Tip
Koop of verkoop crypto bij Binance
X

Crypto nieuws

Laatste nieuws en tips&tricks over crypto
Nieuw Nederlands cryptoplatform Finst succesvol gelanceerd
Er is een nieuwe speler op de Nederlandse cryptomarkt! Handelsplatform Finst werd begin dit jaar gelanceerd en kan spreken van een succesvolle start. In de eerste dagen na de lancering hebben klanten al duizenden euro’s gestort. Een mooie start voor Finst.
Genesis bereidt zich voor op faillissement
Genesis Global Capital, een crypto-investeerder, is zich aan het voorbereiden op een faillissement. Er worden gesprekken gevoerd met verschillende schuldeisers, dit meldt persbureau Bloomberg. Op dit moment kampt Genesis met meerdere problemen. Het Nederlandse bedrijf Bitvavo weet niet of klanttegoeden terugbetaald kunnen worden. Het gaat om tientallen miljoenen euro’s. Genesis is een dochterbedrijf van Digital Currency Group. De cryptowereld verkeert sinds vorig jaar in zwaar weer. Hier heeft Genesis, net zoals vele andere crypto-platforms, veel last van en heeft betalingsproblemen. Vanwege het debacle van FTX konden klanten geen geld meer opnemen bij de crypto-investeerder. Genesis heeft al in meerdere gesprekken met schuldeisers aangegeven dat ze geld nodig hebben, anders gaat het bedrijf failliet. Iedereen was dus al gewaarschuwd. Helaas hebben ze tot nu toe nog geen investering van derde ontvangen.
Er staat ons een Crypto-lente te wachten
De nutsvoorzieningen (gas, elektra en water) zijn een van de belangrijkste factoren voor de blockchain en crypto-sector. Dit denken de topmanagers van Ripple (XRP) in San Francisco. Verder voorspellen de managers dat NFT’s (Non-Fungible Tokens) en de digitale valuta van de centrale bank (CBDC’s) een belangrijke rol gaan spelen dit jaar.
Cryptocriminaliteit stijgt naar recordhoogte
Crypto trekt helaas ook criminelen aan. Best veel zelfs. De cryptocriminalteit is vorig jaar naar recordhoogte gestegen. Er werd in 2022 voor liefst 20,1 miljard dollar aan criminele overboekingen gedaan via cryptomunten. Dat blijkt uit cijfers van Chainalysis, een blockchaindatabedrijf, Zoals iedereen weet daalde de koersen van crypto vorig jaar flink. Veel bedrijven vielen om en er waren veel schandalen. Het jaar 2022 was geen best jaar voor de gebruikers van crypto. Voor de criminaliteit was dit een anders zegt Chainalysis, voor het tweede jaar op rij steeg de waarde van criminele transacties met cryptomunten.