Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Bitcoin Core – Review en gids

De Bitcoin Core wallet wordt gezien als de meest veilige plek om je Bitcoins online in op te bergen. Dit is de reden dat het een van de meest hoogwaardige wallets is die beschikbaar is. Niet zo vreemd aangezien het is ontworpen door de ontwikkelaar van de Bitcoin en daardoor helemaal gebouwd voor een goede handel met deze populaire cryptocurrency. In deze review lees je alles over Bitcoin Core.

Plus- en minpunten Bitcoin Core

Review pluspunten:

+ Optimale privacy bij binnenkomende en uitgaande transacties
+ Werkt goed met TOR, een software dat de anonimiteit waarborgt
+ Het gebruik van een graphical user interface (GUI) en een aantal command-line tools om toegang te krijgen tot de wallet en deze in te richten
+ Je kan zelf de Bitcoin transacties valideren

Review minpunten:

Downloaden kost veel tijd
De wallet vraagt veel capaciteit van jouw computer
De wallet vereist veel bandbreedte en kan daardoor de internetverbinding beïnvloeden
Technische kennis vereist en kan daardoor ingewikkeld zijn voor beginners

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Review: Betrouwbaarheid Bitcoin Core

Gezien het feit dat de Bitcoin Core is gecreëerd door de maker van de Bitcoin, geeft het deze wallet al een zekere betrouwbaarheid. Inmiddels hebben ook veel gebruikers naar tevredenheid hun Bitcoins opgeslagen met deze software wallet. Transacties werden volgens verwachting ontvangen en verstuurd met een hoog privacy level.

In combinatie met de service Tor biedt het zelfs de mogelijkheid het IP adres te verbergen, zodat jouw Bitcoin transacties moeilijker te traceren zijn voor derde partijen.

Gebruikersgemak

Nederlandse gebruikers kunnen via een Nederlandstalige website de software voor de Bitcoin Core downloaden. Lees goed de informatie die daarbij vermeld wordt, want dit is essentieel voor de succesvolle download. Het vereist namelijk enige tijd en je computer moet beschikken over voldoende opslagruimte voor de software.

Op de website staat vermeld hoeveel bandbreedte en opslagruimte noodzakelijk is. Verder moet ook het besturingssysteem geschikt zijn om de software te beheren. Besturingssystemen die geschikt zijn voor Bitcoin Core zijn Windows, MAC OS, Linux of Rasberry PPi versie 1 en 2. Zodra de wallet is geinstalleerd, kan jij gebruik maken van een gedecentraliseerd Bitcoin netwerk, gevalideerde transactie en het gebruik van de blockchain.

Voor het verzenden en ontvangen van de Bitcoins worden wel transactiekosten in rekening gebracht, maar deze kosten zijn in te stellen op basis van de sliding scale en jouw transactieprioriteiten.

Valuta aanbod

Deze wallet is alleen te gebruiken voor de verzending en het ontvangen van de Bitcoins.

Bekijk op Binance

Support

Wanneer je nog vragen hebt na het lezen van deze Bitcoin Core review, kan je terecht bij de website van Bitcoin Core. Deze biedt een FAQ pagina met daarin allerlei informatie over de Bitcoin Core, klik op de link voor de Wiki FAQ en je leest hier nog meer informatie over jouw cryptomunt en het beheer en handel daarvan met deze wallet. Bitcoin Core biedt meerdere mogelijkheden om vragen te stellen. Zo kan je terecht op een Forum, sociale media als Twitter, Facebook en de Google+ Bitcoin community.

Verder worden er ook diverse meetups georganiseerd zoals conferenties, evenementen, meetup groepen, BitcoinTalk en de Wiki. Een andere mogelijkheid is de IRC chat. Hiervoor heb je wel een account nodig die jou toegang geeft tot de freenode IRC.

Identiteitsverificatie

Jouw Bitcoin Core wallet beveilig je met een eigen wachtwoord. Zodra je deze hebt ingesteld, zal het programma direct afgesloten worden. Daarna log je in met het door jou opgegeven wachtwoord. Om de Bitcoin Core te gebruiken heb je wel een eigen Bitcoin adres nodig. Dit adres voer je in bij het vak “Receiving Addresses”. Ook de persoon die jou de Bitcoins toestuurd, zal dit adres invullen bij het verzenden.

Gewoonlijk vraagt het aanmaken van deze adressen enige verificatie en is alleen bij jou dit adres bekend. Het voor niemand anders mogelijk om vanaf dit adres Bitcoins te verzenden of Bitcoins aan toe te voegen.

Ga direct naar Binance

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!