Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Bitcoin Meester

Cryptocurrencies lijken met de dag populairder te worden. Steeds meer mensen krijgen interesse in het investeren in deze digitale valuta. Het kopen van cryptocurrencies kan bij een exchange. Er zijn echter (heel) veel exchanges. Zonder voorkennis kan het lastig zijn om een exchange te vinden die betrouwbaar is en goed bij jou past. In onderstaande review zal de Nederlandse crypto exchange Bitcoin Meester onder de loep worden genomen. Onder meer zal in deze review aan bod komen of het gaat om een betrouwbare partij en of je goedkoop uit bent bij deze exchange.

Direct naar:
Details
Handelsvergoeding
2
Opgericht sinds
2017
Locatie en taal
Nederland, Nederlands
Betaalmogelijkheden
Bancontact, Bankoverschrijving, Giropay, iDeal, My Bank, Sofort
Aantal currencies
200
Beoordeling exchange
8.5 / 10

Bitcoin Meester review

Bitcoin Meester is een populaire en betrouwbare Nederlandse exchange waarop cryptocurrencies kunnen worden verruild. Het platform werd opgericht in een van de betere jaren in cryptoland: 2017. Het probeert zich te onderscheiden van andere Nederlandse exchanges door onder meer een ruim aanbod te hebben. Daarnaast stelt Bitcoin Meester de focus te hebben op gebruiksgemak. Door de jaren heen zijn steeds meer klanten gebruik gaan maken van het platform, waardoor het een van de meest gebruikte exchanges in Nederland is.

De complete beoordeling

Door Noor Houwink, Crypto expert bij crypto-valuta Laatst getest 28-12-23
Betrouwbaarheid
10/10

Deze Nederlandse exchange met een fysiek kantoor lijkt zeer betrouwbaar te zijn.

Veiligheid
7/10

Verschillende veiligheidsmaatregelen, waaronder twee-factor-authenticatie, zorgen voor een veilig platform.

Aanbod Valuta's
9/10

Bitcoin Meester biedt meer dan 200 cryptocurrencies aan. Het aanbod is dus zeer ruim.

Betaalmogelijkheden
9/10

Betalen kan zoals je dat in Nederland gewend bent, onder meer met iDEAL.

Gebruikersgemak
9/10

Cryptocurrencies aanschaffen op Bitcoin Meester is erg gemakkelijk, ook voor beginnende handelaren.

Support
7/10

De klantenservice is behulpzaam en betrokken, maar levert geen 24/7 support.

Prestaties van Bitcoin Meester

Op het eerste gezicht lijkt Bitcoin Meester een aantrekkelijke exchange te zijn voor Nederlandse klanten die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijk platform. Het ruime aanbod lijkt ervoor te zorgen dat je als handelaar geen concessies hoeft te doen. Maar hoe presteert Bitcoin Meester in de praktijk? Gaat het hier écht om de ideale exchange? Lees verder in deze review.

Is Bitcoin Meester betrouwbaar?

Alles wijst erop dat Bitcoin Meester een betrouwbare partij is. Het bedrijf in de vorm van een besloten vennootschap is gevestigd in Aalsmeer. De namen van de bestuurders zijn bekend en Bitcoin Meester is geregistreerd als aanbieder van cryptodiensten bij De Nederlandsche Bank (DNB). Je kan het kantoor (op afspraak) fysiek bezoeken. In het verleden zijn er geen verwijtbare schandalen geweest die twijfel zouden kunnen oproepen omtrent de betrouwbaarheid van deze exchange. Het platform wordt door zeer veel klanten gebruikt. Zou er fundamenteel iets ‘niet pluis’ zitten bij Bitcoin Meester, dan was dit inmiddels al lang aan het licht gekomen. Al bij al kan met recht worden geconcludeerd dat het gaat om een exchange die erg betrouwbaar is.

Hoe veilig is Bitcoin Meester?

Een hoge mate aan veiligheid is één van de belangrijkste kenmerken van een goede crypto exchange. Bitcoin Meester kan gezien worden als een veilige exchange. Volgens de website van deze exchange wordt 95% van alle crypto valuta onder hun beheer offline bewaard. Tokens die offline worden bewaard, kunnen niet verloren gaan bij een hack. Je kan er dus van uitgaan dat jouw cryptocurrencies veilig staan bij Bitcoin Meester. Daarnaast maakt het platform gebruik van twee-factor-authenticatie. Alleen het invullen van een gebruikersnaam en wachtwoord is dan niet voldoende om toegang te krijgen tot je account. Dit is één van de meest effectieve veiligheidsmaatregelen van het platform, wat ook de betrouwbaarheid goed doet.

