Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

BTC Direct

Cryptocurrencies zijn een hot topic. Steeds meer mensen krijgen interesse in deze digitale valuta. Wanneer je cryptocurrencies wil aanschaffen, kan dit rechtstreeks bij een exchange of indirect via een broker. Een broker is een soort tussenpartij: een bemiddelende makelaar. In onderstaande review zal de Nederlandse cryptocurrency broker BTC Direct onder de loep worden genomen. Onder meer komt aan bod of het een betrouwbare broker betreft en hoe het zit met de bijkomende kosten en het aanbod.

Direct naar:
Details
Handelsvergoeding
2
Opgericht sinds
2013
Locatie en taal
Nederland, Nederlands, Engels, Spaans, Duits, Frans
Betaalmogelijkheden
Bancontact, Bankoverschrijving, Creditcard, EPS, Giropay, iDeal, Sofort
Aantal currencies
5
Beoordeling exchange
8.2 / 10

BTC Direct Review

BTC Direct is een Nederlandse broker gericht op cryptocurrencies. Het bestaat sinds 2013 en is door twee jongens opgericht in Nijmegen. De broker zou het handelen in cryptovaluta Bitcoin een stuk gemakkelijker moeten maken. BTC Direct biedt vandaag de dag echter meer cryptocurrencies aan dan slechts Bitcoin. Door de jaren heen zijn steeds meer gebruikers het platform gaan gebruiken en het mag zich dan ook rekenen tot de meest populaire partijen op Nederlands grondgebied. Ook voor gebruikers buiten Nederland is het platform bereikbaar. Verschillende talen worden immers ondersteund.

De complete beoordeling

Door Olaf, Crypto expert Laatst getest 07-08-22
Betrouwbaarheid
10/10

BTC Direct is een veteraan in de cryptowereld en hanteert een hoge mate aan transparantie.

Veiligheid
9/10

Er zijn geen incidenten bekend die twijfels oproepen omtrent de veiligheid van het platform.

Aanbod Valuta's
7/10

Met een handjevol aan cryptocurrencies is het aanbod beperkt, maar toereikend.

Betaalmogelijkheden
8/10

Betalen bij deze broker kan geheel naar Nederlandse standaarden.

Gebruikersgemak
8/10

Het platform is logisch ingedeeld en is niet te complex. Hiermee is het ideaal voor beginnende investeerders.

Support
7/10

Contact opnemen kan via mail, chat en telefoon. 24/7 support wordt niet aangeboden.

Prestaties van BTC Direct

Op het eerste gezicht lijkt BTC Direct een prettige broker om zaken mee te doen. Het platform focust zich op pure gebruiksgemak en het kan een fijne gedachte zijn dat het gaat om een zuiver Nederlands bedrijf. Maar hoe presteert BTC Direct in de praktijk? Is het daadwerkelijk zó een ideale broker of zitten er addertjes onder het gras?

Is BTC Direct betrouwbaar?

BTC Direct is een zeer betrouwbare partij. Deze conclusie vloeit voort uit een aantal factoren. Ten eerste bestaat de broker al sinds 2013. Zou het een onbetrouwbare broker zijn, dan zou dit inmiddels bekend zijn. Daarnaast gaat het om een broker met een fysiek kantoor in Nijmegen. Je kan hier desgewenst naar binnen lopen voor een kop koffie. BTC Direct vertoont een zeer hoge mate aan transparantie. Het is duidelijk wie er deel uitmaakt van het team. Ook tegenover het grote publiek profileert BTC Direct zich als een betrouwbare partij, nu de oprichter geregeld een stukje voor de Telegraaf mag schrijven. Kortom: praktisch alle gezichtspunten wijzen op een bovengemiddeld betrouwbare broker.

Hoe veilig is BTC Direct?

Om de veiligheid van BTC Direct te beoordelen, is het belangrijk om je te realiseren dat het nadrukkelijk gaat om een broker. Het betreft dus geen exchange. Een exchange is een plek waar kopers en verkopers van cryptocurrencies elkaar rechtstreeks treffen. Je koopt tokens dan rechtstreeks van de verkoper en je slaat ze vaak direct op in de wallet van de exchange. Bij een broker werkt dit anders. Omdat het slechts gaat om een tussenpartij, kan je hier geen tokens opslaan. Hiermee zijn veel veiligheidsrisico’s per definitie uitgesloten. In het verleden is verder nooit gebleken dat BTC Direct zijn veiligheid niet op orde heeft. De broker lijkt goed om te gaan met gegevens van gebruikers.

