Onze beoordeling:
7.3 / 10

 • Gebruikersgemak
  7/10
 • Community
  8/10
 • Betrouwbaarheid
  8/10
 • Snelheid
  6/10

Beoordeeld op: 15-03-2019
Bitvavo

Bitvavo is een jong, Nederlands bedrijf gevestigd aan de Herengracht in Amsterdam. Het doel van deze crypto-dienst is het kopen en verkopen van cryptovaluta zo eenvoudig te maken zonder technische rompslomp. Zo kunnen zowel beginners als gevorderden gemakkelijk hun favoriete cryptovaluta aanschaffen, zoals Bitcoin, Litecoin, Ethereum en zelf een onbekende munt als . Op deze pagina kijken we wat de voor- en nadelen van Bitvavo zijn.

Gebruiksvriendelijkheid

Een van de speerpunten van de dienst is de gebruiksvriendelijkheid en dit maken ze ook waar. Op de hoofdpagina kan je kiezen hoeveel cryptovaluta je wil kopen of hoeveel Euro’s je hier aan uit wil geven. Als je nog geen account hebt word je doorgeschakeld naar een registratiepagina waar je binnen enkele minuten een account aan kan maken. Als je meer dan €2500 wil aanschaffen dien je een identiteitsverificatie te doorlopen. Zodra je een account hebt is het slechts een kwestie van afrekenen.

Bij het afrekenen kan je er voor kiezen om de cryptovaluta naar je eigen, externe wallet te sturen of je kan gebruik maken van een Bitvavo wallet. Dit is zeker voor de beginnende gebruiker van pas komen omdat dit een zeer eenvoudig proces is.

Cryptovaluta Aanbod

Momenteel biedt Bitvavo een selectie van de meest populaire cryptovaluta aan:

Betaalmogelijkheden

De huidige betaalmethoden zijn iDeal en bankoverschrijving. Door gebruik te maken van iDeal zijn er geen wachttijden en kan je direct aan de slag. Ook zijn er geen minimum bedragen die je hoeft te storten. Omdat het een Nederlands bedrijf is kunnen bankoverschrijvingen ook snel worden verwerkt.

Veiligheid

Als je gebruikmaakt van de eigen wallets van Bitvavo hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid hiervan, omdat de tegoeden bewaard worden in zogenaamde Cold Wallets. Dit houdt in dat de tegoeden op geen enkele manier met het internet verbonden zijn en daardoor niet toegankelijk zijn voor hackers. Vergeet voor je eigen account niet Twee-Factor authenticatie in te stellen zodat je de kans op een hack aanzienlijk vermindert.

Extra's

Andere voordelen van Bitvavo zijn dat het een Nederlandse dienst is met een Nederlandse klantenservice. Heb je dus vragen kan je altijd contact met ze opnemen. Als je de eerder genoemde cryptovaluta bezit op een externe dienst kan je deze ook op Bitvavo verkopen voor Euro’s en deze op je bankrekening laten storten. Voor een aantal cryptovaluta zijn ze de enige Nederlandse aanbieders die dit kunnen.