Tip
Koop of verkoop crypto-CFD's bij Libertex
X

Onze beoordeling:
8 / 10

 • Betrouwbaarheid
  8/10
 • Veiligheid
  8/10
 • Aanbod valuta's
  9/10
 • Betaalmogelijkheden
  8/10
 • Gebruikersgemak
  7/10
 • Support
  8/10

Beoordeeld op: 02-04-2021

OKEx

Cryptocurrencies zijn aan de orde van de dag, iedereen lijkt het erover te hebben. Wanneer je deze digitale valuta’s wilt aanschaffen, ben je aangewezen op een exchange. Er zijn veel exchanges en elke exchange is weer anders. In deze review vertellen we je alles wat je weten moet over de exchange OKEx.

Over OKEx

OKEx werd in 2013 opgericht en mag zich inmiddels rekenen tot de grootste exchanges ter wereld. In termen van handelsvolume is OKEx net een slag minder groot dan Binance. Initieel was OKEx met name gericht op de Chinese markt, maar in verband met strenger wordende Chinese regelgeving is het bedrijf verhuisd naar Malta. Op het digitale platform van deze exchange treffen kopers en verkopers van cryptocurrencies elkaar. OKEx is geschikt voor zowel beginners als experts en is hiermee interessant voor een breed publiek.

De complete beoordeling

– Betrouwbaarheid: 9. OKEx biedt geen redenen om te twijfelen aan de betrouwbaarheid. Het gaat om een grote partij die voor zover duidelijk niet betrokken is geweest bij verwijtbare schandalen.

– Veiligheid: 9. deze exchange is dankzij talloze maatregelen erg veilig. Zo worden private keys op papier opgeslagen, zodat deze niet te achterhalen zijn via een hackaanval.

– Aanbod valuta’s: 9. Het aanbod aan cryptocurrencies op OKEx is zeer uitgebreid. Er bestaan weinig serieuze cryptocurrencies die niet op het platform te vinden zijn.

– Betaalmogelijkheden: 8. geld storten op het platform van OKEx is snel geregeld en kan met bijna alle betaalmethodes die je gewend bent. Zo kun je betalen met iDEAL, bankoverschrijving of een creditcard.

– Gebruikersgemak: 8. Het platform van OKEx biedt buitengewoon veel gebruiksgemak binnen een goed ogende interface. Het platform is geschikt voor zowel net beginnende als uiterst gevorderde gebruikers.

– Support: 8. De klantenservice van OKEx lijkt dik in orde. Je kunt 24/7 contact opnemen en het platform beschikt over een live chat die goed functioneert. Helaas is er geen support in de Nederlandse taal.

Prestaties van OKEx

OKEx is een grote speler in de wereld van exchanges. Bij een dergelijk grote partij liggen de verwachtingen erg hoog. OKEx lijkt aan deze verwachtingen te voldoen en ze soms zelfs te overtreffen. Dit geeft blijk van een team dat veel moeite doet om het platform optimaal te laten functioneren. Zo won OKEx in 2018 nog de ‘Crypto Exchange of the Year’ award en versloeg het hierbij de grote concurrent Binance.

Is OKEx betrouwbaar?

Je kunt OKEx zeker als een betrouwbare partij zien. Dit kun je onder meer concluderen uit het feit dat OKEx een uiterst grote speler is. Per dag worden er via deze exchange meer dan anderhalf miljard transacties verricht. Daarnaast is OKEx tot op heden niet betrokken geweest bij schandalen die de betrouwbaarheid van het platform zouden ondermijnen. Wel is de exchange een aantal keer in opspraak geweest vanwege strafrechtelijke verdenkingen. Deze hadden echter meestal te maken met de oprichter van OKEx en niet zozeer met het platform zelf. Je zou kunnen zeggen dat elk groot bedrijf hier weleens mee te maken krijgt.

Hoe veilig is OKEx?

Op het gebied van veiligheid laat OKEx weinig te wensen over. Het platform zit onder de motorkap gewoon erg goed in elkaar en is in vergelijking met andere cryptocurrency exchanges lastig te hacken. Dit heeft er onder meer mee te maken dat een gedeelte van de tokens wordt opgeslagen op zogeheten cold wallets. Dit zijn fysieke (offline) wallets die praktisch niet te hacken zijn. Daarnaast slaat OKEx private keys niet digitaal op, maar maakt het bedrijf gebruik van papieren documenten. Zo doet het team van deze exchange er alles aan om de veiligheid van cryptocurrencies, gegevens en gebruikers te allen tijde te garanderen.

Welke cryptovaluta’s zijn er bij OKEx?

Via OKEx kun je in veel verschillende cryptocurrencies handelen. Het aanbod is immens. Praktisch alle serieuze cryptocurrencies die momenteel op de markt zijn, zijn via het platform te verhandelen. Dit geldt in het bijzonder voor grote cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Polkadot en Ripple. Maar er zijn op OKEx ook genoeg (zeer) kleine cryptocurrencies te verhandelen, bijvoorbeeld FairGame, TenX, Flamingo en Utrust. Het aanbod zal dus niet snel de belemmerende factor zijn als je via het platform van OKEx cryptocurrencies wilt kopen.

