Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Bitcoin BTC veilig op je Ledger Nano S Hardware Wallet

Heb je Bitcoins (BTC) gekocht en wil je het voor langere tijd bewaren? Dan zijn er verschillende manieren hoe je dit kan doen. De makkelijkste manier is het te laten staan op de exchange of dienst waar je het gekocht hebt. Dit is echter ook de minst veilige manier, omdat exchanges mogelijk gehackt kunnen worden. De kans is klein, maar hij is wel aanwezig. Voorbeelden van gehackte exchanges zijn BTC-e, Mt. Gox en Cryptsy.

Bitcoin Paper Wallet

Een zeer veilige manier is het opslaan van je Bitcoin op een Paper Wallet. Je kunt gemakkelijk een Bitcoin Paper wallet genereren en je Bitcoins overmaken naar dit adres. Zolang je je private key met niemand deelt kan niemand bij jouw crypto valuta. Het nadeel is dat je valuta niet erg mobiel zijn en niet makkelijk geld mee kan overmaken. Als je toch geld overmaakt zal je je private key moeten gebruiken en wordt aangeraden dat je een nieuw wallet adres aanmaakt.

Veiligste Bitcoin Wallet

De meest veilige en eenvoudige manier is het opslaan van van je tegoeden op een Hardware Wallet. Dit is een klein USB apparaat waar al je private keys staan opgeslagen. Het voordeel hiervan is dat je transacties plaatsvinden op de hardware zelf en daardoor niet te onderscheppen is door hackers. Hardware wallets worden vaak gebruik voor het opslaan en overmaken van grote bedragen, maar is evengoed geschikt voor zeer kleine bedragen.
De Ledger Nano S is een populaire hardware wallet, een van de diverse modellen in de Ledger serie. Met deze eenmalige aankoop zullen je cryptocurrency veilig blijven!

In onderstaande video wordt uitgelegd waarom het gebruik van een hardware wallet wordt aanbevolen bij het opslaan van cryptovaluta die een hogere waarde hebben dan de prijs van een hardware wallet zelf. Ook wordt er uitgelegd hoe je veilig je cryptovaluta kan opslaan als je een kleine hoeveelheid bezit.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!