Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

OKX

Cryptocurrencies zijn aan de orde van de dag, iedereen lijkt het erover te hebben. Wanneer je deze digitale valuta’s wilt aanschaffen, ben je aangewezen op een exchange. Er zijn veel exchanges en elke exchange is weer anders. In deze review vertellen we je alles wat je weten moet over de exchange OKX.

Direct naar:
Details
Handelsvergoeding
0.25
Opgericht sinds
2013
Locatie en taal
Malta, Engels, Spaans
Website
Betaalmogelijkheden
ApplePay, Bankoverschrijving, iDeal, Mastercard, SEPA, Sofort, Visa
Aantal currencies
350
Beoordeling exchange
8.7 / 10

OKX Review

OKX werd in 2013 opgericht en mag zich inmiddels rekenen tot de grootste exchanges ter wereld. In termen van handelsvolume is OKX net een slag minder groot dan Binance. Initieel was OKX met name gericht op de Chinese markt, maar in verband met strenger wordende Chinese regelgeving is het bedrijf verhuisd naar Malta. Op het digitale platform van deze exchange treffen kopers en verkopers van cryptocurrencies elkaar. OKX is geschikt voor zowel beginners als experts en is hiermee interessant voor een breed publiek.

Bezoek OKX

De complete beoordeling

Door Luuk Meijer, Crypto Expert Laatst getest 28-12-23
Betrouwbaarheid
9/10

OKX biedt geen redenen om te twijfelen aan de betrouwbaarheid. Het gaat om een grote partij die voor zover duidelijk niet betrokken is geweest bij verwijtbare schandalen.

Veiligheid
9/10

Deze exchange is dankzij talloze maatregelen erg veilig. Zo worden private keys op papier opgeslagen, zodat deze niet te achterhalen zijn via een hackaanval.

Aanbod Valuta's
9/10

Het aanbod aan cryptocurrencies op OKX is zeer uitgebreid. Er bestaan weinig serieuze cryptocurrencies die niet op het platform te vinden zijn.

Betaalmogelijkheden
8/10

Geld storten op het platform van OKX is snel geregeld en kan met bijna alle betaalmethodes die je gewend bent. Zo kun je betalen met iDEAL, bankoverschrijving of een creditcard.

Gebruikersgemak
8/10

Het platform van OKX biedt buitengewoon veel gebruiksgemak binnen een goed ogende interface. Het platform is geschikt voor zowel net beginnende als uiterst gevorderde gebruikers.

Support
9/10

De klantenservice van OKX lijkt dik in orde. Je kunt 24/7 contact opnemen en het platform beschikt over een live chat die goed functioneert. Helaas is er geen support in de Nederlandse taal.

Koop crypto bij OKX
8.7/10
 • 24/7 live chat
 • Uitgebreid valuta aanbod
 • Betrouwbaar en veilig

Prestaties van OKX

OKX is een grote speler in de wereld van exchanges. Bij een dergelijk grote partij liggen de verwachtingen erg hoog. OKX lijkt aan deze verwachtingen te voldoen en ze soms zelfs te overtreffen. Dit geeft blijk van een team dat veel moeite doet om het platform optimaal te laten functioneren. Zo won OKX in 2018 nog de ‘Crypto Exchange of the Year’ award en versloeg het hierbij de grote concurrent Binance.

Is OKX betrouwbaar?

Je kunt OKX zeker als een betrouwbare partij zien. Dit kun je onder meer concluderen uit het feit dat OKX een uiterst grote speler is. Per dag worden er via deze exchange meer dan anderhalf miljard transacties verricht. Daarnaast is OKX tot op heden niet betrokken geweest bij schandalen die de betrouwbaarheid van het platform zouden ondermijnen. Wel is de exchange een aantal keer in opspraak geweest vanwege strafrechtelijke verdenkingen. Deze hadden echter meestal te maken met de oprichter van OKX en niet zozeer met het platform zelf. Je zou kunnen zeggen dat elk groot bedrijf hier weleens mee te maken krijgt.

