Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Bitonic

Details
Handelsvergoeding
0.25
Betaalmogelijkheden
Aantal currencies
1
Beoordeling exchange
7.2 / 10

Bitonic review

Er bestaan tegenwoordig veel cryptocurrencies. De meeste beleggers focussen zich echter op een zeer select groepje aan digitale valuta’s. Het gaat dan om de grotere namen, zoals Ethereum en Cardano. Er is één cryptocurrency die vaak de boventoon voert: Bitcoin. Dit was de eerste cryptocurrency die op de markt kwam en deze coin betekent vandaag de dag veel voor de gehele cryptomarkt. Het is dan ook niet gek dat er exchanges bestaan die zich slechts focussen op deze valuta. Bitonic is zo’n exchange. In deze review nemen we  onze ervaringen met Bitonic eens kritisch onder de loep.

Bitonic review: complete beoordeling

Voor we starten met de uitgebreide Bitonic review, alvast een beoordeling op diverse vlakken:

– Betrouwbaarheid: 8. Bitonic is een betrouwbare Nederlandse partij.
– Veiligheid: 8. Handelen op Bitonic is veilig, aangezien je voor een eigen wallet moet zorgen.
– Aanbod valuta’s: 4. Bitonic biedt slechts één valuta aan: Bitcoin.
– Betaalmogelijkheden: 7. Betalen kan slechts met iDEAL en Bancontact.
– Gebruikersgemak: 8. Wij ervaren het platform als simpel en daardoor gebruiksvriendelijk.
– Support: 8. Er zijn genoeg mogelijkheden om de Nederlandse klantenservice te bereiken.

Prestaties van Bitonic

Als het gaat om cryptocurrency exchanges, is Bitonic een unieke speler. Veel exchanges focussen zich op het aanbieden van zo veel mogelijk cryptocurrencies binnen een zo compleet mogelijk platform. Bitonic daarentegen houdt het simpel. Deze exchange biedt één valuta aan en focust zich op zoveel mogelijk gebruiksgemak rond de aankoop van deze valuta. Lees hieronder meer over onze ervaringen met Bitonic.

Is Bitonic betrouwbaar?

Betrouwbaarheid van exchanges blijft altijd een lastige kwestie. Een simpele zoekopdracht op het internet doet namelijk bij praktisch elke exchange suggereren dat sprake is van een frauduleuze toko. Dergelijke negatieve recensies dienen echter in de meeste gevallen met een flinke korrel zout genomen te worden. Feit is nou eenmaal dat Bitonic een grote partij is en dat veel beleggers op het platform vertrouwen. Zou er met deze partij iets fundamenteel mis zijn, dan zou dat al lang bekend zijn. Een extra waarborg wordt gevormd door het feit dat Bitonic sinds november 2020 is opgenomen in het DNB-register. Daarnaast is Bitonic erg transparant. Wanneer er iets misgaat, blijven zij helder in de communicatie. In onze review van Bitonic scoren wij een 8 op betrouwbaarheid. Onze ervaringen met de betrouwbaarheid zijn erg positief.

Hoe veilig is Bitonic?

Veiligheid is een van de belangrijkste onderdelen bij een review van een exchange zoals Bitonic. Wanneer er gekeken wordt naar de veiligheid van een exchange, gaat het vaak over hoe de exchange omgaat met tegoeden van gebruikers. Dit is voor Bitonic echter een minder relevant gezichtspunt. Op dit platform koop je namelijk direct Bitcoins, zonder geld te hoeven storten. Daarbij levert Bitonic nadrukkelijk geen wallet service. Dat houdt in dat je je BTC tokens niet kunt opslaan in een wallet van Bitonic zelf. Je moet zelf zorgen voor een wallet. Dit brengt met zich mee dat Bitonic erg veilig is, aangezien er weinig aspecten zijn waarop het mis kan gaan. Op de website van Bitonic is verder het veiligheidsbeleid te vinden. Dit beleid gaat vooral over fraude en oplichting. Onder meer komt naar voren dat Bitonic een scherper beleid hanteert voor beleggers die zeer grote of ongebruikelijke transacties doen.

Welke cryptovaluta’s zijn er bij Bitonic?

Op Bitonic kun je alleen handelen in Bitcoin (BTC). Deze cryptocurrency werd ooit door de mysterieuze Satoshi Nakamoto gepresenteerd. Wie of wat Satoshi Nakamoto precies is, lijkt niemand te weten. Bitcoin is bedoeld om een alternatief betaalmiddel te vormen, gebaseerd op blockchaintechnologie. Echter, omdat er een limiet bestaat op het maximaal aantal uit te geven Bitcoins wordt deze digitale valuta meer gebruikt als beleggingsproduct. In een winkel betalen met Bitcoins wordt als minder verstandig gezien, omdat de koers zeer volatiel is en je hierdoor geen vaste waarde aan de munt kunt toekennen. Via Bitonic kun je BTC tokens aanschaffen en op die manier speculeren op de toekomst van deze interessante valuta.

Op welke manieren kan ik betalen?

