Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Binance

Wanneer je wilt gaan handelen in cryptovaluta’s, is het belangrijk dat je kiest voor een betrouwbare en veilige exchange die goed bij je past. Wegens de groeiende vraag in cryptocurrencies bestaan er vandaag de dag veel exchanges. Een van die exchanges is Binance; een snel groeiende partij die erg goed scoort op belangrijke punten. Echter is goed om te weten dat Binance niet meer in Nederland actief is. Hieronder vind je meer informatie over deze exchange, maar ook de beste alternatieven. We informeren je onder andere over de betrouwbaarheid en veiligheid van deze exchange. Lees hier onze ervaringen.

Direct naar:
Details
Handelsvergoeding
0.20
Opgericht sinds
2017
Locatie en taal
Kaaimaneilanden, Nederlands, Engels
Betaalmogelijkheden
Betaalpas, Creditcard, iDeal, SEPA
Aantal currencies
500
Beoordeling exchange
5.8 / 10

Binance Review

Het in 2017 opgerichte Binance is wereldwijd een van de grotere exchanges als het gaat om de handel in cryptovaluta’s. Bij deze exchange komen kopers en verkopers van verschillende cryptocurrencies bij elkaar. Binance vertoont eigenlijk op elk vlak een aardige groei. Zo schieten de gebruikersaantallen omhoog, breiden ze hun aanbod steeds meer uit en blijven ze continu aan het platform sleutelen. Aanvankelijk richtte Binance zich met name op de Chinese markt, maar in verband met aantrekkelijke regelgeving heeft Binance ervoor gekozen om sinds 2018 de focus te verplaatsen naar andere werelddelen. In Europa staat Binance inmiddels bekend als een van de veiligste exchanges met het breedste aanbod.

Let op! Het is vanaf 17 juli 2023 niet meer mogelijk voor inwoners van Nederland om te handelen bij Binance. Binance heeft de Nederlandse markt verlaten. Deze review is dus niet meer actueel. Voor een goed alternatief, kijk hier.

De complete beoordeling

Door Noor Houwink, Crypto expert bij crypto-valuta Laatst getest 10-12-23
Betrouwbaarheid
6/10

Binance is een betrouwbare, grote partij met oog voor heldere communicatie. De grote gebruikersaantallen en de wijze waarop problemen worden afgehandeld zijn bewijs van deze betrouwbaarheid.

Veiligheid
6/10

Binance heeft een aparte veiligheidsafdeling die de handelsbeurs volledig bewaakt. Daarnaast heeft Binance een slim AI-systeem geïmplementeerd dat bij vreemde handelsactiviteiten tijdig ingrijpt. Binance kan dus door als veilige exchange.

Aanbod Valuta's
6/10

Het aanbod van Binance is uiterst breed. Zowel zeer grote als uiterst kleine cryptocurrencies zijn via Binance te verhandelen.

Betaalmogelijkheden
5/10

Geld storten op je Binance account kan met alle gebruikelijke betaalmethodes. Zo kun je onder meer gebruikmaken van de betaalmogelijkheid iDEAL, een reguliere bankoverschrijving, creditcard of betaalpas.

Gebruikersgemak
6/10

Binance is een van de meest gebruiksvriendelijke exchanges van het moment. Dit belooft in de toekomst alleen maar beter te worden, nu Binance geregeld verbeteringen aankondigt.

Support
6/10

Binance beschikt over een uitgebreid helpcentrum. Wanneer je ergens niet uitkomt, kun je daarnaast 24/7 contact opnemen met medewerkers in de Nederlandse taal.

Prestaties van Binance

Let op! Het is vanaf 17 juli 2023 niet meer mogelijk voor inwoners van Nederland om te handelen bij Binance. Binance heeft de Nederlandse markt verlaten. Deze review is dus niet meer actueel. Kijk hier voor een goed alternatief.

Binance is wereldwijd een van de grootste exchanges op het gebied van cryptocurrencies. Het prettige aan Binance is dat het nooit stilstaat: ze blijven waar mogelijk altijd ontwikkelen. Zo maakt Binance van zichzelf een volwaardige en gebruiksvriendelijke exchange met veel handelsmogelijkheden voor Nederlandse klanten.

