Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Coinbase Pro

Als je cryptocurrencies wilt verhandelen, kun je hiervoor terecht bij een exchange. Omdat digitale valuta’s de laatste jaren erg in trek zijn, komen er steeds meer exchanges bij. Wil je een exchange uitkiezen maar zie je door de bomen het bos niet meer? In deze review nemen we Coinbase Pro onder de loep. Hierbij bespreken we onder meer aspecten als betrouwbaarheid, betaalmogelijkheden en handelskosten. Na het lezen weet je hopelijk beter of deze exchange iets voor je is. Ook vertellen we je hoe je een account kan aanmaken op Coinbase Pro.

Direct naar:
Details
Handelsvergoeding
0.25
Opgericht sinds
2012
Locatie en taal
Verenigde Staten, Nederlands, Engels
Website
Betaalmogelijkheden
3D Secure, Bankoverschrijving, iDeal, Paypal, Sofort
Aantal currencies
130
Beoordeling exchange
8.2 / 10

Coinbase Pro Review

Coinbase Pro is een cryptocurrency exchange van het in de Verenigde Staten gevestigde bedrijf Coinbase Global Inc. Dit bedrijf heeft twee exchanges opgezet: Coinbase en Coinbase Pro. De laatstgenoemde is gericht op gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare, geavanceerde handelsomgeving. De handelsomgeving is echter niet het enige verschil tussen de beide exchanges. Zo verschillen ze ook op het vlak van handelskosten en ordertypen. Ondanks dat Coinbase Pro uitgebreider is dan Coinbase, biedt deze exchange nog steeds veel gebruiksgemak.

De complete beoordeling

Door Olaf, Crypto expert Laatst getest 07-08-22
Betrouwbaarheid
9/10

Coinbase Pro is een van de betrouwbaarste exchanges ter wereld.

Veiligheid
8/10

Bij Coinbase Pro opgeslagen cryptogeld is verzekerd en het bedrijf beschikt over zeer veel licenties.

Aanbod Valuta's
8/10

Het aanbod bij deze exchange is uiterst ruim en compleet.

Betaalmogelijkheden
9/10

Cryptocurrencies kopen bij Coinbase Pro kan geheel naar Nederlandse betaalstandaarden.

Gebruikersgemak
8/10

Het platform voelt voor ervaren gebruikers overzichtelijk aan.

Support
7/10

De klantenservice is via verschillende routes te bereiken, maar mailen lijkt de beste optie.

Koop crypto bij Coinbase Pro
8.2/10
 • Gratis account
 • Aandelen met verzekering
 • Gebruiksvriendelijk

Prestaties van Coinbase Pro

De cryptocurrency exchange Coinbase Pro heeft in de loop der jaren in cryptoland een zeer sterke naam weten op te bouwen. Praktisch elke handelaar heeft van de exchange gehoord en dat heeft een reden. Het platform lijkt veel uitkomst te bieden voor traders die op zoek zijn naar een complete en uitgebreide handelsomgeving. Een deel van de gebruikers van Coinbase stapt na verloop van tijd over op het meer omvattende Coinbase Pro.

Is Coinbase Pro betrouwbaar?

Coinbase Pro is een van de betrouwbaarste cryptocurrency exchanges ter wereld. Het bedrijf achter Coinbase Pro is immers ook de oprichter van Coinbase. De laatstgenoemde exchange wordt wereldwijd door miljoenen klanten gebruikt. Wanneer het bedrijf achter deze exchanges onbetrouwbaar zou zijn, zou dit inmiddels aan het licht zijn gekomen. Het is volstrekt duidelijk wie er tot het team behoort en gebruikers krijgen altijd antwoord op vragen. Kortom, er zijn weinig redenen te om aan de betrouwbaarheid van Coinbase Pro te twijfelen.

Hoe veilig is Coinbase Pro?

Coinbase Pro is een uiterst veilige exchange. Er zijn namelijk veel veiligheidsmaatregelen ingebouwd. Zo wordt een groot deel van het geld van klanten offline opgeslagen in een zogeheten cold storage. Het deel dat overblijft, wordt online opgeslagen. Maar ook over de veiligheid daarvan hoef je je bij Coinbase Pro geen zorgen te maken. De exchange is namelijk verzekerd tegen verschillende gevaren vanuit buitenaf. Daarnaast faciliteert de exchange nog een aantal beveiligingsmogelijkheden die geactiveerd kunnen worden door gebruikers, zoals twee-factor-authenticatie en inloggen met een vingerafdruk.

