Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Anycoin

Anycoin Direct is een Nederlands cryptovaluta exchange-platform dat al vanaf 2014 bestaat en zich richt op de Europese markt. Het biedt een relatief kleine selectie aan cryptocurrencies, omdat het een laagdrempelig platform wil zijn dat voor iedereen begrijpelijk is. Gebruiksvriendelijkheid staat daarom bij Anycoin Direct hoog in het vaandel, en er is vrijwel geen technische kennis nodig om hier in cryptovaluta’s te kunnen handelen. In deze review vertellen we je meer over Anycoin Direct en of het een betrouwbare exchange is.

Direct naar:
Details
Handelsvergoeding
1
Opgericht sinds
2013
Locatie en taal
Nederland, Nederlands, Engels, Spaans, Duits, Frans
Betaalmogelijkheden
Bancontact, Bankoverschrijving, Creditcard, iDeal
Aantal currencies
26
Beoordeling exchange
8.5 / 10

Anycoin Direct review

Het platfom Anycoin Direct is gebaseerd op de uitgangspunten van betrouwbaarheid, vriendelijkheid, transparantie en gepassioneerdheid. Sinds de start in 2014 is het platform al gegroeid tot 400.000 gebruikers. Het is een efficiënt platform zonder toeters en bellen, dat een betrouwbare reputatie opgebouwd heeft en veel tevreden gebruikers heeft. En dat voor een ambitieuze Nederlandse crypto exchange die begon in een dorpje in Noord-Brabant onder de naam ‘Bitplaats’. De missie van de bedenkers van Anycoin Direct is om het net zo makkelijk te maken om online cryptovaluta’s te kopen als bijvoorbeeld een T-shirt via het internet te bestellen. Met andere woorden: iedereen kan zich op deze exchange welkom voelen.

De complete beoordeling

Door Olaf, Crypto expert Laatst getest 28-12-23
Betrouwbaarheid
8/10

Er is aan Anycoin Direct niets schimmigs te ontdekken. Het bedrijf voldoet aan de eisen van de Nederlandsche Bank op het vlak van veiligheid en belangen van de gebruikers. Een betrouwbare partij dus.

Veiligheid
8/10

Anycoin Direct levert een flinke bijdrage aan de beveiliging van het platform, met DDoS-screening en extra beveiligingsopties voor accounts. Maar door de noodzaak van een externe wallet ligt een deel van de verantwoordelijkheid bij de gebruiker zelf.

Aanbod Valuta's
8/10

Hoewel 26 cryptovaluta’s een ruim aanbod lijkt, is het maar een fractie van alle cryptovaluta’s die er daadwerkelijk in omloop zijn. Het aanbod is echter wel een goede selectie van de voornaamste altcoins.

Betaalmogelijkheden
8/10

De meeste betaalmethoden die je als Nederlander graag ziet, zijn er: iDEAL, creditcard, Bancontact en een bankoverschrijving. Tot spijt van sommigen ontbreekt in dit rijtje PayPal.

Gebruikersgemak
9/10

Anycoin Direct is een laagdrempelig en overzichtelijk platform dat dusdanig eenvoudig werkt dat iedereen er gemakkelijk gebruik van kan maken. Alleen het feit dat het platform zelf geen wallet voor je cryptovaluta’s aanbiedt, staat daar haaks op.

Support
10/10

De live chat van Anycoin Direct biedt gebruikers de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier vragen te stellen. Het supportteam zit 24/7 klaar om gebruikers van het platform te helpen. Ook is er een support platform waarop je vragen kun stellen.

Koop crypto bij Anycoin
8.5/10
 • Zeer goede support (24/7)
 • Betrouwbaar
 • Veilig handelen

Prestaties van Anycoin Direct

Allicht heb je vragen over de betrouwbaarheid van de organisatie achter Anycoin Direct, de veiligheid van het platform en de gebruiksvriendelijkheid. Ook is het goed om te weten welke cryptovaluta’s op het platform te krijgen zijn, hoe je je cryptovaluta’s kunt opslaan en op welke manieren je kunt betalen. In deze review gaan we op deze punten in.

Is Anycoin Direct betrouwbaar?

