Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

De ledger wallet modellen om cryptomunten veilig te beheren

ANDERE LEDGER WALLET MODELLEN

Voor het beheer van cryptocurrency heb je een wallet nodig, net zoals bij de reguliere munten. In het geval van cryptomunten bestaan er software en hardware wallets. De hardware wallets, zoals de Ledgers, hebben de minste kans op inbraak. Het zijn externe apparaten die je kan koppelen aan de pc. Wanneer je deze niet nodig hebt, dan maak je hem los. Wel moet je opletten dat jouw wallet niet in handen komt van een vreemde. De Ledger wallet heeft een goede reputatie.

De hardware wallets van Ledger werden verkocht in 2015 en zijn tot op heden populair. Het zijn geavanceerde apparaten waar je inzichtelijk jouw crypto valuta in kan opslaan en beheren. De reden dat de Ledger hoog aangeschreven staat, is het luxe design die bijdraagt een het veilige beheer van jouw cryptomunten en het efficiënte gebruik dankzij de micro-USB verbinding. Uitvoeringen van Ledger wallets zijn onder andere de Ledger Nano, Ledger Blue, Ledger Cryptosteel en de Ledger OTG Kit.

ledger wallet

ONDERSTEUNDE CRYPTOMUNTEN

De volgende cryptomunten ondersteunt de Ledger Wallet

Bitcoins
+ Ripple
+ Ethereum
NEO
+ Litecoin
+ Dash
Dogecoin
+ Zcash
+ Stratis
Komodo
+ PoSW
+ ARK
Ubiq
+ Expanse
+ PIVX
+ Vertcoin
Viacoin
+ Stealthcoin
+ NEO

GEBRUIKSGEMAK & INTERFACE

Zoals eerder aangegeven heeft de Ledger wallet zich gericht op het gebruikersgemak. Met name het grote scherm van de Ledger blue is van toegevoegde waarde. Het geeft overzicht in de bezittingen in jouw wallet. Bediening is makkelijker en dit geldt ook voor de configuratie. Naast de USB poort kan de Ledger blue ook verbonden worden via Bluetooth. Vandaar de naam blue.

Voor de Nano versie geldt dit niet, maar ook deze biedt het een grote mate van gebruikersgemak. Dankzij het scherm is het niet altijd nodig de Ledger aan de computer te koppelen. Instellingen wijzig je ook zonder de koppeling. Transacties doe je wel als de Ledger wallet met de computer verbonden is.

TOEGANG LEDGER WALLET

Na het activeren van de crypto wallet en het downloaden van de Ledger app, heb je toegang tot jouw Ledger account. In dit account zit het transactie-overzicht. Hier zit een optie voor het aanmaken van adressen en transacties versturen.

VEILIGHEID

Het gebruik van de Ledger Wallet gaat gepaard met een pincode. Zonder deze code is het gebruik van de wallet niet mogelijk. Hetzelfde geldt voor de transacties. Ook hiervoor voer je de vier tot acht-cijferige code in die jij hebt ingesteld. De Ledger Cryptosteel heeft een extra beveiliging. De naam zegt het al, de Cryptosteel is van materiaal gemaakt dat brandbestendig is en eigenlijk onverwoestbaar.

Verder is het voorzien van een recovery seed, een hoofdsleutel waarmee de Ledger nog beter beveiligd is. Naast de pincode beschikt de Ledger wallet over een onboarding die de informatie op de wallet beveiligd en een backup en herstel biedt.

STAPPENPLAN

Via de Ledger wallet verzend je de transactie. De gegevens als het adres, het bedrag en de transactiekosten zijn goed te zien op het apparaat. Bovenaan de hardware wallet zitten twee knoppen.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!