Welke cryptovaluta’s zijn er bij Coinbase Pro?

Het aanbod aan cryptocurrencies bij Coinbase Pro is zeer ruim, maar niet zo gigantisch als bijvoorbeeld bij Binance. Je vindt er uiteraard de grote namen terug, zoals Bitcoin, Ethereum,
Ripple, Cardano en Dash. Het platform ondersteunt echter ook meer dan genoeg ‘kleinere’ tokens, bijvoorbeeld Solana, Tezos, Sushiswap en Algorand. Op de website van Coinbase staat een overzicht van alle beschikbare cryptocurrencies.

Op welke manieren kan ik betalen?

In tegenstelling tot veel andere exchanges ondersteunt Coinbase Pro praktisch alle betaalmethodes die je in Nederland gewend bent om te gebruiken. Zo kun je betalen met iDEAL. Andere betaalmogelijkheden zijn een reguliere bankoverschrijving, Paypal, Sofort en 3D Secure. Met dit laatste betaalmethode doorloop je via de omgeving van je bank een controlestap. De bank controleert of jij echt degene bent die de betaling doet. Dit gebeurt bijvoorbeeld met behulp van een pincode, wachtwoord of vingerafdruk, of middels twee-factor-authenticatie.

Is Coinbase Pro makkelijk te gebruiken?

De meeste ervaren traders vinden het platform van Coinbase Pro erg prettig in het gebruik. Maar iemand die voor het eerst de cryptomarkt betreedt, zal minder gebruiksgemak ervaren. Het platform van Coinbase Pro is hoe dan ook erg logisch ingedeeld, en er zijn verschillende hulpmiddelen om ook een beginnende trader op weg te helpen.

Hoe is de support bij Coinbase Pro?

Je kunt op verschillende manieren met de support van Coinbase Pro contact opnemen. Ten eerste kun je via een formulier op het platform een e-mail verzenden. Je moet dan je e-mailadres invullen, een categorie kiezen en je vraag stellen. Uit de praktijk blijkt dat Coinbase Pro op mails adequaat reageert. Je kunt ook met de support bellen, maar alleen wanneer je bijvoorbeeld denkt dat je account is gehackt. De medewerkers van Coinbase zullen je account dan voor je deactiveren. Voor verdere vragen zul je altijd worden verwezen naar het e-mailformulier. Coinbase geeft daarnaast aan dat je voor algemene (niet account-specifieke) vragen terechtkunt op Twitter.

Highlights uit de beoordeling

Pluspunten

 • Grote en betrouwbare partij
 • Ruim aanbod aan cryptocurrencies
 • Uitgebreid platform

Minpunten

 • Geen 24/7 support
Olaf Crypto expert
Koop crypto bij Coinbase Pro
8.2/10
 • Gratis account
 • Aandelen met verzekering
 • Gebruiksvriendelijk

Wat is het verschil tussen Coinbase en Coinbase Pro?

Coinbase en Coinbase Pro zijn twee exchanges van hetzelfde bedrijf: Coinbase Global Inc. Op veel vlakken zijn deze exchanges dan ook gelijk aan elkaar. Onder andere op het gebied van betrouwbaarheid en veiligheid. Het verschil zit hem erin dat Coinbase Pro meer geavanceerde opties biedt. Het handelsplatform is minder minimalistisch en biedt meer handige functionaliteiten zoals grafieken. Daarnaast kunnen gebruikers op Coinbase Pro meer soorten orders plaatsen dan op Coinbase, zoals de stop order en de limit order. Verder is het stelsel van handelskosten bij Coinbase Pro vrij simpel en transparant, waar Coinbase juist erg veel factoren meerekent bij de berekening van de handelskosten. Een laatste verschil zit hem in het maximale bedrag dat je mag gebruiken om te handelen in crypto. Bij Coinbase hangt dit af van je betaalmethode en regio, terwijl Coinbase Pro op dit vlak vrijwel geen limieten hanteert.

Wat bedragen de fees bij Coinbase Pro?

