Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

NavCoin

Navcoin is een gedecentraliseerd cryptosysteem op basis van Bitcoin Core, maar met extra features. Het biedt de mogelijkheid tot private transacties, het werkt sneller en je hebt de mogelijkheid om met behulp van een Proof of stake-algoritme rente te verdienen door coins vast te houden. Daarnaast biedt de technologie achter Navcoin ook de mogelijkheid om transacties te doen met extra bescherming van identiteit en informatie. Daarom staat Navcoin bekend als de ‘privacy coin’.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
NavCoin converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

De koers van de NAV is net zo volatiel als die van andere cryptovaluta’s. De trend in de cryptomarkt is sterk bepalend voor de koers van de NAV. Dat is te zien in de forse piek die er was rond de jaarwisseling van 2017-2018, toen alle cryptovaluta’s in korte tijd een enorme stijging en vervolgens ook weer een daling meemaakten. Sinds begin 2021 is de NAV weer aan een bescheiden opmars bezig, maar ook dat is het gevolg van de algehele beweging op de cryptomarkt.

NavCoin bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is NAV?

De NavCoin is een al relatief oude altcoin die werd geïntroduceerd in 2014, nog vóór de golf aan nieuwe altcoins. Hij is gebaseerd op de nieuwste versie van Bitcoin Core en is tot stand gekomen zonder pre-mining of een Initial Coin Offering (ICO). Omdat de code voor Navcoin gebaseerd is op Bitcoin, kan het platform profiteren van het decentrale karakter van deze blockchain. Belangrijk is echter dat de Navcoin ontworpen is om zich te onderscheiden op het gebied van gebruiksgemak, wat volgens de oprichters op dit moment de grootste belemmering op de cryptomarkt is. De makers hebben zich daarom ten doel gesteld om een cryptoplatform te ontwikkelen waarbij privacy en anonimiteit hoog in het vaandel staan, evenals snelle transacties en lage transactiekosten. Het platform wordt gedragen door de gebruikers, die de coin ‘staken’, en het toegewijde team achter Navcoin, dat het platform blijft ontwikkelen en nieuwe functies en verbeteringen blijft doorvoeren.

Om transacties anoniem te maken, gebruikt Navcoin de technologie NavTech. Deze zorgt ervoor dat bij transacties op de blockchain allerlei servers en sidechains gebruikt worden waarop de gegevens versleuteld verstuurd worden. De transactie wordt vanaf de NavTech server opgebroken in kleine stukken die afzonderlijk op de normale Navcoin blockchain teruggeplaatst worden en dan opnieuw worden samengevoegd tot een geldige transactie. Deze techniek maakt het een heel stuk moeilijker om een transactie aan een wallet en dus ook aan een persoon te koppelen.

Navcoin maakt gebruikt van een mobiele applicatie genaamd NavPay, die je vanaf je telefoon de beschikking geeft over de NAV’s die je bezit. Hij fungeert als een wallet en maakt het mogelijk om
onderweg transacties te doen. Dit, in combinatie met de relatief korte verwerkingsduur van de transacties (binnen 30 seconden) en de lage transactiekosten, heeft ertoe geleid dat er al verschillende winkeliers zijn die NAV’s aannemen als betaalmiddel.

Navcoin biedt echter ook alle reden om vast te houden aan je NAV-bezittingen met het Proof of stake-systeem. Door je NAV’s te ‘staken’, kun je profiteren van een rente van ongeveer 5 procent per jaar. Om te berekenen welk voordeel je op die manier kunt behalen, is er zelfs een speciale NAV staking calculator, die een indicatie geeft van het rendement dat je met je bezittingen per jaar kunt behalen.

Waarom je NAV wilt kopen

De NAV kan een prima investering voor de langere termijn zijn. Ten eerste kun je rente op je NAV-bezittingen ontvangen door ze simpelweg in je wallet te bewaren. Daarnaast heeft de Navcoin zeker de potentie om flink in waarde stijgen. Het privacy-aspect van de Navcoin is erg wenselijk op het gebied van financiële transacties, en ook de hoge snelheid van de transacties maakt de munt erg interessant. Daarnaast doen Proof of stake coins het vaak goed bij stijgende interesse op de cryptomarkt, en dat geldt dus ook voor de Navcoin.

Waar koop je NAV?

Je kunt NAV’s kopen op grote crypto exchanges. Het voornaamste voorbeeld hiervan is Binance. Je kunt Navcoins hier echter niet direct voor euro’s kopen. Je moet eerst Bitcoins of Ethereum kopen, om deze vervolgens te verhandelen tegen NAV’s. Voordat je hiermee kunt beginnen, moet je een account aanmaken en je identiteit laten verifiëren. Ook moet je geld op je account storten. Dat kan met behulp van iDeal, PayPal, creditcard of een bankoverschrijving, hoewel die laatste optie wat langer kan duren. Wil je je NAV’s weer omzetten in euro’s? Dat kan door de omgekeerde weg te bewandelen. Vergeet echter niet dat je door NAV’s vast te houden rente kunt krijgen en dus passief inkomen kunt genereren.

NavCoin bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken NAV

Net zoals andere altcoins ontleent de Navcoin zijn bestaansrecht aan unieke kenmerken. Dit zijn een aantal van die bijzondere kenmerken van de NAV.

Rendement

De NAV biedt de mogelijkheid om je geld passief te laten groeien, simpelweg door NAV’s te bezitten en vast te houden. Je kunt dan namelijk profiteren van een rendement van ongeveer 5 procent per jaar op basis van het Proof of stake-algoritme. Om het rendement te berekenen, kun je gebruikmaken van de NAV staking calculator.

Obfuscation

Om transacties echt privé te maken, biedt Navcoin naast encryptie ook zogenaamde obfuscation (verduistering). Hiermee worden verzendingen op verschillende tijdstippen in verschillende aantallen verstuurd. Zo wordt het moeilijker om gebruikers aan elkaar te linken.

Snellere transacties

De Navcoin is gebaseerd op de Bitcoin, een cryptomunt die bekendstaat om zijn lage transactiesnelheid. Navcoin biedt de mogelijkheid om aanzienlijke sneller transacties uit te voeren dan Bitcoin, namelijk binnen 30 seconden in plaats van 10 minuten.

Goedkope transacties

De transactiekosten van Navcoin zijn bijzonder laag: één transactie kost slechts 0.0001 NAV. Dit maakt Navcoin een van de goedkoopste cryptosystemen om transacties mee uit te voeren.

Je kunt je NAV’s opslaan in de mobiele wallet NavPay of in een van de wallets Navcoin Core en NavCash. Het loont om je NAV’s voor langere termijn als investering te bewaren, want dat levert een rendement van ongeveer 5 procent per jaar op.

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!