Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Bittrex

Details
Handelsvergoeding
0.75
Betaalmogelijkheden
Aantal currencies
16
Beoordeling exchange
7.2 / 10

Bittrex review

Bittrex is een van de online beurzen waar je kunt handelen in crytpovaluta’s, en het is ook een van de grotere spelers op deze markt. In deze review gaan we in op de kenmerken van de crypto exchange Bittrex om je een beeld te geven van wat je er kunt, hoe je er je start kunt maken en hoe veilig en betrouwbaar het platform is. Dat doen we onder andere door Bittrex op een aantal belangrijke punten een score te geven. We nemen je mee in onze ervaring.

Over Bittrex

Bittrex is een cryptovaluta exchange die opgericht en gevestigd is in Amerika en al sinds 2014 bestaat. Het is een van de meest gebruikte en bekendste crypto exchanges ter wereld en kan gebruikt worden door mensen van over de gehele wereld. Het platform telt wereldwijd dan ook al meer dan 90 miljoen gebruikers. Bittrex heeft veiligheid voor gebruikers hoog in het vaandel staan, maar is geen eenvoudig platform om je start op te maken.

De complete beoordeling

– Betrouwbaarheid: 6. Hoewel veel gebruikers probleemloos van Bittrex gebruikmaken, zijn er nog relatief veel ervaringen van mensen over accounts die zomaar opgeschort worden. Het helpt ook niet dat er geen toezicht is van een regulerende instantie op Bittrex.

– Veiligheid: 8. Bittrex biedt gangbare manieren van beveiliging: versleuteling, tweetrapsauthenticatie en IP-verificatie. Die tweetrapsauthenticatie is echter wel op vrijwillige basis en de gebruiker moet zelf met een sterk wachtwoord komen.

– Aanbod valuta’s: 9. Het mogen dan misschien niet alle cryptovaluta’s zijn die er bestaan, maar bij Bittrex kun je er in meer dan 190 verschillende handelen. Zoek je dus de minder bekende cryptovaluta’s, dan ben je hier waarschijnlijk op de goede plek.

– Betaalmogelijkheden: 8. Waar het eerder nog niet mogelijk was om euro’s te storten, kun je nu op verschillende manieren geld in je Bittrex-account storten. Bijvoorbeeld met iDEAL, je creditcard of een geverifieerde bankrekening.

– Gebruikersgemak: 6. Als je nog niet met het platform bekend bent, kan het erg uitdagend zijn om Bittrex gebruiken. Door de omvang is Bittrex niet altijd even overzichtelijk. Het is echter een kwestie van oefenen om het onder de knie te krijgen.

– Support: 6. Waar je bij kleinere cryptobrokers persoonlijk contact kunt hebben als je met vragen zit, is dat bij Bittrex door de omvang van het platform lastiger. In eerste instantie word je verwezen naar de FAQ, en anders kun je vragen stellen via social media of Slack.

Prestaties van Bittrex

Voordat je een keuze maakt op welke crypto exchange je in cryptovaluta’s wilt gaan handelen, is het handig om te weten wat voor vlees je in de kuip hebt en wat de mogelijkheden op het platform zijn. Daarom bespreken we hier in wat meer detail de betrouwbaarheid, veiligheid, het gebruiksgemak en de customer support van Bittrex. Ook bekijken we welke betaalmogelijkheden er zijn en welke valuta’s je zoal op Bittrex kunt kopen en verkopen. We nemen je mee in onze ervaring.

Is Bittrex betrouwbaar?

Hoewel Bittrex de veiligheid voor gebruikers goed op orde heeft, is de betrouwbaarheid van Bittrex wat minder indrukwekkend. Het platform wordt niet gereguleerd door een toezichthoudende instantie, en regelmatig klagen gebruikers erover dat hun accounts zomaar ‘bevroren’ worden. Het helpt dan ook niet dat de klantenservice van Bittrex erg beperkt en langzaam met antwoorden is. Het is daarom verstandig om niet te veel geld dat je niet kunt missen in je Bittrex-account te hebben.

Hoe veilig is Bittrex?

Bittrex gebruikt een SSL-certificaat om het dataverkeer tussen de gebruiker en de website te versleutelen. Accounts worden beveiligd met een wachtwoord, en daarnaast kan de gebruiker two-factor authentication instellen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van Google Authenticator. In deze app ontvang je dan een kort geldige code die je bij het inloggen moet invoeren. Het IP-adres waarmee ingelogd wordt, wordt daarnaast ook nog geverifieerd. Dit gebeurt met behulp van een link die naar je toegestuurd wordt. Al met al wordt het hackers zo aardig ingewikkeld gemaakt.

Welke cryptovaluta’s zijn er bij Bittrex?

