Crypto nieuws

Laatste nieuws en tips&tricks over crypto
Bitcoin zakt weg, waar ligt de ondergrens?
Dat de wereld van de cryptocurrency onvoorspelbaar is, dat wisten wij al een tijdje. De cryptomunten bereiken hoge pieken, maar daartegenover staan de diepe dalen. De Bitcoin wist op 13 april nog een recordbedrag aan te tikken van 53.192,12 euro. De vreugde was groot, maar ook niet van een hele lange duur. De Bitcoin zakte namelijk weer weg en bereikte op 23 april een waarde van 43.034,52 euro. Is de ondergrens bereikt of zakt de Bitcoin nog verder omlaag in de komende dagen?
Waarom blijft de Ripple stijgen?
De koers van de Ripple is al enige tijd bezig aan een mooie opmars en dat bleek ook wel op dinsdag 6 april 2021. De uptrend kreeg een enorme boost toen de koers met 46,8% steeg naar een bedrag van ruim 0,91 euro. De koers slonk de afgelopen maanden nadat er verschillende rechtszaken tegen de Ripple werden gestart en de cryptovaluta slecht in het nieuws kwam. Desondanks kreeg de munt de laatste tijd toch weer wat positieve aandacht. Veel investeerders kregen weer vertrouwen in de cryptocurrency.
Top 5 Cryptocurrency in het eerste kwartaal van 2021
De cryptocurrency boekte in 2020 weer nieuwe records. Er kan teruggekeken worden op een mooi jaar voor de crypto valuta. Bitcoin wist een all-time-high te bereiken, maar ook de kleinere cryptomunten beleefde een lucratieve tijd. Daarnaast had ook de coronacrisis zijn effect op de cryptomarkt. Geïnteresseerden over de hele wereld besloten om te investeren in de crypto valuta, simpelweg om wat extra inkomsten te vergaren. Nu is de grote vraag, in welke cryptomunten kan er het beste geïnvesteerd worden in 2021?
Turken stappen massaal over op de Bitcoin
Afgelopen weekend werd Naci Agbal ontslagen door de Turkse president Erdogan. De leidinggevende van de Turkse centrale bank moest het veld ruimen. Dat gebeurde vlak nadat de bank had besloten om de beleidsrente te verhogen naar 19%, een relatief kleine stijging van nipt twee procentpunt. Na het ontslag van Agbal daalde de waarde van de Turkse Lira met maar liefst 17%. Een enorme klap, maar de Turkse bevolking begon al snel aan een zoektocht naar een hedge tegen inflatie. Er werd de afgelopen massaal gezocht naar de Bitcoin, tenminste dat blijkt uit de cijfers van Google. Er werd weliswaar geen record indexscore gemonitord, maar de Turken zochten de afgelopen maanden het meeste naar de Bitcoin.