Anycoin Direct gaat al een tijd mee en heeft zijn zaakjes netjes op orde. Het bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en heeft een goede reputatie op het vlak van handelen en communiceren met klanten, die updates kunnen ontvangen over nieuwe ontwikkelingen binnen het bedrijf. De betrouwbaarheid van de exchange wordt nog extra bevestigd door de officiële registratie bij De Nederlandsche Bank. Hierdoor moet Anycoin Direct voldoen aan de regels van deze financieel toezichthouder die zorgen voor een goede bescherming van de gebruikers.

Hoe veilig is Anycoin Direct?

De veiligheid bij het gebruik van Anycoin Direct is deels de eigen verantwoordelijkheid van de gebruiker. Er is geen wallet om jouw cryptovaluta in op te slaan, dus je moet er een in eigen beheer hebben. Zelf kun je zorgen voor tweetrapsverificatie en meerdere checkpunten tijdens het koop- en verkoopproces. Aan de kant van het platform is de beveiliging dik in orde. Zo is er voor extra beveiliging van je account gezorgd. Voor deze extra beveiliging kun je onder meer gebruikmaken van de app Google Authenticator. Als je de website bezoekt, wordt altijd eerst een controle van een aantal seconden uitgevoerd om DDoS-aanvallen te voorkomen. Dit maakt de exchange extra veilig en betrouwbaar.

Welke cryptovaluta’s zijn er bij Anycoin Direct?

Anycoin Direct biedt een relatief klein aantal verschillende cryptovaluta’s aan, 26 om precies te zijn. Uiteraard kun je hier terecht voor de voorname cryptovaluta’s als de Bitcoin (BTC), het Ethereum (ETH) en de Ripple (XRP). Maar Anycoin Direct biedt ook een mooie selectie aan andere interessante altcoins aan. Een aantal bekendere voorbeelden hiervan zijn de Neo (NEO), Dogecoin (DOGE), Litecoin (LTC) en Cardano (ADA). Leuk om te weten is dat je hier ook de ‘gulden’ tegenkomt, om precies te zijn de Nederlandse cryptovaluta Gulden (NLG).

Op welke manieren kan ik betalen?

Om op Anycoin Direct in cryptovaluta’s te kunnen handelen, moet je eerst een account aanmaken en een wallet nemen. Vervolgens kun je via de wallet cryptovaluta’s kopen en verkopen. Betalen kan op verschillende manieren, namelijk met iDEAL, via een bankoverschrijving, met een creditcard of via Bancontact. Met dit geld kun je direct elke crypto valuta kopen die op het platform wordt aangeboden. Dit in tegenstelling tot sommige andere exchanges waar je eerst Bitcoins of Ethereum moet kopen om deze vervolgens te verhandelen tegen de altcoin die je graag wilt aankopen.

Is Anycoin Direct makkelijk te gebruiken?

Je hebt in deze review al meer gelezen over de betaalmogelijkheden en het aanbod van Anycoin Direct, maar is het platform ook makkelijk te gebruiken? Het antwoord daarop is: ja. Anycoin Direct is een van de meest gebruiksvriendelijke crypto exchanges die er zijn. Het is speciaal gericht op laagdrempeligheid om het handelen in cryptovaluta’s ook mogelijk te maken voor mensen die weinig tot geen technische kennis hebben

Voor hen zijn er allerlei guides opgesteld die kunnen helpen om een start te maken met handelen in cryptovaluta’s. De offers die gemaakt zijn om de het platform overzichtelijk te houden, zijn onder andere het selecte aanbod aan cryptovaluta’s en het ontbreken van functionaliteiten voor gevorderden zoals je die bijvoorbeeld op Binance aantreft. Daardoor is het wel makkelijk om binnen de kortste keren een account aan te maken en de gewenste cryptovaluta’s te kopen. Een minpunt is echter dat je zelf voor een wallet moet zorgen om je cryptovaluta’s in op te slaan.

Hoe is de support bij Anycoin Direct?

De support is een van de sterke punten van Anycoin Direct die op goede reviews kan rekenen. Het supportteam van Anycoin Direct staat via de live chatfunctie 24 uur per dag voor de klanten klaar. Daarnaast kun je ook vragen stellen via het support platform. Loop je tegen een probleem aan of gaat er iets fout, dan kun je dus meteen een beroep doen op deskundige hulp.