Bittrex is een van de grootste exchanges ter wereld. Er worden hier meer dan 190 cryptovaluta’s verhandeld. Uiteraard vind je daar alle grote cryptovaluta’s tussen, zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple. Het aanbod aan altcoins is gigantisch, dus er zijn ook gigantisch veel paarden om op te wedden. De ervaring leert dat het aanbod het wat onoverzichtelijk kan maken voor hen die niet precies weten waar ze op uit zijn.

Op welke manieren kan ik betalen?

Om cryptovaluta’s op Bittrex te kunnen kopen, moet je ze ook ergens mee kunnen betalen. Waar dit voorheen enkel met Bitcoins kon die je al elders aangeschaft had, kun je cryptovaluta’s nu ook direct met euro’s kopen. Hiervoor moet je geld in je Bittrex-account storten. Dat kan met behulp van je creditcard, een geverifieerde bankrekeningen, een SEPA-bankoverschrijving of iDEAL.

Is Bittrex makkelijk te gebruiken?

De eerste keer dat je met Bittrex werkt, is het niet bijzonder makkelijk in gebruik. Dat komt ten dele door de omvang van het platform: het is een enorme crypto exchange met veel mogelijkheden. Om te kunnen handelen, moet je gebruikmaken van het productplatform dat wat onoverzichtelijk is. Met wat oefening kun je het handelen op Bittrex echter wel onder de knie krijgen. Bittrex is niet voor niets al lange tijd een van de populairste crypto exchanges.

Hoe is de support bij Bittrex?

Door de omvang van de exchange heeft Bittrex niet een heel persoonlijke klantenservice. Op de website is een supportafdeling te vinden waar veelgestelde vragen beantwoord worden. Daarnaast is het mogelijk om vragen aan het team van Bittrex te stellen via Twitter, Facebook of Slack. De ervaring is dat de klantenservice van Bittrex er niet om bekend staat snel te reageren op vragen.

Highlights uit de beoordeling
  • Veiligheid is goed op orde, met verschillende vormen van verificatie
  • Geen creditcard nodig, geld storten met iDEAL kan ook
  • Enorm aanbod van verschillende cryptovaluta’s
  • Het kan behoorlijk uitdagend zijn om jezelf op Bittrex wegwijs te maken
  • Geen persoonlijke klantenservice, lang wachten op antwoord

Wat bedragen de fees bij Bittrex?

Op Bittrex geldt een exchange fee van 0,25%. Dit wil zeggen dat er bij elke order die wordt doorgevoerd 0,25% van de totale prijs aan handelskosten betaald moeten worden door degene die de order geplaatst heeft. Hier bestaan geen uitzonderingen op, en het geldt voor zowel verkoop als aankoop van cryptovaluta’s. Je krijgt de kosten die van toepassing zijn te zien voordat je een order definitief plaatst. Annuleer je je order, dan betaal je de kosten niet.

Fees Bittrex

Bittrex wallet

Bittrex heeft een handige eigen web based wallet die je kunt gebruiken om op het platform te handelen. Zo kun je snel cryptovaluta’s ontvangen en versturen. Wil je je cryptovaluta’s graag voor een langere tijd bewaren? Dan doe je er verstandig aan om een hardware wallet zoals die van Ledger aan te schaffen. Je kunt dan je bezittingen opslaan op een medium dat niet constant in verbinding staat met het internet. Dat maakt de kans op diefstal door hackers veel kleiner.

Bittrex wallet

De app van Bittrex

Bittrex heeft zowel voor iOS- als voor Android-smartphones een app waarmee je ook vanaf je telefoon je cryptocurrency-portfolio kunt beheren. Via de applicatie kun je ook cryptovaluta’s kopen of verkopen. Gebruikers zijn over het algemeen echter niet zo positief over de app van Bittrex, omdat hij het vaak op verschillende manieren laat afweten. Voor een betere gebruikerservaring ben je daarom aangewezen op de website van Bittrex.

Bittrex app

Conclusie

90 miljoen gebruikers kunnen het niet bij het verkeerde eind hebben. Bittrex is een grote speler op het gebied van crypto exchanges, waar veel mensen met genoegen handelen in een enorme verscheidenheid aan cryptovaluta’s. Het persoonlijke aspect gaat door die omvang wel verloren, wat zich vertaalt in een gebrekkige klantenservice en een gebrek aan focus op gebruiksgemak. Bittrex is daarom een platform voor mensen die zich serieus willen verdiepen in de handel in cryptovaluta’s, en is wat minder geschikt voor ‘casual’ gebruik. Onze ervaringen zijn overwegend positief.

Hoe handel je op Bittrex?

Alle begin is moeilijk, maar op Bittrex is het door de omvang van het platform en het professionele gebruik misschien nog wel een stukje lastiger dan elders. Om die reden helpen we je een handje door uit te leggen hoe je je eerste stappen op Bittrex kunt zetten, van het aanmaken van je account tot je eerste aan- en verkoop van een cryptovaluta.

