Onze beoordeling:
7.3 / 10

 • Gebruikersgemak
  7/10
 • Community
  8/10
 • Betrouwbaarheid
  8/10
 • Snelheid
  6/10

Beoordeeld op: 15-03-2019
Bitvavo

Bitvavo is een jong, Nederlands bedrijf gevestigd aan de Herengracht in Amsterdam. Door de duidelijke en inzichtelijke structuur van het platform, is het erg prettig voor beginners die willen investeren in cryptomunten. Bitvavo heeft een ruim aanbod aan cryptomunten en heeft daarvoor een veilig en efficiënt systeem om deze te beheren. Op deze pagina hebben we voor jou de voor- en nadelen van Bitvavo op een rijtje gezet.

Plus- en minpunten

Pluspunten

+ Betrouwbare indruk door veiligheidsmaatregelen
+ Mogelijkheid meerdere cryptomunten op 1 plek op te slaan
+ Overzichtelijk platform en makkelijk te gebruiken
+ Geen minimum instapbedrag nodig
+ Goede en beschikbare support
+ Geen bijkomende kosten bij het aanmaken van een account en het storten of het opnemen van geld.

Minpunten

– Je hebt je crypto niet volledig in eigen beheer.
– Niet de meest recente prijzen, dit maakt handel niet goed mogelijk
– Het gebruik van een zakelijke rekening is nog niet mogelijk.
– Een lange cooldown periode van 72 uur. Dit is een periode om fraude tegen te gaan. Het sturen van digitale valuta naar jouw rekening niet mogelijk.

Een van de speerpunten van de dienst is gebruiksvriendelijkheid en dit maken ze ook waar. Op de hoofdpagina kan je kiezen hoeveel cryptovaluta je wil kopen of hoeveel Euro’s je hier aan uit wil geven. Als je nog geen account hebt word je doorgeschakeld naar een registratiepagina waar je binnen enkele minuten een account aan kan maken. Als je meer dan €2500 wil aanschaffen dien je een identiteitsverificatie te doorlopen. Zodra je een account hebt is het slechts een kwestie van afrekenen.

Cryptovaluta Aanbod

Momenteel biedt Bitvavo een selectie van de meest populaire cryptovaluta aan:

Betrouwbaarheid

Bitvavo doet er alles aan om veiligheid en betrouwbaarheid te garanderen. Hiervoor hebben zij de twee-factor authenticatie ingesteld, wat inhoud dat je twee stappen moet uitvoeren voordat je kan inloggen in het account. Verder wordt er een bevestiging gestuurd naar jouw e-mailadres mocht er een loginpoging plaatsvinden van een onbekend apparaat en/of locatie.

De betalingen worden goed beveiligd, in die zin dat jouw investeringen goed gewaarborgd zijn via Stichting Bitvavo Payments en de Bunq bank. In geval van faillissement van Bitvavo blijven de tegoeden van klanten weg van de schuldeisers. Met de Cold Wallet worden munten offline opgeslagen en zodat ze minder toegankelijk zijn voor hackers.

Support

De klantenservice van Bitvavo staat hoog aangeschreven. Wanneer je de reviews van gebruikers doorneemt, dan lees je niets anders dan positieve woorden over de support. Binnen een paar uur krijg je antwoord op je vraag en worden er tips gegeven om het gebruikersgemak te bevorderen.

Betalingsmogelijkheden

Je kunt eenvoudig betalen met iDeal, Bancontact, Creditcard of een van de andere 8 betaalmethodes. Wanneer je bank Instant SEPA ondersteunt, worden betalingen direct verwerkt. Door gebruik te maken van iDeal zijn er geen wachttijden en kan je direct aan de slag. Ook zijn er geen minimum bedragen die je hoeft te storten. Omdat het een Nederlands bedrijf is kunnen bankoverschrijvingen ook snel worden verwerkt.

Veiligheid

Als je gebruikmaakt van de eigen wallets van Bitvavo hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid hiervan, omdat de tegoeden bewaard worden in zogenaamde Cold Wallets. Dit houdt in dat de tegoeden op geen enkele manier met het internet verbonden zijn en daardoor niet toegankelijk zijn voor hackers. Vergeet voor je eigen account niet Twee-Factor authenticatie in te stellen zodat je de kans op een hack aanzienlijk vermindert.

Extra's

Andere voordelen van Bitvavo zijn dat het een Nederlandse dienst is met een Nederlandse klantenservice. Heb je dus vragen kan je altijd contact met ze opnemen. Als je de eerder genoemde cryptovaluta bezit op een externe dienst kan je deze ook op Bitvavo verkopen voor Euro’s en deze op je bankrekening laten storten. Voor een aantal cryptovaluta zijn ze de enige Nederlandse aanbieders die dit kunnen.