Coinbase Pro is erop gebouwd om zo min mogelijk handelskosten door te berekenen. Het is dan ook relatief goedkoop om bij deze exchange te handelen. Per trade betaal je tussen de 0% en de 0,50% aan fees. Je komt alleen in aanmerking voor de 0% kosten wanneer je een zeer grote transactie doet. Voor transacties van minder dan $10.000 betaal je 0,50% transactiekosten. Voor transacties tussen de $10.000 en de $50.000 betaal je iets minder: 0,35%. Zo loopt de trap door.

Coinbase Pro Fees

Coinbase Pro wallet

Coinbase Pro biedt een ingebouwde wallet aan. De tokens die je aanschaft, worden automatisch in deze wallet geplaatst. Een dergelijke wallet, die tot de service van een exchange behoort, wordt een exchange wallet genoemd. Zo’n wallet biedt veel gebruiksgemak. Je kunt hem namelijk altijd bereiken door in te loggen op je Coinbase Pro-account. Dit kan zowel via je browser als via de app van Coinbase. Zo kun je je wallet altijd in de gaten houden, ongeacht waar je bent, als je maar toegang tot het internet hebt.

Coinbase Pro Wallet

De app van Coinbase Pro

Coinbase Pro heeft een eigen app. Deze is te downloaden in de iOS App Store en in de Google Play Store, en functioneert dus op praktisch alle mobiele apparaten. Wanneer je de app voor het eerst opent, moet je direct een account aanmaken of inloggen. Je kunt de app dus niet bekijken als je geen account hebt. Dit is enigszins teleurstellend, omdat je niet bij voorbaat kunt peilen of de app iets voor je is. Heb je eenmaal een account aangemaakt en ben je ingelogd, dan kom je in een fraaie en minimalistische handelsomgeving terecht. Standaard zit je in het scherm ‘Markets’. Hier vind je een overzicht van de aangeboden cryptocurrencies. Wil je een uitgebreide grafiek inzien, dan dien je op een product te drukken. Via de navigatiebalk onderin het scherm navigeer je bijvoorbeeld je portefeuille of je accountinstellingen.

Coinbase Pro App

Conclusie

Door Olaf, Crypto expert Laatst getest 07-08-22

Coinbase Pro is een exchange met toegevoegde waarde. Het platform is erg overzichtelijk en is voorzien van de nodige functionaliteiten om serieus te handelen. Deze functionaliteiten zijn niet alleen via het internetplatform maar ook in de app te vinden. Coinbase Pro biedt zo het beste van twee werelden: een gebruiksvriendelijke exchange die het mogelijk maakt om op professioneel niveau te traden. Tegelijkertijd is Coinbase Pro een betrouwbare partij. Wereldwijd gebruiken miljoenen mensen het betrouwbare platform. De exchange gaat met dit vertrouwen goed om, door de nodige veiligheidsmaatregelen te implementeren. Al bij al is Coinbase Pro een solide exchange die de moeite waard is voor traders die op zoek zijn naar een platform met diepgang.

Betrouwbaarheid
9/10
Veiligheid
8/10
Aanbod Valuta's
8/10
Betaalmogelijkheden
9/10
Gebruikersgemak
8/10
Support
7/10

Pluspunten

 • Grote en betrouwbare partij
 • Ruim aanbod aan cryptocurrencies
 • Uitgebreid platform

Minpunten

 • Geen 24/7 support

De beste beoordelingen voor jou

Onafhankelijke testresultaten

Onze experts bekijken en testen exchanges met een onafhankelijke blik om zo de beste reviews samen te kunnen stellen.

Onze experts

Vermijd onbetrouwbare exchanges

Testresultaten zijn opgesteld en beoordeeld door crypto experts. Dus vermijd de betrouwbare exchanges, dankzij de reviews.

Alle Exchanges

Professionele onderzoeken

Elke exchanges ondergaat dezelfde beoordeling op diverse punten. Zo wordt er een eerlijk waardeoordeel geveild over de exchanges.

Over ons

Veelgestelde vragen over Coinbase Pro

Nee, Coinbase Pro is niet duurder dan Coinbase. Er wordt weleens gedacht dat Coinbase Pro een soort betaalde premiumversie van Coinbase is, maar dat is zeker niet het geval. Het verschil zit hem vooral in de complexiteit van de handelsomgeving. De transactiekosten vallen op het platform van Coinbase Pro in de praktijk zelfs lager uit.