Op welke manieren kan ik betalen?

Betalen op OKEx kan in de meeste gevallen precies zoals je dat in Nederland gewend bent. Om te beginnen kun je gebruikmaken van een reguliere storting. Je maakt dan geld over naar de IBAN van OKEx. De verwerking kan hierbij wel enige dagen duren. Het prettige aan deze exchange is dat je ook gebruik kunt maken van iDEAL. Je maakt dan gemakkelijk en snel geld over via de omgeving van je eigen bank. Andere mogelijkheden zijn ApplePay, Mastercard, VISA, SEPA en Sofort.

Is OKEx makkelijk te gebruiken?

Niets is zo vervelend als een platform dat onhandig functioneert en je daardoor belemmert. Gelukkig speelt dit niet bij OKEx. Het platform van deze exchange staat namelijk bekend om zijn veelzijdigheid. Dat wil zeggen dat het eigenlijk voor iedereen goed te gebruiken is. Het maakt niet uit of je voor het eerst de cryptomarkt betreedt of dat je al jaren ervaring hebt, je vindt binnen de interface eenvoudig je weg en de hele manier van werken zal snel vertrouwd aanvoelen. Dit heeft er alles mee te maken dat er voor het platform is gekozen voor een minimalistisch ontwerp dat duidelijk gericht is op functionaliteit.

Hoe is de support bij OKEx?

Als je er even niet uitkomt, is het altijd prettig als iemand je kan helpen. Je wilt dan niet te maken krijgen met procedures die een eeuwigheid lijken te duren. OKEx heeft dit goed begrepen. Je kunt namelijk 24/7 gebruikmaken van de live chatfunctie van het platform. Het duurt gewoonlijk niet lang voordat je aan een medewerker wordt gekoppeld. Daarnaast is het prettig dat de live chat ook te gebruiken is wanneer je geen account op OKEx hebt. Zo kun je nader onderzoeken of OKEx wat voor je is. De support is tot op heden nog niet in de Nederlandse taal te benaderen.

Highlights uit de beoordeling
 • Betrouwbaar en veilig
 • Uitgebreid aanbod
 • 24/7 live chat, ook zonder account
 • Live chat niet in de Nederlandse taal

Wat bedragen de fees bij OKEx?

De handelskosten die OKEx hanteert, zijn over het algemeen aan de lage kant. Er is geen vast percentage dat in alle gevallen wordt gerekend. Hoeveel transactiekosten je betaalt, hangt van veel dingen af. Voor het openen van een positie wordt 0,03% aan kosten berekend. Wat vervolgens de daadwerkelijke transactiekosten zijn, hangt onder meer af van je ‘tier’. Tiers zijn een soort levels binnen het platform van OKEx. Hoe hoger je tier, hoe minder transactiekosten je betaalt. Om toch een indicatie te geven: je bent ongeveer 0,20% tot 0,25% kwijt aan transactiekosten. Preciezere cijfers vind je op de website van OKEx.

Okex Fees

OKEx wallet

OKEx heeft een eigen exchange wallet. Deze wallet valt onder de categorie ‘hot wallets’. Wanneer je via OKEx cryptocurrencies aanschaft, worden deze automatisch in de exchange wallet van OKEx
geplaatst. De tokens worden dan veilig bewaard in de cloud van deze exchange. Dit biedt erg veel gebruiksgemak. Je kunt je wallet zo namelijk gewoon inzien via je webbrowser of via de app van OKEx. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de tokens die je via OKEx hebt aangeschaft naar een andere wallet te verplaatsen. De keuze is aan jezelf. In het verleden is in ieder geval gebleken dat de exchange wallet van OKEx behoorlijk veilig is.

Okex Wallet

De app van OKEx

OKEx loopt niet achter. Het team achter deze exchange heeft goed begrepen dat steeds meer handelingen tegenwoordig worden verricht via mobiele apparaten in plaats van via een vaste computer. Deze exchange heeft dan ook een eigen app ontwikkeld die zowel te downloaden is vanuit de Google Play Store als vanuit de iOS App Store. Je vindt de app door in de zoekbalk van de Play Store of de App Store ‘OKEx’ in te typen. Nadat je de app hebt gedownload en geopend, valt direct de interface op. Net als de website van OKEx is de app erg minimalistisch en clean. Je kunt in de app inloggen of een account aanmaken, maar ook zonder account kun je de app eens proberen. Onderin de app vind je een navigatiebalk. Je kunt daarmee verschillende schermen bereiken, waaronder je wallet en een overzicht van de beschikbare cryptocurrencies. Een kleine aanvullende tip: je kunt veegbewegingen gebruiken om van het ene naar het andere scherm te gaan.