Hoe veilig is OKX?

Op het gebied van veiligheid laat OKX weinig te wensen over. Het platform zit onder de motorkap gewoon erg goed in elkaar en is in vergelijking met andere cryptocurrency exchanges lastig te hacken. Dit heeft er onder meer mee te maken dat een gedeelte van de tokens wordt opgeslagen op zogeheten cold wallets. Dit zijn fysieke (offline) wallets die praktisch niet te hacken zijn. Daarnaast slaat OKX private keys niet digitaal op, maar maakt het bedrijf gebruik van papieren documenten. Zo doet het team van deze exchange er alles aan om de veiligheid van cryptocurrencies, gegevens en gebruikers te allen tijde te garanderen.

Welke cryptovaluta’s zijn er bij OKX?

Via OKX kun je handelen in cryptomunten. Het aanbod is immens. Praktisch alle serieuze cryptocurrencies die momenteel op de markt zijn, zijn via het platform te verhandelen. Dit geldt in het bijzonder voor grote cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Polkadot en Ripple. Maar er zijn op OKX ook genoeg (zeer) kleine cryptocurrencies te verhandelen, bijvoorbeeld FairGame, TenX, Flamingo en Utrust. Als je via het platform van OKX cryptocurrency kopen wil, zal het aanbod dus niet snel de belemmerende factor zijn.

Op welke manieren kan ik betalen?

Betalen op OKX kan in de meeste gevallen precies zoals je dat in Nederland gewend bent. Om te beginnen kun je gebruikmaken van een reguliere storting. Je maakt dan geld over naar de IBAN van OKX. De verwerking kan hierbij wel enige dagen duren. Het prettige aan deze exchange is dat je ook gebruik kunt maken van iDEAL. Je maakt dan gemakkelijk en snel geld over via de omgeving van je eigen bank. Andere mogelijkheden zijn ApplePay, Mastercard, VISA, SEPA en Sofort.

Is OKX makkelijk te gebruiken?

Niets is zo vervelend als een platform dat onhandig functioneert en je daardoor belemmert. Gelukkig speelt dit niet bij OKX. Het platform van deze exchange staat namelijk bekend om zijn veelzijdigheid. Dat wil zeggen dat het eigenlijk voor iedereen goed te gebruiken is. Het maakt niet uit of je voor het eerst de cryptomarkt betreedt of dat je al jaren ervaring hebt, je vindt binnen de interface eenvoudig je weg en de hele manier van werken zal snel vertrouwd aanvoelen. Dit heeft er alles mee te maken dat er voor het platform is gekozen voor een minimalistisch ontwerp dat duidelijk gericht is op functionaliteit.

Hoe is de support bij OKX?

Als je er even niet uitkomt, is het altijd prettig als iemand je kan helpen. Je wilt dan niet te maken krijgen met procedures die een eeuwigheid lijken te duren. OKX heeft dit goed begrepen. Je kunt namelijk 24/7 gebruikmaken van de live chatfunctie van het platform. Het duurt gewoonlijk niet lang voordat je aan een medewerker wordt gekoppeld. Daarnaast is het prettig dat de live chat ook te gebruiken is wanneer je geen account op OKX hebt. Zo kun je nader onderzoeken of OKX wat voor je is. De support is tot op heden nog niet in de Nederlandse taal te benaderen.

Highlights uit de beoordeling

Pluspunten

 • Betrouwbaar en veilig
 • Uitgebreid aanbod
 • 24/7 live chat, ook zonder account

Minpunten

 • Live chat niet in de Nederlandse taal
Luuk Meijer Crypto Expert
Koop crypto bij OKX
8.7/10
 • 24/7 live chat
 • Uitgebreid valuta aanbod
 • Betrouwbaar en veilig

Wat bedragen de fees bij OKX?

