Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Finst review

Finst, een cryptocurrency exchange platform, heeft zich gepositioneerd als een belangrijke speler in de wereld van digitale valuta. In deze Finst review analyseren we hoe Finst scoort op aspecten zoals veiligheid, betrouwbaarheid en kosten, essentieel voor iedereen die overweegt te handelen via dit platform. Ook vergelijken we het Finst platform met verschillende exchanges.

Direct naar:
Details
Handelsvergoeding
0.15
Betaalmogelijkheden
Bancontact, Creditcard, iDeal, SEPA
Aantal currencies
150
Beoordeling exchange
8.7 / 10

Finst review

We raden je aan eerst de review te lezen, maar wil je direct beginnen met handelen? Bekijk dan hier de website, maar let op: beleggen in cryptocurrencies brengt risico’s op verlies met zich mee.

Bekijken

 

De complete beoordeling

Door Noor Houwink, Crypto expert bij crypto-valuta Laatst getest 06-03-24
Betrouwbaarheid
9/10
Veiligheid
9/10
Aanbod Valuta's
7/10
Betaalmogelijkheden
9/10
Gebruikersgemak
9/10
Support
9/10

Wat is Finst?

Finst is een cryptocurrency exchange gevestigd in Amsterdam, die handelsdiensten aanbiedt in diverse digitale valuta. Het platform is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank, wat wijst op naleving van de relevante regelgeving. De Finst app, beschikbaar voor verschillende apparaten, stelt gebruikers in staat om transacties uit te voeren en hun Finst account te beheren.

Wie zijn de oprichters van Finst?

Het Finst team bestaat uit Julien Vallet en Marcel Putina, hebben ervaring in de Europese investeringssector. Hun eerdere betrokkenheid bij DEGIRO, een retail-beleggingsplatform, heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van Finst, met als doel gelijke handelsmogelijkheden te bieden aan alle soorten investeerders.

finst home

Nieuwe Nederlandse low fee exchange?

Finst crypto exchange onderscheidt zich door lage transactiekosten en positioneert zich als een van de goedkoopste crypto brokers in de markt. De Finst app biedt gebruikers een intuïtieve en gebruiksvriendelijke ervaring, waardoor crypto kopen toegankelijker wordt, zelfs voor beginners.

Een van de opvallende kenmerken van de Finst app is de introductie van crypto bundels. Deze bundels bieden een eenvoudige manier om in een divers portfolio van cryptocurrencies te investeren, wat een unieke service is onder crypto brokers. De bundels zijn zorgvuldig samengesteld en bieden een evenwichtige mix van verschillende digitale valuta, waaronder populaire opties zoals BTC (Bitcoin) en Bitcoin Cash.

Klantervaringen en reviews

Klantervaringen en reviews

Finst ontvangt overwegend positieve beoordelingen op Trustpilot, waarbij gebruikers het platform prijzen voor zijn eenvoudige navigatie en lage transactiekosten. Klanten waarderen de duidelijke interface en de efficiënte klantenservice, wat wijst op een sterke gebruikerservaring en betaalbaarheid.

Neutrale feedback komt naar voren in opmerkingen over het registratieproces, zoals problemen bij het verifiëren van paspoorten. Dit duidt op mogelijke verbeterpunten in de gebruikersinterface en het aanmeldingsproces.

Negatieve beoordelingen richten zich op de beperkingen van het platform, zoals het gebrek aan geavanceerde handelsopties en een beperkte selectie van cryptocurrencies. Deze punten kunnen belemmerend zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar meer uitgebreide handelsmogelijkheden.