Highlights uit de beoordeling

Pluspunten

 • Gebruiksvriendelijk en laagdrempelig
 • Adequate 24/7 support
 • Voldoet aan de eisen van de Nederlandsche Bank

Minpunten

 • Je moet zelf voor een wallet zorgen
 • Relatief klein aanbod aan cryptovaluta's
Olaf Crypto expert
Koop crypto bij Anycoin
8.5/10
 • Zeer goede support (24/7)
 • Betrouwbaar
 • Veilig handelen

Wat bedragen de fees bij Anycoin Direct?

Registreren bij Anycoin Direct is gratis. Wanneer je de Facebook-pagina een like geeft, krijg je ook nog eens €0,25 aan tegoed. Het verdienmodel van Anycoin Direct is gebaseerd op handelskosten voor iedere transactie. Het gaat om een klein percentage, dat verschilt per cryptomunt. De exacte tarieven staan niet op de website, maar het gaat om 1% tot 3% van de koers. Deze fees zijn ingecalculeerd in de muntprijs. Daarnaast worden er ook een mining fee en kosten voor de betaling gerekend. De mining fee kan oplopen tot bijna €5 voor een Bitcoin-betaling. Betalen met iDEAL kost €0,30 per transactie, en met Bancontact betaal je €1.

Anycoin direct Fees

Anycoin Direct wallet

Anycoin Direct biedt geen wallet aan. Je moet dus zelf voor een elektronische wallet zorgen waarin je jouw crypto-bezittingen kunt bewaren en vanwaaruit je cryptovaluta’s kunt verkopen en kopen. Hiervoor bestaat een breed scala aan mogelijkheden: online wallets, mobiele wallets, desktop wallets en hardware wallets. Elk heeft zijn eigen voordelen, dus kies er vooral een die de manier waarop jij in cryptovaluta’s wilt kunnen handelen ondersteunt, en let goed op dat de wallet geschikt is voor alle verschillende cryptovaluta’s waarin jij wilt kunnen handelen.

Anycoin Direct wallet

De app van Anycoin Direct

In tegenstelling tot sommige andere exchanges heeft Anycoin Direct geen eigen app. Het platform heeft echter wel een handige en overzichtelijke mobiele website en een gebruiksvriendelijke desktop website. Zo is handelen in cryptomunten alsnog mogelijk vanaf zowel je computer als je smartphone of tablet. In beide gevallen blijft de ervaring eenvoudig en laagdrempelig, doordat je niet met opties en informatie overladen wordt.

Anycoin Direct app

Conclusie

Door Olaf, Crypto expert Laatst getest 28-12-23

Onze conclusie na deze review: Anycoin Direct is een betrouwbare crypto exchange met ruim 400.000 klanten. In 2020 werd het platform zelfs genomineerd voor de Cashcow Awards. Dat heeft het te danken aan zijn laagdrempelige en overzichtelijke insteek. Ook de ondersteuning van klanten door het support team is een absoluut pluspunt van Anycoin Direct, net als de guides die men uitgewerkt heeft om mensen op het platform op gang te helpen. Wil je gaan handelen in cryptovaluta’s, dan is Anycoin Direct een prima plek om te beginnen.

Betrouwbaarheid
8/10
Veiligheid
8/10
Aanbod Valuta's
8/10
Betaalmogelijkheden
8/10
Gebruikersgemak
9/10
Support
10/10

Pluspunten

 • Gebruiksvriendelijk en laagdrempelig
 • Adequate 24/7 support
 • Voldoet aan de eisen van de Nederlandsche Bank

Minpunten

 • Je moet zelf voor een wallet zorgen
 • Relatief klein aanbod aan cryptovaluta's

De beste beoordelingen voor jou

Onafhankelijke testresultaten

Onze experts bekijken en testen exchanges met een onafhankelijke blik om zo de beste reviews samen te kunnen stellen.

Onze experts

Vermijd onbetrouwbare exchanges

Testresultaten zijn opgesteld en beoordeeld door crypto experts. Dus vermijd de betrouwbare exchanges, dankzij de reviews.

Alle Exchanges

Professionele onderzoeken

Elke exchanges ondergaat dezelfde beoordeling op diverse punten. Zo wordt er een eerlijk waardeoordeel geveild over de exchanges.

