Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Changelly

Een cryptocurrency exchange maakt het mogelijk om cryptocurrencies aan te schaffen. De afgelopen jaren is de vraag naar cryptocurrencies fors gestegen. Cryptocurrency exchanges schieten sinds medio 2013 dan ook als paddenstoelen uit de grond. Een van die exchanges is het in 2015 opgerichte Changelly. Deze exchange hanteert een vrij unieke aanpak, waardoor gebruikers tegen uiterst aantrekkelijke tarieven kunnen handelen in digitale valuta. Meer over Changelly lees je in onderstaande review.

Direct naar:
Details
Handelsvergoeding
0.25
Opgericht sinds
2015
Locatie en taal
Malta, Engels, Spaans, Duits
Betaalmogelijkheden
ApplePay, Bankoverschrijving, Creditcard, Mastercard, Visa
Aantal currencies
140
Beoordeling exchange
8.2 / 10

Changelly Review

Changelly werd opgericht in 2015 en heeft sindsdien de focus gehad op het aanbieden van een gebruiksvriendelijk en gestroomlijnd platform voor het kopen en verkopen van digitale valuta. Onder de motorkap werkt deze cryptocurrency exchange nét iets anders dan andere exchanges. Changelly is namelijk een zogeheten ‘instant crypto exchange’. Dat wil zeggen dat je cryptocurrencies met zeer veel gemak moet kunnen kopen, zonder onderworpen te worden aan eeuwige procedures en formaliteiten. Het concept lijkt te werken: steeds meer mensen sluiten zich aan bij het platform.

De complete beoordeling

Door Noor Houwink, Crypto expert bij crypto-valuta Laatst getest 07-08-22
Betrouwbaarheid
8/10

Changelly wordt wereldwijd sinds 2015 gezien als een betrouwbare partij en het is nog nooit betrokken geweest bij verwijtbare schandalen.

Veiligheid
9/10

Het betreft een non-custodial exchange, waardoor een hoge mate aan veiligheid wordt gewaarborgd.

Aanbod Valuta's
9/10

Zeer veel digitale valuta zijn te verhandelen via het platform van Changelly.

Betaalmogelijkheden
7/10

Er zijn genoeg betaalmogelijkheden, maar iDeal wordt helaas niet ondersteund.

Gebruikersgemak
8/10

Changelly biedt veel gebruiksgemak. Het platform is minimalistisch en je hebt geen account nodig.

Support
8/10

De klantenservicemedewerkers van Changelly staan 24/7 voor je klaar, onder meer via de live chat.

Prestaties van Changelly

Je hebt exchanges en je hebt Changelly. Deze unieke non-custodial exchange wil niets anders dan het vormen van een no-nonsense platform voor iedereen met interesse in cryptocurrencies. Changelly is in de basis geen ‘echte’ exchange, maar een platform dat prijzen van andere exchanges vergelijkt. Zo kan telkens de scherpste prijs worden aangeboden. Het team achter Changelly staat nooit stil en ontwikkelingen worden regelmatig doorgevoerd. De exchange mag tegenwoordig worden gezien als een volwaardige exchange, ook voor Nederlandse klanten. Met Changelly lijken frustraties bij crypto kopen verleden tijd te zijn.

Is Changelly betrouwbaar?

Changelly werd opgericht in 2015 en het heeft sindsdien een aardige naam op weten te bouwen. Inmiddels handelen vele gebruikers wereldwijd via het platform. Wanneer Changelly onbetrouwbaar of frauduleus zou zijn, zou dit inmiddels al lang aan het licht zijn gekomen. Er zijn verder geen noemenswaardige schandalen bekend die de betrouwbaarheid van de exchange in het geding zouden kunnen brengen. Changelly heeft drie kantoren en kent meer dan tachtig werknemers. Het bedrijf staat onder leiding van CEO Eric Benz. Benz heeft meer dan vijftien jaar ervaring bij grote en innovatieve FinTech bedrijven. Sinds 2012 houdt hij zich bezig met blockchain technologie.

Hoe veilig is Changelly?