Welke crypto valuta’s zijn er bij BTC Direct?

Het aanbod van BTC Direct bestaat uit vijf cryptocurrencies. Het gaat dan om Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Litecoin (LTC) en Bitcoin Cash (BCH). BTC Direct biedt dus een zeer select groepje aan grote cryptocurrencies aan. Dit kan worden ervaren als een nadeel, gezien veel populaire altcoins missen. Denk dan bijvoorbeeld aan Cardano (ADA), Chainlink (LINK) en Verge (XVG). De kans is echter groot dat je het aanbod als toereikend zal ervaren. In de praktijk handelen veel mensen immers slechts in de meest populaire cryptocurrencies, ook al biedt hun broker of exchange zeer veel crypto’s aan. Een minder groot aanbod is overzichtelijk en daarnaast is er vaak voldoende liquiditeit om orders snel door te voeren. Dit laatste brengt gebruiksgemak met zich mee.

Op welke manieren kan ik betalen?

BTC Direct onderscheidt zich van andere brokers en van exchanges door zijn vele betaalmogelijkheden. Op hun website geven zij aan zoveel mogelijk betaalmogelijkheden te willen aanbieden om het aanschaffen van cryptogeld zo toegankelijk mogelijk te maken. De betaalmethodes die op het moment worden aangeboden, zijn iDEAL, bankoverschrijving, creditcard, Bancontact, Sofort, EPS en Giropay. Voor Nederlandse gebruikers zullen met name de eerste drie betaalmethodes relevant zijn. Door de mogelijkheid om te betalen met iDEAL, kan je op BTC Direct betalen zoals je dat in Nederland gewend bent. Het kopen van cryptocurrencies is zo niet moeilijker dan het kopen van nieuwe schoenen via een webwinkel.

Is BTC Direct makkelijk te gebruiken?

Gebruikersgemak is natuurlijk een subjectieve beleving. Over het algemeen kan echter gezegd worden dat BTC Direct een zeer gebruiksvriendelijke broker is, als het aankomt op het kopen van cryptocurrencies. Wanneer je de website voor het eerst opent, kom je terecht in een minimalistische no-nonsense omgeving. Het gehele platform is overzichtelijk en de kans is hierom groot dat je je er snel thuis zal voelen. Het maakt hierin niet uit of je al ervaring hebt met het aanschaffen van digitale valuta via een ander platform. Omdat het gaat om een broker, kent het platform geen poespas omtrent wallets en keys. Het kopen van een select groepje aan populaire cryptocurrencies wordt zo wel héél gemakkelijk. BTC Direct scoort op dit vlak erg goed.

Hoe is de support bij BTC Direct?

De klantenservice van BTC Direct kan via verschillende wegen worden bereikt. Je kan ze bereiken via de mail, chat of telefoon. De support van deze broker wordt niet 24/7 aangeboden. Voor live support kan je op werkdagen tussen 9.00 uur en 22.00 uur een antwoord verwachten. In het weekend en op feestdagen is dit tussen 10.00 uur en 18.00 uur. De tijden zijn dus wel ruim. Het bereiken van de live chat kan altijd via de blauwe knop rechtsonder in het scherm, wanneer je je op het platform bevindt. Het sturen van een mail kan via het speciale formulier op de website.

Highlights uit de beoordeling

Pluspunten

  • Betrouwbare Nederlandse exchange
  • Veel betaalmogelijkheden, waaronder iDeal
  • Hoge mate aan gebruiksgemak

Minpunten

  • Geen 24/7 klantenservice
Olaf Crypto expert

Wat bedragen de fees bij BTC Direct?

BTC Direct rekent fees per transactie. Zowel crypto kopen als het verkopen wordt gezien als een transactie. Hoeveel handelskosten je precies moet betalen, hangt af van de cryptocurrency in kwestie. Koop je Bitcoin, dan betaal je 2% handelskosten voor de aankoop en 1% voor de verkoop. Dit wordt gerekend over het totaalbedrag. Voor alle andere crypto’s op BTC Direct geldt dat je 3% handelskosten moet betalen voor de aankoop en 2% voor de verkoop. De kosten zijn niet bijzonder hoog, maar ook niet al te concurrerend in vergelijking tot sommige grotere partijen die zeer lage fees hanteren. Onthoud daarnaast dat aanvullende kosten kunnen worden gerekend afhankelijk van je betaalmethode. Een transactie met iDEAL kost je bijvoorbeeld €0,50.

