DE LEDGER MODELLEN, WALLETS OM CRYPTOMUNTEN VEILIG TE BEHEREN

ANDERE LEDGER MODELLEN

Voor het beheer van cryptomunten heb je een wallet nodig, net zoals bij de reguliere munten. In het geval van cryptomunten bestaan er software en hardware wallets. De hardware wallets, zoals de Ledgers, hebben de minste kans op inbraak. Het zijn externe apparaten die je kan koppelen aan de pc. Wanneer je deze niet nodig hebt, dan maak je hem los. Wel moet je opletten dat jouw wallet niet in handen komt van een vreemde. De Ledger heeft een goede reputatie.

De hardware wallets werden verkocht in 2015 en zijn tot op heden populair. Het zijn geavanceerde apparaten waar je inzichtelijk jouw cryptovaluta in kan opslaan en beheren. De reden dat de Ledger hoog aangeschreven staat, is het luxe design die bijdraagt een het veilige beheer van jouw cryptomunten en het efficiënte gebruik dankzij de micro-USB verbinding. Uitvoeringen van Ledger zijn onder andere de Ledger Nano, Ledger Blue, Ledger Cryptosteel en de Ledger OTG Kit.

ONDERSTEUNDE CRYPTOMUNTEN

Bitcoins
+ Ripple
+ Ethereum
NEO
+ Litecoin
+ Dash
Dogecoin
+ Zcash
+ Stratis
Komodo
+ PoSW
+ ARK
Ubiq
+ Expanse
+ PIVX
+ Vertcoin
Viacoin
+ Stealthcoin
+ NEO

GEBRUIKSGEMAK & INTERFACE

Zoals eerder aangegeven heeft Ledger zich gericht op het gebruikersgemak. Met name het grote scherm van de Ledger blue is van toegevoegde waarde. Het geeft overzicht in de bezittingen in jouw wallet. Bediening is makkelijker en dit geldt ook voor de configuratie. Naast de USB poort kan de Ledger blue ook verbonden worden via Bluetooth. Vandaar de naam blue.

Voor de Nano versie geldt dit niet, maar ook deze biedt het een grote mate van gebruikersgemak. Dankzij het scherm is het niet altijd nodig de Ledger aan de computer te koppelen. Instellingen wijzig je ook zonder de koppeling. Transacties doe je wel als de Ledger met de computer verbonden is.

TOEGANG

Na het activeren van de crypto wallet en het downloaden van de Ledger app, heb je toegang tot jouw Ledger account. In dit account zit het transactie-overzicht. Hier zit een optie voor het aanmaken van adressen en transacties versturen.

VEILIGHEID

Het gebruik van de Ledger Wallet gaat gepaard met een pincode. Zonder deze code is het gebruik van de wallet niet mogelijk. Hetzelfde geldt voor de transacties. Ook hiervoor voer je de vier tot acht-cijferige code in die jij hebt ingesteld. De Ledger Cryptosteel heeft een extra beveiliging. De naam zegt het al, de Cryptosteel is van materiaal gemaakt dat brandbestendig is en eigenlijk onverwoestbaar.

Verder is het voorzien van een recovery seed, een hoofdsleutel waarmee de Ledger nog beter beveiligd is. Naast de pincode beschikt de Ledger over een onboarding die de informatie op de wallet beveiligd en een backup en herstel biedt.

STAPPENPLAN

Via de wallet verzend je de transactie. De gegevens als het adres, het bedrag en de transactiekosten zijn goed te zien op het apparaat. Bovenaan de hardware wallet zitten twee knoppen.

Eenvoudig handelen bij Bitvavo
9.2
  • €1000 gratis handelskosten
  • NL exchange
  • Veilig handelen
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2021