Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

NEO

NEO werd opgericht in 2014 door het Chinese bedrijf Onchain, toen nog onder de naam AntShares. Sinds 2017 heet deze cryptovaluta NEO, maar het wordt weleens enigszins gekscherend het ‘Chinese Ethereum’ genoemd. Dit omdat er veel overeenkomsten tussen beide crypto’s bestaan: beide bieden ze een platform om ‘slimme bezittingen’ bij te houden met de bedoeling om ermee te handelen. Met behulp van slimme contracten is dit eenvoudig te doen. Deze contracten zijn handelsovereenkomsten die in programmeercode zijn opgeslagen. Zodra beide partijen voldoen aan deze overeenkomsten, wordt de overeenkomst uitgevoerd en vervolgens in de blockchain vastgelegd.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
NEO converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Neo Koers

De NEO is een cryptovaluta gebleken waarbij het bij tijd en wijle mogelijk is geweest winst te hebben gemaakt. Dat was het gevolg van twee sterke oplevingen, die te verbinden zijn aan het wisselende succes van de Bitcoin. In januari 2018 kwam een forse piek tot stand, waarna de koers weer zakte. Momenteel maakt de NEO zijn tweede grote opleving mee. Zowel nieuws rondom de NEO zelf als ontwikkelingen op de cryptomarkt als geheel kunnen van invloed zijn op de koers van de NEO. Het is daarom belangrijk om beide zaken nauwlettend te volgen als je met succes wilt handelen in cryptovaluta NEO.

NEO bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Neo?

De kiem van de NEO werd gelegd in het jaar 2014. Toen presenteerde het Chinese bedrijf Onchain tijdens een vergadering in China op het plaatselijke hoofdkantoor van Microsoft het concept ‘Antshares’, het allereerste blockchainproject in China dat open source was. Het bedrijf was op dat moment al een bekende speler in de blockchainsector, omdat Onchain al in de private sector en de overheidssector in China het raamwerk voor blockchaintechnologie bood. Antshares zou juist voor de openbare sector de blockchain worden. Als snel groeide Antshares uit tot een directe concurrent voor Ethereum.

De Initial Coin Offering voor Antshares (de massale verkoop van de coins voor de financiering van het project) werd in twee stappen uitgevoerd, vanaf 2015. In dat jaar begonnen private beleggers al in het digitale middel dat de code ANT kreeg te investeren. Een jaar later, in 2016, volgde de publieke sector ook. Deze beide partijen ondersteunden op die manier de ontwikkelaars om Antshares naar de volgende ontwikkelingsstadia te brengen.

Moederbedrijf Onchain ging ondertussen de samenwerking aan met Microsoft en Hyperledger. Deze samenwerkingen hielpen om het project de juiste kant op te sturen. Begin 2016 werd het eerste concept voor het zogenaamde dBFT-protocol opgesteld. Alles wat in de NEO-blockchain gebeurt, moet in lijn zijn met dat protocol. In juni 2017 veranderde de naam van de crypto van Antshares naar NEO, kracht bijgezet door de slogan ‘Wake up, NEO’.

De NEO is bedoeld om voor een ‘slimme economie’ te zorgen, wat beschreven wordt als het combineren van digitale activa met een digitale identiteit en zogenaamde ‘smart contracts’. Samen vormen deze onderdelen, mits ze samenwerken, een slimme economie. Daarbij moet de NEO de overdracht van de ouderwetse traditionele activa naar de moderne digitale activa bevorderen. Op die manier zouden die activa gedecentraliseerd worden, waarbij het proces van overdracht via een smart contract zou plaatsvinden. De activa kunnen vervolgens met een digitale identiteit als elektronische tag aan personen of bedrijven toegeschreven worden. Het idee achter de NEO van een ‘smart economy’ is dat de digitale identiteiten van particulieren en bedrijven onderling kunnen communiceren en digitale activa kunnen uitwisselen met behulp van veilige en beveiligde smart contracts.

Wat ook onderscheidend is aan de NEO, is dat het NEO-netwerk niet één maar twee tokens heeft. Het token dat je ook daadwerkelijk kunt kopen, is de NEO zelf. De kleinste eenheid daarbij zal altijd 1 zijn, omdat een NEO-token ondeelbaar is. Dit in tegenstelling tot andere cryptovaluta’s zoals de Bitcoin en het Ethereum. In totaal zijn er 100 miljoen NEO en meer zullen er ook niet komen, waardoor schaarste wordt gecreëerd. Dat concept is bekend van bijvoorbeeld de Bitcoin. NEO genereert daarnaast zelf met behulp van een speciaal algoritme een tweede token, genaamd GAS. Deze tokens functioneren afzonderlijk van de NEO en worden ingezet om transacties op het netwerk mee te betalen. Deze GAS-tokens zijn weer wél deelbaar en kun je meerdere van kopen.