BTC Direct fees

BTC Direct wallet

BTC Direct bemiddelt slechts bij de aankoop en verkoop van cryptocurrencies. Dat brengt met zich mee dat deze broker geen wallet service kent. Met andere woorden, je kan geen tokens opslaan op het platform van BTC Direct. Maar waar gaan je tokens dan heen? Het werkt heel simpel. Bij elke transactie die je via het platform verricht, moet je aangeven waar je de tokens heen wil brengen. Je dient dus een digitale wallet te hebben. Deze heeft een uniek ontvangstadres die je kunt invullen, wanneer je cryptocurrencies koopt. Je dient er goed op te letten dat voor elke cryptocurrency een andere wallet bestaat. Probeer bijvoorbeeld geen ETH naar een BTC wallet te versturen. Een digitale wallet kan je ook hebben bij een andere exchange. Je kan de tokens dan via BTC Direct naar je exchange wallet versturen. Dit kan handig zijn, wanneer je via de betreffende exchange minder efficiënt tokens kunt aankopen, bijvoorbeeld omdat je niet kunt betalen met iDEAL.

BTC Direct wallet

De app van BTC Direct

BTC Direct kent onder zijn eigen naam niet zozeer een app. Wel hebben zij een app gelanceerd onder een unieke naam, namelijk BLOX. Deze app zou het mogelijk moeten maken om cryptocurrencies te kopen en te verkopen zonder technische kennis. Het aanbod aan cryptocurrencies in deze app is aanmerkelijk groter dan het aanbod aan cryptocurrencies op BTC Direct. Hierdoor zou je kunnen concluderen dat de app echt los staat van BTC Direct, ook al hebben zij het wel opgericht. Dat BTC Direct geen echte app kent, is niet erg storend. Dat komt omdat de internetomgeving van deze broker al erg duidelijk is. Deze functioneert erg goed op mobiele apparaten. Een app zou hierdoor niet erg veel toegevoegde waarde hebben. Helemaal nu het aanbod relatief klein is en BTC Direct geen ingebouwde wallet kent. De kans is groot dat het bedrijf achter je digitale wallet wél een app heeft, waardoor je je posities alsnog kunt volgen.

BTC Direct app

Conclusie

Door Olaf, Crypto expert Laatst getest 07-08-22

Ben je geïnteresseerd in het aanschaffen van een aantal grote cryptocurrencies en hecht je veel waarde aan gebruiksgemak? Dan is de Nederlandse cryptocurrency broker BTC Direct zeker het overwegen waard. Het kwalificeer zich als een van de oudste cryptobrokers op Nederlands grondgebied en het heeft door de jaren heen een zeer sterke naam weten op te bouwen. Het minimalistische platform is prettig in het gebruik en zorgt voor weinig frustraties. Wel dien je rekening te houden met het relatief beperkte aanbod van deze broker en het feit dat de transactiekosten aan de hoge kant liggen. Toch blijft het een prettige broker die voor de meeste mensen zeker de moeite waard is.

Betrouwbaarheid
10/10
Veiligheid
9/10
Aanbod Valuta's
7/10
Betaalmogelijkheden
8/10
Gebruikersgemak
8/10
Support
7/10

Pluspunten

  • Betrouwbare Nederlandse exchange
  • Veel betaalmogelijkheden, waaronder iDeal
  • Hoge mate aan gebruiksgemak

Minpunten

  • Geen 24/7 klantenservice

De beste beoordelingen voor jou

Onafhankelijke testresultaten

Onze experts bekijken en testen exchanges met een onafhankelijke blik om zo de beste reviews samen te kunnen stellen.

Onze experts

Vermijd onbetrouwbare exchanges

Testresultaten zijn opgesteld en beoordeeld door crypto experts. Dus vermijd de betrouwbare exchanges, dankzij de reviews.