Welke crypto valuta’s zijn er bij Bitcoin Meester?

Bitcoin Meester laat zich van zijn beste kant zien wanneer het gaat om het aanbod. Met een aanbod bestaande uit meer dan 200 verschillende cryptovaluta, is er wat te kiezen voor iedereen. Het maakt niet uit of je interesse hebt in de grote namen of juist in de wat kleinere projecten; het aanbod van deze exchange is toereikend. Zo vind je niet alleen crypto’s als Bitcoin, Ethereum, Ripple en Litecoin terug, maar ook digitale valuta als Aelf, PNetwork, Golem en Gifto. De kans is groot dat het team achter Bitcoin Meester in de toekomst nog meer cryptocurrencies aan het aanbod zal toevoegen.

Op welke manieren kan ik betalen?

Betalen op Bitcoin Meester kan met verschillende betaalmethodes. Als Nederlandse gebruiker is het nuttig dat iDEAL tot de mogelijkheden behoort. Het prettige aan het gebruik van deze betaalmethode, betreft het feit dat betalingen direct worden verwerkt. Je kan ook gebruik maken van een bankoverschrijving. Deze betaalmethode kent wel een iets langere verwerking (tot twee dagen). Andere mogelijkheden zijn betalen via Bancontact, MyBank, SOFORT en GiroPay. Bitcoin Meester kent een minimaal stortingsbedrag van €10. Houd daarnaast rekening met aanvullende kosten die afhankelijk van de betaalmethode kunnen worden gerekend. Zo wordt voor het gebruik van iDEAL of een bankoverschrijving €1 gerekend voor stortingen onder de €1000.

Is Bitcoin Meester makkelijk te gebruiken?

Bitcoin Meester focust zich op het aanbieden van een gebruiksvriendelijk platform. Deze visie lijkt een realiteit te zijn geworden. Het platform is namelijk erg overzichtelijk en werkt precies zoals je dat zou verwachten. Frustraties over een onlogisch platform horen er bij Bitcoin Meester dus niet bij. Het maakt niet uit of je een beginner of een expert bent; de kans is groot dat je je al snel thuis zal voelen bij Bitcoin Meester. In die zin kwalificeert deze exchange zich als een betrouwbaar no-nonsense platform voor iedereen die interesse heeft in het crypto kopen en/of verkopen.

Hoe is de support bij Bitcoin Meester?

Hoeveel ervaring je ook hebt; soms gaan dingen niet geheel volgens plan. De aanwezigheid van een kwalitatief sterke klantenservice is dan geen overbodige luxe. De support bij Bitcoin Meester wordt gelukkig als zeer goed ervaren. Ze zijn officieel slechts tijdens kantoortijden bereikbaar, maar er wordt ook geregeld nog in de avond gereageerd. Dit geeft blijk van een betrokken support team dat écht de moeite neemt om je te helpen. Je kan de klantenservice bereiken via de live chat op de website, telefonisch of via de mail. Houd rekening met het feit dat chatten en bellen in het weekend niet mogelijk is. Je bent dan aangewezen op het versturen van een mail. Het is in ieder geval mooi meegenomen dat de klantenservice van Bitcoin Meester gewoon in de Nederlandse taal communiceert.

Highlights uit de beoordeling

Pluspunten

  • Zeer betrouwbare Nederlandse exchange
  • Uiterst ruim aanbod met meer dan 200 cryptocurrencies
  • Betrokken Nederlandstalige klantenservice

Minpunten

  • Relatief duur in vergelijking tot concurrenten
Noor Houwink Crypto expert bij crypto-valuta

Wat bedragen de fees bij Bitcoin Meester?

Hoe hoog de transactie fees bij jou zullen uitvallen, hangt af van je maandelijkse handelsvolume. Het platform werkt met zogeheten VIP-levels. Verhandel je in 30 dagen tussen de €1 en €500 aan cryptocurrencies, dan betaal 1% transactie fees. Dit bedrag wordt lager naarmate je handelsvolume stijgt. Verhandel je bijvoorbeeld in 30 dagen tussen de €5.000 en de €10.000 aan digitale valuta, dan zal je ‘slechts’ 0,7% transactie fees moeten voldoen. Het is belangrijk om je te realiseren dat hiernaast nog een marge wordt gerekend. Dit zijn kosten – van rond de 2% – die standaard worden opgenomen in de koershoogte en die je dus ongezien betaalt. Bitcoin Meester is hiermee niet de goedkoopste exchange van het moment.

