Modum

Koop deze of een van de 2500 andere cryptocurrencies veilig en snel bij Binance

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Modum omschrijving

modum kopenModum koers

MOD Modum kopen

MOD is op het moment van schrijven nog niet op erg veel exchanges beschikbaar. De grootste en meest liquide exchange waar je momenteel Modum kan verhandelen is Binance. Dit is een snel groeiende exchange die zeer regelmatig nieuwe cryptovaluta toevoegt en verbeteringen aan het platform. Het is dan ook een van de hoogst gewaardeerde exhanges volgens Cryptocompare. Lees hier meer over Binance. Op Binance kan je alleen niet direct Euro’s storten. Dit zal je via een andere dienst moeten doen, waar je Euro’s om kan zetten in Bitcoin en deze kan je vervolgens naar Binance sturen om Modum mee aan te schaffen. In de volgende stappen leg ik uit hoe je dat kan doen:

Stap 1: Ga naar Binance en maak een account aan. Hier hoef je enkel op “Create account” te klikken, je email adres in te vullen en een wachtwoord te kiezen. Kies een sterk wachtwoord met verschillende leestekens en nummers die je nog nergens anders voor hebt gebruikt. Hierna ontvang je een email met een link om je account te bevestigen.

Ga direct naar Binance
Tip: maak een account aan via bovenstaande link op je mobiel; eventueel kan je later inloggen en betalen op je pc!
Stap 2: Vind je Bitcoin adres op Binance en sla deze op. Als je bent ingelogd klik op het kopje “Funds” en vervolgens op “Deposits Withdrawals”. Hier zie je een lijst met verschillende cryptovaluta. Naast BTC (Bitcoin), klik op “Deposit”. Vervolgens krijg je een code te zien; sla deze code op, deze zal je later nodig hebben.

SALT kopen Binance

Stap 3: In deze stap zal je Bitcoin aanschaffen om deze vervolgens naar Binance te kunnen sturen. Dit kan je via verschillende diensten doen, in dit geval kijken we naar Coinbase en LiteBit.

Koop Bitcoin met iDeal op LiteBit
+ Nederlands bedrijf + iDeal betaling + 50+ coins beschikbaar

Bij het aanschaffen van Bitcoin op LiteBit kan je direct de Binance deposit code invullen en binnen enkele uren zullen de tegoeden op Binance verschijnen. Als je de melding krijgt dat je het juiste adres hebt ingevuld kan je de coins afrekenen.
litebit salt lending

Koop Bitcoin met creditcard Coinbase
+ Gratis €8 bij besteding van €85 of meer!
Tip: maak een account aan via bovenstaande link op je mobiel; eventueel kan je later inloggen en betalen op je pc!

Het aanschaffen van Bitcoin op Coinbase is heel gebruiksvriendelijk en gemakkelijk. Zodra je een Bitcoin tegoed hebt ga je naar “Accounts” en klik vervolgens bij je “BTC Wallet” op “Verzenden”. Vul hier je Binance ontvangstadres in van stap 1.

Stap 4: Koop MOD op Binance. Nu je tegoeden beschikbaar zijn op Binance kan je onder het kopje “Exchange” onder op zoek gaan naar MOD/BTC.

Tip: mocht je winst (of verlies) hebben gemaakt en je wil je tegoeden weer omruilen voor Euro’s kan je ze terugsturen naar LiteBit of Coinbase. Deze diensten bieden de mogelijkheid je cryptovaluta over te kopen en storten het bedrag in Euro’s terug op je bankrekening.

Wat is Modum?

Modum, afgekort MOD, is een een cryptovaluta token gebaseerd op het Ethereum netwerk. Deze token biedt de gebruiker stemrechten en winstdelingsrechten. Modum komt oorspronkelijk uit Zwitserland en heeft daar een start-up award. gewonnen. Daarnaast heeft Modum, in tegenstelling tot veel andere cryptovaluta met een specifiek doel, een werkend prototype. Verder hebben ze al verschillende partnerschappen aangegaan met bedrijven en krijgen ze ondersteuning van twee grote Zwitserse universiteiten. De belangrijkste business case is het verbeteren van de regulering van van de supply-chain sector.

Internet-of-things

Door sensoren te installeren kunnen pakketten die onderweg zijn gemonitord worden op bijvoorbeeld temperatuur, luchtvochtigheid, beweging et cetera. Deze gegevens worden vervolgens opgeslagen op de blockchain en de verzenders en ontvangers krijgen vervolgens een melding als een van de criteria van de sensoren is geschonden. Het eerste product voor Modum is uit de farmaceutische industrie, waar er strenge regulering geldt voor het transporteren van goederen.

Meer gedetailleerde informatie over de potentiële toepassingen kan je vinden in de officiële whitepaper.

Modum wallet

Momenteel is Modum een op Ethereum gebaseerde ERC20 token. Hierdoor kan het opgeslagen worden in de meeste wallets die Ethereum gebaseerde tokens ondersteunen. De meestgebruikte wallet hiervoor is MyEtherWallet.com. Deze is gemakkelijk te gebruiken en biedt je de mogelijkheid om een private key te genereren en om in te loggen met een bestand in combinatie met een wachtwoord.

Let er wel op dat je de juiste versie van de website. Er zijn momenteel vele nep varianten in omloop die er op uit zijn je tegoeden te stelen. Klik voor deze website dus nooit op een link en controleer altijd de tekst bij het groene slotje in de adresbalk:

myetherwallet veilig

MOD transacties en tegoeden kan je opzoeken op Etherscan.