In eerste instantie dien je te weten dat Changelly een zogeheten ‘non-custodial exchange’ is. Dat wil zeggen dat het geld van gebruikers niet wordt opgeslagen bij het platform. Je houdt zelf dus het volledige beheer. Dit heeft als voordeel dat jouw geld niet kan worden buitgemaakt bij een hackaanval op het platform. Bij andere ‘reguliere’ exchanges komt het geregeld voor dat grote hoeveelheden aan valuta worden gestolen. Changelly is als exchange dus buitengewoon veilig. Wel is het belangrijk dat je gebruikmaakt van een betrouwbare en goed beveiligde wallet, zodat je niet vooralsnog het slachtoffer wordt van een hack op je persoonlijke wallet. Je Changelly account kun je daarnaast beveiligen middels twee-factor-authenticatie.

Welke crypto valuta’s zijn er bij Changelly?

Via het platform van Changelly zijn meer dan 170 cryptocurrencies te verhandelen. Het aanbod is dus bijzonder ruim. Niet alleen grote cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum, Ripple en Cardano zijn via het platform te verhandelen, maar ook kleinere projecten zoals SmartCash, Stox, SushiSwap en Trustcoin vind je terug. In de meeste gevallen hoef je dus niet bang te zijn dat jouw favoriete cryptocurrency niet is opgenomen. Het aanbod is zo ruim, omdat Changelly samenwerkt met exchanges om zo een one-stop-shop te worden voor iedereen die digitale valuta wil aankopen. De kans is groot dat Changelly in de toekomst alleen maar meer cryptocurrencies gaat aanbieden.

Op welke manieren kan ik betalen?

Betalen op Changelly kan gewoon met fiatgeld. Verschillende valuta worden ondersteund, waaronder de euro en de Amerikaanse dollar. Als het gaat om betaalmethodes, heb je een aantal mogelijkheden. Het is relevant om direct op te merken dat betalen met iDeal helaas niet tot de mogelijkheden behoort. Dit kan je als een minpunt ervaren, nu iDeal praktisch de betaalstandaard in Nederland is. Het platform van Changelly biedt gelukkig genoeg andere betaalmogelijkheden. Zo kan je gebruik maken van een reguliere bankoverschrijving of koop je cryptocurrencies met een creditcard. Zowel Visa als Mastercard kaarten worden geaccepteerd. Ook het betalen met Apple Pay behoort tot de mogelijkheden.

Is Changelly makkelijk te gebruiken?

Omdat cryptocurrencies de aandacht trekken van een steeds groter publiek, richten steeds meer exchanges zich op een hoge mate aan gebruiksgemak. Changelly spant echter de kroon. Wanneer je naar de website gaat, kom je terecht in een platform, waarbij alles voor zich spreekt. Handelen bij Changelly kan zonder registratie. Met andere woorden: je hebt geen account nodig als je digitale valuta wil aanschaffen via deze exchange. Handelen in crypto zonder account is mogelijk, omdat je tokens niet worden opgeslagen bij Changelly. Je dient bij de aankoop zelf een wallet adres op te geven. Als je graag toegang wil tot je transactiegeschiedenis en je op zoek bent naar iets meer gemak, is het uiteraard wel gewoon mogelijk om een account aan te maken.

Hoe is de support bij Changelly?

Los van de hoge mate aan gebruiksgemak, kan er altijd een vraag bij je opkomen of kan er iets mis gaan. Changelly biedt voor deze gevallen 24/7 support aan via de live chat. Dat wil zeggen dat je op ieder gewenst moment contact op kunt nemen met de klantenservicemedewerkers van deze exchange. In de praktijk krijg je vaak al binnen enkele minuten antwoord, zodat je snel weer verder kunt met de orde van de dag. Als je bekend bent in de wereld van cryptocurrency exchanges, zal je vast weten dat de meeste exchanges niet goed scoren als het gaat om klantenservice. Changelly vormt hier een uitzondering op. Over het algemeen zijn gebruikers goed te spreken over de wijze waarop zij geholpen worden.

Highlights uit de beoordeling

Pluspunten

  • Hoge mate aan gebruiksgemak
  • Lage kosten
  • 24/7 kwalitatieve support via live chat

Minpunten

  • Geen iDeal betaalmogelijkheid
  • Hogere kosten bij handelen met fiatgeld
Noor Houwink Crypto expert bij crypto-valuta

Wat bedragen de fees bij Changelly?

