties uit te voeren.

Kies een wallet type (mobiel, desktop, hardware) en volg de instructies van de aanbieder om je wallet aan te maken.

Om Bitcoin te ontvangen in je eigen wallet, deel je jouw unieke Bitcoin-adres met de persoon of entiteit die je de Bitcoin stuurt. Zij gebruiken dit adres om de Bitcoin naar jouw wallet over te maken, waarna de transactie wordt verwerkt en geregistreerd op/via de blockchain technologie.

Gebruik sterke wachtwoorden, activeer twee-stapsverificatie, en deel nooit je private keys.

Door deze stappen te volgen, kun je een bitcoin rekening openen en beheren op. een veilige manier, en optimaal profiteren van de mogelijkheden die cryptovaluta bieden in 2023.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!