De handelskosten die OKX hanteert, zijn over het algemeen aan de lage kant. Er is geen vast percentage dat in alle gevallen wordt gerekend. Hoeveel transactiekosten je betaalt, hangt van veel dingen af. Voor het openen van een positie wordt 0,03% aan kosten berekend. Wat vervolgens de daadwerkelijke transactiekosten zijn, hangt onder meer af van je ‘tier’. Tiers zijn een soort levels binnen het platform van OKX. Hoe hoger je tier, hoe minder transactiekosten je betaalt. Om toch een indicatie te geven: je bent ongeveer 0,20% tot 0,25% kwijt aan transactiekosten. Preciezere cijfers vind je op de website van OKX.

Okex Fees

OKX wallet

OKX heeft een eigen exchange wallet. Deze wallet valt onder de categorie ‘hot wallets’. Wanneer je via OKX cryptocurrencies aanschaft, worden deze automatisch in de exchange wallet van OKX
geplaatst. De tokens worden dan veilig bewaard in de cloud van deze exchange. Dit biedt erg veel gebruiksgemak. Je kunt je wallet zo namelijk gewoon inzien via je webbrowser of via de app van OKX. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de tokens die je via OKX hebt aangeschaft naar een andere wallet te verplaatsen. De keuze is aan jezelf. In het verleden is in ieder geval gebleken dat de exchange wallet van OKX behoorlijk veilig is.

Okex Wallet

De app van OKX

OKX loopt niet achter. Het team achter deze exchange heeft goed begrepen dat steeds meer handelingen tegenwoordig worden verricht via mobiele apparaten in plaats van via een vaste computer. Deze exchange heeft dan ook een eigen app ontwikkeld die zowel te downloaden is vanuit de Google Play Store als vanuit de iOS App Store. Je vindt de app door in de zoekbalk van de Play Store of de App Store ‘OKX’ in te typen. Nadat je de app hebt gedownload en geopend, valt direct de interface op. Net als de website van OKX is de app erg minimalistisch en clean. Je kunt in de app inloggen of een account aanmaken, maar ook zonder account kun je de app eens proberen. Onderin de app vind je een navigatiebalk. Je kunt daarmee verschillende schermen bereiken, waaronder je wallet en een overzicht van de beschikbare cryptocurrencies. Een kleine aanvullende tip: je kunt veegbewegingen gebruiken om van het ene naar het andere scherm te gaan.

Okex App

Conclusie

Door Luuk Meijer, Crypto Expert Laatst getest 28-12-23

OKX laat als cryptocurrency exchange een overtuigende indruk achter. Alles lijkt gewoon soepel te werken en het platform is rechttoe rechtaan. Het is een prettige gedachte dat OKX zich niet alleen proper voordoet, maar dat onder de motorkap ook daadwerkelijk is. Zo kun je deze exchange zien als een betrouwbare partij waarbij je gegevens en cryptocurrencies veilig zijn. Daarbij is het aanbod zeer ruim en kun je gebruikmaken van vrijwel alle in Nederland gangbare manieren om te betalen. Wanneer je er even niet uitkomt, staat het support team 24/7 klaar om je te helpen. Vanwege dit alles is het niet vreemd dat OKX een van de grootste exchanges ter wereld is.

Betrouwbaarheid
9/10
Veiligheid
9/10
Aanbod Valuta's
9/10
Betaalmogelijkheden
8/10
Gebruikersgemak
8/10
Support
9/10

Pluspunten

 • Betrouwbaar en veilig
 • Uitgebreid aanbod
 • 24/7 live chat, ook zonder account

Minpunten

 • Live chat niet in de Nederlandse taal

De beste beoordelingen voor jou

Onafhankelijke testresultaten

Onze experts bekijken en testen exchanges met een onafhankelijke blik om zo de beste reviews samen te kunnen stellen.

Onze experts

Vermijd onbetrouwbare exchanges

Testresultaten zijn opgesteld en beoordeeld door crypto experts. Dus vermijd de betrouwbare exchanges, dankzij de reviews.

Alle Exchanges

Professionele onderzoeken

Elke exchanges ondergaat dezelfde beoordeling op diverse punten. Zo wordt er een eerlijk waardeoordeel geveild over de exchanges.