Alle Exchanges

Professionele onderzoeken

Elke exchanges ondergaat dezelfde beoordeling op diverse punten. Zo wordt er een eerlijk waardeoordeel geveild over de exchanges.

Over ons

Veel gestelde vragen

Cryptocurrencies koop je normaal gesproken bij een exchange. Dit is immers ook het meest logisch, nu je daar de tokens rechtstreeks van de verkoper koopt. Niet alle exchanges zijn echter even ideaal. Vaak kun je niet betalen met iDEAL en duurt het lang tot transacties worden verwerkt. Wanneer je gebruik maakt van een tussenpartij (een broker), krijg je de tokens direct en maak je gebruik van de ruime betaalmogelijkheden. Je kunt de tokens overboeken naar de wallet van je exchange.

 

Op BTC Direct kan je tokens aankopen vanaf €30. Dat maakt dat het voor praktisch iedereen toegankelijk genoeg zal zijn.

Hoe handel je bij BTC Direct?

BTC Direct hecht waarde aan gebruiksgemak. Wanneer je navigeert op het platform, komt dit ook zeker naar voren. Hieronder vind je hoe een aantal fundamentele handelingen kunnen worden verricht via het platform.

 

1

Account aanmaken bij BTC Direct

Het aanmaken van een account doe je door op de website te navigeren naar de blauwe knop met de tekst ‘Maak account aan’. Het is belangrijk om te onthouden dat het handelen in cryptocurrencies via BTC Direct niet anoniem kan. Het registratieformulier begint met het invullen van je e-mailadres. Wanneer je dit hebt gedaan, zal je deze moeten bevestigen. Je kan nu verder met de rest van de registratieprocedure. Je dient je volledige naam in te vullen en een sterk wachtwoord te kiezen. Als dit in orde is, dien je je telefoonnummer in te vullen en deze te bevestigen. De laatste stap wordt gevormd door het verifiëren van je identiteit. Dit doe je door het uploaden van je rijbewijs, ID-kaart of paspoort. BTC Direct zal je registratie controleren waarna je toegang krijgt tot het platform.

Kopen en verkopen van crypto bij BTC Direct

1

Zo koop jij je eerste crypto valuta

Wanneer je een account hebt, kan je overgaan tot het aanschaffen van je eerste crypto valuta. Let wel op: je moet beschikken over een eigen (digitale) wallet. BTC Direct heeft immers geen ingebouwde wallet. Zorg er dus voor dat je eerst een wallet hebt en pas daarna overgaat tot aanschaf. Het aanschaffen van een crypto valuta doe je door op de homepage de token te selecteren die je wil kopen. Je vult vervolgens de gewenste waarde in. Heb je een geldige waarde ingevuld, dan dien je het adres van je wallet in te vullen. Het is verstandig om dit adres altijd te kopiëren en te plakken. Bij overtypen is een fout (te) snel gemaakt.
iDeal
Na het invullen van het adres van je wallet, kan je de betaling afronden. Dit kan met iDEAL. Je dient deze mogelijkheid te kiezen en vervolgens je bank aan te vinken. Je zal worden doorgeleid naar de betaalomgeving van je bank zoals je deze kent. Volg de stappen en rond de betaling af.
Bankoverschrijving
Betalen door middel van een reguliere bankoverschrijving behoort nog altijd tot de mogelijkheden. Houd rekening met het feit dat de verwerking iets langer kan duren. Je dient het geld over te maken naar de gegevens die verschijnen op het platform, nadat je hebt gekozen voor een bankoverschrijving.
Creditcard
Betalen met een creditcard behoort tot de mogelijkheden van BTC Direct. Na het invullen van je walletadres kies je voor ‘Creditcard’. Je zal vervolgens de voorwaarden moeten accepteren en je creditcardgegevens moeten invullen. Rond de betaling af zoals je dit gewend bent.

2

Zo kun jij je cryptomunten verkopen

Het aanmaken van een verkooporder is erg simpel. Je dient uiteraard eerst een account te hebben. Navigeer naar de homepagina en kies de verkoopwaarde en de token. Druk vervolgens op ‘Verkopen’. Je zal een overzicht van jouw order te zien krijgen. Deze dien je te controleren, waarna je je gegevens kunt invullen. Als alles in orde is, krijg je een walletadres te zien. Hier dien je de tokens naar over te maken.

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!