Fees Bitcoinmeester

Bitcoin Meester wallet

Wanneer je digitale valuta aanschaft, zal je dit ook ergens moeten bewaren. Dit doe je in een wallet. Bitcoin Meester kent een eigen ‘ingebouwde’ wallet. Een dergelijke wallet wordt een exchange wallet genoemd. Wanneer je via het platform cryptocurrency tokens aanschaft, zullen deze in de regel automatisch worden geplaatst in de exchange wallet van Bitcoin Meester. Je kunt je tokens dan inzien door in te loggen op je account en te navigeren naar je wallet. Uiteraard ben je niet verplicht om gebruik te maken van de exchange wallet van Bitcoin Meester. Desgewenst kan je de munten altijd overplaatsen naar een wallet die je zelf in beheer hebt. Hiervoor wordt wel een fee gerekend door Bitcoin Meester.

Wallet Bitcoinmeester

De app van Bitcoin Meester

Het betrouwbare en gebruiksvriendelijke Bitcoin Meester heeft ook een mobiele app die zowel te downloaden is in de iOS App Store als in de Google Play Store. Dat brengt met zich mee dat het zowel te gebruiken is op iOS als op Android apparaten. Tot voorheen was de app alleen te downloaden voor Android gebruikers. Volgens Bitcoin Meester biedt de mobiele applicatie dezelfde functionaliteiten als de website. Dit lijkt ook zeker het geval te zijn. Nadat je hebt ingelogd, kan je de handelsomgeving betreden. Het is niet mogelijk om zonder account de handelsomgeving te bekijken. Onderin de navigatiebalk vind je verschillende schermen die te bereiken zijn in de app. Standaard zit je op de homepagina. Hier vind je de meest actuele koersen. Naast het homescherm, kan je ook je portefeuille inzien in de app. Dit is je wallet. Een ander scherm is het scherm onder de knop ‘Transacties’. Hier vind je een overzicht van de door jou verrichte transacties. De app is erg simpel te begrijpen en werkt vrij soepel.

App Bitcoinmeester

Conclusie

Door Noor Houwink, Crypto expert bij crypto-valuta Laatst getest 28-12-23

Bitcoin Meester is één van de populairste exchanges uit Nederland en dat is niet zonder reden. Sprake is namelijk van een veelzijdige exchange die voor iedereen geschikt is. Het aanbod aan cryptocurrencies is buitengewoon ruim en betalen met iDEAL behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast laat het handelsplatform van Bitcoin Meester zich gemakkelijk bedienen, zowel op de website als in de app. Mocht je er vooralsnog een keer niet uitkomen, dan staat de Nederlandstalige klantenservice voor je klaar. Het is een prettige gedachte dat sprake is van een betrouwbare partij die zijn zaken op orde heeft. Hetzelfde kan gezegd worden over de veiligheid. Voor meer reviews over exchanges, klik je hier.

Betrouwbaarheid
10/10
Veiligheid
7/10
Aanbod Valuta's
9/10
Betaalmogelijkheden
9/10
Gebruikersgemak
9/10
Support
7/10

Pluspunten

  • Zeer betrouwbare Nederlandse exchange
  • Uiterst ruim aanbod met meer dan 200 cryptocurrencies
  • Betrokken Nederlandstalige klantenservice

Minpunten

  • Relatief duur in vergelijking tot concurrenten

De beste beoordelingen voor jou

Onafhankelijke testresultaten

Onze experts bekijken en testen exchanges met een onafhankelijke blik om zo de beste reviews samen te kunnen stellen.

Onze experts

Vermijd onbetrouwbare exchanges

Testresultaten zijn opgesteld en beoordeeld door crypto experts. Dus vermijd de betrouwbare exchanges, dankzij de reviews.

Alle Exchanges

Professionele onderzoeken

Elke exchanges ondergaat dezelfde beoordeling op diverse punten. Zo wordt er een eerlijk waardeoordeel geveild over de exchanges.