Over ons

Veelgestelde vragen over Anycoin Direct

Dit verschilt per cryptovaluta. In het koopproces kun je in de widget een bedrag invoeren. Als dit te laag is, krijg je te zien wat de minimale investering is. In de meeste gevallen is dit rond de €30.

Anycoin Direct blijft op zoek naar nieuwe volwaardige cryptocoins om aan het platform toe te voegen. Je kunt hier ook zelf suggesties voor aandragen die dan serieus bekeken worden. Via de social-mediakanalen van Anycoin Direct kun je het nieuws volgen over eventuele nieuw toegevoegde cryptovaluta’s.

Klanten kunnen gebruikmaken van het affiliate programma van Anycoin Direct. Hiermee verdien je een vast percentage op de handelskosten van anderen in jouw affiliate netwerk. De 0,25% provisie krijg je in de vorm van credits. Hiermee kun je korting krijgen op je eigen koop- en verkooporders.

Hoe handel je bij Anycoin Direct?

Handelen bij Anycoin Direct is niet ingewikkeld. Op de website van het platform vind je handige guides die je hierbij kunnen helpen. Toch helpen we je alvast op weg door het proces te beschrijven.

1

Account aanmaken bij Anycoin Direct

Klik om een account te maken op ‘registreren’ op de homepage van Anycoin Direct. Voer je e-mailadres in. Vervolgens krijg je daar een verificatiecode naartoe gestuurd. Nadat je die hebt ingevoerd, vul je je persoonlijke gegevens in en kies je een sterk wachtwoord. Om je account extra te beveiligen, kun je hier ook tweevoudige verificatie (2FA) instellen. Je hebt dan een aparte code nodig om in te loggen. Nu is je account klaar en kun je beginnen!

2

Voor het eerst geld storten

Je kunt bij Anycoin Direct geen geld in een account storten, aangezien het platform hier geen wallet voor aanbiedt. In plaats daarvan koop je cryptovaluta’s direct met fiatgeld, via je eigen wallet als een soort van portaal. De cryptovaluta’s worden vervolgens opgeslagen in die wallet, waar vanuit je ze ook weer kunt verkopen voor euro’s of kunt ruilen tegen andere cryptovaluta’s. Je kunt gebruikmaken van verschillende betaalmethodes, zoals iDEAL, creditcard of bankoverschrijving, met verschillende bijbehorende provisies die bovenop de aankoopkosten komen. Voor bepaalde betaalmethodes moet je aanvullende informatie verschaffen voordat je er gebruik van kunt maken. De afhandeling van de betaalmethodes wijst zichzelf, omdat je ze vast ook kent van transacties op webshops en andere aankopen via het internet.

3

Zo koop jij je eerst cryptovaluta

Ga (nadat je deze review hebt gelezen en een account hebt aangemaakt) via de blauwe balk op de website naar de kooppagina. Selecteer hier de cryptocurrency die je wilt kopen. Voer vervolgens je zelf aangemaakte wallet in. De cryptocoins die je koopt, worden hiernaartoe gestuurd. Selecteer hoeveel van de geselecteerde cryptovaluta je wilt aanschaffen. Kies een van de mogelijke betaalopties om af te rekenen. Controleer vervolgens je order. Zodra je alles gecheckt hebt, kun je akkoord gaan met de voorwaarden en op de groene knop drukken. Vervolgens doorloop je betaalstappen van het gekozen betaalsysteem. Daarna worden je gekochte coins naar je wallet gestuurd.

4

Zo kun jij je cryptomunten verkopen

In Anycoin Direct een betrouwbare exchange gevonden om je cryptovaluta te verkopen? Ga via de opvallende blauwe balk op de website naar de verkooppagina. Hier selecteer je de cryptocurrency die je wilt verkopen. Kies vervolgens een al geverifieerde bankrekening of voeg een nieuwe toe waar de opbrengst naartoe moet worden overgemaakt. Controleer vervolgens of alle informatie klopt. Zo ja, ga dan akkoord met de voorwaarden en druk op de groene knop. Open daarna je persoonlijke wallet, kies verzenden/opnemen en kopieer het coinadres van Anycoin Direct dat op het scherm staat aangegeven. Boek vervolgens de coins over. Houd er rekening mee dat het twee werkdagen kan duren voordat het bedrag op je rekening staat.

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!