Positief aan de huidige ontwikkelingen rondom de NEO is dat de munt momenteel aan zijn tweede grote groeispurt bezig is voor wat betreft de koers. Ten dele hangt dat natuurlijk ook af van de rest van de cryptomarkt, maar er is ook vertrouwen voor nodig. De NEO heeft een groeiende community, wat natuurlijk altijd een goed teken is. Er werken steeds meer ontwikkelaars aan het project en er ontstaan ook steeds meer partnerships. Dit kan er allemaal toe leiden dat meer mensen en bedrijven gebruik willen gaan maken van de NEO, en dat is natuurlijk erg positief voor de prijs van de NEO op de lange termijn.

Neo smart contract

NEO kopen

Niet alle cryptovaluta zijn in staat om snelle transacties te garanderen, maar de NEO blinkt erin uit en dat is veelbelovend. Een ander belangrijk pluspunt is dat er tot op heden nog geen ernstige aanval op het netwerk van de NEO is geweest. Dat is natuurlijk geen garantie voor de toekomst, maar het is wel een compliment waard op het gebied van de beveiliging van het platform. De geregistreerde knooppunten van de NEO spelen hierin een belangrijke rol. Je kan enkel als knooppunt om transacties te valideren fungeren als je identiteit geregistreerd is een controle proces is doorlopen. Het effect hiervan is dat alleen maar betrouwbare mensen knooppunt kunnen worden. Gaan ze de fout in, dan heeft NEO hun informatie zodat ze verantwoordelijk gesteld kunnen worden.

Een derde goede reden om te investeren in NEO is dat de transactiekosten verwaarloosbaar laag zijn. Dit is bij sommige andere crypto’s wel anders. Transactiekosten, die in het geval van de NEO worden betaald met het tweede token, de GAS, zijn in feite geld dat je simpelweg verliest door crypto van de ene plek naar de andere te verplaatsen. De lage transactiekosten zijn dan ook een belangrijk argument om de NEO te gebruiken en erin te investeren. Het beste argument om in de NEO te investeren, is echter het feit dat deze crypto in staat is om fors mee te bewegen met de cryptomarkt. Een positieve trend op de markt die doorzet, vertaalt zich in heel forse stijgingen van de koers. Dat is eind 2018 al eens het geval geweest, en de tweede golf kwam enkele jaren later op gang.

Wat ook belangrijk om te weten is, is dat de NEO in China veel vertrouwen krijgt. In april 2021 hebben we nog kunnen zien dat bewegingen op de Chinese markt een grote invloed kunnen hebben op de koersen op de wereldwijde cryptomarkt. Het Chinese vertrouwen in hun eigen alternatief voor het Ethereum kan daarom een belangrijke factor zijn in de toekomstige groei van de NEO. Ook het feit dat financiële instellingen als Switcheo en Techfund belangen hebben in de NEO is een goede basis. Wees er echter wel bewust van dat als zulke partijen de NEO loslaten, dit een grote klap voor de koers kan zijn. Maar dat geldt net zo goed voor andere cryptovaluta’s.

Transactiekosten laag bij neo

Waar koop je Neo?

Je kunt de NEO alleen kopen bij een exchange waar deze cryptovaluta verkocht wordt. Je kunt er niet van uitgaan dat iedere crypto exchange ook de NEO verkoopt, maar op een uitgebreid platform als Binance kun je naar hartenlust NEO kopen en erin handelen. Hiervoor moet je wel eerst een account aanmaken, want anders kun je geen geld storten en dus ook geen NEO crypto kopen. Voordat je grotere bedragen kunt inleggen, moet je identiteit geverifieerd worden.

Geld inleggen op een crypto exchange als Bitvavo kan met verschillende betaalsystemen. Als Nederlander kun je hiervoor bijvoorbeeld iDeal gebruiken. Maar het kan ook met behulp van SEPA-instant overschrijving, hoewel dat doorgaans wat langer duurt. Daarnaast kun je vaak ook geld inleggen met je creditcard, met PayPal of met het eigen betaalsysteemen. Wel is het per exchange verschillend of je cryptomunten met crypto moet kopen of omruilen via een andere coin. Heb je je cryptovaluta verkocht, dan kun je de opbrengst in euro’s via deze kanalen terugkrijgen.

