Tip
Koop of verkoop crypto bij Binance
X

Crypto nieuws

Laatste nieuws en tips&tricks over crypto
Hoe overleef je een bear market?
Dit is de beste tip om een beeraanval te overleven: speel dood. Het is een goede oefening voor als een paar seconden later echt dood bent. Oké, misschien hebben we het niet over dit soort berenaanvallen. We bedoelen het soort aanval dat plaatsvindt wanneer de aandelenmarkt daalt. Het belangrijkste als het gaat om alles wat met 'bear' te maken heeft... geen paniek.
Moet ik mijn crypto aangeven bij de inkomstenbelasting?
Een schitterend rendement over je vermogen in crypto maken is natuurlijk fantastisch, maar de Belastingdienst kijk ook mee! Het is belangrijk dat je jouw cryptocurrencies opgeeft bij de Belastingdienst en deze dus meeneemt in je belastingaangifte. Hierdoor voorkom je vervelende verrassingen achteraf, die zelfs kunnen resulteren in boetes. Belasting betalen over je crypto is iets waar niemand op zit te wachten, laat staan een boeten daarbovenop! In dit artikel kun je alles ontdekken omtrent crypto en het aangeven bij de belasting.
Cryptocurrency en het betaalde voetbal
De cryptomarkt en het betaalde voetbal hebben de handen ineen geslagen. De cryptomunten zijn niet langer meer een taboe. Dat is ook niet zo gek, want er zijn miljoenen en miljoenen investeerders die zich op de cryptomarkt hebben gegooid. Grote internationale bedrijven en de gewone voetbalsupporter, ze bezitten tegenwoordig cryptocurrency. De bekende exchanges willen maar als te graag meer naamsbekendheid kweken, bijvoorbeeld door zich te richten op de voetbalwereld. Het is ook vast wel al opgevallen dat diverse cryptobedrijven reclame maken tijdens de voetbalwedstrijden in de Eredivisie.
Wat is De-Fi?
De cryptowereld blijft zich steeds verder ontwikkelen. Er komen steeds nieuwe dingen bij. Een voorbeeld daarvan zijn bijvoorbeeld de NFT's. Maar ook De-Fi is iets wat nog redelijk nieuw is. De-Fi staat voor 'Decentralised Finance'. Dit betekent in het Nederlands dus dat het gaat om gedecentraliseerde financiële dienstverlening. Daarbij kun je denken aan platforms, protocollen of decentrale applicaties, ook wel dApps genoemd. Deze financiële dienstverlening wordt dus niet geregeld door centrale instellingen, tussenpersonen of registers. Meestal wordt het geregeld door gebruik te maken van de blockchain en smart contracts. De meeste De-Fi applicaties zijn transparant en open-source. Het mooie van De-Fi is dat iedereen er gebruik van kan maken zonder dat ze er toestemming voor hoeven te vragen. Op die manier is het toegankelijk voor iedereen die het zou willen.