Account aanmaken bij Bittrex

Handelen op Bittrex kan niet zonder account. Ga daarom op de website naar ‘Sign Up’ en vul hier je e-mailadres en het gewenste wachtwoord in. Je krijgt dan op dit adres een e-mail met een verificatielink. Klik hierop om je account te bevestigen. Vervolgens vul je je persoonlijke profiel in. Daarna kun je met een NFC-scan van je paspoort je identiteit bevestigen om hogere opnamelimieten te krijgen, en aanvullende informatie verstrekken. In principe ben je nu klaar om op Bittrex te gaan handelen. Wel is het raadzaam om in je account two-factor authentication in te stellen voor extra beveiliging. Hiervoor moet je de app Google Authenticator hebben.

Voor het eerst geld storten

Hoewel het tot voor kort zo was dat je op Bittrex geen cryptovaluta kon kopen met euro’s, is dat nu wel mogelijk. Dat betekent dat je vanaf je bankrekening geld in je Bittrex-account kunt storten om daarmee cryptovaluta’s te kopen. De omgekeerde weg is ook mogelijk: je kunt je cryptovaluta’s ook weer verkopen voor euro’s en deze terugstorten naar je bankrekening. Ga om geld in je account te storten naar de optie ‘Deposit’. Hier kun je een betaalmethode en een bedrag kiezen om te storten. Het minimumbedrag dat je per keer kunt storten, bedraagt 20 euro. Het minimumbedrag dat je per keer kunt opnemen, bedraagt 10 euro. Voordat je euro’s kunt storten, moet je account geverifieerd zijn en je bankrekening goedgekeurd worden. Hiervoor moet je een verzoek indienen bij de klantenservice. Het kan een aantal dagen duren voordat dit gehonoreerd wordt.

Zo koop jij je eerste cryptovaluta

Om op Bittrex een cryptovaluta te kunnen kopen ga je, nadat je een account hebt aangemaakt en daar geld in hebt gestort, naar de pagina ‘Markets’. Hier kun je een cryptomunt selecteren die je wilt kopen. Klik hiervoor in de middelste kolom op de groene knop met ‘Buy’ erop. Onthoud dat Bittrex een beurs is, en dat je dus in feite een bod plaatst dat een verkoper moet accepteren. Wanneer je je gewenste cryptovaluta geselecteerd hebt, kun je een bod plaatsen, dus aangeven hoeveel je wilt betalen voor de gewenste hoeveelheid munten. Dat moet een schappelijk bod zijn, anders accepteert niemand het. Gelukkig kun je hier ook zien wat de gangbare prijs is. In de kolommen met rode cijfers zie je hoeveel gebruikers die de cryptovaluta in kwestie willen verkopen als gewenste verkoopprijs hebben ingesteld. Wanneer je bod door iemand geaccepteerd wordt, kun je de bestelling accepteren en vervolgens betalen met de euro’s die je gestort hebt. Na de transactie verschijnen je aangekochte munten in je wallet.

Zo kun jij je cryptomunten verkopen

Wanneer jij jouw cryptomunten wilt verkopen, moet je deze in de markt zetten voor een gewenste prijs in de munt die je ervoor terug wilt ontvangen. Dit je doe je in hetzelfde scherm als waarin je koopt, alleen kies je hier voor de rode knop met daarop ‘Sell’. In de kolommen met de groene cijfers die verschijnen, zie je wat andere handelaren willen betalen om deze munt te kopen, wat je een indicatie geeft van wat je er redelijkerwijs voor kunt vragen om op korte termijn tot een deal te komen. Is iemand geïnteresseerd in je aanbod, dan kan deze de koop accepteren en jou betalen in de gewenste munt. Dit kan ook in euro’s zijn. In dat geval kun je het geld weer terugsluizen naar je bankrekening. Andere cryptomunten worden opgeslagen in je wallet.

Veelgestelde vragen over Bittrex

Mogelijk heb je na het lezen van dit artikel nog altijd een aantal vragen over de crypto exchange Bittrex. Daarom hebben we een aantal veelgestelde vragen over Bittrex voor je verzameld en voorzien van een antwoord.

Is er een Nederlandse versie van Bittrex?

Bittrex is een Amerikaans platform dat internationaal te gebruiken is, en 90 miljoen gebruikers wereldwijd doen dat ook. Helaas heeft Bittrex voor andere landen en andere talen geen eigen versie. Iedereen moet dus gebruikmaken van het Engelstalige platform Bittrex Global.

Waar vind ik een goede handleiding voor het gebruik van Bittrex?

Het is begrijpelijk dat je behoefte hebt aan uitleg in meer detail over hoe Bittrex werkt en hoe je er van start kunt gaan. Wanneer je op de website van Bittrex naar ‘Support’ gaat, kun je een hoop antwoorden op je vragen vinden. Het nadeel is wel dat deze instructies exclusief in het Engels zijn en een gedegen kennis van het Engels dus nodig is.

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!