Je betaalt handelskosten voor elke transactie die je verricht via Changelly. Gelukkig liggen deze kosten bij Changelly een stuk lager dan bij veel andere cryptocurrency exchanges. Hoeveel kosten je precies betaalt, hangt af van het type transactie. Voor crypto-naar-crypto transacties betaal slechts 0,25% handelskosten. Wanneer je cryptocurrencies wil aanschaffen met fiatgeld, zullen de kosten afhangen van de provider die je wenst te gebruiken. Een voorbeeld van een provider die samenwerkt met Changelly is MoonPay. Je betaalt hierbij 7,5% transactiekosten. 3,5% hiervan gaat naar Changelly en de rest naar MoonPay. De kosten via andere providers zijn ongeveer hetzelfde, maar kunnen verschillen.

Changelly Fees

Changelly wallet

Veel cryptocurrency exchanges kennen een ingebouwde wallet. Dat wil zeggen dat digitale valuta na aanschaf automatisch in de online wallet van de exchange worden geplaatst. Een dergelijke wallet wordt ook wel een hot wallet of een exchange wallet genoemd. Changelly kent geen ingebouwde exchange wallet. Dat wil zeggen dat je je tokens niet kunt opslaan op het platform van Changelly. Dit gaat echter niet ten koste van het gebruiksgemak, nu je gebruik kunt maken van een andere wallet. Bij het aankopen van digitale valuta op Changelly, dien je een wallet adres in te vullen. Hier worden je tokens direct in geplaatst. Changelly heeft er bewust voor gekozen om geen geïntegreerde hot wallet aan te bieden. Zo waarborgen ze immers maximale veiligheid. Zouden ze wél een eigen hot wallet service aanbieden, dan zou het een interessante prooi kunnen vormen voor hackers.

Changelly Wallet

De app van Changelly

Changelly beschikt over een mobiele app. Deze app is zowel te downloaden via de Google Play Store als via de Apple App Store. Daarnaast kunnen (geavanceerdere) gebruikers de app ook downloaden als Android APK. Zo kan de app draaien op praktisch alle denkbare mobiele apparaten. Als je de app voor het eerst opent, word je gevraagd om in te loggen of een account aan te maken. Deze stap kun je desgewenst overslaan door op ‘Skip’ te drukken. Je zal vervolgens terechtkomen in een app die aanbiedt waar Changelly in essentie voor staat: gebruiksgemak binnen een minimalistische handelsomgeving. Via de balk onderin het scherm kun je navigeren naar drie schermen. Het eerste scherm betreft ‘History’. Hier vind je je transactiegeschiedenis. Via de middelste knop in de vorm van een raket navigeer je naar een scherm waar je cryptocurrencies kunt kopen of verkopen. Het derde knopje binnen de navigatiebalk brengt je naar een overzicht van de aangeboden cryptocurrencies en bijbehorende koershoogtes.

Changelly app

Conclusie

Door Noor Houwink, Crypto expert bij crypto-valuta Laatst getest 07-08-22

Changelly is een unieke non-custodial exchange die erg betrouwbaar en veilig is. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat de exchange al een tijdje meegaat en dat het geen ingebouwde hot wallet kent. Daarmee is het niet erg aantrekkelijk voor hackers. Changelly streeft naar gebruiksgemak en dat streven lijkt zich aardig te verwezenlijken. Zowel het online platform als de app werken erg soepel en beide vereisen geen uitvoerige kennis van cryptocurrencies. Dit maakt dat Changelly een prettige exchange voor iedereen kan zijn. Bijkomend voordeel: om te handelen via het platform van deze exchange, heb je geen account nodig. Wel zo gemakkelijk.

Betrouwbaarheid
8/10
Veiligheid
9/10
Aanbod Valuta's
9/10
Betaalmogelijkheden
7/10
Gebruikersgemak
8/10
Support
8/10

Pluspunten

  • Hoge mate aan gebruiksgemak
  • Lage kosten
  • 24/7 kwalitatieve support via live chat

Minpunten

  • Geen iDeal betaalmogelijkheid
  • Hogere kosten bij handelen met fiatgeld

De beste beoordelingen voor jou

Onafhankelijke testresultaten

Onze experts bekijken en testen exchanges met een onafhankelijke blik om zo de beste reviews samen te kunnen stellen.

Onze experts

Vermijd onbetrouwbare exchanges

Testresultaten zijn opgesteld en beoordeeld door crypto experts. Dus vermijd de betrouwbare exchanges, dankzij de reviews.