Is Binance betrouwbaar?

Binance mag met recht als een betrouwbare partij worden gezien. Dit heeft te maken met een hoge mate aan transparantie. Zo heeft Binance de communicatie altijd op orde, ook wanneer dingen niet helemaal gaan zoals gepland. Daarnaast is het volledig duidelijk wie de CEO is: Changpeng Zhao. Hij verschuilt zich niet achter het platform en neemt waar nodig verantwoordelijkheid. Ook heeft Zhao een bekwaam team achter zich dat ervaring heeft met vergelijkbare bedrijven, onder meer op Wall Street. Zo nu en dan duikt er een (strafrechtelijk) onderzoek op naar Binance. Tot op heden heeft Binance echter altijd volledige medewerking getoond. Binance lijkt dus ook zijn juridische verantwoordelijkheid uiterst serieus te nemen. Kortom, onze ervaringen met Binance zijn dat deze exchange veilig en betrouwbaar is.

Hoe veilig is Binance?

Veiligheid is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een exchange, daarom hebben we in de Binance review hier veel aandacht aan besteed. Binance is een vrij grote exchange. Dit maakt het een aantrekkelijke prooi voor hackers met kwade bedoelingen. In het verleden zijn er dan ook hackers geweest die het platform van Binance eens flink op de proef hebben gesteld. Na elke cyberaanval bleek echter weer dat Binance zich maximaal inspant om de veiligheid van portefeuilles en persoonsgegevens te garanderen. Een voorbeeld hiervan is het door Binance opgestelde SAFU fonds. Hierin wordt geregeld een deel van de winst in gestort. Het fonds dient ertoe om nadeelcompensatie te kunnen bieden in het geval van een schadelijke cyberaanval.

Welke cryptovaluta’s zijn er bij Binance?

Het aanbod van Binance is ontzettend groot. Op dit vlak steekt het ver uit boven veel andere exchanges. Wanneer je een willekeurige cryptocurrency op het oog hebt, is de kans groot dat deze is opgenomen in het aanbod van Binance. Daarnaast blijft het aanbod op dagelijkse basis groeien en is er dus voor iedereen wat te vinden, of je nou op zoek bent naar gevestigde cryptocurrencies of juist naar net opkomende projecten. Voorbeelden van grote cryptocurrencies die zijn te verhandelen via Binance zijn Bitcoin, Ethereum, Ripple, LiteCoin en BNB. Ook minder grote cryptocurrencies als Zilliqa en Polygon vind je op het platform van Binance gewoon terug.

Op welke manieren kan ik betalen?

Heb je in Binance een veilige en betrouwbare exchange gevonden, en wil je cryptocurrencies kopen via het platform? Dan moet je eerst geld storten. Waar Binance vroeger nog geen betalingen in euro’s mogelijk maakte, kan dat inmiddels wel. Betalen kan op Binance volledig conform Nederlandse standaarden. Zo kun je geld storten met iDEAL, maar ook via een reguliere bankoverschrijving (SEPA) of met behulp van een creditcard of betaalpas. Je kunt zelf bepalen in welke valuta je je geld laat storten, je bent niet gebonden aan de euro. Van de Britse pond tot aan de Oegandese shilling, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Is Binance makkelijk te gebruiken?

In deze Binance review hebben we hier een 8 voor gegeven. Binance een erg prettig platform om te gebruiken. Zowel de desktop website als de mobiele app is erg overzichtelijk en rechttoe rechtaan. Zo voelt de handelsomgeving ook voor een beginnende gebruiker snel vertrouwd aan. Er is op het platform volop uitleg voor als je er even niet uitkomt. Ook kun je terecht in het ondersteuningscentrum. Ook voor de gevorderde gebruikers zijn er binnen de veelzijdige handelsomgeving van Binance genoeg mogelijkheden te vinden. Zo kun je in de geavanceerde handelsomgeving van de exchange alle koersen nauwlettend in de gaten houden.

