Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

TerraUSD

TerraUSD (UST) is een zogeheten stablecoin. Het is gericht op het aanbieden van een stabiele cryptomunt binnen een oneindig schaalbare blockchain. Hiermee zouden verschillende cryptoprojecten en DeFi-applicaties hun volle potentie moeten kunnen ontketenen.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
TerraUSD converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023

TerraUSD Koers

In 2020 vonden de eerste prijsbewegingen binnen de koers van UST plaats. Los van enkele uitschieters vertoont UST een relatief stabiele koers. Dit is logisch, nu het een stablecoin betreft. De all-time-high prijs van ongeveer €0,94 werd in april 2022 aangetikt.

TerraUSD bij Bitvavo
8.7/10
  • €1000 gratis handelskosten
  • 150+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is TerraUSD?

Het bedrijf achter TerraUSD, genaamd Terra, werd opgericht in 2019 door Do Kwon en Daniel Shin. De crypto TerraUSD (UST) is voortgekomen uit Terraform Labs. De functionaliteiten van deze stablecoin wijken gedeeltelijk af van die van andere stablecoins. Zo bestaan er mogelijkheden voor interchain en wordt ingezet op schaalbaarheid. TerraUSD draait volledig op het netwerk van Ethereum. Het is de bedoeling dat een token dezelfde waarde draagt als een dollar. Daartoe worden geen dollars bewaard op een reserverekening, maar wordt gebruikgemaakt van LUNA. Bij de minting van een TerraUSD wordt gelijktijdig $1 aan LUNA verbrand.

Waarom je TerraUSD wilt kopen

Crypto kent vele voordelen, maar veel van deze voordelen worden tenietgedaan door de hoge volatiliteit binnen de cryptomarkt. TerraUSD (UST) biedt als stablecoin een hoge mate aan stabiliteit, nu het de Amerikaanse dollar volgt. Wat betreft volatiliteit neem je met een transactie met UST-tokens dus niet meer risico dan bij een transactie met Amerikaanse dollars. Dit kun je als voordelig zien, nu cryptocurrency’s verschillende voordelen bieden op het gebied van onder meer anonimiteit en zekerheid.

Waar koop je TerraUSD?

UST-tokens kun je kopen bij een online handelsplaats: een cryptocurrency exchange. Verschillende exchanges, zoals Binance en Coinbase, bieden TerraUSD aan. Voordat je UST-tokens kopen kunt, moet je een account aanmaken bij een exchange. Hiervoor is identiteitsverificatie in de meeste gevallen vereist. Kies bij registratie voor een sterk wachtwoord en schakel waar mogelijk tweefactorauthenticatie in. Betalen kan vaak met creditcard of bankoverschrijving. Sommige exchanges ondersteunen daarnaast betalingen met iDEAL. Dit biedt aanvullend gebruiksgemak.

TerraUSD bij Bitvavo
8.7/10
  • €1000 gratis handelskosten
  • 150+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken TerraUSD

Er bestaan weinig stablecoins die binnen een afzienbare tijd successen zoals die van TerraUSD hebben weten te behalen.

Hoge marktkapitalisatie

TerraUSD is wereldwijd een van de grootste stablecoins gesorteerd op marktkapitalisatie. Met name in Azië neemt de populariteit van deze crypto snel toe binnen de e-commerce. Als het gaat om het aantal transacties is TerraUSD na Bitcoin en Ethereum de grootste.

Schaalbaar

Veel stablecoins zijn slecht schaalbaar, waardoor ze minder aantrekkelijk zijn om te gebruiken. TerraUSD heeft ingezet op oneindige schaalbaarheid en wordt vandaag de dag dan ook gezien als dé meest schaalbare stablecoin. Hiermee concurreert TerraUSD met DAI.

Integratie interchain

TerraUSD werkt aan een zo breed mogelijke integratie van hun token. Zo kan de UST-token al binnen veel applicaties van andere blockchains, zoals Ethereum en Solana, worden gebruikt én geïntegreerd. Denk bijvoorbeeld aan DeFi-apps en gedecentraliseerde exchanges (DEXes).

LUNA

TerraUSD (UST) maakt gebruik van LUNA als een soort reserve asset. Wanneer je TerraUSD wil minten, wordt er gelijktijdig $1 LUNA verbrand. LUNA tokens kunnen door het proof-of-stake (PoS) algoritme worden gestaked en zijn essentieel voor TerraUSD en governance.

TerraUSD Wallet

Na het kopen van UST dien je de tokens ergens op te slaan. Dat kan in een wallet. Hier bestaan verschillende varianten van die allemaal hun voor- en nadelen kennen. Kies bijvoorbeeld voor een exchange of software wallet wanneer je gaat voor gebruiksgemak. Zoek je echter maximale veiligheid, bijvoorbeeld omdat je tokens een hoge waarde dragen, dan overweeg je een hardware wallet.

Betrouwbare exchanges

Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!