Samenvattend lijkt Finst vooral goed te scoren bij gebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudig en kosteneffectief platform voor cryptocurrency-handel. Hoewel het platform goed wordt ontvangen door een groot deel van zijn gebruikers, zijn er verbeterpunten die de ervaring voor een meer geavanceerde doelgroep kunnen verbeteren.

finst ervaringen trustpilot

Vergelijking met andere crypto exchanges

Kostenaspecten / Platform Finst Bitvavo eToro Coinmerce
Trading Fee 0,15% 0,% – 0,25%, afhankelijk van volume 1% voor het kopen of verkopen van crypto Afhankelijk van volume en ordergrootte, vanaf 0,2%
Extra Kosten Variabel voor cryptocurrencies met een zeer laag volume Geen extra kosten vermeld Extra operationele vergoeding van 0,1% voor bepaalde cryptoactiva Withdrawal fees en gas fees voor het versturen van cryptocurrencies
Opmerkingen Goedkoopste voor bedragen onder €100.000 Goedkoopste vanaf bedragen > €100.000 Inclusief aankoop- en geschatte verkoopkosten in W/V-informatie ‘What you see is what you get’ prijsmodel*

 

Opvallendheden:

Wat is de goedkoopste crypto broker? Finst is duidelijk de goedkoopste broker bij bedragen tot €100.000,- met fees van 0.15%. Bitvavo biedt de laagste trading fees vanaf €100.000,-, namelijk 0.1%. Dit maakt Bitvavo vooral aantrekkelijk voor grotere handelaren en market makers.

eToro hanteert een relatief hoge vaste trading fee van 1% voor het kopen of verkopen van crypto, plus extra operationele vergoedingen voor bepaalde cryptoactiva, wat het over het algemeen duurder maakt, vooral voor kleinere transacties.

Bitvavo en Coinmerce hebben variabele trading fees, afhankelijk van factoren zoals volume en ordergrootte, met mogelijk hogere kosten voor cryptocurrencies met een laag volume.

Coinmerce’s ‘What you see is what you get’ model zorgt voor transparantie in prijzen, waarbij alle kosten in de getoonde prijs zijn inbegrepen, wat handig is voor gebruikers die duidelijkheid willen over de totale kosten van hun transacties.

Finst lijkt dus de goedkoopste crypto broker te zijn voor gebruikers met een handelsvolume tot €100.000,-. Vanaf dit bedrag wordt Bitvavo gunstiger. eToro is relatief duurder als algemene exchange, door de vaste fee structuur. Bitvavo en Coinmerce bieden flexibiliteit in kosten, maar kunnen duurder uitvallen voor transacties met lagere volumes.

Rekenvoorbeeld crypto’s kopen op Finst en Bitvavo

De grens waarop Finst goedkoper is dan Bitvavo, of andersom, hangt af van de specifieke kostenstructuren van beide platforms. Laten we een concreet voorbeeld nemen:

Stel dat je een transactie van €2.000 wilt uitvoeren:

 • Bij Finst, met een vaste trading fee van 0,15%, zou de kosten voor deze transactie €3 zijn (0,15% van €2.000).
 • Bij Bitvavo, als we een gemiddelde trading fee van 0,25% nemen (de fee varieert van 0% tot 0,25% afhankelijk van het volume), zou de kosten voor dezelfde transactie €5,00 zijn (0,25% van €2.000).

In dit scenario is Finst goedkoper voor een transactie van €2.000. Echter, Bitvavo’s kostenstructuur is progressief; de kosten dalen naarmate het handelsvolume toeneemt. Dus, voor grotere transacties of voor gebruikers met een hoog maandelijks handelsvolume, kan Bitvavo uiteindelijk goedkoper uitvallen.

Bijvoorbeeld, als je maandelijks handelsvolume boven een bepaalde drempel komt (bijvoorbeeld €100.000), kan de fee bij Bitvavo dalen tot onder de 0,1%, waardoor Bitvavo goedkoper wordt dan Finst voor grote of frequente transacties.

crypto finst

Is Finst wel de goedkoopste Nederlandse crypto broker?

Finst kan de goedkoopste optie zijn voor handelaren die zich richten op populaire cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum, die vaak een hoog handelsvolume hebben. Dit leidt tot lagere kosten vergeleken met andere platforms die hogere of vaste tarieven hanteren.