Over ons

Veel gestelde vragen

Ja, in tegenstelling tot veel andere exchanges beschikt OKX over een demo trading mode. Dat wil zeggen dat je kunt oefenen met het handelen op de cryptomarkt door fictief geld te gebruiken. Deze omgeving is alleen beschikbaar als je een account hebt. Nadat je ingelogd bent, navigeer je rechts bovenin naar je profiel en druk je op ‘Start Demo Trading’.

 

Ja, als Nederlander kun je gebruikmaken van alle functionaliteiten van het OKX platform. Er worden zelfs Nederlandse betaalmethodes (zoals iDEAL) ondersteund. Vroeger stond OKX nog niet open voor Nederlandse gebruikers.

Hoe handel je bij OKX?

Het platform van OKX biedt je op een gebruiksvriendelijke manier de mogelijkheid om te handelen in een ruim aanbod aan digitale valuta’s. Wanneer je voor het eerst bij deze exchange gaat handelen, zul je eerst een account moeten aanmaken. Daarna kun je cryptocurrencies aanschaffen.

1

Account aanmaken bij OKX

Een account bij OKX aanmaken is een fluitje van een cent. Het kan zowel via de website als in de app. Via het icoontje ‘sign up’ kom je bij het registratieformulier terecht. Het is belangrijk om een sterk wachtwoord te kiezen, zodat niemand straks zomaar in jouw account kan kijken. Nadat je een e-mailadres en een wachtwoord hebt ingevuld, moet je een simpel puzzeltje oplossen om te bewijzen dat je een gebruiker van vlees en bloed bent. Hierna ontvang je een e-mail ter bevestiging dat je account is aangemaakt. Wanneer je voor het eerst inlogt, krijg je de vraag of je een beginnende of een gevorderde gebruiker bent. Selecteer wat op jou van toepassing is.

2

iDEAL

Betalen op OKX kan geheel volgens Nederlandse standaarden en dus ook met iDEAL. Kies onder ‘pay with’ voor iDEAL. Als je bent ingelogd, zal het platform je verwijzen naar een bevestigingsscherm waar je kunt kiezen bij welke bank je zit. Vervolgens word je doorgeleid naar de jou bekende betaalomgeving van je bank.

3

Creditcard

Wil je betalen met je creditcard? Dan kies je in het koopscherm voor de optie VISA of voor de optie MasterCard. Vervolgens selecteer je de aanbieder van jouw creditcard. Welke dit is, zie je aan het logo op je creditcard. Je wordt doorgeleid naar een omgeving waarin je alle relevante gegevens kunt invullen om de betaling rond te maken.

4

Bankoverschrijving

Maak je het geld het liefst gewoon over? Kies dan in het koopscherm voor de mogelijkheid ‘Bank Transfer’. Houd er rekening mee dat een bankoverschrijving niet direct verwerkt zal zijn. Dit in tegenstelling tot iDEAL. Je dient het geld over te maken naar het IBAN dat verschijnt.

Kopen en verkopen van crypto bij OKX

1

Zo koop je je eerste cryptovaluta

Wanneer je een account op het platform van OKX hebt, kun je je eerste cryptocurrencies gaan aanschaffen. Dit doe je door naar het kopje ‘markets’ te navigeren. Hier kom je een lijst van alle
cryptocurrencies tegen. Zoek handmatig naar de cryptocurrency die je wilt kopen of maak gebruik van de zoekfunctie. Heb je jouw cryptocurrency gevonden? Dan kun je erop drukken om naar het koopscherm te gaan. Kies een valuta naar keuze en vul een bedrag in. Betalen kan vervolgens met verschillende betaalmethodes.

2

Zo kun je je cryptomunten verkopen

Een cryptocurrency op OKX verkopen is net zo gemakkelijk als een cryptocurrency aankopen. Navigeer in het menu naar ‘Buy/Sell’. Je komt in een nieuw scherm terecht. Kies rechts voor het tabblad ‘Sell’. Je kunt nu kiezen welke cryptocurrency je wilt verkopen en in welke hoeveelheid.

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!