Hoe is de support bij Binance? – Onze ervaringen

De support bij Binance is relatief uitgebreid. Op veel vragen staat al een pasklaar antwoord klaar in het ondersteuningscentrum. Vind je hier niet waar je naar op zoek bent? Dan kun je 24/7 gebruikmaken van de klantenservice van Binance. Dit doe je door een contactformulier in te vullen of door gebruik te maken van de chatfunctie binnen het platform. De chatfunctie staat altijd rechtsonder in je scherm klaar om gebruikt te worden. Contact opnemen kost dus niet veel tijd of moeite. Uit ervaringen blijkt dat Binance alles op alles zet om adequaat op vragen te reageren. In drukkere periodes kan dit iets langer dan gemiddeld duren.

Highlights uit de beoordeling

Noor Houwink Crypto expert bij crypto-valuta
Koop crypto bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Betalen met iDeal mogelijk

De Binance Coin (BNB)

Binance Coin (BNB) is een cryptocurrency binnen het platform van Binance. BNB is initieel ontworpen op de Ethereum blockchain als een ERC20 token. Inmiddels is de Binance Coin volledig geënt op de eigen blockchain van Binance, de Binance chain. Er worden maximaal 200 miljoen BNB tokens uitgegeven. De cryptocurrency werd geïntroduceerd als een aanvulling op het platform van Binance. Je kon BNB tokens inzetten om tegen lagere tarieven te handelen. Vandaag de dag is de praktische toepassing van BNB tokens echter veel ruimer. Zo kun je de tokens ook gebruiken als betaalmiddel buiten het ecosysteem van Binance, bijvoorbeeld bij het boeken van vluchten of het shoppen in online en offline winkels. Uiteraard kunnen de tokens ook nog worden gebruikt om de handelskosten op het platform van Binance mee te betalen. Binance coin is net als andere cryptocurrencies gewoon verhandelbaar. De valuta behoort inmiddels tot de top vijf grootste cryptocurrencies op het gebied van marktkapitalisatie.

binance-coin

Wat bedragen de fees en handelskosten bij Binance?

Uiteraard rekent Binance handelskosten wanneer je via het platform in cryptocurrencies handelt. Deze kosten zijn alleen verbonden aan de handel in cryptocurrencies. Stortingen zijn gratis. Als je geen BNB tokens gebruikt, wordt voor elke transactie standaard 0,1% transactiekosten gerekend. In vergelijking met andere exchanges is Binance dus relatief goedkoop. Wil je nog voordeliger uit zijn, dan kun je gebruikmaken van BNB tokens. Je krijgt dan een kleine korting op de handelskosten. De korting die je met BNB tokens krijgt, wordt echter sinds juli 2017 elk jaar verlaagd. Dat is iets om in de gaten te houden.
binance fees

Binance review - Wallet

Wanneer je via het platform van Binance cryptocurrencies aanschaft, is het belangrijk dat deze cryptocurrencies veilig worden opgeslagen. Binance beschikt over een ingebouwde hot wallet, waarin je al je cryptovaluta’s veilig en gemakkelijk kunt opslaan. Deze exchange wallet van Binance is gemakkelijk in het gebruik en vergt geen technische kennis. Bij registratie ontvang je geheel automatisch een wallet voor iedere munt. Hier wordt een uniek walletadres aan gekoppeld. Cryptocurrencies die je via het platform van Binance aanschaft, worden hier automatisch in gestort. Je hoeft zelf dus geen zorg te dragen voor een externe wallet, ook al staat dit je wel vrij. Uiteraard is het ook mogelijk om via een externe partij tokens op de wallet van je Binance account te storten. Let hierbij goed op welk netwerk je selecteert. Wanneer je bijvoorbeeld Bitcoins probeert te storten in een Ethereum wallet, ben je je Bitcoins kwijt. Dat is uiteraard niet de bedoeling.