Hoewel Finst concurrerende tarieven biedt, met een trading fee van slechts 0,15%, is het niet per definitie de goedkoopste Nederlandse crypto broker voor alle gebruikers. De kosten bij Finst zijn aantrekkelijk voor kleinere of incidentele transacties, maar voor handelaren met een aanzienlijk handelsvolume kan een platform zoals Bitvavo voordeliger zijn.

Bitvavo’s fee structuur verlaagt de kosten voor gebruikers met hogere handelsvolumes, wat het een potentieel goedkopere optie maakt voor actieve handelaren. Daarom is het essentieel om de kostenstructuren van verschillende brokers te evalueren in relatie tot je eigen handelsactiviteit en -volume.

Wanneer kun je beter voor een andere crypto exchange kiezen?

Je zou beter voor Bitvavo of een andere exchange kunnen kiezen in de volgende situaties:

 1. Grote handelsvolumes: Als je een handelaar bent met een aanzienlijk handelsvolume (€100.000 +), kan Bitvavo voordeliger zijn vanwege de dalende kostenstructuur bij hogere volumes. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor zowel grote investeerders als actieve handelaren.
 2. Diversiteit in cryptocurrencies: Als je interesse hebt in een breder scala aan cryptocurrencies, inclusief minder bekende of niche munten, kan een platform met een uitgebreider aanbod zoals Bitvavo of een andere grote exchange beter aan je behoeften voldoen.
 3. Geavanceerde handelsopties: Voor ervaren handelaren die op zoek zijn naar geavanceerde handelsfuncties zoals margin trading, stop loss-orders of andere complexe order types, kunnen platforms die deze opties bieden beter geschikt zijn.
 4. Lagere kosten voor specifieke transacties: Afhankelijk van de specifieke transacties die je uitvoert, kunnen bepaalde platforms lagere kosten bieden. Bijvoorbeeld, als je regelmatig kleine transacties uitvoert, kan een platform met lagere of geen vaste kosten per transactie voordeliger zijn.

Finst fotohok

Is Finst betrouwbaar?

Finst onderscheidt zich door als eerste Nederlandse crypto exchange een Proof of Reserves te verkrijgen, gecontroleerd door een onafhankelijk auditbedrijf. Dit draagt bij aan de geloofwaardigheid van het platform. De beveiliging van klantactiva wordt verder versterkt door technologieën zoals Multi-Party Computation (MPC) en duidelijke scheiding van klantvermogen. De registratie bij De Nederlandsche Bank verhoogt het vertrouwen in de naleving van wettelijke normen.

Is Finst een gebruiksvriendelijk platform?

De Finst app is ontworpen om gebruikersgemak te bieden, met een duidelijke interface voor het uitvoeren van transacties en het beheren van accounts. Dit maakt het platform geschikt voor zowel nieuwe als ervaren handelaren in de cryptocurrency-markt.

 

Persoonlijke Finst review

Onze persoonlijke ervaring met het handelen op het Finst platform is overwegend positief geweest. De gebruiksvriendelijkheid en intuïtieve interface van Finst maakten het voor mij gemakkelijk om te navigeren en transacties uit te voeren. De transparantie in kosten, vooral bij populaire crypto’s zoals Bitcoin, Eth, Ripple en Solana was een groot pluspunt. Ik waardeerde ook de snelle en efficiënte klantenservice, die altijd klaar stond om te helpen bij eventuele vragen of problemen.

Het interessante aan Finst vond ik persoonlijk dat het een optie had voor crypto bundels. Dit is een soort ETF idee, maar dan voor crypto. Je koop een bundel en daarmee het je een diversiteit aan verschillende crypto’s, zonder dat je ze dus individueel hoeft te kopen. Voor zo ver ik weet is dit de eerste exchange in de markt die dit aanbiedt.