Okex App

Conclusie

OKEx laat als cryptocurrency exchange een overtuigende indruk achter. Alles lijkt gewoon soepel te werken en het platform is rechttoe rechtaan. Het is een prettige gedachte dat OKEx zich niet alleen proper voordoet, maar dat onder de motorkap ook daadwerkelijk is. Zo kun je deze exchange zien als een betrouwbare partij waarbij je gegevens en cryptocurrencies veilig zijn. Daarbij is het aanbod zeer ruim en kun je gebruikmaken van vrijwel alle in Nederland gangbare manieren om te betalen. Wanneer je er even niet uitkomt, staat het support team 24/7 klaar om je te helpen. Vanwege dit alles is het niet vreemd dat OKEx een van de grootste exchanges ter wereld is.

Hoe handel je bij OKEx?

Het platform van OKEx biedt je op een gebruiksvriendelijke manier de mogelijkheid om te handelen in een ruim aanbod aan digitale valuta’s. Wanneer je voor het eerst bij deze exchange gaat handelen, zul je eerst een account moeten aanmaken. Daarna kun je cryptocurrencies aanschaffen.

Account aanmaken bij OKEx

Een account bij OKEx aanmaken is een fluitje van een cent. Het kan zowel via de website als in de app. Via het icoontje ‘sign up’ kom je bij het registratieformulier terecht. Het is belangrijk om een sterk wachtwoord te kiezen, zodat niemand straks zomaar in jouw account kan kijken. Nadat je een e-mailadres en een wachtwoord hebt ingevuld, moet je een simpel puzzeltje oplossen om te bewijzen dat je een gebruiker van vlees en bloed bent. Hierna ontvang je een e-mail ter bevestiging dat je account is aangemaakt. Wanneer je voor het eerst inlogt, krijg je de vraag of je een beginnende of een gevorderde gebruiker bent. Selecteer wat op jou van toepassing is.

Zo koop je je eerste cryptovaluta

Wanneer je een account op het platform van OKEx hebt, kun je je eerste cryptocurrencies gaan aanschaffen. Dit doe je door naar het kopje ‘markets’ te navigeren. Hier kom je een lijst van alle
cryptocurrencies tegen. Zoek handmatig naar de cryptocurrency die je wilt kopen of maak gebruik van de zoekfunctie. Heb je jouw cryptocurrency gevonden? Dan kun je erop drukken om naar het koopscherm te gaan. Kies een valuta naar keuze en vul een bedrag in. Betalen kan vervolgens met verschillende betaalmethodes.

iDEAL
Betalen op OKEx kan geheel volgens Nederlandse standaarden en dus ook met iDEAL. Kies onder ‘pay with’ voor iDEAL. Als je bent ingelogd, zal het platform je verwijzen naar een bevestigingsscherm waar je kunt kiezen bij welke bank je zit. Vervolgens word je doorgeleid naar de jou bekende betaalomgeving van je bank.

Creditcard
Wil je betalen met je creditcard? Dan kies je in het koopscherm voor de optie VISA of voor de optie MasterCard. Vervolgens selecteer je de aanbieder van jouw creditcard. Welke dit is, zie je aan het logo op je creditcard. Je wordt doorgeleid naar een omgeving waarin je alle relevante gegevens kunt invullen om de betaling rond te maken.

Bankoverschrijving
Maak je het geld het liefst gewoon over? Kies dan in het koopscherm voor de mogelijkheid ‘Bank Transfer’. Houd er rekening mee dat een bankoverschrijving niet direct verwerkt zal zijn. Dit in tegenstelling tot iDEAL. Je dient het geld over te maken naar het IBAN dat verschijnt.

Zo kun je je cryptomunten verkopen

Een cryptocurrency op OKEx verkopen is net zo gemakkelijk als een cryptocurrency aankopen. Navigeer in het menu naar ‘Buy/Sell’. Je komt in een nieuw scherm terecht. Kies rechts voor het tabblad ‘Sell’. Je kunt nu kiezen welke cryptocurrency je wilt verkopen en in welke hoeveelheid.

Veelgestelde vragen over OKEx

Beschikt OKEx over een demomodus?

Ja, in tegenstelling tot veel andere exchanges beschikt OKEx over een demo trading mode. Dat wil zeggen dat je kunt oefenen met het handelen op de cryptomarkt door fictief geld te gebruiken. Deze omgeving is alleen beschikbaar als je een account hebt. Nadat je ingelogd bent, navigeer je rechts bovenin naar je profiel en druk je op ‘Start Demo Trading’.

Kun je als Nederlander gebruikmaken van OKEx?

Ja, als Nederlander kun je gebruikmaken van alle functionaliteiten van het OKEx platform. Er worden zelfs Nederlandse betaalmethodes (zoals iDEAL) ondersteund. Vroeger stond OKEx nog niet open voor Nederlandse gebruikers.