binance wallet

Binance review: De app

Volgende onderdeel die we belichten in deze review over Binance is de app. Binance biedt door middel van een stabiele app de handelsmogelijkheden van de browser ook op je telefoon aan. De app is zowel te downloaden in de iOS App Store als in de Google Play Store. Wanneer je de app eenmaal op je toestel hebt staan, kun je inloggen op je Binance account zoals je dat gewend bent. Het prettige aan de Binance app is dat hij net zo overzichtelijk en dus gemakkelijk in het gebruik is als het desktop platform van Binance. Als je de applicatie hebt geopend, vind je onder in het scherm drie simpele icoontjes. Druk je op het linker icoontje, dan zie je een overzicht van de beschikbare cryptocurrencies. Via het middelste icoontje kun je cryptocurrencies in je eigen valuta aanschaffen en via het rechter icoontje kun je je wallets inzien. Ben je een geavanceerde gebruiker en vind je de app te simpel in opzet? Dan schakel je de app over van de Binance Lite naar de Binance Pro variant. Ook beschikt de app over een donkere stand die zich desgewenst aanpast aan de instellingen van je telefoon.

Conclusie

Door Noor Houwink, Crypto expert bij crypto-valuta Laatst getest 10-12-23

De conclusies na deze uitgebreide review van Binance. Op het vlak van crypto exchanges is Binance verreweg de grootste partij. Het aanbod is uiterst groot, waardoor praktisch alle denkbare cryptovaluta’s hier aan te schaffen zijn. Binance hecht veel waarde aan betrouwbaarheid en veiligheid. Zo is het duidelijk wie er tot het team behoren, zijn ze niet betrokken geweest bij grote schandalen en worden cyberaanvallen adequaat afgehandeld. Transparantie staat bij Binance hoog in het vaandel en dat is een prettige gedachte. Ook qua kosten is Binance aantrekkelijk. Er wordt immers slechts 0,1% aan handelskosten per transactie gerekend. Dat maakt dat Binance een relatief goedkope exchange ten opzichte van andere (grote) exchanges die hier soms een veelvoud van rekenen. Concluderend kunnen we zeggen dat onze ervaringen met deze exchange positief zijn.

Betrouwbaarheid
6/10
Veiligheid
6/10
Aanbod Valuta's
6/10
Betaalmogelijkheden
5/10
Gebruikersgemak
6/10
Support
6/10

De beste beoordelingen voor jou

Onafhankelijke testresultaten

Onze experts bekijken en testen exchanges met een onafhankelijke blik om zo de beste reviews samen te kunnen stellen.

Onze experts

Vermijd onbetrouwbare exchanges

Testresultaten zijn opgesteld en beoordeeld door crypto experts. Dus vermijd de betrouwbare exchanges, dankzij de reviews.

Alle Exchanges

Professionele onderzoeken

Elke exchanges ondergaat dezelfde beoordeling op diverse punten. Zo wordt er een eerlijk waardeoordeel geveild over de exchanges.

Over ons

Veelgestelde vragen over Binance

Binance is een veilig gebruiksvriendelijk platform, zonder dat dit ten koste gaat van de handelsmogelijkheden. De volledige mogelijkheden kunnen wat vragen met zich meebrengen.

Een stop limit order is een instrument dat je kunt gebruiken om Binance automatisch een aankoop- of een verkooporder te laten verrichten. Dit kan interessant zijn vanuit het oogpunt van risicomanagement. Je stelt een stopprijs in en deze activeert een limit order. Behaalt de koers de stopprijs, dan zal het systeem een limit order plaatsen. Je kunt een stop limit aankooporder plaatsen wanneer je wilt dat een bepaalde cryptovaluta wordt aangekocht als die een bepaalde koershoogte bereikt. Je kunt ook een stop limit verkooporder instellen. Hierbij wordt je cryptogeld automatisch verkocht op het moment dat de koershoogte wordt bereikt die je hebt ingesteld. De stop limit order kun je simpelweg aanvinken bij het koop- of verkoopscherm van een cryptocurrency.

Om je geld via het Binance platform op te nemen, ga je naar je persoonlijke profiel. Druk hiervoor rechts bovenin op het profiel-icoontje. Vervolgens zie je je balans. Druk op de witte knop ‘Withdraw’. Je kunt dan kiezen voor het tabblad ‘crypto’ of het tabblad ‘fiat’. Kies de opnamemethode en het bedrag. Wanneer je cryptovaluta wilt laten opnemen, dien je je wallet-adres in te vullen. Je kunt wallets toevoegen aan een soort shortlist. Hiervoor dien je een wallet label in te vullen.