Terwijl veel cryptocurrency exchanges (nog) geen betalingen in iDEAL ondersteunen, ondersteunt Bitonic voor Nederlanders alleen betalingen via deze route. Voor Belgische beleggers is het ook mogelijk om via Bancontact te betalen.

Is Bitonic makkelijk te gebruiken?

We geven niets voor niets een 8 in deze Bitonic review. Bitonic is een van de gemakkelijkste exchanges om te gebruiken. Dit heeft er voor een groot deel mee te maken dat het bedrijf slechts één cryptocurrency aanbiedt. Je hoeft dus niet binnen een overcompleet platform eindeloos te zoeken naar jouw favoriete digitale valuta. Dit is echter niet de enige factor die Bitonic zo gebruiksvriendelijk maakt. Je hebt namelijk ook geen account nodig om via dit platform te handelen in Bitcoins. Daarnaast biedt Bitonic geen ingebouwde wallet service aan. Dit alles brengt met zich mee dat je het platform alleen gebruikt om de aankoop te realiseren. Wel is de procedure in de loop der jaren iets minder gebruiksvriendelijk geworden. In verband met aangescherpte wet- en regelgeving dien je nu immers onder meer je identiteit te laten verifiëren. Je hebt dan praktisch alsnog een account.

Hoe is de support bij Bitonic?

Wanneer je op een probleem stuit of met een vraag zit, kun je contact opnemen met de klantenservice van Bitonic. Een pluspunt is dat de support volledig Nederlandstalig is. Contact opnemen kan op verschillende manieren. De gemakkelijkste manier is een online contactformulier invullen. Je krijgt dan een reactie via e-mail. Je kunt ook direct een e-mail sturen. Daarnaast kun je de klantenservice van Bitonic telefonisch bereiken. Dit kan van maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 17.00 uur. Een andere mogelijkheid is een bericht versturen via Telegram. Je kunt dan een antwoord verwachten tussen 9.30 en 22.00 uur. De tijden liggen bij Telegram dus iets ruimer. Dit lijkt dan ook de handigste route te zijn wanneer je ’s avonds nog met een vraag zit. In de praktijk blijkt het dat de medewerkers van Bitonic erg behulpzaam zijn.

Kortom, onze ervaringen met Bitonic zijn erg positief.

Highlights uit de beoordeling / onze ervaringen
  • Simpele exchange
  • Betrouwbare partner voor de handel in Bitcoins
  • Betalen met iDeal
  • Geen 24/7 klantenservice
  • Geen ingebouwde wallet

Wat bedragen de fees bij Bitonic?

Bitonic is niet erg transparant over de handelskosten. Nergens is duidelijk te vinden welke structuur deze exchange gebruikt voor de berekening ervan. Duidelijk is in ieder geval dat Bitonic naar verhouding meer kosten rekent naarmate je met minder geld belegt. Met andere woorden, hoe hoger je transactie, hoe minder handelskosten je naar verhouding dient te voldoen. Voor reguliere transacties op Bitonic zijn handelskosten van rond de 2% niet uitzonderlijk. Hiermee is het niet een erg goedkope exchange in vergelijking met bijvoorbeeld de eveneens Nederlandse exchange Bitvavo.

Bitonic Fees

Bitonic review – wallet ervaringen

Bitonic heeft geen ingebouwde wallet. Veel exchanges hebben dit wel. Je tokens worden dan in de meeste gevallen online opgeslagen in de cloud van de exchange. Het nadeel van een ingebouwde exchange wallet is dat de exchange jouw tokens moet beheren. Dit is op het vlak van cryptocurrencies minder logisch dan je wellicht zou denken. Cryptocurrencies staan namelijk juist voor decentralisatie en vrijheid van beheer en toezicht. Wanneer je tokens in een exchange wallet opslaat, accepteer je dat deze op een centrale plek worden beheerd. Omdat Bitonic geen ingebouwde exchange wallet kent, dien je zelf een wallet uit te zoeken. Je behoudt dan het volledige beheer over je private keys. Wanneer je via het platform BTC tokens aanschaft, moet je een wallet-adres invullen. Hier worden de tokens naar overgeplaatst nadat de koop is afgerond. De tokens komen uit de eigen voorraad van Bitonic.

Bitonic Wallet

Bitonic review – De app

Volgende onderdeel van de review van Bitonic gaat over de app. Bitonic heeft alleen een app voor de verificatie van je identiteit. Deze app is te downloaden in de iOS App Store en de Google Play Store. Met de ‘Bitonic Verification App’ kun je binnen enkele minuten je identiteit laten verifiëren zonder dat je een kopie van je ID hoeft in te zenden. Voor dit doel werkt deze app met NFC-technologie. Na de verificatie kun je de app direct verwijderen. Bitonic heeft geen app voor het handelen in Bitcoins. Dit betekent echter niet dat het niet mogelijk is om via je mobiele telefoon op het platform te handelen. Je kunt immers altijd via de browser van je telefoon naar de website van Bitonic navigeren. De website is volledig geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. De online omgeving is zo niet minder prettig in het gebruik dan een app. De afwezigheid van een app sluit aan op de minimalistische en no-nonsense visie van Bitonic.