Finst app bundels

In vergelijking met Bitvavo, vond ik dat Finst een vergelijkbare gebruikservaring bood, maar met een iets andere kostenstructuur. Bitvavo’s dalende kostenstructuur bij hogere volumes was aantrekkelijk, maar voor mijn handelspatronen en -volumes bleek Finst vaak net zo voordelig. De klantenservice van Bitvavo was ook uitstekend, met snelle en behulpzame reacties.

Bij het vergelijken met Coinmerce, merkte ik dat Finst een meer gestroomlijnde ervaring bood. Hoewel Coinmerce een breed scala aan cryptocurrencies en een gemakkelijke stortingsmethode met iDeal biedt, gaf ik de voorkeur aan de eenvoud en duidelijkheid van Finst, vooral wat betreft de kostenstructuur en het gebruiksgemak.

Al met al, hoewel elk platform zijn eigen sterke punten heeft, vond ik dat Finst uitblonk in gebruiksgemak, transparantie en klantenservice, waardoor het mijn voorkeursplatform werd voor het handelen in cryptocurrencies.

Finst klantenservice

Na het analyseren van de reviews en op basis van mijn eigen ervaring, kan ik concluderen dat de klantenservice van Finst over het algemeen positief wordt beoordeeld. Gebruikers waarderen de snelle reactietijd en de behulpzaamheid van het supportteam. Bijvoorbeeld, in een situatie waar ik vragen had over het staken van crypto’s, reageerde de klantenservice van Finst snel en voorzag mij van duidelijke en nuttige informatie.

Uit de reviews blijkt dat veel gebruikers vergelijkbare ervaringen hebben gehad. Ze benadrukken vaak de efficiëntie en professionaliteit van het klantenserviceteam. Een gebruiker noemde bijvoorbeeld hoe een probleem met een transactie snel en effectief werd opgelost. Een ander voorbeeld is een gebruiker die hulp nodig had bij het navigeren door het platform, en die meldde dat de klantenservice geduldig en informatief was.

finst klantenservice ervaring

Beoordeling Finst app

Gebruikers waarderen de eenvoudige navigatie en het gemak waarmee transacties kunnen worden uitgevoerd. De app is responsief en biedt snelle toegang tot essentiële functies zoals het kopen, verkopen en bekijken van portfolio’s. De duidelijke lay-out en de soepele werking maken het een favoriet onder zowel beginnende als ervaren crypto-handelaren.

Welke verschillende cryptocurrencies heeft Finst?

Bij Finst kun je handelen in meer dan 100 verschillende cryptocurrencies. Enkele van de populairste munten die je waarschijnlijk op het platform zult vinden, zijn:

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Ripple
 • Litecoin
 • Cardano
 • Polkadot
 • Chainlink
 • Stellar

Naast deze bekende namen biedt Finst ook een breed scala aan andere altcoins, variërend van gevestigde munten tot opkomende digitale valuta’s. Hier vind je de volledige en actuele lijst van alle beschikbare cryptocurrencies op Finst. Daarnaast breid Finst frequenter uit dan andere exchanges in het toevoegen van nieuwe cryptomunten. Zo komen er deze maand weer veel nieuwe coins aan.

type cryptomunten op finst

Hoe zijn wij tot onze bevindingen gekomen?

Bij het beoordelen van het kopen, verkopen of traden van Bitcoin op Finst, hebben we een grondige en veelzijdige aanpak gehanteerd. Hieronder beschrijf ik hoe we tot onze bevindingen zijn gekomen:

 • Eigen ervaring: We hebben persoonlijk een account aangemaakt en gebruikt op Finst. Dit stelde ons in staat om de gebruikersinterface, het gemak van het uitvoeren van transacties, en de klantenservice te ervaren. We hebben zowel het kopen als verkopen van Bitcoin uitgeprobeerd, evenals het verkennen van de trading opties die beschikbaar zijn op het platform.
 • Grondig onderzoek: We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar Finst, inclusief het lezen van hun officiële documentatie, gebruikershandleidingen, en de algemene voorwaarden. Dit hielp ons om een diepgaand begrip te krijgen van hun diensten, kostenstructuur, veiligheidsmaatregelen, en regelgevende compliance.
 • Beoordeling van verschillende bronnen: We hebben verschillende bronnen geraadpleegd, waaronder online reviews op platforms zoals Trustpilot, forums, en sociale media. Dit gaf ons inzicht in de ervaringen van andere gebruikers met Finst en hielp ons om een evenwichtig beeld te krijgen van de voor- en nadelen van het platform.
 • Vergelijking met andere brokers: We hebben Finst vergeleken met andere populaire crypto brokers zoals Bitvavo en Coinmerce. Dit omvatte het analyseren van hun kostenstructuren, het aanbod van cryptocurrencies, gebruikerservaring, en klantenservice. Deze vergelijking hielp ons om te begrijpen wat Finst onderscheidt van zijn concurrenten.

Finst account aanmaken in 4 stappen

Het aanmaken van een account bij Finst is een eenvoudig proces dat in een paar stappen kan worden voltooid:

Stap 1: Registreren: Ga naar de officiële Finst-website en maak een account aan. Dit doe je door je e-mailadres in te vullen en te wachten op een verificatiemail. Klik op ‘Registreer’ en voer de verificatiecode in die je per e-mail hebt ontvangen.

Finst account aanmaken stap 1

Stap 2: Documenten presenteren: Als gereguleerde financiële instelling moet Finst voldoen aan de voorschriften voor identiteitsverificatie van de Europese Unie. Je wordt gevraagd om een foto van een geldig door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs via de app, zoals een paspoort of id kaart, samen met een selfie te uploaden. Rijbewijzen worden niet geaccepteerd als identificatie.

Finst App downloaden

Stap 3: Inloggen: Na het aanmaken van je account kun je inloggen via de desktop door op de knop “Inloggen” te klikken en een QR-code te scannen vanaf je gekoppelde smartphone of apparaat. Je kunt ook inloggen via de mobiele app, die beschikbaar is in de App Store of Play Store, met je e-mailadres en een 5-cijferige persoonlijke identificatiecode of met Face/Touch ID.

Stap 4: Fiat Storten: Finst ondersteunt verschillende betaalmethoden, waaronder iDeal en SEPA-overboeking. Om geld te storten, klik je op de knop “Storten/Opnemen” en volg je de instructies voor je gekozen betaalmethode. Er is geen minimum stortingsbedrag en er worden geen kosten in rekening gebracht voor stortingen of opnames.

Let op: Op dit moment biedt Finst alleen de mogelijkheid om geld te storten en op te nemen via bankoverschrijving in euro’s en ondersteunt het geen storten of opnemen van cryptocurrencies.

Veelgestelde vragen over Finst

Finst is niet altijd de goedkoopste crypto exchange; het hangt af van je handelsvolume en de specifieke transacties die je uitvoert. Met een trading fee van 0,15% is Finst zeer concurrerend voor kleinere transacties, maar voor grotere handelsvolumes of frequente handelaren kan Bitvavo, met zijn progressieve kostenstructuur die afneemt bij hogere volumes, goedkoper uitvallen.

Ja, Finst is een betrouwbaar platform dat zich richt op volledige transparantie en veiligheid, geregistreerd bij De Nederlandsche Bank, wat zorgt voor een veilige handelsomgeving voor zowel ervaren investeerders als professionele beleggers.

De klantenservice van Finst is bereikbaar via hun website, waar je contact kunt opnemen via e-mail of live chat voor ondersteuning en vragen.

Ja, Finst biedt staking aan, waarmee gebruikers rendement kunnen verdienen op hun crypto’s door middel van verschillende bundels en maandelijkse herbalancering.

Ja, je geld en crypto’s worden veilig bewaard bij Finst, met strikte veiligheidsmaatregelen en scheiding van klantvermogen om de veiligheid van je assets te waarborgen.

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!