Alle Exchanges

Professionele onderzoeken

Elke exchanges ondergaat dezelfde beoordeling op diverse punten. Zo wordt er een eerlijk waardeoordeel geveild over de exchanges.

Over ons

Veel gestelde vragen

Het is helaas niet mogelijk om te betalen met iDeal op Changelly. Wel is het mogelijk om te betalen met creditcard, bankoverschrijving of Apple Pay. Of en wanneer Changelly iDeal gaat ondersteunen als betaalmethode, is onbekend. Feit is in ieder geval dat het aanbieden van iDeal als betaalmethode veel Nederlandse gebruikers zou aantrekken. Het is daarom niet ondenkbaar dat deze betaalmethode in de toekomst ondersteund gaat worden. Steeds meer internationale exchanges hebben deze stap al gezet.

 

Changelly is een non-custodial exchange. Dat wil zeggen dat het geen geld van gebruikers bewaart. Dit brengt automatisch met zich mee dat Changelly geen ingebouwde wallet service kent. De exchange is dus puur gebouwd voor het aankopen van digitale valuta, zodat je deze vervolgens in een eigen wallet kunt opslaan. Welke wallet dit is, maakt in principe niet uit. Je bent zelf verantwoordelijk voor het beveiligen van deze wallet.

Hoe handel je bij Changelly?

Handelen bij Changelly zou erg gemakkelijk moeten zijn. Het team achter deze exchange belooft een zorgeloze ervaring, ook als je geen kennis hebt van de cryptomarkt.

 

1

Account aanmaken bij Changelly

Voordat je een account gaat aanmaken bij Changelly, is het relevant om te weten dat je niet per se een account nodig hebt. Ook zonder account kun je immers handelen via het platform. Je hoeft hiervoor alleen je emailadres in te vullen. Dit is puur, zodat je gebruik kunt maken van twee-factor-authenticatie. Wil je tóch een account, bijvoorbeeld omdat je interesse hebt in het inzien van je transactiegeschiedenis, dan kan je deze gemakkelijk aanmaken. Registreren kan via de website of via de app door op ‘Sign up’ te drukken. Het registratieproces duurt niet lang en eindigt met een verificatie van je account via een e-mail.

Kopen en verkopen van crypto bij Changelly

1

Zo koop jij je eerst crypto valuta

Wanneer je crypto valuta wil kopen via het platform van Changelly, kun je dit doen via de internetwebsite of via de app. Wil je een cryptocurrency omruilen voor een andere? Dan kan dit via het kopje ‘exchange’. Als je een cryptocurrency wil aanschaffen met fiatgeld, navigeer je op de homepagina naar ‘Buy’ of druk je op de cryptocurrency die je wil aanschaffen in de app. Vervolgens kan je invullen hoeveel fiatgeld je wil betalen en welke cryptocurrency je hiervoor terug wil. De omrekening zal door het platform van Changelly worden gedaan. Door op ‘Buy now’ te klikken, word je doorgeleid naar een betaalomgeving. Betalen kan met verschillende betaalmethodes.

2

Zo kun jij je cryptomunten verkopen

Het verkopen van cryptocurrencies is niet lastiger dan het kopen ervan. Ga op de homepagina van de internetwebsite naar het tabje ‘Sell’. Deze knop is ook te vinden bij de cryptocurrency zelf in de app. Je kan zelf kiezen hoeveel digitale valuta je wil verkopen. In ruil hiervoor ontvang je fiatgeld. Het geld wordt uitbetaald op je bankpas. Wil je geen fiatgeld, maar andere cryptocurrencies in ruil? Dan dien je dit te realiseren via het ‘exchange’ tabje op de homepagina. In de app kom je hier door het groene raketje onderin de navigatiebalk aan te drukken.

3

Creditcard

Op Changelly kun je betalen met je creditcard. Zowel Visa als Mastercard kaarten worden ondersteund. Kies na het drukken op ‘Buy now’ voor de aanbieder van je kaart en vul je wallet adres in. Vervolgens kun je je creditcardgegevens doorgeven, zodat de betaling kan worden verricht.

4

Bankoverschrijving

Het is mogelijk om te betalen middels een bankoverschrijving. Kies na het klikken op ‘Buy now’ voor ‘Bank Transfer’. Na het invullen van je wallet adres, krijg je de relevante gegevens te zien van de bank van Changelly. Zo weet je waar je het geld naartoe moet overmaken.

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!