Over ons

Veel gestelde vragen

Strenge regelgeving heeft ervoor gezorgd dat je verplicht bent om je identiteit te verifiëren wanneer je wil handelen via Bitcoin Meester. Nadat je voor de eerste keer inlogt, zal je gevraagd worden je identiteit te verifiëren. Dit doe je door je persoonlijke gegevens in te vullen, een selfie te uploaden en je adres te verifiëren. Het is belangrijk dat je de stappen zorgvuldig doorloopt. Het kost even wat tijd, maar het zorgt uiteindelijk voor een veiliger platform.

 

Als je geld op wil nemen bij Bitcoin Meester, is het belangrijk dat je een geverifieerd account hebt. Als je dit niet hebt, is het niet mogelijk om een opname te doen. Met een paar klikken op de knop is een uitbetaling vervolgens te realiseren. De verwerking hiervan duurt ongeveer een dag. Het zal vervolgens afhangen van je eigen bank wanneer je geld precies op je rekening zal staan.

Hoe handel je bij Bitcoin Meester?

Het handelsplatform van Bitcoin Meester spreekt voor een groot deel voor zich. Hieronder vind je een korte how-to omtrent een aantal essentiële handelingen.

 

1

Account aanmaken bij Bitcoin Meester

Bitcoin Meester kan je niet anoniem gebruiken. Het maken van een account is gelukkig heel simpel. Hiervoor navigeer je op de homepagina naar ‘Mijn account’ en vervolgens naar ‘Open een account’. Je zal dan een aantal gegevens moeten invullen, zoals je volledige naam en mailadres. Ook dien je hier een sterk wachtwoord te kiezen. Als dit in orde is, zal je een bevestigingsmail ontvangen met daarin een link om je registratie af te ronden. Controleer altijd of de mail wel echt afkomstig is van Bitcoin Meester. Wanneer je wil inloggen op het platform, zal je via de mail een code ontvangen. Deze dien je in te vullen, zodat je toegang krijgt tot het platform.

2

Voor het eerst geld storten

Als je geld wil storten op je account, dien je eerst ingelogd te zijn. Navigeer vervolgens naar ‘Mijn account’ en ga naar ‘Portefeuille’. Hier zal je zien hoeveel ‘BM Credits’ je hebt. Dit is je saldo. Druk op de knop ‘Storten’ om fiatgeld over te maken naar je Bitcoin Meester account. Vul het gewenste bedrag in en kies vervolgens voor de betaalmethode die je wil gebruiken.

3

iDeal

Geld storten op Bitcoin Meester kan met iDEAL. Dit kost €1 voor bedragen onder de €1000. Druk na het invullen van het gewenste bedrag op ‘iDEAL’. Vervolgens dien je je bank te kiezen, zodat je kan worden doorgeleid naar de juiste betaalomgeving. Voltooi de stappen om de storting af te ronden.

4

Bankoverschrijving

Wil je geld storten middels een bankoverschrijving, kies dan na het invullen van een bedrag voor de optie ‘SEPA’. De kosten bedragen €1 voor stortingen onder de €1000. De gegevens van de bank van Bitcoin Meester zullen verschijnen. Hier dien je het geld naar over te maken. Het verwerken van de betaling kan een aantal dagen duren.

Kopen en verkopen van crypto bij Bitcoin Meester

1

Zo koop jij je eerst crypto valuta

Een betrouwbare exchange gevonden in Bitcoin Meester en klaar om je eerste crypto valuta te kopen? Navigeer dan naar de pagina ‘Koersen & coins’. Je zal een overzicht vinden van de aangeboden munten. Druk op de munt die je wil aanschaffen. Rechts in het scherm zal een kader verschijnen waarin je de koop kunt realiseren. Vul in hoeveel tokens je wil aanschaffen en druk vervolgens op ‘Kopen’.

2

Zo kun jij je cryptomunten verkopen

Het verkopen van cryptomunten via Bitcoin Meester is net zo gemakkelijk als het kopen ervan. Navigeer wederom naar de pagina ‘Koersen & coins’ en druk op de cryptomunt die je wil verkopen. In het kader dat rechts in het scherm verschijnt, druk je op ‘Verkopen’. Je kan vervolgens kiezen hoeveel tokens je wil verkopen. Druk op ‘MAX’ wanneer je al je tokens wil verkopen. De euro’s zullen worden bijgeschreven op je account, nadat je op ‘Verkopen’ hebt geklikt.

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!