Tip
Koop of verkoop crypto bij Binance
X

Super Bitcoin

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Super Bitcoin converter
Bezoek Binance Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023

Super Bitcoin Koers

Bekijk hier de koers van Super Bitcoin.

Crypto bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk

Wat is Super Bitcoin?

Super Bitcoin is een “fork” van Bitcoin. Dit wil zeggen dat iedereen die op een bepaald tijdstip (block 498888) Bitcoin bezat, een even groot bedrag aan Super Bitcoin gratis ontvangt. Er zijn eerdere forks geweest waar je “gratis” nieuwe coins kreeg, zoals Bcash, Bitcoin gold en Bitcoin Diamond en er zullen er in de toekomst waarschijnlijk meer volgen.

De forks ontstaan vaak vanuit een ontevredenheid over de huidige staat van de originele Bitcoin. Door een overweldigend succes kampt het momenteel met problemen in schaalbaarheid, waardoor transactiekosten hoog kunnen oplopen en transacties zeer langzaam zijn. Super Bitcoin probeert dit op verschillende manier op te lossen. Allereerst wil SBTC het formaat van de “blocks” vergroten, waardoor er meer transacties per seconden gedaan kunnen worden. Dit gaat wel ten koste van opslagruimte die de blockchain in beslag neemt. Daarnaast willen de makers het lang geanticipeerde Lightning Netwerk toepassen, anonieme transacties mogelijk maken en smart contracts mogelijk maken.

Waar koop je Super Bitcoin?

Super Bitcoin is momenteel alleen als futures te verhandelen. Dit betekent dat je het al kan kopen op bepaalde exchanges, maar dat de technologie er achter nog even op zich laat wachten. Dit kan binnen enkele weken gebeuren maar kan ook nog een tijdje duren. Voor het handelen maak het nog niet zoveel uit, je kan het gewoon verhandelen voor Bitcoin of Ethereum en vervolgens uit laten betalen in Euro’s.