Bitonic App

Conclusie Bitonic review

De conclusies na een uitgebreide review van Bitonic: Wanneer je wilt handelen in Bitcoins, kan Bitonic een goede keuze zijn. Deze exchange laat zich namelijk erg gemakkelijk bedienen. Hij heeft geen ingebouwde wallet, waardoor je volledig zelf het beheer over je tokens moet houden. Het is een prettige gedachte dat Bitonic een Nederlandse exchange is. Dit geeft vertrouwen en maakt het communiceren met de klantenservice een stuk gemakkelijker. Daarnaast is het fijn dat je kunt betalen met iDEAL. Bitonic heeft echter ook een aantal beperkingen. Mocht je bijvoorbeeld ooit beslissen om ook te gaan handelen in altcoins, dan zul je bij een andere exchange terecht moeten. Ook vallen de transactiekosten van Bitonic relatief hoog uit en heeft deze exchange geen app. Desalniettemin is dit wel een prettig en betrouwbaar platform om in Bitcoins te handelen. Is Bitonic toch niets voor jou? Dan zou je eens kunnen kijken naar Bitvavo. Dit is ook een Nederlandse no-nonsense exchange. Deze biedt een stuk meer mogelijkheden en is goedkoper. Onze ervaringen met dit platform zijn positief.

Hoe handel je bij Bitonic?

Handelen bij Bitonic is erg gemakkelijk en bovenal zorgeloos. Dankzij de minimalistische inrichting van het platform voel je je er snel op thuis.

Account aanmaken bij Bitonic

Om bij Bitonic te kunnen handelen, heb je geen account nodig. Het is dus niet nodig om je te registreren. Wel moet je je identiteit laten verifiëren. Dit komt praktisch toch neer op een account aanmaken. Hiervoor dien je in eerste instantie je e-mailadres in te vullen, alsmede je IBAN. Updates met betrekking tot de verificatie worden naar je gemaild. Als de verificatie in orde is, kun je overgaan tot de aanschaf van BTC tokens.

Zo koop jij je eerste cryptovaluta

Bitcoin kopen via Bitonic is erg simpel. Je navigeert naar het thuisscherm. Hier vind je een kader waarin je kunt invullen hoeveel BTC tokens je wilt kopen. Dit wordt automatisch omgerekend naar euro’s. Het kan uiteraard ook andersom. Vul in hoeveel euro aan BTC tokens je wilt kopen en de omrekening vindt automatisch plaats. Kies vervolgens welke betaalmethode je wilt gebruiken.

iDEAL
Betalen op Bitonic kan met iDEAL. De procedure is erg simpel en je bent het waarschijnlijk al gewend. Op het platform van Bitonic vul je in met welke bank je wilt betalen. Je wordt doorgeleid naar de betaalomgeving van je bank. Doorloop de stappen en rond de betaling af. Je keert terug naar het platform van Bitonic.

Bancontact
Belgische klanten kunnen betalen met Bancontact. Vink hiervoor de optie ‘Bancontact’ aan. Je wordt dan doorgeleid naar de omgeving van Bancontact zelf. Doorloop hier de stappen en rond de betaling af. Hierna word je weer teruggeleid naar de omgeving van Bitonic ter bevestiging van de koop.

Zo kun jij je cryptomunten verkopen

In de basis werkt het verkopen van BTC tokens via Bitonic hetzelfde als het kopen ervan. Ga wederom naar de homepage van Bitonic en druk in het witte kader op ‘Verkopen’. Je kunt vervolgens kiezen hoeveel tokens je wilt verkopen. Druk op de groene knop ‘Bitcoin verkopen’. Je wordt doorgeleid naar een uitgebreidere omgeving. Hier dien je een aantal gegevens in te vullen. In eerste instantie gaat het om je bitcoinadres, IBAN en e-mailadres. Heeft de uitbetaling wat haast, dan kun je kiezen voor een urgente betaling. Je betaalt dan € 7.50 extra voor een snellere overboeking. Ook met het verkopen van crypto op Bitonic hebben we positieve ervaringen.

Veelgestelde vragen over Bitonic

Kun je bij Bitonic betalen met creditcard?

Nee, Bitonic ondersteunt alleen betalingen met iDEAL of Bancontact. Volgens Bitonic heeft dit ermee te maken dat deze betaalmethodes erg veel snelheid en veiligheid garanderen. Of en wanneer Bitonic andere betaalmethodes gaat toelaten, is onbekend. Het wordt in ieder geval nergens uitgesloten.

Is Bitonic een wallet?

Nee, Bitonic is een cryptocurrency exchange. Deze exchange heeft geen ingebouwde wallet voor de opslag van je tokens. Dat houdt in dat je bij elke transactie zelf een wallet-adres moet opgeven. Hier zullen je tokens naar worden overgeplaatst. Het voordeel is dat je zelf het volledige beheer over je wallet hebt.

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!