NEO bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Neo

Net als iedere cryptovaluta heeft ook de NEO zijn eigen specifieke kenmerken, die voor sommigen van pas komen en voor andere juist weer minder interessant zijn. We zetten een aantal kenmerken van de NEO op een rijtje die vaak als belangrijk voordeel beschouwd worden.

Digitale middelen

De NEO is een goede cryptovaluta om ‘traditionele’ in digitale middelen om te zetten. Deze digitale middelen zijn bij de NEO gecentraliseerd, traceerbaar en transparant. En wat misschien nog wel het belangrijkste is: deze digitale middelen zijn wettelijk beschermd. Ze worden geregistreerd in een blockchain om het vertrouwen te garanderen.

Goed beschermd

Natuurlijk wil je dat jouw persoonlijke of zakelijke informatie goed beschermd blijft wanneer je met crypto aan het werk gaat. Op het platform van de NEO kan deze informatie ruim worden beschermd: verificatie in twee stappen, vingerafdrukken, gezichtsherkenning, spraakherkenning of verificatie per sms is mogelijk. Bij de verificatie in twee stappen moet de gebruikersnaam op minimaal twee apparaten bevestigd worden. Zo wordt het erg moeilijk voor hackers om onbevoegd toegang te krijgen tot jouw informatie.

Snelle transacties

De NEO onderscheidt zich van veel andere cryptovaluta’s door een hoge transactiesnelheid. Waar het Ethereum er bijvoorbeeld maar zo’n 15 in een seconde kan verwerken, kunnen er in het geval van de NEO meer dan 10.000 transacties per seconde verwerkt worden. Mede hierdoor kan de NEO zeker de concurrentie aan met andere cryptomunten.

Ondersteuning in China

Wat je mening over China ook is, het blijft een groot land met veel invloed. Ook op de cryptomarkt. Daarom is het goed om te weten dat de NEO door de Chinese overheid en daarnaast ook door grote bedrijven als Alibaba gesteund wordt. Deze basis heeft de NEO erg populair gemaakt in China, wat natuurlijk gunstig is voor de koers van de NEO en de toekomst daarvan.

Neo Wallet

Bij cryptovaluta is natuurlijk geen sprake van een bankrekening zoals je gewend bent bij traditioneel geld. Ook kun je de coins niet pinnen en in je portemonnee stoppen. Waar kun je jouw NEO dan opslaan als je deze als investering voor langere tijd wilt bewaren? In een virtuele portemonnee, een ‘wallet’!

Er bestaan verschillende soorten wallets. Bijvoorbeeld een hardware wallet, zoals de Ledger Nano S. Dat is en soort kleine computer die je door kunt verbinden met je gewone computer. Veel mensen zien dit als een van de veiligste manieren om hun cryptocurrency te bewaren. Je kunt ook gebruikmaken van een desktop wallet als Neon Wallet of Neo-GUI. Hiervoor moet je software downloaden, waarvan je wel goed moet controleren of het geen namaakversie is waarmee hackers jouw crypto willen stelen. Ook kun je jouw NEO opslaan in een online ‘hot’ wallet, bijvoorbeeld NEO Tracker of een Binance Wallet. Je installeert dan geen software, maar slaat je NEO op een online platform op. Je bent dan voor de veiligheid van jouw coins afhankelijk van de aanbieder. De laatste optie is een ‘paper’ wallet, zoals bijvoorbeeld Ansy. Je print dan de gegevens via een website uit en bewaart deze op een veilige plek.

ansy wallet

Conclusie

De NEO biedt mensen die willen beleggen in een open source cryptovaluta een interessant alternatief voor het aan deze kant van wereld vooralsnog bekendere Ethereum, een cryptoplatform waar NEO veel gelijkenissen mee vertoont. Dankzij de Chinese steun achter zich en de snelle transacties met lage transactiekosten, is de toekomst van de NEO veelbelovend. Ook heeft de NEO al tot tweemaal toe aangetoond dat er grote winsten mee gemaakt kunnen worden als je op tijd koopt en verkoopt, of simpelweg voldoende geduld hebt om te wachten tot de koers stijgt. Maar dat is natuurlijk net zo goed het geval bij investeringen in andere cryptovaluta’s.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!