 

Ja, het is goed mogelijk om als beginner van het platform van Coinbase Pro gebruik te maken. Het platform is gebruiksvriendelijk genoeg om er snel je weg in te vinden. Daarnaast zijn er genoeg hulpmiddelen ingebouwd om je waar nodig te ondersteunen. Door vanaf het begin Coinbase Pro te gebruiken, zul je een snelle leercurve doorlopen.

Hoe handel je bij Coinbase Pro?

Handelen bij Coinbase Pro staat gelijk aan een relatief zorgeloze ervaring. Dit heeft alles te maken met het prettig werkende en complete platform. Lees hieronder hoe je een account kan aanmaken en hoe je geld kan storten op Coinbase Pro.

 

1

Account aanmaken bij Coinbase Pro

Een Coinbase Pro-account is simpel aan te maken. Je bereikt het registratieformulier waar je een account kan aanmaken door op de website of in de app op ‘Get started’ te drukken. Vervolgens vul je je naam en e-mailadres in. Je ontvangt een mail van Coinbase Pro ter verificatie van je mailadres. Hierna moet je je telefoonnummer verifiëren. Dit gaat via een sms. Als dit in orde is, moet je nog wat meer gegevens invullen, waaronder je adresgegevens, inkomstenbronnen, baan en werkgever. Wanneer je dit formulier hebt ingevuld, is het tijd om je identiteit te verifiëren. Je kunt Coinbase Pro niet anoniem gebruiken. De verificatie van je identiteit verloopt met behulp van twee verschillende soorten identiteitsbewijzen, bijvoorbeeld een ID-kaart en een rijbewijs. Wanneer je identiteit is geverifieerd, kun je beginnen met traden. Je kunt voor het gemak je bankaccount koppelen. Gefeliciteerd, je Coinbase Pro account is aangemaakt!

2

Voor het eerst geld storten

Om voor het eerst geld op je Coinbase Pro-account te storten, ga je naar het scherm ‘Wallet Balance’. Hier druk je op ‘Deposit’ en kies je in welke valuta je geld wilt storten, bijvoorbeeld EUR voor een storting in euro’s. Vervolgens kies je een betaalmethode.

3

iDEAL

Het is mogelijk om op Coinbase Pro geld te storten met iDEAL. Deze optie kun je aanvinken in het ‘Deposit’ scherm. Wanneer je de stappen doorloopt, word je naar de bekende betaalomgeving van je bank geleid. Doorloop ook hier weer de stappen om de betaling af te ronden.

4

SEPA-overboeking

Betalen middels een (SEPA) bankoverschrijving behoort tot de mogelijkheden. Houd er rekening mee dat de overboeking een paar dagen in beslag kan nemen. Kies in het scherm ‘Deposit’ voor SEPA Transfer en doorloop de stappen. Doe je vaker bankoverschrijvingen, dan is het wellicht handig om je bank te linken.

5

PayPal

Wil je betalen met PayPal? Kies in het scherm ‘Deposit’ voor deze betaalmethode. Doorloop de stappen en log in op je PayPal-account om de betaling te bevestigen. Is alles in orde? Dan wordt je betaling direct doorgevoerd. Je hoeft niet op een verificatie te wachten.

Kopen en verkopen van crypto bij Coinbase Pro

1

Zo koop jij je eerste cryptovaluta

Om cryptovaluta’s via Coinbase Pro aan te kopen, moet je naar het scherm ‘Markets’ navigeren. Kies hier de cryptocurrency die je wilt kopen. Gebruik hiervoor eventueel de zoekfunctie. Je kunt voor cryptocurrencies betalen met een van de hierboven beschreven methodes, of door gebruik te maken van je balans. Vul in hoeveel tokens je wilt kopen. Het platform geeft vervolgens aan wat de transactiekosten zijn en hoelang het zal duren om de transactie te verwerken. Akkoord? Rond de koop dan af.

2

Zo kun jij je cryptomunten verkopen

Cryptomunten op Coinbase Pro verkopen is net zo gemakkelijk als ze aanschaffen. Wederom dien je naar het scherm ‘Markets’ te navigeren. Kies de cryptocurrency die je wilt verkopen en druk op de rode knop ‘Sell’. Kies de hoeveelheid en het platform laat direct de transactiekosten zien. Je weet nu hoe je een account kan aanmaken op Coinbase Pro en wat je moet doen om crypto te kopen of verkopen.

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!