Hoe handel je bij Binance?

Binance biedt een gebruiksvriendelijk platform om te handelen in crypto. Voordat je de eerste cryptocurrencies kunt aankopen, moet je een aantal stappen zetten. Zo dien je eerst een account aan te maken en geld te storten.

 

1

Account aanmaken bij Binance

Je maakt een account aan via de website van Binance of via de app. Hierbij dien je een e-mailadres en een sterk wachtwoord in te vullen. Vervolgens moet je een klein puzzeltje oplossen, zodat het systeem weet dat het te maken heeft met een persoon van vlees en bloed. Nadat je deze stappen hebt doorlopen, ontvang je een e-mail met daarin een verificatiecode die je dient in te vullen in het online registratieformulier. Is het allemaal gelukt? Dan heb je nu een account op Binance. Wanneer je er eenmaal in zit, is het verstandig om twee-factor-authenticatie in te schakelen. Hier zal het platform je automatisch naar vragen. Ook zal het platform je vragen je identiteit te verifiëren. Dit is een vereiste voor het storten van fiatgeld.

2

Betaalmogelijkheid - iDEAL

Betalen met iDEAL is in Nederland praktisch de standaard. Het is een van de populairste betaalmogelijkheden. Je kunt geld met iDEAL storten door te kiezen voor een ‘bankstorting’. Vervolgens vink je iDEAL aan als betaalmethode. Je geeft aan bij welke bank je zit, waarna je wordt doorgeleid naar de betaalomgeving van je bank zoals je dit gewend bent.

3

Creditcard

Het is ook mogelijk om met een creditcard geld op je Binance account te storten. Dit doe je door te kiezen voor de mogelijkheid ‘creditcard of betaalpas’. Je komt dan in een omgeving waarin je kunt kiezen hoeveel geld je wilt overmaken. Daarna dien je aan te geven op welke naam de pas staat, wat het kaartnummer is, wat de vervaldatum is en wat de CVV-code is.

4

Bankoverschrijving

Binance biedt de mogelijkheid om geld te storten middels een traditionele bankoverschrijving (SEPA). In het betaalmenu dien je te kiezen voor de optie ‘bankstorting’. Vervolgens vink je ‘bankoverschrijving (SEPA)’ aan en geef je aan hoeveel geld je wilt storten. Je krijgt het IBAN nummer en de referentie van Binance te zien, en schrijft het geld uiteindelijk over via de omgeving van je bank.

Kopen en verkopen van crypto bij Binance

1

Zo koop jij je eerste cryptovaluta

Wanneer je op Binance een cryptovaluta wilt aanschaffen, kan dit (zowel in de app als op het platform) langs twee routes. De eerste route is de gemakkelijkste. Je kiest dan in de lijst van cryptocurrencies welke cryptocurrency je wilt kopen en je drukt hier simpelweg op. Vervolgens kies je de gewenste hoeveelheid en bevestig je de order. Je kunt ook cryptocurrencies kopen door boven in het platform op ‘crypto kopen’ te drukken. Je dient dan te kiezen welke currency je precies wilt aanschaffen. Vervolgens dien je het bedrag in te vullen en de order te bevestigen. Of je eerst geld op je account stort of cryptocurrencies juist direct aanschaft, is aan jezelf.

2

Zo kun jij je cryptomunten verkopen

Cryptomunten aanschaffen via Binance is erg gemakkelijk. Navigeer binnen het platform naar de knop ‘crypto kopen’ en kies voor ‘cashsaldo’. Je krijgt een nieuw scherm te zien. Druk vervolgens rechts bovenin op de grijze knop ‘verkopen’. Je komt in een handelsscherm terecht waarin je een hoeveelheid aan cryptocurrencies kunt inruilen voor fiatgeld. Wanneer alles in orde lijkt, ga je door om de verkoop te bevestigen. Je ontvangt het geld in de fiatgeld wallet van je Binance account.

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!